Αγορά νέου Πικάπ - Συμβουλές,Απορίες

Reaction score
0
Χαιρετώ όλους τους φίλους,

ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός νέου πικάπ (του πρώτου μου) καθώς τον τελευταίο καιρό έχω ψηθεί πολύ,μέσω συζητήσεων αλλά και επειδή έτυχε να βρεθώ σε σπίτια φίλων κ να ακούσω μουσική μέσω πικάπ και έχω ενθουσιαστεί.

Έχω φάει όλο το internet ψάχνοντας λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να προσέξω και να κοιτάξω αλλά αυτό που δεν γνωρίζω είναι οι κυρίαρχες μάρκες στην συγκεκριμένη αγορά.

Συγκεκριμένα το πικάπ το θέλω για οικιακή χρήση και μόνο,η μουσική που ακούω είναι ροκ, επομένως δεν ενδιαφέρομαι για scratch και διάφορα τέτοια.Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να μετατρέψω βινύλιο σε ψηφιακή μορφή και το μπάτζετ μου δεν θα θελα να υπερβαίνει τα 300€.

Θα ήθελα κάποιες προτάσεις,καθώς έχω βρει πολλά αλλά θα θελα κάτι αξιόπιστο και όσο το δυνατόν ποιοτικότερο.Σε ότι έχει να κάνει με ενισχυτή έχω τον Sony str db840 o οποίος έχει είσοδο phono οπότε απ'αυτά που έχω διαβάσει δεν χρειάζομαι κάτι επιπλέον.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Αγορά νέου Πικάπ - Συμβουλές,Απορίες

Ποσους δισκους εχεις?Αν δεν εχεις ΞΕΧΝΑ ΤΟ.Εχεις καμμια 50αρια?ΞΕΧΝΑ ΤΟ
ΞΕΧΝΑ ΤΟ γενικως και ειδικως και οριζοντιως και καθετως και διαγωνιως.ΞΕΧΝΑ ΤΟ
Για να ακουσεις μουσικη ροκ με πικαπ 300 Ε ειναι σχεδον αδυνατον.
Ροκ=ενταση=συντονισμοι κεφαλης-βραχιονα=απιστευτη θολουρα και μουτζουρα
Για καλο αναλογικο ηχο=πικαπ χρειαζονται παααααρα ποοοοοοοοοολλα 300αρια
Για μια ιδεα και μονο πηγαινε και δες το ποσταρισμα του incognito στο A To D η απο πικαπ σε dac

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946

Όπως σου είπε κι ο Μάνος, απόφυγε τα "high end" σανίδια και τις επαγγελματικές πλαστικούρες, γιατί θα απογοητευθείς. Αν αισθάνεσαι άνετα με τα μεταχειρισμένα, δώσε μια 400άρα και πάρε αυτό τώρα, πριν το πάρουν.

Reaction score
0

Ωραία.....

Να υποθέσω δηλαδή ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με πικάπ είναι τόσο φραγκάτοι που μπορούν να διαθέσουν πολλά 300αρια ;;;

Φαντάστηκα ότι για να υπάρχει τόσος κόσμος που ασχολείται θα ήταν πιο προσιτό.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου πάντως.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Σου ριχνω 30 χρονια ηλικιακα.Αλλα τοσα το πικαπ μου.Τοτε δεν υπηρχε τιποτα αλλο για να ακουσεις μουσικη.Εχω και καμμια 600αρια LP.Απο τοτε.Τα περισσοτερα rock.
Σημερα το 90% των ακροασεων μου ειναι σκληρος+media player.
Bγαλε τα συμπερασματα σου.Και καλη τυχη
ΥΓ Να υποθέσω δηλαδή ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με πικάπ είναι τόσο φραγκάτοι που μπορούν να διαθέσουν πολλά 300αρια ;;;
Δεν διαβασες Incognito?

Reaction score
0

Διάβασα αφού απάντησα.
Ευχαριστώ για την βοήθεια,αλλιώς το είχα ονειρευτεί.

Reaction score
5.871

Όπως σου είπε κι ο Μάνος, απόφυγε τα "high end" σανίδια και τις επαγγελματικές πλαστικούρες, γιατί θα απογοητευθείς. Αν αισθάνεσαι άνετα με τα μεταχειρισμένα, δώσε μια 400άρα και πάρε αυτό τώρα, πριν το πάρουν.
+1

Reaction score
2.248

Χαιρετώ όλους τους φίλους,

ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός νέου πικάπ (του πρώτου μου) καθώς τον τελευταίο καιρό έχω ψηθεί πολύ,μέσω συζητήσεων αλλά και επειδή έτυχε να βρεθώ σε σπίτια φίλων κ να ακούσω μουσική μέσω πικάπ και έχω ενθουσιαστεί.

Έχω φάει όλο το internet ψάχνοντας λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να προσέξω και να κοιτάξω αλλά αυτό που δεν γνωρίζω είναι οι κυρίαρχες μάρκες στην συγκεκριμένη αγορά.

Συγκεκριμένα το πικάπ το θέλω για οικιακή χρήση και μόνο,η μουσική που ακούω είναι ροκ, επομένως δεν ενδιαφέρομαι για scratch και διάφορα τέτοια.Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να μετατρέψω βινύλιο σε ψηφιακή μορφή και το μπάτζετ μου δεν θα θελα να υπερβαίνει τα 300€.

Θα ήθελα κάποιες προτάσεις,καθώς έχω βρει πολλά αλλά θα θελα κάτι αξιόπιστο και όσο το δυνατόν ποιοτικότερο.Σε ότι έχει να κάνει με ενισχυτή έχω τον Sony str db840 o οποίος έχει είσοδο phono οπότε απ'αυτά που έχω διαβάσει δεν χρειάζομαι κάτι επιπλέον.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα Passas και καλωσήρθες στην παρέα μας. Εάν έχεις ενθουσιαστεί με την μουσική που ακούς από βινύλιο στα σπίτια των φίλων σου, πες μας εάν μπορείς τι πικάπ έχουν.
Εάν έχουν και αυτοί τις τάξεως των 300 EURO, τότε στην αγορά θα μπορούσες να βρείς αντίστοιχα πικαπ που θα ενθουσιάσουν και εσένα και ίσως και καλύτερα.
Εαν όμως έχεις ενθουσιαστεί από πικαπ που κοστίζουν πολλά 300αρια όπως λένε οι συνοφορουμίστες εδώ είναι απίθανο να λάβεις τον ίδιο ενθουσιασμό από ένα πικαπ των 300 EURO

Παρόλα αυτά εάν θες να κάνεις αρχή, το TECHNICS 1200 που σου πρότεινε ο κος Costas είναι διαχρονικό και δοκιμασμένο.

Να θυμάσαι επίσης ότι η αναζήτηση βινυλίων (εάν δεν έχεις δική σου συλλογή πχ από τους γονείς σου) είναι δύσκολη και επίσης ότι τα αγαπημένα σου rock συγκροτήματα ίσως δεν έχουν εκδόσει το album τους σε βινύλιο εάν είναι σύνχρονα :109:

Reaction score
1

Διάβασα αφού απάντησα.
Ευχαριστώ για την βοήθεια,αλλιώς το είχα ονειρευτεί.
Καλησπερα και καλοσωρισες, προχωρα στο ονειρο σου, ο Ορφεας εχει τα ProJect, τα-το εισαγωγικο πικ απ εχει 270.00ευρω με κεφαλη ΜΜ. Μετα πηγαινε στο Μοναστηρακι (στην Ηφαιστου) και παρε βινυλιο, ακου μαθε ψαξε, κανε το κεφι σου (εαν μπορεις οικονομικα) αλλα να θυμασαι παντα οτι η <<μπισνα>> που εχει στηθει στο hi fi (και οχι μονο) μονο με ΒΑΜΠΙΡ μπορει να συγκριθει.

Reaction score
2.212
Re: Απάντηση: Αγορά νέου Πικάπ - Συμβουλές,Απορίες

Καλησπερα και καλοσωρισες, προχωρα στο ονειρο σου, ο Ορφεας εχει τα ProJect, τα-το εισαγωγικο πικ απ εχει 270.00ευρω με κεφαλη ΜΜ. Μετα πηγαινε στο Μοναστηρακι (στην Ηφαιστου) και παρε βινυλιο, ακου μαθε ψαξε, κανε το κεφι σου (εαν μπορεις οικονομικα) αλλα να θυμασαι παντα οτι η <<μπισνα>> που εχει στηθει στο hi fi (και οχι μονο) μονο με ΒΑΜΠΙΡ μπορει να συγκριθει.
+1000
Ακούς εκεί μεταχειρισμένος δίσκος 35 ευρώ επειδή είναι Living Stereo...

Reaction score
2.248

Χαλάλι όμως έχω βρει αστέρια.........
Between ο Σόλωνος & Μασσαλίας έκλεισε?

Reaction score
777
Φίλε passas σκέψου την πρόταση του Κόγια...Δέν περνάει και τελωνείο.Είναι ένα πικάπ που θα το έχεις για τουλαχιστον 15 χρόνια.
Γενικότερα να ξέρεις οτι επειδή απλά το βινύλιο έχει γίνει μόδα θα σε γδύσουν άσχημα...
Όποιος πήρε πήρε...:138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.753

κι αυτό φυσικά.

τα 300 ευρώ που λες δεν απέχουν πια και τόσο πολύ από αυτή την πρόταση, η οποία δεν έχει αντίπαλο.

αν γουστάρεις να γυρνάς το μαύρο δίσκο ρε αδερφέ, αυτή η λύση είναι η σοφότερη.

αν κάποτε πλουτίσεις άσχημα, τότε αντί για οικόπεδο με βίλα και πισίνα στη μύκονο μπορείς να πάρεις ένα άλλο ...πικαπ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946

Επίσης, μια εξαιρετική λύση είναι το Project 6.9 (αυτό με την ανάρτηση), ως μεταχειρισμένο, μιας και είναι εκτός παραγωγής, πλέον. Δεν ξέρω αν η Project έχει στην παραγωγή κάποιο προσιτό μοντέλο με ανάρτηση...

Reaction score
249

Καλα δεν ειναι ιδια η αποδοση στους δισκους εως και καμια σχεση απλων με αναφορας (αν εχεις και συστημα να το καταλαβεις) - τωρα βεβαια και 35 ειναι πολλα για μεταχειρισμενο για αυτο ο κοσμος πηγε στα ψηφιακα

Reaction score
2.248

Καλα δεν ειναι ιδια η αποδοση στους δισκους εως και καμια σχεση απλων με αναφορας (αν εχεις και συστημα να το καταλαβεις) - τωρα βεβαια και 35 ειναι πολλα για μεταχειρισμενο για αυτο ο κοσμος πηγε στα ψηφιακα
Ναι αλλά βλέπεις το εξώφυλλο έτσι μεγάλο σαν έργο τέχνης.... βγάζεις σιγά σιγά το βινύλιο..... το ακουμπάς..... το καθαρίζεις....
και το ακούς όλο :107:
Λες βρε άνθρωπε ΕΧΩ ΤΟ LP ECHOES των PINK FLOYD πχ.... Δεν λες έχω στο HD μου 10000 τραγούδια και άλλα 100 στο στικάκι μου

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.112

Ναι αλλά βλέπεις το εξώφυλλο έτσι μεγάλο σαν έργο τέχνης.... βγάζεις σιγά σιγά το βινύλιο..... το ακουμπάς..... το καθαρίζεις....
και το ακούς όλο :107:
Λες βρε άνθρωπε ΕΧΩ ΤΟ LP ECHOES των PINK FLOYD πχ.... Δεν λες έχω στο HD μου 10000 τραγούδια και άλλα 100 στο στικάκι μου

Ολη η ιστορια ειναι συναισθημα, ειναι αρωμα ειναι αισθηση ειναι φετιχ ρε παιδι μου..ΕΙναι οπτικοακουστικη διαδικασια, το γουσταρεις το πραμα....

Αλλα τα ματια του λαγου κι αλλα της κουκουβαγιας...:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.753

ξέρω κι άλλα φετιχ πάντως, πιο .....απολαυστικά! :143::137::138::135:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.112

ξέρω κι άλλα φετιχ πάντως, πιο .....απολαυστικά!
Κι εγω , κι εγω..χιχιχι:116::116::116:

Αλλα το καθενα εχει τη δικη του...
Ευτυχως δε ζαλιζομαι κι ευκολα οταν το βλεπω να γυρναει...:136:

Reaction score
4.264
Δύσκολη η αναζήτηση βινυλίων;Δεν θα το έλεγα...αγοράζω βινύλιο εδώ και χρόνια χωρίς πρόβλημα...και το Μοναστηράκι είναι σίγουρα μια πολύ καλή και βολική λύση. Ψάχνεις με την ησυχία σου. το κακό είναι ότι α)μαυρίζουν τα χέρια από τη σκόνη και β) δεν χωρούν τα βινύλια στην τσάντα/δεν κρύβονται κάτω από το μπουφάν :137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos