Projector για πρωτη φορα...

Reaction score
0
Φιλοι μου γεια σας...
Εχω ενα μικρο δωματιο 10 τετραγωνικων περιπου στο γραφειο μου,στον οποιο θελω να τοποθετησω εναν προτζεκτορα.
Η χρηση του θα ειναι αποκλειστικα ως τηλεοραση.Δηλαδη για να βλεπω αθλητικα και ταινιες...Η αποσταση απο τον εναν τοιχο στον αλλο ειναι 2,5 μετρα.Στη μια πλευρα υπαρχει ενας καναπες και σκεφτομαι να φτιαξω ενα ραφι απο πανω,στο τοιχο,ωστε να τον τοποθετησω και να προβαλω την εικονα απεναντι.Αν αφαιρεσουμε τη πλατη του καναπε και το πλατος του ραφιου,η αποσταση απο το "ματι" του προβολεα μεχρι τον απεναντι τοιχο,θα ειναι περιπου 2 μετρα.
Καταλαβαινω βεβαια οτι η πιο ενδεδειγμενη λυση ειναι η αγορα μιας 32αρας τηλεορασης,αλλα απο την αλλη με εξιταρει και η ιδεα να εχω απεναντι μου μια οθονη 60 και 70 ιντσων...
Και εδω λοιπον εχω τις εξης ερωτησεις και θα ηθελα οποιος εχει το χρονο και τη καλη διαθεση να με βοηθησει...
α)Η αποσταση των 2 μετρων,ειναι "απαγορευτικη" για τη προβολη εικονας διαμετρου 60-70 ιντσων?Μπορουν ολοι οι προτζεκτορες της αγορας να προβαλουν τοσο μεγαλη οθονη απο τοσο μικρη αποσταση?Μηπως η τοσο μεγαλη οθονη θα με "ζαλιζει" σε σημειο που θα απαγορευει την πολυωρη "θεαση" η θα καθιστα την παρακολουθηση ταινιων και αθλητικων αγωνων κουραστικη?
β)Οσον αφορα την επιλογη του καταλληλου προβολεα...Δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις οσον αφορα τη ποιοτητα της εικονας,δηλαδη δεν ψαχνω το τελειοτερο αποτελεσμα,αρκει βεβαια η εικονα που θα προβαλεται,να μην ειναι "χαλια",σαν ενα κινεζικο προβολεα που πηρε ενας φιλος...Ουτε οταν αν αναβω ενα κερι να ξεπλενεται ολη η εικονα...
Και βεβαια η βασικοτερη παραμετρος επιλογης ειναι η τιμη...Το "ταβανι" ειναι στα 600 ευρω...
Υπαρχει καποιος αξιολογος προβολεας σε αυτα τα λεφτα?Η ολοι οι "φτηνοι" προτζεκτορες ειναι μονο για παρουσιασεις και δεν κανουν για χρησιμοποιηση ως τηλεοραση??
Η στη τελικη να "κατσω στα αυγα μου" και να παρω μια 32αρα τηλεοραση?
Σας ευχαριστω...:126:

Reaction score
80
Απάντηση: Projector για πρωτη φορα...

Για τα χρηματα που διαθετεις αλλα και λογω της μικρης αποστασης μεταξυ καναπε-οθονης καλυτερα μια τηλεοραση, προβολεας full HD σε αυτα τα λεφτα δεν νομιζω να υπαρχει

Reaction score
0

Εννοειται πως σε αυτα τα λεφτα,δεν εχω απαιτησεις FullHD...Οχι ομως να ειναι και 640Χ480...Αν μπορουσε βεβαια να αποδωσει 720p θα ηταν ιδανικος...
Ουτε τη φωτεινοτητα του προτζεκτορα ενος φιλου που μερα μεσημερι με νταλα ηλιο,προβαλει κανονικοτατη εικονα (εχει 5000 lumens).
Νομιζω οτι απο τοσο μικρη αποσταση και τα 2500 lumens να ειναι αρκετα..(Η κανω λαθος?)
Βεβαια απο οτι εχετε καταλαβει ειναι προφανες οτι ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ απο προτζεκτορες..(Η μαλλον "σχεδον" ασχετος γιατι διαβασα ολο το καταπληκτικο section με τις FAQ,που υπαρχει στο site...)

Reaction score
11
Μεταχειρισμένος 720p περίπου στα 300Ε, θα βρεις σίγουρα -κυκλοφορούν πολλοί και σε καλή κατάσταση. Και με τα υπόλοιπα 300Ε μία 26αρα η 32αρα τηλεόραση.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.807

Νομιζω οτι απο τοσο μικρη αποσταση και τα 2500 lumens να ειναι αρκετα..(Η κανω λαθος?)

Σε αυτά τα lumens πας σε επαγγελματικούς βιντεοπροβολείς οι οποίοι

δεν παίζουν καλά εικόνα βίντεο. Μόνο φωτεινοί είναι!

Εσύ θα κοιτάς για βιντεοπροβολέα home cinema από 1500 lumens και κάτω.

300-500€ μεταχειρισμένο, ή 700-800€ καινούριο.

Ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτός.

Reaction score
0

Η το ενα θα παρω η το αλλο...Η προτζεκτορα η τηλεοραση...
Τωρα για μεταχειρισμενο,δε "ψηνομαι"...Και σε καμμια περιπτωση δε θα εδινα 300 ευρω,για μεταχειρισμενο προτζεκτορα,εκτος και εαν ηταν της κατηγοριας 1080p...Γιατι αν βαλεις και το κοστος αλλαγης της λαμπας (που θα χρειαζεται σε συντομο χρονικο διαστημα),παμε στα διπλα λεφτα...
Πουλαει αλλωστε ενας φιλος μου εναν INFOCUS επαγγελματικο,με καμμενη λαμπα,αλλα μονο η λαμπα εχει 700 ευρω...Και τζαμπα να μου τον εδινε,ειμαι εκτος μπατζετ...

Reaction score
4

Αν θα βλέπεις τηλεόραση και ταινίες απο δορυφορικό δέκτη ή TV μια χαρά είναι ο πρώτος. είναι και 4:3 και με μικρή ανάλυση οπότε δεν θα έχεις και πολλά προβλήματα ότι και upscaling να κάνεις....

Αν βλέπεις hi-def ή έστω καλογραμμένα DVD τότε πας στον δεύτερο. Και αυτός πρακτικά επαγγελματικός είναι απλά ΄γερνει περισσότερο στο home theater κομάτι απο ότι ο πρώτος.

Απλά να ξέρεις ότι με την ποιότητα των τηλεοπτικών της χώρας μας, πιθανά ο κινέζος του φίλου σου να παίζει καλύτερα απο αυτόν που θα πάρεις....

Reaction score
0

Αν θα βλέπεις τηλεόραση και ταινίες απο δορυφορικό δέκτη ή TV μια χαρά είναι ο πρώτος. είναι και 4:3 και με μικρή ανάλυση οπότε δεν θα έχεις και πολλά προβλήματα ότι και upscaling να κάνεις....

Αν βλέπεις hi-def ή έστω καλογραμμένα DVD τότε πας στον δεύτερο. Και αυτός πρακτικά επαγγελματικός είναι απλά ΄γερνει περισσότερο στο home theater κομάτι απο ότι ο πρώτος.

Απλά να ξέρεις ότι με την ποιότητα των τηλεοπτικών της χώρας μας, πιθανά ο κινέζος του φίλου σου να παίζει καλύτερα απο αυτόν που θα πάρεις....
Τον LG,τον ειδα απο κοντα στο Πλαισιο να παιζει...Καμμια σχεση βεβαια με τα "ονομαστικα" 200 lumens...Συγκριτικα με τους αλλους που ειχε διπλα,που ηταν απο 2000 lumens και πανω,θα ελεγα οτι στη πραγματικοτητα ειναι φωτεινος σα 1000 lumens...Ισως βεβαια λογω εντελως διαφορετικης τεχνολογιας μιας και ειναι LED...Στα θετικα οτι λαμπα δεν αλλαζεις ποτε (20.000 ωρες) και το γεγονος οτι εχει μεγεθος σα 2 πακετα τσιγαρα...Και καλη σχετικα αντιθεση στα 2000:1...
Δε μου γεμισε βεβαια ιδιαιτερα το ματι...
Οσον αφορα τους κινεζικους...Επειδη υπαρχει και το θεμα "κοστους"...Αξιζουν για τα 200-250 ευρω που πουλιουνται?
Χωρις να εξετασουμε το γεγονος οτι (απο οτι υποστηριζουν) ειναι 1200 lumens (σιγουρα ψευδονται),το οτι ειναι 800Χ600 και εχουν αντιθεση 800:1 σε συνδιασμο με τα ψηφιακα που θα ερθουν τωρα στην Αθηνα,θα μου κανει δουλεια η θα πεταξω τα λεφτα μου?

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.807

...σε συνδιασμο με τα ψηφιακα που θα ερθουν τωρα στην Αθηνα

Τα ψηφιακά που θα έρθουν, δεν θα παίζουν καλύτερα από τα αναλογικά!

Μόνο καλύτερη λήψη θα έχουν, δηλαδή καθόλου ''χιόνια''.

Η ανάλυσή τους θα είναι η ίδια με τα αναλογικά, δηλαδή 576.

Reaction score
51

Υποθέτω πως τοποθετείς τον προβολέα.
Να κάνω μια ερώτηση....
Από που θα ακούς τον ήχο όσων θα παρακολουθείς? :121:

Reaction score
0

Υποθέτω πως τοποθετείς τον προβολέα.
Να κάνω μια ερώτηση....
Από που θα ακούς τον ήχο όσων θα παρακολουθείς? :121:
Κατσε γιατι νομιζω οτι με πιανεις "αδιαβαστο"...
Ειμαι που ειμαι ασχετος,μη με κανεις πιο πολυ ρομπα...:103:
Μα καλα...Δεν εχουν ΟΛΟΙ οι βιντεοπροβολεις εξοδο για ηχο??
Κι αν δεν εχουν,δε μπορω να συνδεσω μονο το κιτρινο απο το composite του tv tuner και το ασπρο-κοκκινο σε μια εισοδο του ενισχυτη μου?:121:
Ασε που αν εχουν εισοδο HDMI,φανταζομαι οτι ειναι αδυνατον να μην εχουν εξοδο ηχου...Η κανω λαθος?

Επισης να προσθεσω,οτι μετα απο καποιες ωρες στο νετ,εμαθα αρκετα πραγματα,που δεν ηξερα...Και το βασικοτερο?..Η παραμετρος "throw distance"...Αφου μιλαμε λοιπον για μια αποσταση 2 μετρων απο το προβολεα μεχρι τον τοιχο,δε με καλυπτει ενας "οποιοσδηποτε" προτζεκτορας,γιατι σε αυτη την αποσταση,η συντριπτικη πλειοψηφια των διαφορων "budget" μοντελων που εψαξα,μου δινουν μαξιμουμ 40-50 ιντσες...Πρεπει λοιπον να βρω ενα "short throw lens" μοντελο για να φτασω τις 60-70 που θελω...
Καμμια προταση?

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.807

...και το ασπρο-κοκκινο σε μια εισοδο του ενισχυτη μου?:121:
Σε αυτό είσαι σωστός!

Στα άλλα όχι, δηλαδή δεν έχουν έξοδο ήχου οι

βιντεοπροβολείς,εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων.

Reaction score
0

Σε αυτά τα lumens πας σε επαγγελματικούς βιντεοπροβολείς οι οποίοι

δεν παίζουν καλά εικόνα βίντεο. Μόνο φωτεινοί είναι!
Εδω ειναι και η βασικη μου ερωτηση φιλε abcd...
Τι εννοεις οτι "δεν παιζουν καλα εικονα βιντεο"?
Εαν βαλουμε διπλα-διπλα,εναν "Business" προτζεκτορα και εναν "Home Cinema",η διαφορα στην απεικονιση του σηματος βιντεο απο ενα DVD ειναι τεραστια και οφθαλμοφανεστατη?
Και αν ναι,που ακριβως εγκειται?Στο frame rate?Στην αποδοση των χρωματων?
Γιατι μπορω να "ζησω" με εναν προτζεκτορα που δεν αποδιδει τελεια τα χρωματα,αλλα οχι με καποιον που στις γρηγορες εναλλαγες των σκηνων εχει καθυστερηση στο frame rate δημιουργωντας ειδωλα...
Αλλωστε οπως εξηγησα απο την αρχη,δεν εχω hi-end απαιτησεις...Απλα μια "αποδεκτη" εικονα που να μη με "ζαλιζει" η "κουραζει"...
Και ολα αυτα βεβαια,με το δυνατον μικροτερο κοστος...Σαν μια εναλλακτικη "φτηνη" λυση αντι για μια 32αρα τηλεοραση...
Εχω δει δε,10αδες βιντεακια στο youtube,απο διαφορους "business" προτζεκτορες και δε μπορω να πω οτι το αποτελεσμα,ηταν κακο...Δεν παρεχουν ισως την "απολυτη κινηματογραφικη εμπειρια",αλλα δεν προσεξα και τεραστιες διαφορες...Βεβαια ισως κανω λαθος...Αν ναι δορθωσε με...
Ακομα και ο pocket "business" προτζεκτορας της LG ο HS201,μια χαρα παιζει στο απολυτο σκοταδι...Απλα,θεωρω τη τεχνολογια LED ακομα πολυ "αγουρη",και λογω των 200 lumens μονο,δε θελω οταν αναβω το φως της κουζινας διπλα,να χανεται η "οθονη" απο το τοιχο...Χωρια του οτι ψαχνω για "short throw" προτζεκτορες η εστω καποιον που να μπορει να μου δωσει τουλαχιστον 60 ιντσες απο τα 2 μετρα...
Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια..:126:

Reaction score
51

Κατσε γιατι νομιζω οτι με πιανεις "αδιαβαστο"...
Ειμαι που ειμαι ασχετος,μη με κανεις πιο πολυ ρομπα...:103:
Μα καλα...Δεν εχουν ΟΛΟΙ οι βιντεοπροβολεις εξοδο για ηχο??
Κι αν δεν εχουν,δε μπορω να συνδεσω μονο το κιτρινο απο το composite του tv tuner και το ασπρο-κοκκινο σε μια εισοδο του ενισχυτη μου?:121:
Ασε που αν εχουν εισοδο HDMI,φανταζομαι οτι ειναι αδυνατον να μην εχουν εξοδο ηχου...Η κανω λαθος?

Δεν είχες αναφέρει τα περί ενισχυτή, οπότε μια ανησυχία την είδα στο σκηνικό....:126:
Οι προβολείς δέχονται μόνο σήμα in και αυτό κυρίως εικόνας (εκτός από μερικούς data που έχουν ένα υποτυπώδες ηχειάκι για παρουσιάσεις)
Στον προβολέα θα ρίξεις λοιπόν μόνο το composite (κίτρινο), αλλά μην περιμένεις πολλά πολλά γιατί είναι η απλούστερη μέθοδος σύνδεσης και η εικόνα πέρα από μέτρια θα δίνει ακόμα πιο προβληματική αίσθηση αφού το μεγάλο μέγεθος θα μεγεθύνεις ακόμα περισσότερο τα προβλήματα.
Το κόκκινο και λευκό καλώδιο θα συνδεθούν στον ενισχυτή (ή σε οποιοδήποτε midi-mini hifi ) αφού είναι Right-Left Audio channels αυτά τα δύο καλώδια.

Η ύπαρξη HDMI δεν συνοδεύεται απαραίτητα από ηχεία.
Και αυτό δεν ισχύει μόνο στους προβολείς αλλά και σε monitor υπολογιστών κοκ.
Επαναλαμβάνω πως κυρίως σε data προβολείς μπορεί να βρεις ηχείο αναπαραγωγής αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν θα είναι ευχάριστο.

Και όχι: ρόμπα δεν γίνεται κάποιος ρωτώντας. Κανείς δεν γεννήθηκε γνώστης. Όσο ζούμε...μαθαίνουμε :126:

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.807

Εδω ειναι και η βασικη μου ερωτηση φιλε abcd...
Τι εννοεις οτι "δεν παιζουν καλα εικονα βιντεο"?

Οι data (επαγγελματικοί):

Δεν έχουν καλό επεξεργαστή εικόνας, άρα θα υπάρχουν τεχνουργήματα.

Δεν έχουν καλό μαύρο, ούτε καν ίριδα, άρα χάνεις την ζωντανή εικόνα με τα ωραία χρώματα.

Δεν έχουν καλή κίνηση, άρα όταν κουνιέται η κάμερα πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά,

ιδίως στα ματς που θα βλέπεις, θα σε κουράζει.

Για πιο αναλυτικά, διάβασε αυτό το μήνυμα.

Και εδώ για να διαβάζεις καμμιά εβδομάδα!:107:

Reaction score
0

Φιλε abcd,εισαι πολυ μαγκας και σε ευχαριστω (οπως και ολα τα παιδια που ανταποκριθηκαν αμεσα)...
Ειλικρινα,μεσα σε μια μερα,με ατελειωτο διαβασμα και τη ουσιαστικοτατη βοηθεια σας,νομιζω πως το "τοπιο",αρχιζει να γινεται πιο ξεκαθαρο,οσον αφορα την αγορα προτζεκτορα...
Το βασικοτερο βεβαια συμπερασμα ειναι (οπως λεει και λαος),"με πορδες,δε βαφεις αυγα"...Κοινως πρεπει να βαλω το χερι πιο βαθια στη τσεπη...
Χωρια βεβαια που πρεπει να βρω και καποιον με χαμηλο "throw ratio" (πως τα λεω ε?:107:),γιατι υπαρχει δυστυχως και ο περιορισμος των 2 μετρων...Και αν ειναι να δωσω κοντα ενα 1000αρικο και να βλεπω στο τοιχο μια οθονη 40-50 ιντσων,παιρνω τηλεοραση καλυτερα με λιγοτερα λεφτα...
Με αυτα λοιπον τα δεδομενα,κι αφου μου λυθηκαν σχεδον ολες οι αποροιες (με την απιστευτη βοηθεια σας),εχει καποιος τωρα πια να μου προτεινει καποιο μοντελο οσο το δυνατον οικονομικοτερο,που να μου κανει τη "δουλεια" μου?(short throw παντα,με κατω απο 2 throw ratio)...
Σας χιλιοευχαριστω ολους...:126:

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.807

Αυτός ο πίνακας είναι από το μοντέλο που σου πρότεινα, τον Epson EMP-TW 700.

Πρέπει να βγάζει 65-70 ίντσες από τα 2 μέτρα.

Reaction score
0

Τον ειδα τον συγκεκριμενο προτζεκτορα...Απο οσο μπορω να κρινω απο τα specs νομιζω οτι πρεπει να ειναι απο τους πιο "value fo money" της αγορας...10.000 αντιθεση!!
Ειναι ομως και ψιλο-γκουμουτσα...
Ανεξαρτητα ομως απο αυτο,επειδη δε θελω να ειμαι "στα ορια",προτιμω να επικεντρωθω (λογω του περιορισμου των 2 μετρων),αποκλειστικα σε "short throw" προτζεκτορες...

Staff online

• abcd
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.421
Members
38.696
Νεότερο μέλος
Spiromag