Βάλε πρίμα, χασάπη!

Reaction score
658
Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Νομίζω ο καθένας μπορεί να ακούει ότι του αρέσει,
φυσικά και τζαζ, αλλά σε καμία περίπτωση, να ΠΡΕΠΕΙ να ακούει τζαζ
(δεν έχω τίποτα με την τζαζ, απλώς αναφέρω ένα είδος, στην θέση του θα μπορούσε να ήταν όποιοδήποπτε άλλο!)
(Φυσικά έχω ακούσει ΚΑΙ τζαζ και δεν μου άρεσε ΚΑΙ σε ακροάσεις.)

Reaction score
10
Φυσικά και ο καθένας ακούει ότι θέλει και ότι του αρέσει. Απλά για μένα είναι λίγο αφελές να ξοδεύεις μεγάλα ποσά σε αυτό το χόμπυ και να μην ακούς φυσικά όργανα. Δεν λέω να ακούς μόνο ακουστικά όργανα αλλά αυτά οφείλουν να είναι τα κυρία ακούσματά σου.

Reaction score
658

Υπάρχουν νομίζω φυσικά όργανα σε όλα τα είδη,
πχ τωρα ακουω Arcade Fire κι έχει ακουστικη κιθάρα,
βέβαια υπάρχουν τα UNPLUGGED.

Προσωπικά δεν θα με ενδιέφερε να ακούω ΑΛΛΑ από αυτά που θέλω,
πάντα δοκιμάζω βέβαια, δεν είμαι αρνητικός, ειδικά που είναι και η δοκιμή σχεδόν δωρεάν.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

jazz και κλασσική απλά σου δίνουν σαφέστατα ηχητική πληροφορία που εκτιμάται από ένα καλό σύστημα περισσότερο από κάθε άλλο είδος.
Μεγάλη συζήτηση..

Εχετε αναρωτηθεί αν οι συγκεκριμένες μουσικές έσπρωξαν πολλούς στο hi end?(εμού συμπεριλαμβανομένου)
Δεν αμφιβάλλω (εκτός ίσως για το "πολλούς").

Το κακό είναι ότι πολλοί περισσότεροι σμπρώχτηκαν από τo HiEnd στις συγκεκριμένες μουσικές.
Δηλαδή προσάρμοσαν τα γούστα τους στο τι ακούνε οι πολλοί, με τι "δείχνει τα λεφτά του" το σύστημά τους κ.ο.κ...

Γι'αυτό λέμε: ψάρεμα.

Φυσικά και ο καθένας ακούει ότι θέλει και ότι του αρέσει. Απλά για μένα είναι λίγο αφελές να ξοδεύεις μεγάλα ποσά σε αυτό το χόμπυ και να μην ακούς φυσικά όργανα. Δεν λέω να ακούς μόνο ακουστικά όργανα αλλά αυτά οφείλουν να είναι τα κυρία ακούσματά σου.
Αν ένα σύστημα θέλει jazz για να δικαιολογήσει τα λεφτά που κοστίζει, κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα.

Επίσης το μόνο που "οφείλει" να ακούει ο ιδιοκτήτης του Χ συστήματος είναι αυτό που του γουστάρει και τον φτιάχνει.
Τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες γι'αυτούς που έχουν ξεχάσει τον προορισμό και ασχολούνται με το μέσο.

Reaction score
10

Μεγάλη συζήτηση..

Δεν αμφιβάλλω (εκτός ίσως για το "πολλούς").

Το κακό είναι ότι πολλοί περισσότεροι σμπρώχτηκαν από τo HiEnd στις συγκεκριμένες μουσικές.
Δηλαδή προσάρμοσαν τα γούστα τους στο τι ακούνε οι πολλοί, με τι "δείχνει τα λεφτά του" το σύστημά τους κ.ο.κ...

Γι'αυτό λέμε: ψάρεμα.
Δεν προσάρμοσαν τίποτα Κώστα, απλά τους δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουν και κάτι άλλο που τελικά τους άρεσε πολύ. Εγώ ας πούμε όταν άρχισα να ασχολούμε στα 21 μου, άκουγα πιο πολύ rock. Τώρα ακούω πιο πολύ κλασσική και Jazz. Όχι γιατί πιέζομαι αλλά μέσω ενός καλού συστήματος εκτίμησα πολύ παραπάνω τις συγκερκιμένες μουσικές. :126:

Reaction score
10

Αν ένα σύστημα θέλει jazz για να δικαιολογήσει τα λεφτά που κοστίζει, κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα.
Που το είπα αυτό ρε boy?:143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.917
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Δεν προσάρμοσαν τίποτα Κώστα, απλά τους δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουν και κάτι άλλο που τελικά τους άρεσε πολύ. Εγώ ας πούμε όταν άρχισα να ασχολούμε στα 21 μου, άκουγα πιο πολύ rock. Τώρα ακούω πιο πολύ κλασσική και Jazz. Όχι γιατί πιέζομαι αλλά μέσω ενός καλού συστήματος εκτίμησα πολύ παραπάνω τις συγκερκιμένες μουσικές. :126:
εγώ πάλι όταν άρχισα να ακούω από το πρώτο στερεοφονικό στο σπίτι, άκουγα πιο πολύ την κασσέτα του κλυν (σέρρες μάντρες) και του αγκόπ (ρε ντουνιά, νά'χα μια μπουνιά, να σου δώσω μια, να σου κάνω μεγάλη ζημιά-α-αα...).

τώρα, που το ηχοσύστημα έχει πια "απογειωθεί", ακούω τα άπαντα του κλυν σε φλακ και ψάχνω του αγκόπ αλλά δε τα βρίσκω! βέβαια η δισκοθήκη έχει πια εμπλουτιστεί και με άλλα κορυφαία, όπως μάϊκρο και ημισκούμπρια, αλλά και λένα πλάτωνος και άγαμους θύτες...

επίσης ακούω και τα παλιά των πινκ φλόιντ μανιωδώς, αλλά και ξυλούρη. κι αμα έχω κέφια, βάζω κ μίνιμαλ, κυρίως φίλιπ γκλας και βιμ μέρτενς. μετά τις μπύρες ή τα σκατς, τα βαριά μπλουζ είναι μαστ, αυτό δε το συζητάμε καν...

κλασσική δεν ακούω καθόλου, δε τη μπορώ. Τζαζ ακούω, αλλά κυρίως όταν ασχολούμαι με τα καλώδια (όταν κολλάω βύσματα στα καινούρια aes/ebu καλώδια της μπέλντεν που φτιάχνω για τη λινξ) κι όταν μιλάω με φίλους, καθώς για μουσική υπόκρουση η τζαζ είναι ό,τι πρέπει.

Τώρα, αν θέλω να αναδείξω διαφορές στο ηχοσύστημα, ή γενικά να χαρώ ηχογραφήσεις, πάντα υπάρχουν οι δίσκοι αναφοράς, όπως τρίκι, μόμπι και μάσιβ ατάκ, που εκτός των άλλων είναι και μουσικάρες!:126:

παλιά δεν άκουγα μόμπι. ακούγονταν χάλια. αλλα, όπως σωστά είπε κι ο μιχάλης: μέσω ενός καλού συστήματος εκτίμησα πολύ παραπάνω τις συγκερκιμένες μουσικές...

γιατί είναι δύσκολες μουσικές για τα ηχοσυστήματα, γι'αυτό συνήθως ακούγονται χάλια, έχουν τόσα δυναμικά, είναι τόσο πολύπλοκες και πλούσιες, τόσο απαιτητικές στα μπάσα, και τόσο δύσκολες οι φωνές στα μεσαία, που κι ένα καβλώδιο (που λένε κι οι χαλιεντάδες) να μη στέκεται όλα ξυρίζουν και σου τρυπάνε τ'αφτί, ενώ στην πραγματικότητα η φωνή πχ του μόμπι είναι γλυκιά και ευχάριστη... αλήθεια, θέλουν πολύ καλό ηχοσύστημα για να ακουστούν όπως πρέπει...

τι να πει κανεις... άβυσσος η ψυχή του χάλι έντ!:142::142:

Reaction score
10
Κώστα θυμάμαι παλαιότερα είχες δηλώσει ότι δεν ακούς κλασσική επειδή είναι δύσκολη στην αναπαραγωγή και δεν την "βγάζει" όπως πρέπει το σύστημα-χώρος σου. Άρα όλοι μας σε ένα βαθμό έχουμε επηρρεάσει τα ακούσματά μας από τότε που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το audio...:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.917
Απάντηση: Re: Βάλε πρίμα, χασάπη!

Κώστα θυμάμαι παλαιότερα είχες δηλώσει ότι δεν ακούς κλασσική επειδή είναι δύσκολη στην αναπαραγωγή και δεν την "βγάζει" όπως πρέπει το σύστημα-χώρος σου. Άρα όλοι μας σε ένα βαθμό έχουμε επηρρεάσει τα ακούσματά μας από τότε που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το audio...:126:
αυτό είναι αλήθεια. βέβαια, κάποιοι που έρχονται κι ακούν κλασική σε μένα, λεν πως το σύστημα είναι ταμαμ για κλασική, αλλά δε πείθομαι.

προφανώς όμως επηρρεάστηκα από το ηχοσύστημα (που παίζει πια παπάδες) κι άρχισα να ακούω μόμπι. κι η αλήθεια είναι πως σε όσα ηχοσυστήματα (κορυφαία) πήγα κι έβαα μόμπι, σε κανένα δεν έπαιξε τόσο καλά. βέβαια, σε κανένα δεν έπαιξε (ΙΜΗΟ) καλά και κλασική, αλλά εδώ οι απόψεις ...τρι-ίστανται! άλλοι λεν πως παίζει καλά το σύστημά τους κλασική. εγώ διαφωνώ. πάντως μόμπι, σίγουρα δε παίζει καλά, αυτό το λεν κι οι ίδιοι!:137:

Reaction score
658

Δοκιμάζω τα πάντα
κι ειδικά αυτά που βάζουν στις δοκιμές,
τώρα έβαλα Tricky να έρχεται... (moby, MA πολύ καλοί!...)
Ελληνικά δεν υπάρχουν σε πολύ καλή ποιότητα.

όταν πήγα σε FLAC από mp3, έχασα σχεδόν την μισή από την μικρή συλλογή!

Reaction score
2.248

Εμένα μου αρέσουν τα μουσικοσυστήματα :116:. Τα ηχοσυστήματα ποτέ δεν τα συμπάθησα.

Θυμάμαι που ένας φίλος με sky-end μηχανάκια μου έβαζε ένα cd με sound effects να ακούσω το φυσικό του κεραυνού, του ελικοπτέρου, της F1 όταν ξεκινά από τα pits και άλλες μουσικές πανδεσίες. Τέλειο virtual reallity.
Εάν έπαιζε και μουσική θα ήταν υπέροχο

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάλε πρίμα, χασάπη!

jazz και κλασσική απλά σου δίνουν σαφέστατα ηχητική πληροφορία που εκτιμάται από ένα καλό σύστημα περισσότερο από κάθε άλλο είδος.Εχετε αναρωτηθεί αν οι συγκεκριμένες μουσικές έσπρωξαν πολλούς στο hi end?(εμού συμπεριλαμβανομένου)
Ρε παιδί μου, εντάξει, ας πούμε ότι θέλω να συμφωνήσω μαζί σου, αλλά δε μ' αφήνουν! Πάω σε δωμάτιο έκθεσης με στερεοφονικά, και όλοι βάζουν jazzzzz και κλασική, και κάθονται κι ακούνε ήηηηηηηηηρρρρρεμμμμμα και απαλά, και ψάχνουν για την 3η χροιά του 8ου βιολιού της 2ης σειράς. Πάω μετά σε δωμάτιο με home cinema και παθαίνω σοκ! Μπαμ μπουμ γκάπ, τυραννόσαυροι περνάνε μπροστά μου, ββββββζζζζζζζζρρρρρρρρρρ κρατς αεροπλάνα πέφτουν πίσω μου, πλακώνουν και τα οπλοπολυβόλα ρρρραααααατατατατατατατατατα, και δεν ξέρω από πού να φύγω... Τελικά, όσοι πουλάνε χόουμ σίνεμα δε ξέρουν γρι από καλή τζαζζζζζζζζ... :143: :138:

Reaction score
2.248

Ναι ξέχασα και το sound effect του τυρανόσαυρου REX :137:

Reaction score
11.799
Γιατί, Κώστα, λες ότι δεν παίζει καλά κλασική; Πού εντοπίζεις το πρόβλημα;

(Ξέρεις γιατί ρωτάω:145:)

Reaction score
4

Με βάλατε να μετρήσω πόσες φορές έχω σκεφτεί διαβάζοντας μια κριτική "Καλή η erykah baduh αλλά οι morbid angel πως θα ακούγονται;"

...Άπειρες...:138:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Εγώ πάλι άκουγα τα πάντα και εξακολουθώ να ακούω τα πάντα (εκτός όπερας - να σκάσει ο ΤσαρουχοΝικ από το κακό του - και κάτι ακραία τύπου death metal).
Σίγουρα τα απολαμβάνω περισσότερο πλέον αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για την jazz και την κλασσική αλλά για όλη μου τη δισκοθήκη (ακόμα και τα κακογραμμένα που παίζουν όπως πρέπει, δηλ. ως κακογραμμένα).

Που το είπα αυτό ρε boy?:143:
Δεν το είπες εσύ, το λέω εγώ σε ελεύθερη απόδοση του "πρέπει να ακούει κλασσική και jazz ειδικότερα" που είπαν στον OP. :126:
Εσύ το έσωσες με τα "φυσικά όργανα" αλλά το έχασες με τα "οφείλει" και "αφελές" που πέταξες εκεί μέσα. :136:

Eννοείται δε πως όσοι νομίζουν ότι η jazz είναι αποκαλυπτική και απαιτητική μουσική (γιατί έχει φυσικά όργανα ή οτιδήποτε άλλο) καλύτερα να αφήσουν τη συλλογή μηχανημάτων και να ασχοληθούν και λίγο τη συλλογή της μουσικής τους. Για την κλασσική δε θα διαφωνήσω αλλά σίγουρα δεν έχει την αποκλειστικότητα. Και σίγουρα δεν έχουν θέση τα "οφείλει" στο χόμπυ - αν έχουμε το ίδιο χόμπυ δηλαδή.

Reaction score
10

Εγώ πάλι άκουγα τα πάντα και εξακολουθώ να ακούω τα πάντα (εκτός όπερας - να σκάσει ο ΤσαρουχοΝικ από το κακό του).
Σίγουρα τα απολαμβάνω περισσότερο πλέον αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για την jazz και την κλασσική αλλά για όλη μου τη δισκοθήκη (ακόμα και τα κακογραμμένα που παίζουν όπως πρέπει, δηλ. ως κακογραμμένα).

Δεν το είπες εσύ, το λέω εγώ σε ελεύθερη απόδοση του "πρέπει να ακούει κλασσική και jazz ειδικότερα" που είπαν στον OP. :126:
Εσύ το έσωσες με τα "φυσικά όργανα" αλλά το έχασες με τα "οφείλει" και "αφελές" που πέταξες εκεί μέσα. :136:

Eννοείται δε πως όσοι νομίζουν ότι η jazz είναι αποκαλυπτική και απαιτητική μουσική (γιατί έχει φυσικά όργανα ή οτιδήποτε άλλο) καλύτερα να αφήσουν τη συλλογή μηχανημάτων και να ασχοληθούν και λίγο τη συλλογή της μουσικής τους. Για την κλασσική δε θα διαφωνήσω αλλά σίγουρα δεν έχει την αποκλειστικότητα. Και σίγουρα δεν έχουν θέση τα "οφείλει" στο χόμπυ - αν έχουμε το ίδιο χόμπυ δηλαδή.
Eντάξει μωρέ κόλλησες και εσύ σε μία λέξη. :143:

Το point είναι ότι αν δώσεις 30-40 χιλιάδες ευρώ για να ακούς Black Sabbath και Sepultura, ένα κάλο στον εγκέφαλο δεν μπορεί πρέπει να τον έχεις...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt