3D περιορισμοι

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.480
Απάντηση: 3D περιορισμοι

Φίλε greenpeace933 θα σου πω μόνο ένα παράδειγμα για το πόσο λάθος είσαι στην εικόνα τουλάχιστον:

Η κόρη μου 14 ετών και ο γιος μου 8 ετών, όταν τους βάζω ταινία 576 (DVD) στον βιντεοπροβολέα, μου λένε ότι δεν βλέπουν καθαρά!

Ελπίζω να με πιστεύεις.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.480

Για την εικόνα:
Όταν πας κινηματογράφο (που θεωρείται και top) βλέπεις τόσο απίστευτα τέλεια εικόνα...

Αν δεν είσαι ιδιοκτήτης κινηματογράφου, μάλλον τα μάτια σου δεν πάνε καλά!

Reaction score
0

Φίλε greenpeace933 θα σου πω μόνο ένα παράδειγμα για το πόσο λάθος είσαι στην εικόνα τουλάχιστον:

Η κόρη μου 14 ετών και ο γιος μου 8 ετών, όταν τους βάζω ταινία 576 (DVD) στον βιντεοπροβολέα, μου λένε ότι δεν βλέπουν καθαρά!

Ελπίζω να με πιστεύεις.
Ασφαλώς σε πιστεύω, το δέχομαι απόλυτα.
Εαν όμως ο projector ειναι full hd, λογικό είναι να φαίνονται ατέλειες στο dvd. Αφού προβάλει και την παραμικρή λεπτομέρεια της ατέλειας της πηγής.
Αν είχες έναν standard definition όμως τι διαφορές θα έβλεπες
Αλλίμονο, δε λέω ότι οι νέες τεχνολογίες δεν αξίζουν τίποτα. Διαμαρτύρομαι απλώς σχετικά με το πόσο μεγάλη διαφορά βλέπει κανείς σε σχέση με πριν προκειμένου να ξαναστήσει ένα σύστημα από το μηδέν.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 3D περιορισμοι

Συγνώμη Troll Protection υπάρχει στο forum? Moderators Help!
Εσύ ανέφερες τα περί βλακείας... ή το ξέχασες κιόλας;;;:139:
Μη φωνάζεις τους moderators να σε σώσουν...

Reaction score
0

Αν δεν είσαι ιδιοκτήτης κινηματογράφου, μάλλον τα μάτια σου δεν πάνε καλά!
Όταν βλέπω γύρω μου μια χαρά και στον κινηματογράφο (village, odeon κλπ) "σκόνες" ή αν θέλετε παράσιτα στην εικόνα, χμμμ, δεν νομίζω...

Reaction score
29.520

Δλδ ολοι εμείς που έχουμε hd projector εδω και 2 χρόνια είμαστε κορόιδα τελικά?
Η οχι?
Δεν συγκρίνεται η εικόνα ενος cinema με την εικόνα ενος hd προβολέα σπιτιού.

Reaction score
0

Δεν ξέρω, εσυ πως αισθάνεσαι που θες να αλλάζεις projector κάθε 5 με 10 max χρόνια;; Έρχεται και το 3d άλλωστε... Μετά ποιος ξέρει τι;;
Εγώ προσωπικά νοιώθω ότι μας πιάνουν...

Reaction score
29.520

Οχι κάνεις λάθος , εγω δεν θέλω να ασχοληθώ με το 3d , αφού το θεωρώ ανώριμη τεχνολογία.
Ομως η διαφορά μεταξύ blu-dvd είναι δραματική.
Το κάθε 5-10 χρόνια για αλλαγή προβολέα είναι μάλλον μεγάλο διάστημα.
Σκέψου οτι απο τον προηγούμενο 720 πήγα στον 1080 μέσα 3 χρόνια , και η διαφορά όπως προείπα χαοτική.Δεν αλλάζουμε προβολέα κάθε τόσα χρόνια αλλά όταν θεωρούμε οτι αυτός που εχουμε , εχει ξεπεραστεί.Σίγουρα οχι κάθε 6μηνο , πάντως.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 3D περιορισμοι

Εσύ ανέφερες τα περί βλακείας... ή το ξέχασες κιόλας;;;:139:
Μη φωνάζεις τους moderators να σε σώσουν...
Είπα να το κόψω πολιτισμένα γιατί δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει τέτοιου ειδους κουβέντα όπως και κανέναν άλλο εδω μέσα. Γιατί αν σε ενδιέφερε δεν φαντάζεσαι τι μπορώ να δημιουργήσω επί της οθόνης.

Α, και οι Moderators δεν είναι μπαμπούλες εδώ! Μια παρέα είμαστε και για πλάκα το είπα.

Αυτά που γράφεις όμως υποδηλώνουν ότι εμείς είμαστε κορόιδα.

Δηλαδή θες να πάρω σοβαρά προτάσεις τύπου

"πρέπει να αλλάζουμε λάμπα κάθε 3000 ώρες" (που είναι αστειο βέβαια γιατί την έχεις αλλάξει στις μισές και πιο κάτω αλλά τόσα ξέρεις..)

και

"να αλλάζουμε προβολέα κάθε 5-10 χρόνια?"

Σύγνώμη αλλά ηλεκτρονικά αγοράζεις όχι μαιζονέτα!

Η τεχνολογία τρέχει αλλά δεν σε υποχρεώνει κανείς να την ακολουθείς και να βρίσκεσαι στο Cutting Edge.

Όπως λέει και κάποιος φίλος εδω μέσα:

"Το σπορ δεν είναι για τους πεθαμένους":138:

Reaction score
0

Δεν αλλάζουμε προβολέα κάθε τόσα χρόνια αλλά όταν θεωρούμε οτι αυτός που εχουμε , εχει ξεπεραστεί.Σίγουρα οχι κάθε 6μηνο , πάντως.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε αυτό. Απλά για τα δικά μου δεδομένα, ακόμα και τα 3 χρόνια είναι λίγος καιρός. Πόσα θα δώσεις για ένα προτζέκτορα άμα είσαι μερακλής 1500,2000 Ευρώ?? Γιατί μέσα σε τόσο λίγο καιρό να τον ξαναλλάξεις; Τι γίνεται με τον παλιό; Δεν θεωρείς ότι είναι πεταμένα λεφτά;
Την αγορά ενός πλήρους συστήματος για home cinema την αντιμετωπίζω σαν αγορά αυτοκινήτου (είτε είναι σωστό ή λάθος αυτό), πρέπει δηλαδή να σου μείνει για μια 10ετία τουλάχιστον.
Δεν θέλω να σκάω 2000 για προτζέκτορα, 1200 για a/v receiver και 200-300 για blue ray player και 1500 για μια αντίστοιχη τηλεόραση...
Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το κάθε άτομο...
Ο καθένας κάνει ότι θέλει...
Υ.Γ. πως και πήγες για 720p projector και δεν περίμενες μια και καλή για 1080p; Νομίζω είχαν ανακοινωθεί και οι 3 αναλύσεις όταν ξεκίνησε η φασαρία με το hd

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 3D περιορισμοι

Είπα να το κόψω πολιτισμένα γιατί δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει τέτοιου ειδους κουβέντα όπως και κανέναν άλλο εδω μέσα. Γιατί αν σε ενδιέφερε δεν φαντάζεσαι τι μπορώ να δημιουργήσω επί της οθόνης.

Α, και οι Moderators δεν είναι μπαμπούλες εδώ! Μια παρέα είμαστε και για πλάκα το είπα.

Αυτά που γράφεις όμως υποδηλώνουν ότι εμείς είμαστε κορόιδα.

Δηλαδή θες να πάρω σοβαρά προτάσεις τύπου

"πρέπει να αλλάζουμε λάμπα κάθε 3000 ώρες" (που είναι αστειο βέβαια γιατί την έχεις αλλάξει στις μισές και πιο κάτω αλλά τόσα ξέρεις..)

και

"να αλλάζουμε προβολέα κάθε 5-10 χρόνια?"

Σύγνώμη αλλά ηλεκτρονικά αγοράζεις όχι μαιζονέτα!

Η τεχνολογία τρέχει αλλά δεν σε υποχρεώνει κανείς να την ακολουθείς και να βρίσκεσαι στο Cutting Edge.

Όπως λέει και κάποιος φίλος εδω μέσα:

"Το σπορ δεν είναι για τους πεθαμένους":138:
1. Μη με τρομάζεις τόσο γιατί είμαι μικρός και φοβάμαι...
2. Το ότι αλλάζεις λάμπα μετά από τις 3000 το ανέφερα επειδή θα έχει θεωρητικά καεί. Για την φωτεινότητα που φθίνει και χρειάζεται αλλαγή η λάμπα το ανέφερα πολύ πιο πριν αλλά τόσο ξέρεις να διαβάζεις...
3. Είπα ότι θα πρεπε να αλλάζεις κάθε 10 χρόνια προτζέκτορα και γι αυτό γκρινιάζω ότι τίποτα δεν φτιάχνεται για να διαρκέσει
4. Το τι ξέρω εγω και τι εσυ είναι θέματα του καθενός...
5. "Το σπορ δεν είναι για τους πεθαμένους" Δεκτόν αλλά άμα το ακολουθείς συστηματικά, στο τέλος πράγματι πεθαμένος θα σαι, αλλά από την πείνα...:135:

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.480

...πως και πήγες για 720p projector και δεν περίμενες μια και καλή για 1080p;

Άμα περίμενε το 1080, τότε την περίοδο που υπήρχε μόνο το 720 τι θα έκανε;

Ή θα έβλεπε 576, ή θα έπαιζε μπιρίμπα!:137:

Αν αύριο έβγαινε το 2160, θα περίμενα λίγο να πέσουν οι τιμές και μετά θα αγόραζα.

Αν δεν είχα πρόβλημα οικονομικών, θα αγόραζα αμέσως.

Αυτό είναι το χόμπι μας!

Reaction score
0

Άμα περίμενε το 1080, τότε την περίοδο που υπήρχε μόνο το 720 τι θα έκανε;

Ή θα έβλεπε 576, ή θα έπαιζε μπιρίμπα!:137:
lol, ναι δεν λέω, απλά δεν άργησε τόσο να έρθει το 1080p.:126:

Reaction score
0

Ναι ρε παιδιά, και γω λατρεύω τον οικιακό κινηματογράφο. Απλά αυτή η διαδικασία της συνεχούς αλλαγής εξοπλισμού με τρελαίνει απίστευτα... Ιδιαίτερα σε τόσο μικρό χρόνο...:110:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Greanpeace παρά το 2ο συνθετικό του nick σου έκανες ''επιθετική'' είσοδο.:107:

Οκ,δεκτή η άποψη σου αλλά απλώς άποψη.
Ναι η βιομηχανία πρέπει να βγάζει νέα πράγματα γιατί αλλιώς θα πεθάνει.Απλά.
Τώρα το αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει είναι δικαίωμα του μιας και η τσέπη είναι δικιά του(άντε και των παιδιών ή της συζήγου).
Όσον αφορά όμως το τεχνικό κάπου είσαι λάθος.
Να πιάσουμε την εικόνα.
Η μεταβολή απο το dvd σε hi def μας απάλαξε απ τον βραχνά του interlaced σήματος(με όλα τα κουσούρια του) ανοίγωντας τον δρόμο για μεγαλύτερες αναλύσεις και μεγαλύτερη εικόνα.
Στην πλειοψηφία και σε καλύτερη εικόνα παρά την αντίθετη πίστη σου.Το ότι όμως τα ελληνικά κανάλια πχ δεν δείχνουν να θέλουν να ακολουθήσουν τον υπόλοιπο κόσμο δεν είναι θέμα της τεχνολογίας αλλά δικό τους.
Μιλάς για το input lag.
Mπορείς να πάρεις plasma(μηδενικό lag).Θα μου πείς για το image redention.Ξέρεις ποσες crt βγήκαν Π.Ε. λόγω παιχνιδομηχανών;Πάρα πολλές!!Γιατί;Διοτί η λυχνία κενού έχει μεγάλο πρόβλημα στις στατικές εικόνες.Fact not opinion.
Δεν σ αρέσει το μαυρό στιε νέες τηλεοράσεις;Οκ,πάσο.
Ποιός όμως σου είπε ότι οι Crtικες tv σε επίπεδο ταινίες είχαν καλύτερο μαυρο;Δεν βλέπουμε μόνο μαυρα(τελείως) πλάνα.Και μην τις μπερδευεις με τους προβολείς.Άλλο είναι να πυροβολούν 3 λυχνίες και άλλο μια.
Χρωματικός πλούτος και πιστότητα.Εκεί και αν γίνεται του κουτρούλη ο γαμος.Πολύ απλά η ανάλυση του sd σήματος είναι τραγικά λίγη.
Σύνδεσε σε μια crt και μια νεας τεχνολογίας το ίδιο player ταυτόχρονα και δες τις διαφορές είτε σε επίπεδο dvd είτε hi def.

Σύμφωνοι σε τηλεοπτικό σήμα αρκετές tv πάσχουν σε σχέση με τις crt.Αλλά για αυτό είπαμε φταίνε τα κανάλια.Αν θές επίσης πλησίασε και δες σε ποιά απόσταση γίνονται οράτες οι γραμμές σε κάθε μια απ αυτές.Πάλι χάνουν οι crt.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Όσον αφορά το θέμα του ήχου.
Μεγάλες διαφορές και εδώ αλλά δύσκολο να τις καταλάβει κάποιος γιατί η ακουστική μνήμη είναι πολύ άτιμο πράγμα..
Αλλά η αυξηση των Μbs όντως έκανε καλό μιας και επέτρεψε,εκτός άλλων,διαχωρισμό στα περιφεριακά κανάλια που το martix των απλών dd και dts δεν μπορούσε.
Φυσικό επακόλουθο είναι και η αυξημένη δυναμική περιοχή.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: 3D περιορισμοι

Ναι ρε παιδιά, και γω λατρεύω τον οικιακό κινηματογράφο. Απλά αυτή η διαδικασία της συνεχούς αλλαγής εξοπλισμού με τρελαίνει απίστευτα... Ιδιαίτερα σε τόσο μικρό χρόνο...:110:
Όντως σε κάποια πράγματα είναι για πολλά γιαούρτια:141:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Τέλος θα ζητούσα απο τους Jargon και greenpeace να μην δοθεί συνέχεια σε αυτή,την ανούσια και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο,κόντρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_