CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

σιγα παιδιά τραβήξτε κανα χειρόφρενο, θα πάθετε κάτι απο την ...ανατριχίλα σας....:138:

Καλα δε λεω , εκείνο το παοκι, (ξερει αυτός) εχει λόγο αλλά και τα υπόλοιπα παλληκάρια δεν κολλήσατε λίγο στην κλασικούρα παραλληλόγραμη εμφανιση???:126:

Δωστε μια αλλη εμφαση στην καθημερινότητα σας...
Η μόλις ακούσατε CAV πάθατε κάτι σε ...κρίση?:139:

Την αποψη μας εκφράζουμε δημόσια ...νομίζω...:109:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

η καμπυλη αποκρισης που δημοσιευουν στο λινκ που δωθηκε (εαν βλεπω καλα...) ειναι 20-20000 +-6db.
στο σπιτι ποσο θα ειναι?
:131::131::131:
εγω γιατι πάλι βλέπω την καμπύλη να φευγει μετά τα 40Κ ...ντούρα?:126:

Αφού αναφερει 30Hz-40Khz? 4Ω,40-350W, 1290x700x558 (HxWxD).
2 x ribbon tweeter + 1x4'' mid-bass + 1x6,5'' mid-bass + 1x12'' Woofer με 89 db ευαισθησία καΙ 75 ΚΙΛΑ το ενα?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

πληροφοριακά δεν εχω CAV, αλλά ACOUSTAT, όμως πολύ θα τα ηθελα να τα είχα στο σαλόνι μου. Δεν γνωρίζω βεβαια τιμή...:137:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

εγω γιατι πάλι βλέπω την καμπύλη να φευγει μετά τα 40Κ ...ντούρα?:126:

Αφού αναφερει 30Hz-40Khz? 4Ω,40-350W, 1290x700x558 (HxWxD).
2 x ribbon tweeter + 1x4'' mid-bass + 1x6,5'' mid-bass + 1x12'' Woofer με 89 db ευαισθησία καΙ 75 ΚΙΛΑ το ενα?
κυριε συντονιστα αρχισε το διαβασμα...
μετα τα 40κ ντουρα? τι ειμαστε νυχτεριδες?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

και τα 20 πολλά είναι, αλλά αφού αυτα τα καταφέρνουν στα 40Κ... who cares.:126:

Reaction score
11

σιγα παιδιά τραβήξτε κανα χειρόφρενο, θα πάθετε κάτι απο την ...ανατριχίλα σας....:138:

Την αποψη μας εκφράζουμε δημόσια ...νομίζω...:109:
Καλά δεν το ξέρεις πως περί CAV απαγορεύεται;

Τώρα πως ξεφύτρωσες εσύ και λες αυτά .... ειλικρινά έπαθα βραχυκύκλωμα μετά εγκεφαλικού!!! (κεραυνόπληκτος!) Και είσαι και συντονιστής!

Τι έχω τραβήξει εδώ και στο "άλλο" δεν περιγράφεται!

Πάντως τα "SPIRIT", όπως και τα md-ex3, δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο... Έχουν έντονη, τι έντονη, μοναδική εμφάνιση που σίγουρα έχει σχέση και με την απάλειψη συντονισμών της καμπίνας αφ' ενός και το δόγμα της "Audiophile euphoria" (1) αφ' ετέρου.(Εξηγώ παρακάτω).

Η κάθε λεπτομέρεια στα μηχανήματα της CAV έχει την σημασία της...

Τώρα, επειδή θα γίνει μεγάλο ... τζέρτζελο, ίσως μερικοί παρηγορηθούν με την ιδέα ότι πίσω από όλα αυτά, κάτι που για πρώτη φορά νομίζω αποκαλύπτεται, κρύβεται ένας Αμερικανός σχεδιαστής "φίρμα". ('Οπως απέδειξαν όμως οι Κινέζοι ΚΑΙ με την Ολυμπιάδα, κάτι τέτοιο δεν το έχουν καθόλου ανάγκη):

"Experience "Audiophile Euphoria" with CAV's dynamic new reference-quality audio equipment

The engineering principles at CAV are unique in the industry. CAV's state-of-the-art equipment features proprietary designs by industry-renowned engineer Erno Borbely, former lead system engineer for Hafler, DYNACO, and Motorola Semiconductor. All components in the CAV solution are specifically designed to complement each other through identical topology and wiring, using the highest quality components. This matching topology system reveals sophisticated intricacies not heard on a standard audio system. Whether CAV equipment is used as a turnkey system or as individual components, it produces "Audiophile EuphoriaTM" for uncompromising audio enthusiasts."

(1) "Audiophile Euphoria": το να προκαλείς την ψυχική ανάταση του χρήστη, πριν ακόμα λειτουργήσει η συσκευή, "στατικά", όπως με έχουν.... συμβουλέψει να κάνω με τα μηχανήματά μου διάφοροι .... (Τέτοιος τρόμος...).

Τάπα τα παράπονά μου και ησύχασα ....

Reaction score
70
Re: Απάντηση: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

Η κάθε λεπτομέρεια στα μηχανήματα της CAV έχει την σημασία της...
Τι λε ρε παιδί μου. Δε με λες! Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις?

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

Τι λε ρε παιδί μου. Δε με λες! Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις?
Πρόσεξε γιατί θα το πω στον "οπλοποιό"! Για να μάθεις!

Reaction score
70

... μοναδική εμφάνιση που σίγουρα έχει σχέση και με την απάλειψη συντονισμών της καμπίνας αφ' ενός ...
Πας να πεις την ατάκα για τις καμπυλομένες επιφάνειες του ηχείου τουλάχιστον πες την σωστά. Οι καμπυλομένες πλευρές βοηθούν στο να μειώνονται τα στάσιμα κύματα στις γωνίες και όχι για να μειώνονται οι ιδιοσυντονισμοί. Άσε που αμφιβάλω πολύ αν τα έκαναν για αυτό τον λόγο. Μάλλον για να ψαρώνουν ορισμένοι άσχετοι, που δεν γνωρίζουν , ότι πριν από αυτό υπάρχουν 1000 ακόμα παράραγοντες που επηρεάζουν την απόδοση ενός ηχείου.

Όσο για το ηχείο τους νήματος κατά την γνώμη μου είναι ότι ποιο κακόγουστο και κιτσ έχω δει. Αυτά τα χρυσαφί περιγράματα γύρω από τα μεγάφωνα μου θυμίζουν κάτι πλαστικούρες που πουλάνε στην λαική αγορά και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια...

Reaction score
1.831

Ας προσπαθήσω να φέρω στο νήμα λίγη...αντικειμενικότητα:

Τα έχει ακούσει κάποιος αυτά τα ηχεία? Δε μιλάμε για ένα κλικ σε έκθεση, σε οικιακό χώρο εννοώ.

Πως παίζουν?

Πόσο κοστίζουν?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

γεια σου Στέργιο...

Τα είδα απλώς στο site τους και με εντυπωσίασε η κατασκευη τους και τα χαρακτηριστικά τους.
Επειδη εχω ακούσει καποιες αλλες προτάσεις απο την CAV, πιθανώς να είναι απο τις πιο ενδιαφέρουσες.

Δεν ξερω κάτι αλλο... :137:

Reaction score
4.250

Ας προσπαθήσω να φέρω στο νήμα λίγη...αντικειμενικότητα:

Τα έχει ακούσει κάποιος αυτά τα ηχεία? Δε μιλάμε για ένα κλικ σε έκθεση, σε οικιακό χώρο εννοώ.

Πως παίζουν?

Πόσο κοστίζουν?
Συντομα θα τα ακουσει ο Καραβελ (θα πουλησει αυτα που εχει και θα παρει το νεο μοντελο). Αν και νομιζω οτι δεν θα ηταν κακη ιδεα να βαλει αυτα που εχει πισω για σαραουντ.
Τι λες μονσιε Καραβελ?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ναι ειδικά απο αυτην... εχουμε ξεφύγει...:117:

Πάντως στο "κατεστημένο" του Hi-End (!) δεν χωράνε αλλα δεδομένα, απο όπου και εαν προέρχονται τελικά.
Προσωπικά δεν θελω και δεν με ενδιαφέρει να προσαρμόσω το σκεπτικό κάποιων απο εδώ μέσα σε κάποια "νεα ηθη" ή όπως αλλιώς λέγονται. Απλώς απόψεις προσωπικές εκφράζω.
Δεν είμαι του Hi-end ήχου και ούτε θα γίνω ποτέ, γιατι δεν με ενδιαφέρει να σπαταλήσω πολλές χιλιάδες ευρώ σε δεδομένα που δεν με αγγίζουν. Είμαι όμως fan του ποιοτικού ήχου σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια και τα συστηματα που εχουν περάσει απο τα χέρια μου δεν είναι και λίγα, ούτε και "ποταπά"...
Προτιμώ το συνδυασμό εικόνας HD και ήχου και όχι το ανάποδο....

Ευχαρίστως θα έπαιρνα αυτα τα "ανάποδα ανθοδοχεία" στο σαλόνι μου, και για μένα είναι πολύ καλύτερα απο κάποια αλλα, που κοστίζουν πολλά, φαντάζουν εικαστικές "αηδίες", αποδίδουν όμως λίγα....

Οσον αφορά το επώνυμο μου caravel η όπως αλλιώς σε λένε, λιγότερα σε παρακαλώ.... μείνε σε κάποιο επίπεδο.

Reaction score
11

Συντομα θα τα ακουσει ο Καραβελ (θα πουλησει αυτα που εχει και θα παρει το νεο μοντελο). Αν και νομιζω οτι δεν θα ηταν κακη ιδεα να βαλει αυτα που εχει πισω για σαραουντ.
Τι λες μονσιε Καραβελ?
Ότι αγοράζω είναι με πρόβλεψη τουλάχιστον για τα επόμενα 50 χρόνια! Μετά βλέπουμε!

Π.χ.:

1)Pick up TECHNICS SL-1200 του 1975 (περίπου 35 χρόνια).

2)Ηχεία CELESTION DITTON 44 της ίδιας εποχής

και

3)Ενισχυτής HIRTEL C90 (1975)

παίζουν και σήμερα υπέροχα και προσβλέπουν σε ένα, αόριστου χρόνου, αύριο (ΔΝΤ επιτρέποντος)!

Αυτοκίνητο; Toυ 1987 και δεν προβλέπω ποτέ να το αλλάζω!

Γεια σου μονσιέ vastsar!

Υ.Γ. από τον πολυδιάστατο πολυκάναλο ήχο προτιμώ την τρισδιάστατη και ρεαλιστική στερεοφωνία.

Reaction score
11

ναι ειδικά απο αυτην... εχουμε ξεφύγει...:117:

Οσον αφορά το επώνυμο μου caravel η όπως αλλιώς σε λένε, λιγότερα σε παρακαλώ.... μείνε σε κάποιο επίπεδο.
Εντάξει ένοιωσα και 'γω για λίγο εξουσία και είπα να το εκμεταλλευτώ...

'Αλλωστε νόμιζα πως ήταν το nickname σου...

Δεν θα επαναληφθεί!

Επίσης η αποστροφή "όπως αλλιώς σε λένε" είναι λίγο ... κάπως. Νομίζω πως για το site το nickname μας είναι αρκετό! Παρ' όλα αυτά στους αρμόδιους του site, όταν χρειάστηκε, έδωσα το πλήρες όνομά μου!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

οκ, no problem, δεν είμαι ο μοναδικός εδώ με real name, είναι πάρα πολλοί και δή συντονιστές.

Reaction score
4

και τώρα η καφρίλα μου.....αν το εν λόγω ηχείο που όλοι λίγο πολύ κράζετε ΑΝ ήταν μίας εταιρίας όπως sonus faber/genesis/dali/ascendo/dunaudio/wilson audio ή κάποιας άλλης μάρκας θα τρέχατε οι περισότεροι να το ακούσετε,να δείτε πως παίζει και θα το βλέπΑτε στα όνειρά σας τα βράδια....ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ Α Λ Λ Α ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ....

Reaction score
70

και τώρα η καφρίλα μου.....αν το εν λόγω ηχείο που όλοι λίγο πολύ κράζετε ΑΝ ήταν μίας εταιρίας όπως sonus faber/genesis/dali/ascendo/dunaudio/wilson audio ή κάποιας άλλης μάρκας θα τρέχατε οι περισότεροι να το ακούσετε,να δείτε πως παίζει και θα το βλέπΑτε στα όνειρά σας τα βράδια....ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ Α Λ Λ Α ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ....
Πιστεύεις ότι θα έφτιαχνε τέτοια κιτσαρία μία εταιρία σαν την sonus faber???Δες τα στεφάνια γύρω από τα μεγάφωνα στο χρυσαφί χρώμα.Ο ορισμός της κιτσαρίας:111:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas