αγορά ηχείων ακουστικών ποιοτικά για μουσική και ερωτήσεις

Reaction score
11.773
Μα νομίζω ότι εκεί είναι που θέλουν πολλά βολτ για να παίξουν δυνατά! Τα HD-600 που είναι 300 ωμ ονομαστικά, μέχρι 600 ωμ μέγιστη, δεν παίζουν πολύ δυνατά από την κάρτα ήχου.

Μήπως κάνω λάθος ΚΚ;

Reaction score
1
Απάντηση: αγορά ηχείων ακουστικών ποιοτικά για μουσική και ερωτήσεις

Είχα κάποιες αμφιβολίες γιατί θεωρούσα την sennheiser πιο παλιά στο χώρο από ότι την akg μέχρι που είδα στην akg "by harman".
Οπότε προσανατολίζομαι περισσότερο προς τα akg.
Και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2....
AKG K 272 HD
AKG Κ 601
όμως επειδή δεν καταλαβαίνω τις διαφορές τους και την χρήση που προορίζεται το καθένα από αυτά θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.101
Απάντηση: Re: αγορά ηχείων ακουστικών ποιοτικά για μουσική και ερωτήσεις

Μα νομίζω ότι εκεί είναι που θέλουν πολλά βολτ για να παίξουν δυνατά! Τα HD-600 που είναι 300 ωμ ονομαστικά, μέχρι 600 ωμ μέγιστη, δεν παίζουν πολύ δυνατά από την κάρτα ήχου.

Μήπως κάνω λάθος ΚΚ;
Ναι, αλλά με 50Ω φορτίο; Τί να σου κάνει η κάρτα... Μη κοιτάς τους ενισχυτές που έχουν έξοδο για ακουστικά - όσοι έχουν. Εκεί τα ακουστικά οδηγούνται από το στάδιο εξόδου με μια αντίσταση σε σειρά.

Reaction score
1

Παιδια αν γνωρίζει κάποιος να με συμβουλέψει πιο από τα 2 ακγ και γτ? Βασικά γιατί το έχει το 1ο σαν high definition για τι χρήση προορίζεται το καθένα ξέρουμε?

Και άλλο ένα (τελευταίο :p)
http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=103241&cmicc=skroutz
είναι τόσο καλά ή πληρώνουμε την μάρκα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.101

Χμ, για τα Bose δεν ξέρω. Αλλά τα Senh και τα AKG τα αξίζουν τα λεφτά τους. (Και τα Yamaha πολύ παλιότερα, έτσι για την ιστορία)...

Reaction score
1

Λοιπόν παιδια ανάμερα στα 601 και στα 272 βλέπω πως τα 601 τα προτείνει για ενισχυτές, δβδ και τέτοια ενώ τα 272 για μπ3 πλαιερς, για πισι και τα λοιπα.
ΟΜΩΣ ο λογος μπορεί αν είναι ότι τα 272 ειναι 52 ομς ενώ τα 601 120ομς με ότι συνεπάγεται αυτό, ίσως αντίθετα από ότι το περιέγραψες κώστα?

Λίγη βοήθεια....

Reaction score
1.187

Καλά μην τρελλαίνεσαι... Εγώ έχω τα AKG K 141 MK II που όπως θα δεις εδώ

http://www.akg.com/site/products/powerslave,id,1061,pid,1061,nodeid,2,_language,EN,view,specs.html

είναι 55 Ωhms και παίζουν μια χαρά σε όποιες κάρτες ήχου και mp3 players κι αν τα έχω συνδέσει.

Εκεί που τα χρησιμοποιώ κατά κόρον είναι με την USB κάρτα ήχου Audiotrak Prodigy Cube

http://www.audiotrack.net/products/PDCUBE/spec/

Το ποτενσιόμετρο της οποίας παίζει συνήθως γύρω από το "παρά τέταρτο" και σπάνια φθάνει στο "παρά δέκα" για δυνατές εντάσεις.

Reaction score
1

Οκ από αυτή την άποψη είμαι καλλυμένος όμως ποιο από τα 2 να πάρω?
601 ή 272ΗΔ? και γτ?

Reaction score
1.187

Όποιο σού αρέσει περισσότερο και όποιο σου "κάθεται" στα αυτιά καλύτερα.

Το "κάθεται" και κυριολεκτικά και μεταφορικά! Αν τα ακουστικά δεν είναι άνετα όταν τα φοράς, όσο καλά κι αν παίζουν, μετά από κάποια ώρα θες να τα βγάλεις από πάνω σου. Το ζητούμενο είναι να μην θέλεις να τα βγάλεις.

Reaction score
1

Το θέμα είναι δεν μπορώ να τα βρω καπου να τα δοκιμάσω αλλά ουτε να κάψω 20ευρώ βενζίνι μεσα στην αθήνα για να τα δοκιμάσω.....οπότε θα πρέπει να κάνω επιλογή εξαποστάσεως....

Σίγουρα και τα 2 είναι πολύ άνετα στο αυτιά σε φόρεμα......τώρα σε άκουσμα από όσο βλέπω τα 601 είναι για περισσότερο κατάσταση ενυσχιτή και cd (original) παρά για pc σε σχέση με τα 272. παρόλα αυτά για τα 601 λεέι πως έχουν όχι τον canal ήχο που έχουν τα άλλα ακουστικά (και αυτό το έχει σαν θετικό) γιαυτό δεν μπορώ να επιλέξω έυκολα....

Παρόλα αυτά θέλω περισσότερα τα 601 μου φαίνονται καλύτερα.....αλλά δεν είναι εύκολη επιλογή...

Reaction score
47
Επίσης μια διαφορά που βλέπω μεταξύ των διαφόρων μοντέλων είναι: closed, semi-open, open-back

Θα μπορούσε να μας πει κάποιος τις διαφορές; Για οικιακή χρήση τι προτείνετε; Ίσως η επιλογή θα έπρεπε να καθοριστεί απ'αυτό; Πχ άλλη χρήση σε στουντιο, άλλη dj κλπ;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Eίναι κλειστού τύπου εν αντιθέση με την σειρά xxx που είναι ανοικτού τύπου.
Αυτή είναι η διαφορά στην σχεδίαση.
Τα ακουστικά που είδατε στο eshop είναι κυρίως για χρήση σε studio και ηχογραφήσεις.
Για οικιακή χρήση προτιμήστε τα ανοιχτού τύπου(δλδ το έξω μέρος των ακουστικών δεν είναι κλειστό).
Επίσης μια διαφορά που βλέπω μεταξύ των διαφόρων μοντέλων είναι: closed, semi-open, open-back

Θα μπορούσε να μας πει κάποιος τις διαφορές; Για οικιακή χρήση τι προτείνετε; Ίσως η επιλογή θα έπρεπε να καθοριστεί απ'αυτό; Πχ άλλη χρήση σε στουντιο, άλλη dj κλπ;
:121:

Reaction score
1

Τελικά κατέληξα στα 272 τα οποία θα παραγγείλω από δευτέρα.
Παρόλα αυτά αν γνωρίζεται και θέλετε να μου πείτε κάτι είμαι ανοιχτός.
Ευχαριστώ όλους για το help

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas