Ολα κεντρικα?

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Ολα κεντρικα?

Καλημερα Λεωνιδα,ναι εχει εντατηρες αλλα δεν παυει να ειναι σαν εκρεμες,ετσι δεν ειναι?
Τι εννοείς εκκρεμές; Όπως είναι μια κανονική ηλεκτρική οθόνη είναι απλά έχει εντατήρες στο πλάι (οι οποίοι ρυθμίζονται κιόλας).

Reaction score
968
Το ότι τα περισσότερα κεντρικά είναι οριζόντιας διάταξης αυτό, προφανώς αποτελεί συμβιβασμό για να μπορούν να τοποθετούνται ακριβώς κάτω από την τηλεόραση.

Το ότι ορισμένα από αυτά έχουν κάπως υπερυψωμένο το tweeter δεν κατάλαβα γιατί είναι πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό ο κατασκευαστής προσπαθεί να το φέρει λίγο ψηλότερα ώστε να προσεγγίσει το ύψος των αυτιών των καθήμενων ακροατών-θεατών.

Το ότι ορισμένα από αυτά έχουν τα δύο woofer τοποθετημένα κάπως πιο κοντά μεταξύ τους, πάλι δεν κατάλαβα γιατί και αυτό είναι πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό, ο κατασκευαστής (όταν το κάνει) προσπαθεί να διευρύνει ελεγχόμενα την οριζόντια διασπορά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Ολα κεντρικα?

Το home cinema με την σημερινη μορφη , ξεκινησε με τηλεοραση.Και συνεχιζει να υπαρχει στο παιχνιδι.Ο μονος τροπος λοιπον ειναι να βαλουμε το κεντρικο κατω ή πανω απο την tv ( υπαρχουν και ειδικες βασεις για αυτο).Οποτε καθε κεντρικο με μορφη κολωνας δεν μπορει να μπει πανω απο την tv, ουτε να μας <κοβει εικονα> αρα η μονη λυση ειναι το οριζοντιο.Στην περιπτωση που εχουμε οθονη το ιδο ακριβως συμβαινει , μονο που για να στησουμε κολωνα στην θεση του κεντρικου θελουμε ηχοπερατη οθονη.Αλλιως η κολωνα παει περιπατο.Πανω εκει δουλεψε καποτε και η πρωην καναδεζικη mirage με το omnipolar τουιτερ της.Και ανεβαζε μοναδικα ρους διαλογους εκει ψηλα.Κατι στερνο
αν το κεντρικο μπει (κολωνα) και η οθονη σηκωθει υποχρεωτικα τοτε χανουμε μερος απο την εικονα, μιας και το ματι θα χανει πολλα.

Reaction score
29.863
Απάντηση: Re: Ολα κεντρικα?

Το ότι τα περισσότερα κεντρικά είναι οριζόντιας διάταξης αυτό, προφανώς αποτελεί συμβιβασμό για να μπορούν να τοποθετούνται ακριβώς κάτω από την τηλεόραση.

Το ότι ορισμένα από αυτά έχουν κάπως υπερυψωμένο το tweeter δεν κατάλαβα γιατί είναι πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό ο κατασκευαστής προσπαθεί να το φέρει λίγο ψηλότερα ώστε να προσεγγίσει το ύψος των αυτιών των καθήμενων ακροατών-θεατών.

Το ότι ορισμένα από αυτά έχουν τα δύο woofer τοποθετημένα κάπως πιο κοντά μεταξύ τους, πάλι δεν κατάλαβα γιατί και αυτό είναι πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό, ο κατασκευαστής (όταν το κάνει) προσπαθεί να διευρύνει ελεγχόμενα την οριζόντια διασπορά.
Δεν εχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου σε όλα.
Τώρα αυτά που λέει ο argi είναι δικό του θεμα.

Reaction score
150

Δεν είναι θέμα που και γιατί ενοχλέι....

Τα πράγματα είναι απλά! 3 ιδια μπροστινά είναι και ακούγονται καλύτερα και ειδικά στις διπλανές από την ιδανική θέση.

Αυτή η σχεδίαση αλλά D'Appolito (Mid + Tweeter +Mid) μερικοί τα λέν και γουφεράκια αλλά συνήθως τα κόβουν στα ευρείας κατανάλωσης κεντρικά ή στα THX στα 80Hz, δεν είναι ιδανική για οριζόντια τοποθέτηση ούτε ξεκίνησε έτσι.

αυτή η σχεδίαση κανονικά δουλεύται κάθετα γιατί έτσι έχει πολύ καλή οριζόντια διασπορά και μέτρια κάθετη. Στο σινεμά αυτό είναι ότι χρειάζεται γιατί έχουμε μεγάλο εύρος γωνιάς ακρόασης.

Στο σπίτι όμως μιλάμε για μεγάλο συμβιβασμό γιατί με το να τοποθετήσουμε ένα ηχείο έτσι πετυχαίνουμε το ανάποδο.

Αν δείται τα πιο "ψαγμένα" κεντρικά αποφεύγουν αυτή τη σχεδίαση αλλά γενικά υπάρχουν πολλές υλοποιήσεις άλλες καλές κι άλλες μετριες.

Θα επανέλθω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

πριν ξαναρθεις δες το κεντρικο της triad , μαθε ποσο εχει, δες οτι εχει ιδια τοπολογια με τα thx και τα ξαναλεμε.
Αν αντεχει για πιο μεγαλα παιχνιδι η τσεπη σου παρε windsom

Reaction score
29.863

Δλδ οτι είναι ακριβό είναι και καλό?
Δεν νομίζω αργύρη.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

πριν κλικαρεις στην εικονα παρε βαθεια αναπνοη και μετρα μοναδες

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Ολα κεντρικα?

πριν ξαναρθεις δες το κεντρικο της triad , μαθε ποσο εχει, δες οτι εχει ιδια τοπολογια με τα thx και τα ξαναλεμε.
Αν αντεχει για πιο μεγαλα παιχνιδι η τσεπη σου παρε windsom

Αυτό δε λες?

Το ξέρω και ξέρω και πόσο έχει ε και? Το δικό μου είναι πιο ακριβο αν το θέτεις έτσι? Αρκετά πιο ακριβό με τιμή $9,000 σε σχέση με τα $6,300 που έχει το Triad. Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο? Όχι δεν είναι αυτό! Το θέμα είναι πως παίζει και ειλικρινά τα έχω χεσμένα τα πρότυπα της THX.

Αναφέρομαι στο ΗΤΜ1D βέβαια το οποίο:

Από Stereophile:

"A B&W HTM1D for the center channel would have been a nearly perfect timbral match for the 802Ds—it has the identical FST Kevlar midrange cone and diamond tweeter mounted in an identical Marlan head. It is also one of the very few dedicated center speakers that doesn't suffer from the horizontal-plane dispersion problems endemic to center-channels with the common midrange-tweeter-midrange driver array."

Το συγκεκριμένο ήταν η καλύτερη δυνατή λύση για τα L&R μου εκτός ενός τρίτου 800D. Όπως είπα ούτε ηχοδιαπερατή ήθελα να βάλω στο χώρο μου και πίστεψε με δεν ήταν θέμα κόστους μιας και στην κατηγορία οθόνης (οθόνες) που έχω η διαφορά είναι ψιλά.

Το wisdom δεν το σχολιάζω καν ($16,000) γιατί σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν πολλές λύσεις και φυσικά αναφέρεται και σε θηριώδη χώρο.

Reaction score
968
Προφανώς αυτά δεν κάνουν για τηλεόραση, αλλά για τοποθέτηση "behind perforated screens", όπως αναφέρει. Το κεντρικό κανάλι που αναπραγάγει άνω του 60% του κινηματογραφικού ήχου, για να ανταπεξέλθει αξιοπρεπώς έχει διπλάσια γουφεράκια.

Παρατήρηση:
H διάταξη αυτή καταφέρνει εξαιρετικό περιορισμό της διασποράς στο κατακόρυφο επίπεδο, για όλες τις απεικονιζόμενες συστοιχίες (και συχνοτητες). Όμως στο οριζόντιο επίπεδο έχουμε μεγάλη πλευρική διασπορά από όλα τα γουφεράκια (επιθυμητό για να καλύπτονται περισσότεροι ακροατές). Τώρα τι γίνεται με τις πλευρικές ανακλάσεις.....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ρε σωτηρη πρεπει να λεω το ιδιο πραμα 3 φορες ?

Reaction score
150
Σωστα!

Το θέμα είναι ότι λέμε γενικά διάφορα χωρίς να καθορίζουμε κατηγορίες κόστους.

Πάντα υπάρχει το καλύτερο και το χειρότερο αλλά το θέμα είναι τι καλύτερο μπορεί να κάνει ο καθένας με αυτά που διαθέτει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ολα κεντρικα?

Αυτό δε λες?
ολα αυτης της μορφης

Το ξέρω και ξέρω και πόσο έχει ε και? Το δικό μου είναι πιο ακριβο αν το θέτεις έτσι?
ετσι το εθεσα? σε ποτισε ο αλλος ληγμενα ποτά και τα βαζεις με εμενα?
εγω ειπα οτι ολα τα καλα ηχεια ειναι και ακριβα
.Να το ξαναπω ή να κανω και κ@κ@ μου
(ιμυσκουμπρια σπικιν)
Αρκετά πιο ακριβό με τιμή $9,000 σε σχέση με τα $6,300 που έχει το Triad. Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο? Όχι δεν είναι αυτό! Το θέμα είναι πως παίζει και ειλικρινά τα έχω χεσμένα τα πρότυπα της THX.
δεν με πιανεις

Αναφέρομαι στο ΗΤΜ1D βέβαια το οποίο:

Από Stereophile:

"A B&W HTM1D for the center channel would have been a nearly perfect timbral match for the 802Ds—it has the identical FST Kevlar midrange cone and diamond tweeter mounted in an identical Marlan head. It is also one of the very few dedicated center speakers that doesn't suffer from the horizontal-plane dispersion problems endemic to center-channels with the common midrange-tweeter-midrange driver array."

Το συγκεκριμένο ήταν η καλύτερη δυνατή λύση για τα L&R μου εκτός ενός τρίτου 800D. Όπως είπα ούτε ηχοδιαπερατή ήθελα να βάλω στο χώρο μου και πίστεψε με δεν ήταν θέμα κόστους μιας και στην κατηγορία οθόνης (οθόνες) που έχω η διαφορά είναι ψιλά.
ειπα οχι?

Το wisdom δεν το σχολιάζω καν ($16,000) γιατί σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν πολλές λύσεις και φυσικά αναφέρεται και σε θηριώδη χώρο.
μπα μπαινουν και σε σχετικα μικρους, και με αξιοθαυμαστα αποτελεσματα

Reaction score
150
Τώρα που τα ξαναβλέπω τα Wisdom για το μέγεθός τους και τον αριθμό μονάδων δείχνουν ότι δεν είναι ακριβά.

$11,000 το L&R το ένα και το κεντρικό στην ουσία είναι έναν κάθετο ίδιο L&R με διπλά γουφερ.

Για τόσες μονάδες που έχουν δείχνουν φθηνά έχουν και από καμπίνες δεν απαιτείται και κανένα finish ιδιαίτερο μιας και θα είναι από πίσω από την οθόνη.

Στην ουσία όμως δεν είναι φθηνά γιατί κατασκευαστικά είναι "τζουφια" έτσι όπως τα βλέπω σε αντίθεση με τα synthesis της JBL που έχουν ψαχνό βρε παιδί μου!

28 κιλά bass section το κεντρικό και 16.5 το tweeter ολόκληροι γορίλες? Τι διάλο από το Jumbo είναι?

Μου πλακώσανε εκεί 16 μέτρια γούφερ 4 Ohms με το κιλο έτσι για να βαράνε ε?

Τέλος αυτό δεν είναι κεντρικό αλλά ένα ίδιο κάθετο ηχείο με διπλά γουφερ. Απλά τα πράγματα!

Το πως παίζει το φαντάζομαι. Πολύ δυνατά αλλά δεν για μουσική δεν το βλέπω να κάνει! Και αν δεν κάνει για μουσικη η άποψη μου είναι κάθετη!

Δεν μου κάνει γενικότερα!

Α και δεν είναι full range φυσικά.....και αυτός είναι και ο λόγος που με μέτριας ποιότητας οδηγούς κάνουν δουλειά. Βάλε και 5 σαμπγουφερ στο θυμα κροσαρε και καθαρίσαμε.

Μη τρελένεσαι αργύρη μας έχου βρωμίσει στις παπαριές.

Reaction score
150
Το λένε βέβαια οι άνθρωποι....Best Architectural Speakers!

Δηλαδή η γυναίκα σας θα τα γουστάρει.

Reaction score
150
Έχουν βέβαια πακέτο και active crossover και οντισι οπότε ρυθμίζονται όπως θες στο χώρο σου.

Από περιέργια θα ήθελα να τα ακούσω για να πω την αλήθεια.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

σωτηρη για την ωρα δεν μπορεις να ακουσεις winsdom στην ελλαδα, οταν θα μπορεις κρατα μια κολλα τεχνιτης οδοντοστοιχιας.Α και για να μην ξεχνιομαστε αν θες τα τρεχεις μς δικους τους τελικους.Θα ελεγα ειναι η απολυτη εμπειρια αν υπαρχουν ολες οι προηποθεσεις για να φτιαξεις κατι σε αυτο το επιπεδο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.328
Members
38.542
Νεότερο μέλος
flastex