Διπολα ηχεια

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

οχι εγω φιλος και το εδωσε το 87

εννοω κανα velcro ή βιδα το σταθεροποιει για περιπτωση που παει για μακροβουτι?
Αργυρη το βλεπω να πηγαινει για μακροβουτια.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Διπολα ηχεια

Υπαρχει κανεις που παιζει με μονοπολα ηχεια πισω και ποια?Υπαρχουν πιστοποιημενα ηχεια THX μονοπολα για πισω και ποια?Υπαρχει κανεις που επαιζε με μονοπολα πισω και τα αλλαξε με διπολα η και το αντιστροφο και αν ναι τι διαφορες ειδε στον ιδιο παντα χωρο.Δεκτη η αποψη και σε διαφορετικο χωρο απλα δεν θα ειναι τοσο ρελιστικη.
πισω ή στο πλαι?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.119
παντως οταν ακουσα τον ηχο του φιλου flash στο home cinema του εμεινα εκπληκτος.
Φοβερη αισθηση περιβαλλοντος, απιστευτα εφε και σεισμικο μπασο!

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

Υπαρχει κανεις που παιζει με μονοπολα ηχεια πισω και ποια?Υπαρχουν πιστοποιημενα ηχεια THX μονοπολα για πισω και ποια?Υπαρχει κανεις που επαιζε με μονοπολα πισω και τα αλλαξε με διπολα η και το αντιστροφο και αν ναι τι διαφορες ειδε στον ιδιο παντα χωρο.Δεκτη η αποψη και σε διαφορετικο χωρο απλα δεν θα ειναι τοσο ρελιστικη.
Είχα τα ενεργά Tannoy Precision 6d για πίσω. Τα κρατούσα στη θέση τους από τότε που είχα πλήρες ενεργό σύστημα 7.1 με πέντε Tannoy Precision 8d και τα δύο 6d για back surround, και ο λόγος που τα κρατούσα ήταν γιατί είχα περασμένα ποιοτικά balanced καλώδια 15μετρα σε κανάλια. Τα δίπολα THX τα είχα στο home cinema στο υπνοδωμάτιο. Πρόσφατα έκανα την αλλαγή και κατέβασα τα δίπολα στο σαλόνι κι έγινε η αποκάλυψη, τρομερή διαφορά. Ωραία τα μόνιτορ, αλλά καθείς στο είδος του...

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

Κατω η βαση εχει ακιδες?
Έχει ακίδες που αφαιρώντας τες έρχονται βεντούζες σε επαφή με το πάτωμα. Δεν τις βγάζω τις ακίδες γιατί τα μετακινώ έτσι πιο εύκολα.

Αν αποφασίσω για τη θέση τους θα τις βεντουζιάσω καλά τις βάσεις στο πάτωμα ή θα κρεμάσω τα ηχεία στον τοίχο.

Για τα back surround τα μονόπολα έφερα από Αμερική τις αντίστοιχες βάσεις-θηρία της Omnimount:

Reaction score
150

Φυσικά! Από όλα τα Mastering Room οπού κανείς δεν χρησιμοποιεί δίπολα (ούτε ο Lucas στην Skywalker που τώρα έχει B&W) μέχρι 100 αδες μεγάλες υλοποιήσεις στην Αμερική.

Έχουμε κάνει μεγάλη συζήτηση εδώ περί THX την οποία προσωπικά θεωρώ πλέον "old new" και το ίδιο δείχνουν και οι τζίροι της που είναι επιοικώς αστείοι! ($8mil)

Δυστυχώς δεν έχω το κουράγιο να ανοίξω την τεράστια συζήτηση που απαιτείται περί 3D ήχου αλλά αν θες να διαβάσεις περί 3D positional audio, please be my guest.

Το θέμα είναι ότι οι ταινίες δεν ηχογραφούνται για δίπολα ούτε τα χρησιμοποιεί κανείς στα screening rooms.

Η JBL ούτε καθορίζει ούτε επιβάλει στανταρτς περί ηχειων. Η δημιουγοί του ήχου έχουν πλέον απομακρυνθεί από τα δίπολα και αυτό είναι που μετράει.

Δείξε μου ένα mastering room ή ένα studio που χρησιμοποιεί δίπολα. Το έχω πει κι εγώ πολλές φορές τα δίπολα είναι για κάποιους χώρους μονόδρομος αλλά σε μεγάλο χώρο με άπλα όχι.

Πολύ απλά είναι μη ρεαλιστικά και στην εποχή των discreet channels ξεπερασμένα. Ακόμη και στο περιβάλλον μας η πηγές ήχου είναι σημειακές και όχι διαχυτικές.

Τέλος πάντων είναι σαφώς πιο πολύπλοκο το θέμα κι έχει να κάνει από τον τρόπο που ακούμε από πίσω και το χώρο μας μέχρι το λόγω που βγήκαν στην αγορά και τι προσπάθησαν να περάσουν.

Εγώ χρησιμοποιώ για τα 4 surround μου 4Χ B&W 803D και πρόσφατα απέκτησα και δυο SCMS για να πειραματιστώ με τα DSX και PrologicIIz.
Σαφώς κι έχω δοκιμάσει δίπολα και ΔΕΝ μου αρέσουν σε καμία περίπτωση. Και δεν είναι θέμα ηχείου αλλά blurring του ήχου γιατί αυτό κάνουν ΟΛΑ αυτά.

Τα συστήματα synthesis σαφώς και είναι κορυφαία αλλά όχι λόγω THX ούτε λόγω διπόλων τα οποία εγώ δεν θα τα χρησιμοποιούσα όπως δεν θα χρησιμοποιούσα και τους απαρχιωμένους processors που βλέπω στο site της που φυσικά είναι της Lexicon και από τον καιρό των δεινοσαύρων. No offense αλλά κατί τέτοια τους οδήγησαν στη χρεωκοπία και τους μάζεψε η Harman.

Τα ηχεία σου είναι καλά σκέτα γιατί τα σχεδίασαν σωστά και θεωρώ ότι παίζουν και πολύ καλά μουσική γιατί άποψη μου είναι ότι αν δεν παίζει μουσική το ηχείο δεν μου κάνει για τίποτα.

Δεν τα έχω ακούσει αλλά έχω διαβάσει αυτά που σου αναφέρω από χρήστες χωρίς να αναφέρομαι σε συγκεκριμένο μοντέλο.

Reaction score
150
Έριξα μια ματιά στο JBL Synthesis και βλέπω ότι στο κορυφαιο της το Everest δεν υπάρχουν δίπολα εκτός κι αν δε βλέπω καλά.

Γιατι?

Το έβγαλε τέλη 2006 και το έδειξε στην CES 2007 (πάλι αν δεν κάνω λάθος) όπου πλέον το Prologic και τα παλιά φορμά είχαν κάνει αίτηση για σύνταξη. Αντε μια THX στάμπα λιγότερη είναι ένα βήμα μπροστά (χεχεχεε).

Reaction score
150
Και εδω σειρά Surrounds της QSC για αίθουσες σινεμά με στάμπα THX και όχι δίπολα.

http://www.qscaudio.com/products/speakers/dcs/dcs_SR.htm

Όπως βλέπουμε η στάμπα μπαίνει χωρίς διπολα γιατί πολύ απλά στα σινεμά δεν τα χρησιμοποιούν.

Κι εδώ η σειρά surround της JBL για αιθουσες σινεμά (μονόπολα)

http://www.jblpro.com/catalog/General/ProductFamily.aspx?FId=34&MId=1

Που είναι τα δίπολα βρε?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

Φυσικά! Από όλα τα Mastering Room οπού κανείς δεν χρησιμοποιεί δίπολα (ούτε ο Lucas στην Skywalker που τώρα έχει B&W) μέχρι 100 αδες μεγάλες υλοποιήσεις στην Αμερική.
τι λες παλι ωρε παλι ηπιες?
εμεις σε στουντιο ακουμε ή στο σπιτι μας?

Έχουμε κάνει μεγάλη συζήτηση εδώ περί THX την οποία προσωπικά θεωρώ πλέον "old new" και το ίδιο δείχνουν και οι τζίροι της που είναι επιοικώς αστείοι! ($8mil)
εσυ κρινεις βαση πωλησεων? ε παρε ενα ps3 να εισαι στο πνευμα

Δυστυχώς δεν έχω το κουράγιο να ανοίξω την τεράστια συζήτηση που απαιτείται περί 3D ήχου αλλά αν θες να διαβάσεις περί 3D positional audio, please be my guest.

Το θέμα είναι ότι οι ταινίες δεν ηχογραφούνται για δίπολα ούτε τα χρησιμοποιεί κανείς στα screening rooms.
ουτε για το σπιτι ηχογραφουνται, αλλοι το κανανε μοδα βλεπε λουκας

Η JBL ούτε καθορίζει ούτε επιβάλει στανταρτς περί ηχειων. Η δημιουγοί του ήχου έχουν πλέον απομακρυνθεί από τα δίπολα και αυτό είναι που μετράει.

Δείξε μου ένα mastering room ή ένα studio που χρησιμοποιεί δίπολα. Το έχω πει κι εγώ πολλές φορές τα δίπολα είναι για κάποιους χώρους μονόδρομος αλλά σε μεγάλο χώρο με άπλα όχι.
σε τι ακους σε μαστερινγκ ρουμ ή στουντιο ή στο σπιτι σου?
ε? και τι σχεση εχει το σπιτι σου και καθε σπιτι με τις παραγκες που αναφερεις? ε?

Πολύ απλά είναι μη ρεαλιστικά και στην εποχή των discreet channels ξεπερασμένα. Ακόμη και στο περιβάλλον μας η πηγές ήχου είναι σημειακές και όχι διαχυτικές.
αμα εισαι νηστικος ακους αλλιως

Τέλος πάντων είναι σαφώς πιο πολύπλοκο το θέμα κι έχει να κάνει από τον τρόπο που ακούμε από πίσω και το χώρο μας μέχρι το λόγω που βγήκαν στην αγορά και τι προσπάθησαν να περάσουν.

Εγώ χρησιμοποιώ για τα 4 surround μου 4Χ B&W 803D και πρόσφατα απέκτησα και δυο SCMS για να πειραματιστώ με τα DSX και PrologicIIz.
Σαφώς κι έχω δοκιμάσει δίπολα και ΔΕΝ μου αρέσουν σε καμία περίπτωση. Και δεν είναι θέμα ηχείου αλλά blurring του ήχου γιατί αυτό κάνουν ΟΛΑ αυτά.

Τα συστήματα synthesis σαφώς και είναι κορυφαία αλλά όχι λόγω THX ούτε λόγω διπόλων τα οποία εγώ δεν θα τα χρησιμοποιούσα όπως δεν θα χρησιμοποιούσα και τους απαρχιωμένους processors που βλέπω στο site της που φυσικά είναι της Lexicon και από τον καιρό των δεινοσαύρων. No offense αλλά κατί τέτοια τους οδήγησαν στη χρεωκοπία και τους μάζεψε η Harman.
εσυ κανε οτι θελεις , απλα μην πινεις και μετα γραφεις

Τα ηχεία σου είναι καλά σκέτα γιατί τα σχεδίασαν σωστά και θεωρώ ότι παίζουν και πολύ καλά μουσική γιατί άποψη μου είναι ότι αν δεν παίζει μουσική το ηχείο δεν μου κάνει για τίποτα.

Δεν τα έχω ακούσει αλλά έχω διαβάσει αυτά που σου αναφέρω από χρήστες χωρίς να αναφέρομαι σε συγκεκριμένο μοντέλο.
θεωριες χωρις να τα εχεις ακουσει?παλι για χρηστες μιλας? και αν δεν σου αρεσουν τι θα κανεις θα το ρειξεις στο πιοτι? παλι? ελεος:122:

Reaction score
460

Είχα τα ενεργά Tannoy Precision 6d για πίσω. Τα κρατούσα στη θέση τους από τότε που είχα πλήρες ενεργό σύστημα 7.1 με πέντε Tannoy Precision 8d και τα δύο 6d για back surround, και ο λόγος που τα κρατούσα ήταν γιατί είχα περασμένα ποιοτικά balanced καλώδια 15μετρα σε κανάλια. Τα δίπολα THX τα είχα στο home cinema στο υπνοδωμάτιο. Πρόσφατα έκανα την αλλαγή και κατέβασα τα δίπολα στο σαλόνι κι έγινε η αποκάλυψη, τρομερή διαφορά. Ωραία τα μόνιτορ, αλλά καθείς στο είδος του...

Τι διαφορες εντωπησες, μπορεις να μας τι περιγραψεις?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

πισω ξεκινησα με ενα ζευγαρι mirage ως σαραουντ μπακ μετα ενα αλλο ζευγος mirage ,μετα εβαλα ενα πεαρ jamo d6 και μετα τα d7.Αν και τα ηχεια ηταν σε αποσταση αναπνοης ψιλοδουλιτσα κανανε.Στον κατω χωρο ανεβαζοντας το πισω ηχεια σε μεγαλυτερο υψος ο ηχος εγινε πιο σινε.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

Και εδω σειρά Surrounds της QSC για αίθουσες σινεμά με στάμπα THX και όχι δίπολα.

http://www.qscaudio.com/products/speakers/dcs/dcs_SR.htm

Όπως βλέπουμε η στάμπα μπαίνει χωρίς διπολα γιατί πολύ απλά στα σινεμά δεν τα χρησιμοποιούν.

Κι εδώ η σειρά surround της JBL για αιθουσες σινεμά (μονόπολα)

http://www.jblpro.com/catalog/General/ProductFamily.aspx?FId=34&MId=1
Μπες στο jbl synthesis και πηγαινε κ2 synthesis για πισω δινει τα διπολα ς41α ,πριν απο 1 μηνα εδεινε τα ιδια και για το εβερεστ,τωρα τα αλλαξε αλλα το κοστος των ςκ1000 ειναι 12000ευρω ανα τεμ,οποτε ειναι απαγορευτικο.Σεαυτο μπορει να μας βοηθησει ο Ν.Αρβανιτακης.

Reaction score
460

Να ρωτησω και κατι αλλο,μεσα στις αιθουσες βλεπω οτι παιζουν 10.2 και οτι αλλο θες για να καλυψουν τον χωρο.Γιατι βαζουν δεκαδες περιφεριακα και πισω αλλα τοσα,μηπως για να μην δημιουργουνται ηχητικα κενα λογω ογκου του χωρου?οποτε εαν εβαζαν λιγα διπολα δεν θα γεμιζαν τον χωρο και εαν εβαζαν πολλα θα γινοταν πανζουρλισμος απο ασαφειες και μπερδεματα?αρα λοιπον με την λογικη αυτη τα μονοπολα ειναι για ποσοτητα και σε τεραστιους χωρους και τα διπολα για τα συστηματα του σαλονιου που δεν εχουν την δυνατοτητα αναπτυξης 10.2 και αναγκαστικα θα πηγαινες σε μονοπολα.Σωστο?Αρα λογικα για οικιακα συστηματα 5.1 και με δεδομενο τον περιορισμο του χωρου απαιτουνται διπολα.Οσο για τα στουντιο που γινονται οι μουσικες επεξεργασιες των ηχων των ταινιων σιγουρα και απαραιτητα χρησιμοποιουν μονοπολα γιατι απευθυνονται σε προβολη ταινιων σε αιθουσες.Οτιδοιποτε και να κανουμε εμεις για να φερουμε τα συστηματα μας σε επιπεδο αιθουσων πιστευω οτι ειναι αδυνατον λογω ογκου του χωρου, οποτε κανουμε κινησεις που μας προτεινουν οι κατασκευαστριες εταιρειες των οπτικοακουστικων μεσων οπως μηχανηματα που προσαρμοζωνται στο σαλονι μας π.χ διπολα μονοπολα και αλλα!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.639

Ανάβουμε φωτιά με κλιματσίδες και φλούδα απο έλατο,πίνουμε 1 κουτάκι μπύρα.
Ρίχνουμε και 2 κομμάτια πευκόξυλο ή ελιά,περιμέμουμε να γίνουν τα κάρβουνα.Πίνουμε 2-3 μπυρίτσες μέχρι να γίνουν τα κάρβουνα.
Μέχρι να γίνουν πε´ρνουμε ένα κομμάτι φιλέτο γύρω στα 2-3 κιλά και κόβουμε φέτες περί τα 2 δάχτυλα η κάθε μία.Πίνουμε άλλη μια μπυρίτσα.
Βουρτυρώμουνε τα φιλέτα και απ τις 2 πελυρες και τα πασπαλίζουμε με χοντρό άλατι και φρεσκοτριμμένο πιπίρι.
Πίνουμε άλλη μια μπυρίστα και κοι´ταμε να δούμε αν έχουν γίει τα κάβρουνα.
Περνάμε με λεμίνι την σχάρα και βάζουμε τα φιλέτα επάνω.
Την τοποθετούμε κοντά στην φωριά για να γίνει κρούτσα και να μην στεγνώσει το φιιιιιλέτοοο.Περιμάνουμε 5 λεπτά(πίνουμε άλη μια μπύρα) και τα γυρνάμε για να γίνει κουρτσα και απ την άλλη πλευρά.Αφ'ηνουμε για κανα 10λεπτο και πίνουμε καμιά μπυτίτσα ακόμη.
Κοιτάμε τα μεγάφωνα γισ να δούμε αν λεχουν δημιουρηθεί σχισμές.Μόλις εμφανιστούν τα περνάμε με λίγη μπυρίτασ και τα γυρνάμε πλευρά.Αφ'ηνουμ κανα 10 λεπτο ακόμα μεέχρμ= να κοκκινήσουν οι μπορνες.Πίνοτυμε καμια μπιτιτσα ακόμα(πολή ζέστη ωγάζει το μοσχάρι).
Πάμε τουαλέρτα να μην κατρηθολυμε πάενω μας και ότνα γυρίζουμε βάζουμε τα φιλέτα στο τοίχο με το τουητερ να κοιτάει σρα αυτία μας.Συνδεπουμε τον ενισχυτή και πίνουμ ε μια μπτυρίστα για να δορσιτσούμε.Ανοίγουμε τον ενισχυτή να ζετασθεί και πάεμ στην ψησταρία.Τα ηχεία λογικά λεχουν γίνει.

Συγχαρητήρια μόλις καταφ'εραμςε να στρώσουεμ τα δίπολα μας!!
:204: :204:

Ρε συ Γιώργο, πόσες μπύρες ήπιες; Κομμάτια έγινες; :142: :142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν ηπιε , εκανε παρεα με τον παλιο μου εαυτο:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και μια αναφορουλα

An advantage of dipoles is that the sound is concentrated in the listening area due to the figure-of-eight polar response. This means that for a given output loudness, locations falling within the "dead-zone" of the speaker do not perceive as loud a sound as they would with more traditional enclosures. Dipole speakers are said to be better for rear speakers in surround-sound systems[3], although this is disputed[4] (or at least success depends on factors such as room acoustics, type of music, and so on).

Reaction score
5.614

Να ρωτησω και κατι αλλο,μεσα στις αιθουσες βλεπω οτι παιζουν 10.2 και οτι αλλο θες για να καλυψουν τον χωρο.Γιατι βαζουν δεκαδες περιφεριακα και πισω αλλα τοσα,μηπως για να μην δημιουργουνται ηχητικα κενα λογω ογκου του χωρου?οποτε εαν εβαζαν λιγα διπολα δεν θα γεμιζαν τον χωρο και εαν εβαζαν πολλα θα γινοταν πανζουρλισμος απο ασαφειες και μπερδεματα?αρα λοιπον με την λογικη αυτη τα μονοπολα ειναι για ποσοτητα και σε τεραστιους χωρους και τα διπολα για τα συστηματα του σαλονιου που δεν εχουν την δυνατοτητα αναπτυξης 10.2 και αναγκαστικα θα πηγαινες σε μονοπολα.Σωστο?Αρα λογικα για οικιακα συστηματα 5.1 και με δεδομενο τον περιορισμο του χωρου απαιτουνται διπολα.Οσο για τα στουντιο που γινονται οι μουσικες επεξεργασιες των ηχων των ταινιων σιγουρα και απαραιτητα χρησιμοποιουν μονοπολα γιατι απευθυνονται σε προβολη ταινιων σε αιθουσες.Οτιδοιποτε και να κανουμε εμεις για να φερουμε τα συστηματα μας σε επιπεδο αιθουσων πιστευω οτι ειναι αδυνατον λογω ογκου του χωρου, οποτε κανουμε κινησεις που μας προτεινουν οι κατασκευαστριες εταιρειες των οπτικοακουστικων μεσων οπως μηχανηματα που προσαρμοζωνται στο σαλονι μας π.χ διπολα μονοπολα και αλλα!
θα συμφωνήσω. Καλά τα πολλαπλά μονόπολα αν ο χώρος είναι μεγάλος, αλλά αν είναι να βάλεις δυο μεγάλα μονόπολα στο 1,5 μέτρο από τα αυτιά σου, χίλιες φορές να βάλεις δίπολα.

Στα δικά μου το αριστερό λόγω τοποθέτησης του καναπέ είναι στο 1,10 και το δεξί ελεύθερο για μετακίνηση, αλλά συνήθως το αφήνω παρκαρισμένο στο 1,70. Χωρίς ρυθμίσεις στον προ και ο ήχος έχει την απαιτούμενη διασπορά, χωρίς να νιώθω ότι ακούω πιο πολύ από αριστερά.

Για αναβάθμιση, σκέφτηκα να συνδέσω και τα μονόπολα σε παράλληλη σύνδεση με τα δίπολα, λειτουργώντας τέσσερα ηχεία για το 5.1, αδιαφορώντας για το 7.1. Δεν το έκανα όμως, για τον έναν και μόνο λόγο: Τα δίπολα με καλύπτουν στον δεδομένο χώρο.

Reaction score
5.614

... άποψη μου είναι ότι αν δεν παίζει μουσική το ηχείο δεν μου κάνει για τίποτα.

Εγώ θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα μοντέλα που έχω στην κατοχή μου και χρησιμοποιώ.
Τα ATC SCM40 παίζουν πολύ σωστά μουσική, ΔΕΝ θα έχτιζα home cinema γύρω από αυτά. Πιστή αναπαραγωγή αλλά σε ταινίες αυτό κουράζει.
Τα Martin Logan Purity πανέμορφα, με γλυκύτητα και δυναμικά, ΔΕΝ μου άρεσαν σαν main. Διαφοροποιούν τον ήχο, τον γλυκαίνουν, στην προσπάθειά τους να αναπαραγάγουν μουσική ακόμη και στους κρότους και θορύβους.
Τα Klipsch Heresy είναι ικανά να σε ταξιδέψουν, αλλά υπό προϋποθέσεις και με κατάλληλα συνοδά (βλ. λάμπες).
Τα nearfield ενεργά μόνιτορ Tannoy Precision 6d/8d πολύ καλά για το γραφείο σαν μόνιτορ στο pc, αλλά σε ταινίες υπερβολικά ουδέτερα.
Για home cinema κρατάω τα Klipsch THX Ultra2, γιατί ενώ διατηρούν την ικανότητα να τρομάξουν με την αληθοφάνειά τους, δεν κουράζουν. Βλέπεις δυο ταινίες δηλαδή στη σειρά και θέλεις κι άλλο.

Δεν πούλησα κανένα από τα παραπάνω, γιατί τα χρησιμοποιώ σε διαφορετικά setup και τα χαίρομαι για ξεχωριστές μουσικές το κάθε σετ. Δεν υπάρχει ηχείο που να κάνει τα πάντα το ίδιο καλά. Διαφέρει η απόδοση ανάλογα και με το είδος της μουσικής. Και ο ήχος στις ταινίες είναι σαν ένα είδος και αυτό, με συγκεκριμένες απαιτήσεις από το setup μας.

Για home cinema απαιτούνται δυνατοί κινηματογραφικοί δορυφόροι. Εννοώ να κατασκευάστηκαν για χρήση home cinema. Ούτε για μαγικές χροιές, ούτε για πιστή αναπαραγωγή μουσικής. Το ότι υπάρχουν πανάκριβα σετ 5.1/7.1 από fullrange δαπέδου, δε σημαίνει ότι είναι και ό,τι καταλληλότερο για αναπαραγωγή ταινών στο σαλόνι μας. Αν βέβαια έχουμε ένα και μοναδικό setup, με το οποίο θα συμβιώνουμε και για μουσική και για ταινίες, τότε κάνουμε επιλογή τύπου όλα σε ένα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo