Quality στον κατ' ευφημισμό χώρο του Hi-Fi

Reaction score
1
Αν αναφέρεσαι και σε πιο προσιτές σειρές της, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου από προσωπική εμπειρία.
Όταν έψαχνα ηχεία, πήγα να ακούσω και τα πολυδιαφημισμένα (whathifi κτλ) Monitor Audio RS 6....
Με μεγάλη διαφορά το πιο εκνευριστικό και σκληρό ηχείο που άκουσα, η μόνη απ'τις δεκάδες ακροάσεις που έκανα τότε που βιάστηκα να την τελειώσω!
Δεν λέω, μπορεί να ήταν άστρωτα, μπορεί να έφταιγε ο χωρος, τα συνοδα, μπορεί-μπορεί-μπορεί.... αλλά δεν την πάλεψα!
+1000, μου πρότειναν να μου κάνουν μία μικρή έκπτωση για να πάρω τα rx8. Καμμία σχέση με τα 700 pmc

Reaction score
1
Τα τελευταία νέα από τον δήθεν quality control manager της Monitor Audio είναι μία αγενέστατη απάντηση και μία σαφή άρνηση να προχωρήσουν στην πώληση του ανταλλακτικού. Θα δημοσιεύσω αργότερα κ την αλληλογραφία απλώς για να δώσω δείγμα το τι εταιρείες υπάρχουν εκεί έξω, που μαρκετίστικα κρατάνε το όνομα κ δεν έχουν καμμία ουσία.

Δυστυχώς άλλη μία εταιρεία του χώρου που απόλεσε την ποιότητα και τον ήχο για τον οποίο έγινε διάσημη στο παρελθόν κ πλέον βγάζει τυποποιημένες πατάτες. Τουλάχιστον όσοι έχουμε παλιότερα ηχεία της θα έλεγα με νύχια κ με δόντια να τα κρατήσουμε γιατί τέτοια διαμαντάκια δεν πρόκειται τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι να βγάλουν.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Quality στον κατ' ευφημισμό χώρο του Hi-Fi

Τα τελευταία νέα από τον δήθεν quality control manager της Monitor Audio είναι μία αγενέστατη απάντηση και μία σαφή άρνηση να προχωρήσουν στην πώληση του ανταλλακτικού.
Προφανώς δεν θα το έχουν, γι αυτό δεν σου το πουλάνε.
Ίσως η "νέα" εταιρία να μην έχει τίποτα κοινό με την παλαιά πέραν του ονόματος...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Quality στον κατ' ευφημισμό χώρο του Hi-Fi

Ίσως η "νέα" εταιρία να μην έχει τίποτα κοινό με την παλαιά πέραν του ονόματος...

Την Παρασκευή ο "quality director" της εταιρείας μου έστειλε email κ μου είπε ότι βρήκαν ένα κ θα μου το στείλουν. Αφού τους έστειλα email επιβεβαίωσης αποδεχόμενος το κόστος, τους ζήτησα τα σχετικά παραστατικά του εξαρτήματος κ την ημερομηνία (κατ' εκτίμηση) που θα μπορούσα να περάσω να το παραλάβω από τον dealer τους στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα, με αγενέστατο ύφος μου απάντησαν ότι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΠΩΛΗΣΗ. Απαράδεκτοι, άσχετοι παντελώς τόσο με την έννοια της ποιότητας όσο κ με την έννοια του customer satisfaction μιλώντας μόνο με μαρκετίστικες γενικότητες.

Σκέφτομαι να προβώ σε καταγγελία στο βρεταννικό υπουργείο εμπορίου σχετικά με την σαφή άρνηση πώλησης, αφού προηγουμένως με είχαν ενημερώσει εγγράφως ότι υπάρχει το εξάρτημα κ θα στο στείλουμε.

Δυστυχώς έχω αποκομίσει τη χείριστη εντύπωση κ δεδομένης όλης της υπεκφυγής τους να απαντήσουν στα συγκεκριμένα ερωτήματα μου αλλά ακόμα κ να μου στείλουν φόρμα παραπόνων, μου έχουν δώσει εντύπωση τέτοιων λαμόγιων που δεν θα δίσταζαν να μου δώσουν επισκευασμένο για καινούργιο για να με ξεφορτωθούν κ μόλις άρχισα να το ψάχνω κάνανε πίσω.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Quality στον κατ' ευφημισμό χώρο του Hi-Fi

Επισκευασμένο θα έδιναν σίγουρα! Καινούργιο πού να βρουν; Η Κίνα δεν θα φτιάχνει...

Reaction score
2.558

Το πιστοποιητικό ΙSO 9000 (που βεβαιώνει ότι ο οργανισμός εφαρμόζει ένα σύστημα να διαχειρίζεται την ποιότητα αυτών που παρέχει) αλλά και το όνομα (brand) στον κόσμο του εμπορίου είναι εργαλεία προώθησης (και καλά κάνουν). Όταν υπάρχει ισχυρή πολιτική (που δεν μπορεί να εκφράζεται παρα μόνο από την κορυφή της ιεραρχίας, συνήθως την ιδιοκτησία) φροντίζει να διατηρηθούν αυτά, δηλαδή ένας καινούριος μηχανικός, διευθυντής πωλήσεων, customer service κλπ, δεν θα σταθεί στην επιχείρηση αν έχει άλλες ιδέες.

Έτσι όταν μια εταιρεία αλλάξει ιδιοκτησία (έστω και από πατέρα σε γιό) οι πιθανότητες να γίνει άλλη εταιρεία σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι μεγάλες. Αν όμως παραμείνει η ίδια διοίκηση, ή έστω άλλη διοίκηση που κρατάει τις ίδιες αρχές, τότε ακόμα και αν τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Κίνα η ποιότητα μπορεί να παραμείνει.

Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι πίσω από τις εταιρείες υπάρχουν άνθρωποι.

Τι σχέση έχει η σημερινή SCODA με την προηγούμενη; Και τί σχέση είχε η προηγούμενη με την παρα-προηγούμενη;

Εμένα προσωπικά τα brand names δεν μου λένε τίποτα....

Reaction score
2.558

...
....Απαράδεκτοι, άσχετοι παντελώς τόσο με την έννοια της ποιότητας όσο κ με την έννοια του customer satisfaction μιλώντας μόνο με μαρκετίστικες γενικότητες.
....
To γνωστό Timex vs Rolex...

Η Τimex κάλλιστα μπορεί να έχει πιστοποιητικό και να το αξίζει με το παραπάνω.

Η Rolex μπορεί να πουλάει τα καλύτερα ρολόγια του κόσμου (η Seiko τα έχει αλλά λέμε τώρα...) αλλά να μή το έχει και να μη το αξίζει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.925
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Quality στον κατ' ευφημισμό χώρο του Hi-Fi

Η Rolex μπορεί να πουλάει τα καλύτερα ρολόγια του κόσμου (η Seiko τα έχει αλλά λέμε τώρα...) αλλά να μή το έχει και να μη το αξίζει.
+1 :143::135:

Reaction score
1
Αποτέλεσμα: Η μονάδα επισκευάστηκε από expert κ από τους γνωστότερους μάστορες του είδους, με κόστος ελάχιστο σε σχέση με αυτό που ζητούσε η ηχοέκφραση. Το voice coil δεν ήταν καμμένο, όπως ισχυρίστηκε η ηχοέκφραση, προσπαθώντας "να βοηθήσει" κ χαριστικά χρεώνοντας τέσσερις φορές πάνω από όσα πήρε ο εξαιρετικός μάστορας απλά είχε διακοπή κ η επισκευή έγινε από κάτω χωρίς να ανοιχτεί.

Αυτά τα γράφω για να καταλάβουμε 1. τι φούμαρο τρώμε από δήθεν μεγάλα ονόματα του χώρου, 2. πως προσπαθούνε να βγάλουνε το μηνιάτικο οι "αντιπρόσωποι" στην χώρα μας.

Reaction score
10
jojos@ γενικότερα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το όλο θέμα και για την υπομονή σου!!
Να μας πεις όμως ποιός ήταν (ή ποιοί) ο μάστορας για να ξέρουμε και μεις!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead