Tuners

Reaction score
1.187
Απάντηση: Tuners

Όλη η σειρά εκείνη των μηχανημάτων της Philips ήταν πολύ καλή!

Reaction score
1.187

Για να δείτε πόσο άσχετοι, ανίκανοι, ηλίθιοι και εκτός τόπου και χρόνου είναι αυτοί που διοικούν αυτόν τον τόπο:

Αφού άφησαν να ανοίξουν όλοι οι ιδιωτικοί και δημοτικοί ραδιοσταθμοί μέσα σε μία ζούγκλα ραδιοσυχνοτήτων όπου ο καθένας καταλάμβανε μία συχνότητα, όποια ήθελε χωρίς άδεια αποφάσισαν κάποια στιγμή εκ των υστέρων να βάλουν μία τάξη.
Ήταν τότε που άλλαξαν οι συχνότητες (εδώ στην Αθήνα) ο ΑΝΤ1 από 97,1 MHz πήγε στο 97,2 MHz, ο 984 πήγε στο 98,3 MHz, ο Galaxy από το 92,1 MHz στο 92,0 MHz κλπ. Φαντάζομαι πως κάτι αντίστοιχο θα έγινε και στην επαρχία...

Οι προδιαγραφές των FM λένε πως η ελάχιστη απόσταση μεταξύ δύο σταθμών για να μην υπάρχουν παρεμβολές θα πρέπει να είναι 0,3 MHz
Ετσι όρισαν τις νέες συχνότητες ανά 0,3 MHz:
88,0 Oasis
88,3 V-fm
88,6 John Greek
88,9 Freedom
89,2 Arrena
.... κ.ο.κ.

Μέχρι εδώ καλά...

Τι σκέφτηκαν όμως τα βλήματα, οι φωτισμένοι εγκέφαλοι (ανεγκέφαλοι) του Υπουργείου;

Για να έχουν καλύτερη λήψη τα κρατικά κανάλια της ΕΡΑ θα έπρεπε να υπάρχει απόσταση 0,4 MHz από τους διπλανούς σταθμούς και όχι 0,3 MHz όπως όρισαν για τους υπόλοιπους σταθμούς.

Έτσι όρισαν:
93,2 Orange
93,6 EPA Kosmos
94,0 Επικοινωνία Δήμος Ηρακλείου Αττικής
.
.
95,2 Athens Radio DJ
95,6 EPA 3
96,0 Flash
.
κ.ο.κ.

Τι πέτυχαν με αυτό οι ανεκδιήγητοι πανηλήθιοι του Υπουργείου; Να μην έχουν παρεμβολές τα κρατικά κανάλια; ΟΧΙ!!! Ακριβώς το αντίθετο!!!

Με το 0,4 MHz άφησαν "χώρο" να στριμωχθούν οι "πειρατές" πλάϊ στους κρατικούς ραδιοσταθμούς και μάλιστα στο 0,2 MHz (εκτός προδιαγραφών FM) και έτσι έχουν τις χειρότερες παρεμβολές που γίνεται. Ενώ αντίθετα ανάμεσα στους ιδιωτικούς με το 0,3 MHz "δεν χωράνε" να στριμωχτούν οι "πειρατές" ανά 0,15 MHz

Ετσι προτιμούν τους κρατικούς και ορίστε το αποτέλεσμα εδώ στην Νέα Σμύρνη με το Yamaha:

91,4 MHz Πειρατής
91,6 MHz ΕΡΑ 1 Πάρνηθα

95,6 MHz ΕΡΑ 3
95,8 MHz Πειρατής

100,9 MHz ERASPORT
101,1 MHz Πειρατής

101,6 MHz Πειρατής
101,8 MHz ERASPORT
102,0 MHz Πειρατής

102,9 MHz ΕΡΑ 2
103,1 MHz Πειρατής

105,8 MHz ΕΡΑ 1 (ΝΕΤ 105,8)
106,0 MHz Πειρατής

106,8 MHz Πειρατής
107,0 MHz ΕΡΑ Kosmos
107.2 MHz Πειρατής

Βλέπετε λοιπόν ότι οι ΗΛΙΘΙΟΙ που μάς κυβερνάνε πέτυχαν ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήθελαν. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ζούνε μέσα σε μια γυάλα και δεν έχουν καμμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Ζούνε στον δικό τους virtual κόσμο. Και γιατί να μην ζούν άλλωστε; Μήπως χρειάστηκε ποτέ να δουλέψουν; Εις υγείαν των κορόϊδων που τους ψηφίζουν.

Το παράδειγμα με τις συχνότητες των FM μπορεί να δείχνει αστείο και "ανώδυνο" αλλά για σκεφτείτε λίγο... Έτσι με τον ίδιο τρόπο παίρνονται από τούς ηλίθιους που μάς κυβερνάνε και όλες οι υπόλοιπες σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία, την Παιδεία, την Εθνική Άμυνα κλπ. Γι αυτό και έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε...

Reaction score
1.581

Εχεις απολυτο δικιο. Αλλα δεν νοιαζονται για ακροαματικοτητες. Ειμαστε μια σταλια Χωρα και εχουμε 4 κρατικα τηλεοπτικα καναλια και 10 κρατικους ραδιοφωνικους σταθμους! Το ζητουμενο για αυτους ειναι οι "οργανικες" θεσεις εργασιας που δημιουργουνται απο τα ανωτερω για διορισμους!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Που να σας ειχα στην Κορινθο να απολαυσετε πχιοτητα.
Αυτο που μου την σπαει περισσοτερο στο ραδιο ειναι οι διαφημισεις σφηνα.Εκει που μερακλωνεις τσουπ ο Βασιλοπουλος με περκα Ισλανδιας 0,99 Ε και καπακι σερβιετα .
Ξενερουα μεγαλε................
Υπαρχει καποια διαδικασια το χαμηλο σημα να το κανει αποριψη και ετσι να καθαριζει η συχνοτητα?Ρωταω για να μαθαινω

Reaction score
1.187

Ο Βασιλόπουλος είναι χειρότερος, ή το Jumbo; ΄Η μήπως οι διαφημίσεις των τραπεζών;

tem

Reaction score
44

Καλά όλα όσα ειπώθηκαν αλλά δεν ασχοληθήκαμε εκτενώς με δύο πολύ σημαντικά θέματα
α. ποιότητα ήχου ενός δέκτη ( όταν δεν υπάρχει πρόβλημα λήψης φυσικά )
και
β. ακρίβεια λήψης (μάλλον όχι και τόσο ορθός όρος) πχ σε μια δεδομένη περιοχή με συγκεκριμένη ένταση σήματος ποίες οι διαφορές που εντοπίζουμε στους δέκτες ;

Τι γίνετε λοιπόν με τα παραπάνω;
Υπάρχουν διαφορές η όλα είναι ίδια ; προσωπικά υποθέτω πως όχι , αλλά πώς το διαπιστώνω ;
Με κουβάλημα συσκευών προς όλες τις κατευθύνσεις(απο και προς το σπίτι μου) ;
Με απλή ανάγνωση χαρακτηριστικών;
Με βάση την φήμη που κουβαλά η κάθε εταιρία;

Reaction score
11

Με το γνωστό και πολύ καλό Yamaha(κι) άκουγα και εγώ στα ανατολικά παράλια της Αττικής με εξωτερική κεραία και άριστη λήψη αλλά το κατάργησα!

Ακούω πλέον μέσω internet!

Προς γνωρίζοντες:

Γιατί να μην ακούμε streaming radio μέσω internet όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παρεμβολής αφ' ενός και αφ' ετέρου έχουμε παγκόσμια λήψη;

Παρατήρηση:

H ποιότητα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: οι σταθμοί λειτουργούν με limiter για να ακούγονται καλύτερα στα φθηνά ραδιόφωνα, στο στερεοφωνικό όμως αυτό φαίνεται έντονα και είναι κουραστικό!

tem

Reaction score
44

Με το γνωστό και πολύ καλό Yamaha(κι) άκουγα και εγώ στα ανατολικά παράλια της Αττικής με εξωτερική κεραία και άριστη λήψη αλλά το κατάργησα!

Ακούω πλέον μέσω internet!

Προς γνωρίζοντες:

Γιατί να μην ακούμε streaming radio μέσω internet όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παρεμβολής αφ' ενός και αφ' ετέρου έχουμε παγκόσμια λήψη;

Παρατήρηση:

H ποιότητα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: οι σταθμοί λειτουργούν με limiter για να ακούγονται καλύτερα στα φθηνά ραδιόφωνα, στο στερεοφωνικό όμως αυτό φαίνεται έντονα και είναι κουραστικό!
Φυσικά από εκεί να ακούμε , φοβερή λύση για προβλήματα σήματος αλλά και λύση για προβλήματα απόστασης ..αλλααά.. το μπιτ ρειτ ,όπως εξήγησες, πολλών( και αγαπημένων σταθμών) είναι για κλάματα...
έτσι εγώ συντονίστηκα για το γιαμαχακι αλλα μου κάνει παρεμβολές το Denon !!

Reaction score
1.187

To limiter το βάζουν επειδή τους απαλλάσσει από τον "πονοκέφαλο" της συνεχούς ρύθμισης της έντασης του ήχου. Τα βάζουν όλα τέρμα στην κονσόλα και αφήνουν το limiter να κάνει την βρωμοδουλειά. Αδιαφορούν για το πού ακούγονται καλύτερα ή όχι....

Εγώ ακούω με το πολύ καλό Yamahaκι και δεν προτιμώ το streaming μέσω internet. Άντε να κατεβάζεις καμμιά ταινία και αντί να ακούς από τα FM, να ακούς μέσω streaming. 'Η θα ακούς με διακοπές ή θα κάνει 7 ημέρες και 7 νύχτες να κατέβει η ταινία... Άσε πάω καλύτερα στο σινεμά να την δω...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.430

Παιδιά εγω που είμαι πρόποδες πάρνηθας εχω πολύ καλή λήψη , ο υμητός είναι απέναντι.
Ακούω με τον ραδιοενισχυτή sansui g22000 και το tuner sony st sa 5es.
Σήμα καμπάνα που λέει και η διαφήμιση , χωρίς παρεμβολές , εκτός ίσως του κόσμος στα 93,2 mhz. Ολα τα υπόλοιπα μια χαρά ακόμα και ο εν λευκώ που ώρες ώρες ξύνει μόνος του.Το ιντερνετικό απο ποιότητα είναι αστείο, ακούγεται σαν Mp3 128 μην πω και χειρότερα.

Reaction score
1.187

Τον "Εν Λευκώ" δεν τον έχω ακούσει να ξύνει ποτέ στην περιοχή μου. Δεν τον ακούω όμως και τόσο συχνά... Πιο πολύ ακούω τον Kosmos τον οποίον όπως έχω πει, κατά περίεργο τρόπο το μικρό Yamahaκι τον πιάνει άψογα, πολύ καλύτερα από το Sony που θεωρητικά είναι καλύτερο (και ακριβότερο)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.430

Κιόμως ο ενλευκώ ξύνει , οχι πάντα αλλά ξύνει , και στα 2 tuners και στο αυτοκίνητο.

Reaction score
460

Απο Βουλα ακουω ελαχιστους σταθμους.Δραματικη η κατασταση.

Reaction score
1.187

Ναι οι περιοχές εκεί μετά την Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη... είναι στην "σκιά" του Υμηττού και δεν πιάνουν τίποτα. Ούτε FM ούτε AM. Και το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου εκεί στα "βλάχικα" χάνει τα πάντα.

Reaction score
7.035

Πολύ καλή ποιότητα στην Αττική έχει ο Galaxy 92.
Είναι αρκετές σκάλες πιο πάνω από τους άλλους.

Εγώ πάντως ακόμη δεν έχω καταλήξει σε tuner,
αν και υπάρχει ένας παλιός av ραδιοενισχυτής της TEAC
θεωρώ ότι δεν έχει αξιόλογο δέκτη.
Ερώτηση: Για να έχω λήψη μέσω δορυφόρου τους
ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς πρέπει
να έχω νόβα?

Reaction score
1.187

Κιόμως ο ενλευκώ ξύνει , οχι πάντα αλλά ξύνει , και στα 2 tuners και στο αυτοκίνητο.
Εχεις απόλυτο δίκιο! Τώρα που ακούω αυτή την στιγμή (Κυριακή πρωί) "Εν Λευκώ" ξύνει άσχημα. :122: Το τσέκαρα και στα δύο tuners που έχω.
Και δεν φταίει η λήψη μου. Είναι άψογη. Full σήμα, καθόλου φύσημα ή παρεμβολή. Φταίει η διαμόρφωσή τους. Και βάζει τόσο ωραία μουσική... Δράμα.

tem

Reaction score
44

Ερώτηση: Για να έχω λήψη μέσω δορυφόρου τους
ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς πρέπει
να έχω νόβα?
Στη νόβα βλέπω ότι στο πακέτο αλλά και στα ελεύθερα έχει μόνο ορισμένους ελληνικούς σταθμούς. θυμάμαι παλιότερα είχε και άλλους σταθμούς πχ best, που τώρα δεν υπάρχουν. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται.
Ίσως κάποιος φίλος από το δορυφορικό τμήμα να έχει καλύτερη γνώση επί του θέματος .
Τώρα από ποιότητα ψιλοσυμπαθητικά θα έλεγα. Σε μερικές περιπτώσεις καλύτερα από την ιντερνετική μετάδοση των ίδιων σταθμών και άλλες χειρότερα ή την ίδια.
Δέκτη δεν έχω και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη σχετικά με το πως παίζουν σε σχέση με νόβα και ιντερνετ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88