Αναζητηση πλατω και phono

Reaction score
460
Θα μπορουσε να μου προτεινει καποιος ενα πλατω με βραχιονα συνολικου κοστους 2000ε(τελικη τιμη μετα την εκπτωση)και ενα phono εως 1500ε(τελικη τιμη μετα την εκπτωση)?Αυτη την στιγμη παιζω με sl 1210 MK II,κεφαλη denon DL-304(O,18 mv εξοδο)creek phono OBH-15.Πιστευετε οτι με μια αναβαθμιση τετοιου κοστους που αναφερω παραπανω (και την 304 την οποια αγορασα την περασμενη εβδομαδα) θα παρω πολυ καλυτερο ηχο η θα ειναι μια ασκοπη ενεργεια?Προενισχυτης μου ειναι ο krell kct.Αυτη την στιγμη αντιμετωπιζω προβλημα λογω μη σωστης υποστηριξης του creek με την DL-304 λογω χαμηλης εξοδου της.Σας ευχαριστω εκ των προταιρων.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.113
Και γω εδω και καιρο ψαχνω ενα πραγματικα καλο phono stage που να ειναι καλυτερο απο το ενσωματωμενο του προενισχυτη μου (Counterpoint SA-1000 λαμπατος).

Η κεφαλη μου ειναι μια Van Der Hul MC10s την οποια αγορασα σε πολυ καλη τιμη και ειδα τρομερη βελτιωση απο την προηγουμενη Clearaudio Virtuoso MM.

H επομενη κινηση που θα παιξει καθοριστικο κ σημαντικο ρολο ειναι το phono βεβαια.

Απ οτι καταλαβαινω αυτα τα δυο "μερη" της αλυσιδας ειναι λιγο σημαντικοτερα κ ευκολοτερα να βελτιωθουν κ πιο οικονομικα-οικονομοτεχνικα βεβαια απ οτι η αγορα ενος νεου πλατω-βραχιονα.

Ας μιλησουν και οι πιο εμπειροι πικαπαδες βεβαια..

- ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε θα δεχθουμε οπιαδηποτε επιθεση απο Ψηφιακο-flacο φρικουλες... - :137::137::137:

Reaction score
460
Απάντηση: Αναζητηση πλατω και phono

Θα μπορουσε να μου προτεινει καποιος ενα πλατω με βραχιονα συνολικου κοστους 2000ε(τελικη τιμη μετα την εκπτωση)και ενα phono εως 1500ε(τελικη τιμη μετα την εκπτωση)?Αυτη την στιγμη παιζω με sl 1210 MK II,κεφαλη denon DL-304(O,18 mv εξοδο)creek phono OBH-15.Πιστευετε οτι με μια αναβαθμιση τετοιου κοστους που αναφερω παραπανω (και την 304 την οποια αγορασα την περασμενη εβδομαδα) θα παρω πολυ καλυτερο ηχο η θα ειναι μια ασκοπη ενεργεια?Προενισχυτης μου ειναι ο krell kct.Αυτη την στιγμη αντιμετωπιζω προβλημα λογω μη σωστης υποστηριξης του creek με την DL-304 λογω χαμηλης εξοδου της.Σας ευχαριστω εκ των προταιρων.
Και εαν ειναι δυνατον καποια αποψη για τα phono της krell?

Reaction score
2.248

Αυτό είναι στα € 1400. Πάρε όποιο phono της αγοράς θέλεις και κάνε ένα crash test στον αντιπρόσωπο. Δεν είναι επώνυμο και δεν αγοράζεις φίρμα.
Μεγάλο του ατού το balance κύκλωμα του που άμα το εκμεταλευτείς θα πάρεις από την κεφαλή τα μέγιστα.
(σσ πρέπει να το συνδέσεις balanced από την κεφαλή)

Σαν πλατό άμα έχεις χρόνο, σου αρέσουν τα δύσκολα και το διασκεδάζεις, το LINN Sondek αξίζει. Ξεκινάς από χαμηλά και το αναβαθμίζεις όποτε τα οικονομικά σου σε βολεύουν. Είναι addicted όμως και μπορείς να βγεις εύκολα εκτός προπολογισμού με τις αναβαθμίσεις.... πρόσεχε :116:

Reaction score
460

Αυτό είναι στα € 1400. Πάρε όποιο phono της αγοράς θέλεις και κάνε ένα crash test στον αντιπρόσωπο. Δεν είναι επώνυμο και δεν αγοράζεις φίρμα.
Μεγάλο του ατού το balance κύκλωμα του που άμα το εκμεταλευτείς θα πάρεις από την κεφαλή τα μέγιστα.

Σαν πλατό άμα έχεις χρόνο, σου αρέσουν τα δύσκολα και το διασκεδάζεις, το LINN Sondek αξίζει. Ξεκινάς από χαμηλά και το αναβαθμίζεις όποτε τα οικονομικά σου σε βολεύουν. Είναι addicted όμως και μπορείς να βγεις εύκολα εκτός προπολογισμού με τις αναβαθμίσεις.... πρόσεχε :116:
Ειχα το lp 12 lingo με πρι πρι mark levinson και τα εδωσα ο χαζος,πριν πολλα χρονια.Ειναι πολυ ιδιοτροπο πλατω το linn.

Reaction score
29.517

Πως θα την κάνει balance την 304?
Αν εννοείς μοντα , δεν είναι της μόντας ο αντώνης , και μετά θέλει και balanced phono stage.Eμένα θα με ενδιέφερε.
Το λινκ δεν ανοίγει.

Reaction score
249

Notingham analog spacedeck το ειδα σε μια προσφορα εξωτερικου 1000 € (δε θυμαμαι που) σε αυτη την τιμη ασυναγωνιστο αποδεκτο απο πολλους- σοβαροτατη μηχανολογικη κατασκευη - μαζας και οχι αναρτησης (συνολο με τη βαση 17 κιλα)
Michell Αναρτησης σοβαροτατο μηχανημα και αυτο πιο δυσκολο ομως στο στησιμο καποιος που το εχει μπορει να μιλησει για αυτο
Δεν θα επαιρνα προσωπικα Project (δε θελω να θεωρηθει μομφη και κακια) πιστευω οτι δε δικαιολογουν το κοστος τους (τα ακριβα) οπως και ουτε πλεξιγκλας
Οι αποψεις ειναι προσωπικες και δεχομαι οτι μπορει να ειναι λαθος

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Αν θες τη γνώμη μου κοίτα το Avatar μου...:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.771
Απάντηση: Re: Αναζητηση πλατω και phono

Ας μιλησουν και οι πιο εμπειροι πικαπαδες βεβαια..

- ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε θα δεχθουμε οπιαδηποτε επιθεση απο Ψηφιακο-flacο φρικουλες... - :137::137::137:
φτού σου ρε, φτού σου! :143:

λοιπόν, τό'χω ξαναματαπεί και ξαναματαγράψει, η καλύτερη λύση είναι η ψηφιακή.

(ναι, ντιτζιταλοφρικουλας και ψηφιακοφλακοφρίκουλας, κι ότι γουστάρετε, οκ, αλλά καλά θα κάνετε να μην έχετε παρωπίδες...)

κοστίζει πολλα μεν, αλλά κάνει ακόμα περισσότερα.

προσφέρει:

-8 levels of gain; 64 steps of load; 3 inputs for unprecedented flexibility in cartridge choice/matching and an onboard 24bit/96kHz Analogue-to-Digital converter, the PH-77 is undeniably, one of the most significant reference phonograph sources ever produced.

για να το κάνω πιο λιανά:

-8 levels of gain 72, 66, 60, 54, 48, 42, 36, 30dB for complete cartridge compatibility.

-64 steps of load for pinpoint resistive and capacitive loading.

-3 switchable inputs to select the desired cartridges and tonearm combination: be it elliptical or spherical stylus cartridges; stereo or mono cartridges; fixed or flexible (linear tracking or pivoted) tonearms; with Moving Magnet or Moving Coil cartridges.

-32 steps for Moving Coil, 32 steps for Moving Magnet.

και ...κερασάκι στην τούρτα της ρία:

-Complete Catalogue of 22 Equalisations Curves (ρίες κι άλλες κυ-ρίες)

περισσότερα και λεπτομερέστερα, εδώ. Το όνομα του θεριού είναι: AMR PH-77 Reference Class Phono Equaliser. Κι όποιος γουστάρει δηλαδή.

αν πάλι είστε "φτωχαδάκια", η πιο αξιόπιστη λύση του ρια εκουαλάιζερ, ήταν, είναι και θα είναι, το DACT.

πέριοντ! (τι σας θυμίζω, ε?)

Αμαν πια, ακόμα με φόνο στέιτζ ασχολείστε? τι έγινε? ξεμείνατε από φλακ? ααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχχαχαχα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.948

Tί θα έκανα στη θέση σου:

1. Θα κρατούσα την Denon, αφού έχει ελλειπτική ακίδα.
2. Θα διατηρούσα το πικάπ και θα έπαιρνα το phono που σου προτείνει ο Geovaz, κι ας μην έχει φάτσα high end, (λέγε με χοντρή αλουμινένια πρόσοψη και τα τοιαύτα).

Το Technics έχει απόσβεση κραδασμών με μικρή μάζα και ελαστικά πόδια. Αυτή η λύση είναι χρυσή τομή και συνήθως δεν χωλαίνει ηχητικά. Αν η θέση του μέσα στο δωμάτιο δημιουργεί κάποιο πρόβλημα feedback, θα το άλλαζα με κάποιο πικάπ με ανάρτηση και βραχίονα τον Rega RB300, που ταιριάζει μηχανικά με την ανάρτηση της DL304. Κάποιες ενδεδειγμένες λύσεις είναι ένα μεταχειρισμένο Manticore Mantra, Systemdeck IIX, ή Project 6.9 (που έχει δικό του -γεωμετρικά σωστό- βραχίονα), ή κάποιο καινούργιο πικάπ με ανάρτηση. Ιδανική λύση είναι το Delphi V με RB300. Δεν αποκλείω να υπάρχουν και άλλοι σωστοί βραχίονες, αλλά μάλλον θα είναι ακριβότεροι, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.113
Re: Απάντηση: Re: Αναζητηση πλατω και phono

...............
, εδώ. Το όνομα του θεριού είναι: AMR PH-77 Reference Class Phono Equaliser. Κι όποιος γουστάρει δηλαδή.

...........

Aυτο το θεριο θα το δεχομουν ευχαριστως, αν μου το εκανε καποιος καλος ανθρωπος δωρο...:116:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναζητηση πλατω και phono

Aυτο το θεριο θα το δεχομουν ευχαριστως, αν μου το εκανε καποιος καλος ανθρωπος δωρο...:116:
Ακρουβουτσικο ειναι για δωρο, εκτος αν εχεις φιλο κανα ....γιατρο!!!:143::142:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.113
Παντως το τσακωσα το phono της Xindak LP1 για δοκιμη το ΣΚ, (λαμπατο ετσι, να μη ξεχνιομαστε...) μαζι με Step up παλι της Xindak τα οποια εχουν κερδος +30db , + τα 42 του phono για να ματσαρει σωστα με την VanDer Hul MC10 special.

Θα μεταφερω εντυπωσεις.Ελπιζω να ναι καλυτερο κ σε κερδος (σιγουρο μαλλον) και σε ηχο απ τον τωρινο προενισχυτη μου (Counterpoint).

Reaction score
460

Tί θα έκανα στη θέση σου:

1. Θα κρατούσα την Denon, αφού έχει ελλειπτική ακίδα.
2. Θα διατηρούσα το πικάπ και θα έπαιρνα το phono που σου προτείνει ο Geovaz, κι ας μην έχει φάτσα high end, (λέγε με χοντρή αλουμινένια πρόσοψη και τα τοιαύτα).

Το Technics έχει απόσβεση κραδασμών με μικρή μάζα και ελαστικά πόδια. Αυτή η λύση είναι χρυσή τομή και συνήθως δεν χωλαίνει ηχητικά. Αν η θέση του μέσα στο δωμάτιο δημιουργεί κάποιο πρόβλημα feedback, θα το άλλαζα με κάποιο πικάπ με ανάρτηση και βραχίονα τον Rega RB300, που ταιριάζει μηχανικά με την ανάρτηση της DL304. Κάποιες ενδεδειγμένες λύσεις είναι ένα μεταχειρισμένο Manticore Mantra, Systemdeck IIX, ή Project 6.9 (που έχει δικό του -γεωμετρικά σωστό- βραχίονα), ή κάποιο καινούργιο πικάπ με ανάρτηση. Ιδανική λύση είναι το Delphi V με RB300. Δεν αποκλείω να υπάρχουν και άλλοι σωστοί βραχίονες, αλλά μάλλον θα είναι ακριβότεροι, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αντίκρυσμα.
Σε ευχαριστω πολυ για την γνωμη σου,δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα η εμφανιση,με ενδιαφερει πιο πολυ η αποδοση του και το ματσαρισμα με την συγκεκριμενη κεφαλη.Θα σου στειλω πμ για το τι κινησεις εκανα ,αυριο,γιατι μολις ειδα την παραθεση σου στο θεμα μου. Και παλι ευχαριστω.

Reaction score
3.967

Σε ευχαριστω πολυ για την γνωμη σου,δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα η εμφανιση,με ενδιαφερει πιο πολυ η αποδοση του και το ματσαρισμα με την συγκεκριμενη κεφαλη.Θα σου στειλω πμ για το τι κινησεις εκανα ,αυριο,γιατι μολις ειδα την παραθεση σου στο θεμα μου. Και παλι ευχαριστω.

Phono mc, τροφοδοσία: μπάτερυ. σχεδίαση-παραγωγή Σαλόνικα.
Δίνεις τα χαρακτηριστικά της κεφαλής σου και σε το φτιάχνει ο μάστορης ( Eταιρεία είναι). Δεν ξέρω βέβαια αν μπορείς εσύ να "παίξεις" αλλάζοντας κεφαλές

Reaction score
460

Phono mc, τροφοδοσία: μπάτερυ. σχεδίαση-παραγωγή Σαλόνικα.
Δίνεις τα χαρακτηριστικά της κεφαλής σου και σε το φτιάχνει ο μάστορης ( Eταιρεία είναι). Δεν ξέρω βέβαια αν μπορείς εσύ να "παίξεις" αλλάζοντας κεφαλές
Καλη σου ημερα,και ευχαριστω για την ανταποκριση.Το λινκ της πρωτης σου αναφορας δεν μου ανοιγει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.836
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos