Επιστροφή στο βινύλιο!!!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστροφή στο βινύλιο!!!

Μα....έβγαλε
Νταξ' και γω έβγαλα! (Ανεπίσημος τίτλος: "πως θα έπρεπε να είναι η μουσική").

[YOUTUBE]yiM5DXxRODc [/YOUTUBE]

Και κλάμα οι μαναντζαρέοι!

ΥΓ. : Μου έβαλα και ένα άστρο και βάλτε οι υπόλοιποι τα...υπόλοιπα!

:142:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Επιστροφή στο βινύλιο!!!

Δεν πιστεύω πάντως πως η επαναφορά του βινυλίου συνιστά μια "πονηριά" της βιομηχανίας. Νομίζω πως απλώς πρόκειται για μια επαγγελματική κίνηση που αποσκοπεί στην ικανοποίηση όσων φίλων της μουσικής προτιμούν τον αναλογικό ήχο.
Ναι το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Η μουσική βιομηχανία το μόνο για το οποίο ΔΕΝ ενδιαφέρεται είναι η ικανοποίηση των φίλων της μουσικής... Απόδειξη το loudness war που έχει καταστρέψει τα πάντα.

Το θέμα είναι απλό: Το βινύλιο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει πειρατικό!!! Αυτή είναι η ιστορία και τίποτα άλλο.

Όταν βγήκαν τα πρώτα CD το 1981 δεν περνούσε κανενός από το μυαλό ότι μερικά χρόνια αργότερα θα μπορούσαν να αντιγράφονται από τον καθένα και να κυκλοφορούν τόσο εύκολα. Έτσι έριξαν εις το πυρ το εξώτερον το βινύλιο προκειμένου να τα 'κονομήσουν από το νέο μέσο.

Τώρα που είδαν ότι χάνουν τρομερά ποσά από την πειρατεία, είπαν να ξαναγυρίσουν στο παλιό καλό βινύλιο που δεν μπορεί να αντιγραφεί ως έχει και να κυκλοφορήσει πειρατικό από τους αραπάδες στις καφετέριες...

Reaction score
1

είναι προφανές πως οι περισσότεροι έχετε μπερδέψει στο μυαλό σας τη διεθνή μουσική βιομηχανία με την ιδιάζουσα ως συνήθως ελληνική πραγματικότητα. Αραπάδες με πειρατικά cd βινύλια τσάντες ρολόγια και ναρκωτικά δεν υπάρχουν πουθενά, παρά στο Ελλαδιστάν.
Την επιχειρηματολογία σας περί κλεφτών-δισκογραφικών την ακούω χρόνια, ίδια και απαράλλακτη. Προσπαθώντας να την ακολουθήσω και να τη προεκτείνω σκέπτομαι τα εξής.
Πίνω ένα καφέ στα 5 ευρώ, ενώ η ποσότητα του καφέ που μου αναλογεί είναι 4 γρ. και ο καφετεριάς μου πουλάει καφέ από τις επαγγελματικές σακούλες των 10 κιλών που αγοράζει με 50 ευρώ. Πόσο να του κοστίζει το καφεδάκι το δικό μου? 15 λεπτά με τη ζάχαρη και το νερό της βρύσης με τα κωλοβακτηρίδια? Τα 5 ευρώ πως προκύπτουν?
Με κλέβει λοιπόν... Και έρχομαι σε σας ρε λεβέντες που τρελαίνεστε όταν η δισκογραφική σας κλέβει. Τον καφέ σας τον πληρώνετε ή όταν γυρίζει πλάτη η σερβιτόρα την κάνετε με ελαφρά βηματάκια?
Το παπάκι της Honda που το πας αδερφέ? 2500 ευρώ για 100 κυβικά, φρένα της πλάκας, πλαστικά της πλάκας και εργατικά στη Μαλαισία?
Τρελή κλοπή, όχι αστεία. Αλήτης ο Σαρακάκης. Μήπως να μαζευτούμε ένα βραδάκι να αποδώσουμε δικαιοσύνη?
Με τον δικό σας τρόπο φυσικά...
Άσε τα ενισχυτικά των 30000 ευρώ. Ρωτάς τον αντιπρόσωπο, ονόματα μη λέμε, και σου απαντά? Τρελός είσαι ρε? Ξέρεις πόσο ζυγίζει η μηχανηματάρα??? Πάνω απο 50 κιλά, και λίγα είναι τα τριάντα... Λέω να κάνουμε και κει μια επισκεψούλα...
Να ανεβοκατεβάσουμε τα προιόντα, να μάθουν τα παλιόπαιδα οι ληστές και αν θέλουν ας μην κατεβάσουν τις τιμές...
Το παλεύω να σας καταλάβω, ο βλαξ, αλλά ακόμα δεν μου βγαίνει... σιγά σιγά...

Reaction score
1

αν τώρα σας βολεύει να με θεωρείτε υπερασπιστή των εταιρειών, δικαίωμα σας.
Ήδη έχω γράψει την γνώμη μου για αυτές. Το θέμα είναι αλλού, ο Κώστας Κόγιας κάπου το ψιθύρισε πριν. Ο "μουσικόφιλος" κατεβάζει στο τζάμπα φυσικά τόσο υλικό που χρειάζεται 5 ζωές για να το απολαύσει έστω και μια μόνο φορά. Την έννοια της αμετροέπειας την γνωρίζετε? Επισκέφτηκα κάποτε έναν καλό μου φίλο και κατέβαζε ταυτόχρονα 10 ταινίες!!!
Τι κάνεις ρε συ του λέω? Απάντηση δεν πήρα. Να μη το κουράσω με θεωρίες κουλτούρας, αλλά αλλιώς χαίρεσαι κάτι που πληρώνεις και αλλιώς κάτι που αποκτάς στο τσάμπα. Νομίζω δηλαδίς...

Reaction score
4.247

αν τώρα σας βολεύει να με θεωρείτε υπερασπιστή των εταιρειών, δικαίωμα σας.
Ήδη έχω γράψει την γνώμη μου για αυτές. Το θέμα είναι αλλού, ο Κώστας Κόγιας κάπου το ψιθύρισε πριν. Ο "μουσικόφιλος" κατεβάζει στο τζάμπα φυσικά τόσο υλικό που χρειάζεται 5 ζωές για να το απολαύσει έστω και μια μόνο φορά. Την έννοια της αμετροέπειας την γνωρίζετε? Επισκέφτηκα κάποτε έναν καλό μου φίλο και κατέβαζε ταυτόχρονα 10 ταινίες!!!
Τι κάνεις ρε συ του λέω? Απάντηση δεν πήρα. Να μη το κουράσω με θεωρίες κουλτούρας, αλλά αλλιώς χαίρεσαι κάτι που πληρώνεις και αλλιώς κάτι που αποκτάς στο τσάμπα. Νομίζω δηλαδίς...
Και να δεις χαρα αυτος που σου τα παιρνει!

Ασε που οταν κατεβαζεις κατι μονος σου εχεις και την μοναδικη αισθηση του diy.

Σου δινεται και η ικανοποιηση οτι επιτελους να και μια φορα που φερνεις σε δυσκολη θεση τις βιομηχανιες που λειτουργουσαν ολες απο κοινου για να μας τα παιρνουν χοντρα χωρις να σου δινουν εναλλακτικες.

Στο καφε για παραδειγμα υπαρχουν φτηνα και ακριβα μαγαζια, ο καθενας επιλεγει.

Στο σιντι δεν υπηρχε επιλογη. Ολοι ηταν συνενοημενοι. Αφου ολοι κερδιζαν εις βαρος του πελατη. Και ενω στο θεμα της εικονας στειλαν στα διεθνη δικαστηρια καποιες εταιριες κολοσους για συσταση καρτελ που υπηρχε προσυνενοηση για τις τιμες στο σιντι δεν ηταν ευκολο να αποκαλυφθει αυτο.

Για σκεψου και κατι αλλο. Συζητοντας με φιλο, οταν τον ρωτησα τι θα εκανε αν βρισκοταν μπροστα σε μια ενοπλη ληστεια τραπεζης? Μου ειπε οτι θα εβαζε τρικλοποδια στον φυλακα της τραπεζης για να μην τους πιασει!!

Δες που φτασααμε. Η ασυδοσια η προκλητικη αισχροκερδια, η αδιοφορια του καθε κρατους, εκαναν πολιτες που σκεφτονται πλεον που θα παρουν κι αυτοι την δικη τους εκδικηση.

Reaction score
2.109
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο. Αφού συμφωνήσατε (κάποιοι εξ υμών τουλάχιστον), ότι τα 10-12 ευρώ είναι τα ελάχιστα που αρκούν για να "βγαίνει" η δισκογραφική, σε ότι αφορά τα έξοδα ηχογράφησης, εκτύπωσης, διανομής κλπ. πως εξηγείται ότι και η ηλεκτρονική αγορά μουσικής κοστίζει τόσο; Είμαι ο μόνος που βρίσκει το 1 ευρώ ανά τραγούδι του "αει τιουνς" ή τα 12-15-18 ευρώ ανά άλμπουμ που έχουν άλλες εταιρίες πολλά για κάτι του οποίου η παραγωγή και διανομή δεν κοστίζει τίποτα στην εταιρία; Μήπως είναι παράλογο να θεωρώ ότι όταν μπορώ να αγοράσω κάτι χειροπιαστό με 15 ευρώ να απαιτώ το άυλο να κοστίζει το πολύ τα μισά; Τουλάχιστον εδώ είναι που κατά την ταπεινή άποψή μου το βινύλιο παίζει χωρίς ανταγωνισμό: Το αγοράζεις και βλέπεις που πήγαν τα λεφτά σου. Εξώφυλλα ισοδύναμα (σε μέγεθος αλλά τις περισσότερες φορές και περιεχόμενο) με μικρούς πίνακες, και μέσο μουσικής κάτι που το πιάνεις στα χέρια σου και νιώθεις σχεδόν λάγνος. Δε με ενδιαφέρει καν κατά πόσο παίζει καλύτερα ή χειρότερα από το CD, αυτό είναι κάτι που το βλέπω στη δισκοθήκη μου και νιώθω ωραία.

Από εκεί και πέρα για τους παραπάνω λόγους δε νιώθω καμία τύψη όταν κατεβάζω μουσική: Τα CD δε με πολυσυγκινούν, τα ηλεκτρονικά καταστήματα τα βρίσκω πανάκριβα, και τα περισσότερα βινύλια που έχω, αν και έδωσα λεφτά για να τα πάρω (και για κάποια μάλιστα αρκετά) ο καλλιτέχνης ή η δισκογραφική δεν είδαν δεκάρα από αυτά. Μήπως τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να απαγορευτεί και το εμπόριο μεταχειρισμένων; Ή να μπει κάποιο τέλος για να τα τσεπώνουν οι δισκογραφικές και από εκεί;

Reaction score
1

vastsar
φίλε μου εσύ που βλέπεις φτηνές και ακριβές καφετέριες( θα μου πεις μια φτηνή?)
πως γίνεται να μην βλέπεις σε ένα δισκάδικο εκατοντάδες τίτλους στα 5-6-7-8 ευρώ?
Και για να το τελειώνουμε, κανείς δεν μου τα "παίρνει" φίλε.
Συνειδητά επιλέγω να πληρώνω αυτό που αποκτώ. Για μένα αυτό είναι στάση ζωής, δεν έχω επιλεκτική άποψη περί κλοπής, κατά το δοκούν.
Όπως με ενοχλεί όταν με κλέβουν, με ενοχλεί και να κλέβω. Δεν κατάλαβα δηλαδή, με υποχρεώνει κανείς να ψωνίσω cd με 25 ευρώ ή να ψωνίσω 30 τίτλους τον μήνα?
Όποιος θέλει πληρώνει και 25 και 30 το κομμάτι, όπως πληρώνει και ένα Ρόλεξ 10000 ευρώ. Άλλη ώρα δείχνει το Ρόλεξ από το Κάζιο?
Σας παίρνει και τη κλέβετε τη μουσική, μπράβο σας. Αλλά αφήστε αυτό το ύφος του εξαπατημένου καταναλωτή, είναι αστείο στη τελική...

Reaction score
2.248

Θα συμφωνήσω με τον φίλτατο komhst στο περί μουσικής βιομηχανίας και πειρατείας.

Το CD επείσης σαν μέσο κατάφερε να απαξιωθεί διαμέσου της ευτέλιας τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό (παρόλο που εκκίνησε με άλλες προοπτικές) συντέλεσαν και ορισμένοι παράγοντες που συσχετίζονταν με την ψηφιακή του φύση και κατά τη γνώμη μου οι εξής

- Η ευκολία κλωνοποιησής του σε σημείο που ο κλώνος δεν διαφέρει του πρωτοτύπου.
Αυτό δεν ήταν και απαραίτητα κακό, αλλά όψεται η ανάγκη της ύπαρξης του "αρχικού" υπό την ένοια του "διαφορετικού" και καλύτερου, ως έθιστε με το βινύλιο που καμία μέθοδος αντιγραφής του δεν πλησίαζε την αυτή απόδοση του. (κασσέτα, DAT κτλ)

(Το μικρόβιο του πρωτοτύπου είναι κάτι που ίσχυε ακόμα και στα βινύλια εκείνη την εποχή αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που ψάχνανε τις πρώτες εκδόσεις τους με βάση τον σειριακό αριθμό παρόλο που πολλές επανεκδόσεις ήταν ανώτερες ποιοτικά των αρχικών.)

- H μέθοδος αναπαραγωγής του CD παρόλο που ξεκίνησε αποκλειστικά με τα CDP, στην πορεία βρέθηκαν κάθε είδους αναπαραγωγείς (από DVD έως PC) να αναπαράγουν το περιεχομενό του.
Και πάλι αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό, αλλά ήταν ένα ακόμα plus όσο αφορά την ευτελιά του καθώς CDP των 30 euro ή τσάμπα PC drivers μπορούσαν να το αναπαράγουν εν αντιθέση με το βινύλιο που ήθελε "μοναδικότητα" αναπαραγωγέα

- Η ευκολία έκδοσης άλμπουμ σε CD αγνώστων καλλιτεχνών και όχι ιδιαίτερα καλών που μέσο ανεξάρτητων παραγωγών (ο καθένας κόβει και ένα CD, παρατράγουδα κτλ κτλ) βρωμίσαν και γέμισαν τον χώρο με σκουπίδια.
Και πάλι δεν είναι κακό η έκφραση του κάθε καλλιτέχνη, έστω και εάν πουλά 10 CDs αλλά ένα ακόμα plus στον ευτελισμό είναι γεγονός, εν αντιθέση με το βινύλιο που εάν όχι οι παραγωγές ήταν προσεγμένες όσο αφορά τους καλλιτέχνες

- Η διακίνηση των CDς διαμέσου προσφορών, εφημερίδων, περιοδικών επίσης βοήθησε στην απαξίωση του μέσου και στην εδρέωση του σαν ευτελές. Δεν είναι ψέμα ότι σε πολλά σπίτια στοιβάζοντε δεκάδες CDs που δεν έχουν ακουστεί ποτέ, με την προυπόθεση ότι κάπου, κάποτε θα ακουστούν.

- Oi συλλογές επίσης βοήθησαν στην απαξίωση. Βρέθηκε το εύκολο μέσο και ξαφνικά γεμίσαμε με συλλογές ατέρμονες. Από Bach ως τα κλαρίνα της Παναγιώταινας....

Ολα αυτά εμμέσος παραπέμπουν στο ευτελές του μέσου και ίσως κάποιος ψυχολόγος μπορεί να το εξηγήσει. Το βινύλιο από την αλλή πλευρά παρέμεινε σταθερό. Με προσεγμένες παραγωγές και επανεκδόσεις απευθυνόμενο στο κοινό που θέλει να ακούει μουσική από το ηχοσυστημά του με τον μοναδικό τρόπο της αναπαραγωγής που του προσφέρει επειδή "αναδύεται" από την ψηφιακή μάζα και ξεχωρίζει

Αυτά και από μένα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.303

Εάν η ΄΄πειρατεία΄΄ είχε τη σύσταση μιάς Δαντικής Κόλασης,τότε το παράνομο ΄΄κατέβασμα΄΄ θ'αντιστοιχούσε σε κατώτερο επίπεδο από τη συλλογή μεταχειρισμένων αυθεντικών(ή μη) βινυλιακών εκδόσεων;:612:

Reaction score
2

Πίνω ένα καφέ στα 5 ευρώ(...)Πόσο να του κοστίζει το καφεδάκι το δικό μου? 15 λεπτά (...)? Τα 5 ευρώ πως προκύπτουν?
Με κλέβει λοιπόν... Και έρχομαι σε σας ρε λεβέντες που τρελαίνεστε όταν η δισκογραφική σας κλέβει. Τον καφέ σας τον πληρώνετε ή όταν γυρίζει πλάτη η σερβιτόρα την κάνετε με ελαφρά βηματάκια?
Το παπάκι της Honda που το πας αδερφέ? 2500 ευρώ για 100 κυβικά, φρένα της πλάκας, πλαστικά της πλάκας και εργατικά στη Μαλαισία?
Τρελή κλοπή, όχι αστεία. Αλήτης ο Σαρακάκης. Μήπως να μαζευτούμε ένα βραδάκι να αποδώσουμε δικαιοσύνη?
Άσε τα ενισχυτικά των 30000 ευρώ.(...)Λέω να κάνουμε και κει μια επισκεψούλα...
Να ανεβοκατεβάσουμε τα προιόντα, να μάθουν τα παλιόπαιδα οι ληστές και αν θέλουν ας μην κατεβάσουν τις τιμές...
Δεν κατάλαβα δηλαδή, με υποχρεώνει κανείς να ψωνίσω cd με 25 ευρώ ή να ψωνίσω 30 τίτλους τον μήνα?
Όποιος θέλει πληρώνει και 25 και 30 το κομμάτι, όπως πληρώνει και ένα Ρόλεξ 10000 ευρώ. Άλλη ώρα δείχνει το Ρόλεξ από το Κάζιο?
Τα παραδείγματα και ο συλλογισμός σου ξέρεις τι μου θυμίζουν;

Το εξής (αν θυμάμαι καλά είναι από βιβλίο Μαθηματικών)

- Το μπουζουκι είναι όργανο
- Ο αστυνομικός είναι όργανο
- Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.303

Πάντως γιά όσους διατηρούν ένα ΄΄σκληρό πυρήνα΄΄ δίσκων που χρυσοπλήρωσαν νόμιμα,το κατέβασμα αρχείων έχει όσο να ναι ΄΄άλλη χάρη΄΄...:612:
είναι προφανές πως οι περισσότεροι έχετε μπερδέψει στο μυαλό σας τη διεθνή μουσική βιομηχανία με την ιδιάζουσα ως συνήθως ελληνική πραγματικότητα. Αραπάδες με πειρατικά cd βινύλια τσάντες ρολόγια και ναρκωτικά δεν υπάρχουν πουθενά, παρά στο Ελλαδιστάν.
Την επιχειρηματολογία σας περί κλεφτών-δισκογραφικών την ακούω χρόνια, ίδια και απαράλλακτη. Προσπαθώντας να την ακολουθήσω και να τη προεκτείνω σκέπτομαι τα εξής.
Πίνω ένα καφέ στα 5 ευρώ, ενώ η ποσότητα του καφέ που μου αναλογεί είναι 4 γρ. και ο καφετεριάς μου πουλάει καφέ από τις επαγγελματικές σακούλες των 10 κιλών που αγοράζει με 50 ευρώ. Πόσο να του κοστίζει το καφεδάκι το δικό μου? 15 λεπτά με τη ζάχαρη και το νερό της βρύσης με τα κωλοβακτηρίδια? Τα 5 ευρώ πως προκύπτουν?
Άσε τα ενισχυτικά των 30000 ευρώ. Ρωτάς τον αντιπρόσωπο, ονόματα μη λέμε, και σου απαντά? Τρελός είσαι ρε? Ξέρεις πόσο ζυγίζει η μηχανηματάρα??? Πάνω απο 50 κιλά, και λίγα είναι τα τριάντα... Λέω να κάνουμε και κει μια επισκεψούλα...
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1101863&postcount=26
Τα πανάκριβα μηχανήματα που -ελέω παρεχόμενης απόλαυσης- ΄΄παίζουν΄΄ το κοστολόγιό τους,μετρώνται στα δάχτυλα του χεριού...

Σε ό,τι αφορά τα μέσα μουσικής αναπαραγωγής,ο εγκέφαλος του ΄΄μέσου΄΄ ακροατή είναι σε θέση ν'αποκαθιστά υποσυνείδητα πολλές από τις αδυναμίες των μηχανημάτων προκειμένου ν'αποκομίζει μιά υπερβατική αντίληψη του αναπαραγομένου ήχου.

Αυτό όμως που όλο και λιγότερο είναι σε θέση να κάνει ο νηφάλιος ακροατής,είναι το ν'αναπλάθει στη συνείδησή του την ίδια τη δομή ενός έργου τέχνης κατά τρόπον ώστε η αντίληψή της να καθίσταται συγκλονιστική,δίχως να τη θεωρεί εξαρχής ως τέτοια.

Πολλοί μουσικόφιλοι δύνανται να μένουν ικανοποιημένοι έχοντας πληρώσει γιά μέσα αναπαραγωγής που δεν είναι υποχρεωτικά τα κορυφαία.Πόση ικανοποίηση θα ένιωθαν πληρώνοντας επιπλέον γιά καλλιτεχνικά έργα τα οποία δεν θα εκτιμούσαν ως απολύτως κορυφαία(με άλλα λόγια δεν τους προκαλούν ΄΄ανατριχίλες΄΄);

Η ουσιαστική αστοχία της βιομηχανίας κατά τη γνώμη μου δεν έγκειται στο ότι απαιτεί από τον καταναλωτή ν'αγοράζει υπερκοστολογημένα προϊόντα,αλλά ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι νέες δημιουργίες στερούνται υψηλoτάτης καλλιτεχνικής αξίας και πρωτοτυπίας γιά την αντίληψη των καταναλωτών.Καμιά λαϊκή σοφία δεν αποδέχεται τους ΄΄κερατοδαρμένους΄΄.:126:

Reaction score
4.196

πόσα cd έγιναν τελικά σουβερ ...

Reaction score
777
Τελικά ρε παιδιά σε αυτή τη χώρα ποιός είναι ο νόμιμος και ποιός ο κλέφτης?
ο ιδιοκτήτης καφετέριας?
ο ιατρός που για να μου πεί πάρε αυτό-το οποίο με τη σειρά του το πήρε απο φαρμακευτική-μου ζητάει 100 ευρώ επίσκεψη?
ο καθηγητής?που χτυπάει αφορολόγητα ιδιαίτερα?
ο μπριζάς?
ο σουβλατζής?που στη γειτονιά μου κυκλοφορεί με 3 τζίπ?

τελικά θα τους πάρει όλους η μπάλα σε αυτή τη χώρα?ή θα πρέπει να αρχίσουμε απο άλλη βάση?

τελικά μήπως οι Ευρωπαίοι έχουν δίκιο για εμάς?
πραγματικά έχω βαρεθεί απο όλους να παραπονιούνται για τους άλλους οτι έχουν ενώ όταν τους θίξεις τον κλάδο τους αμέσως στο παίζουν οι αδικημένοι.
Ο φιλόμουσος θα πάει και στη συναυλία του κάθε βδομάδα.ο μή φιλόμουσος πάντα είχε τη λύση.είτε άνοιγε το ράδιο είτε άκουγε κασέτες το ίδιο του ήταν και του είναι.

Reaction score
2.248

Ο έμμεσος ακούσιος παραλληλισμός του ευτελούς μέσου με το μουσικό περιεχόμενο του είναι αναπόφεκτος. Το νά έχω κάπου χαμένο υπό την έννοια του "χωμένου" στον 350 GB σκληρό μου το Α μουσικό "αόρατο" κομμάτι είναι σαν να μην υφίσταται.

Υφίσταται μόνο όταν το βλέπω χαραγμένο στο βινύλιο σε συλλογή μεταχειρισμένων αυθεντικών (ή μη) βινυλιακών εκδόσεων

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.545

Ο έμμεσος ακούσιος παραλληλισμός του ευτελούς μέσου με το μουσικό περιεχόμενο του είναι αναπόφεκτος. Το νά έχω κάπου χαμένο υπό την έννοια του "χωμένου" στον 350 GB σκληρό μου το Α μουσικό "αόρατο" κομμάτι είναι σαν να μην υφίσταται.

Υφίσταται μόνο όταν το βλέπω χαραγμένο στο βινύλιο σε συλλογή μεταχειρισμένων αυθεντικών (ή μη) βινυλιακών εκδόσεων
Άρα είσαι οπαδός του hard copy. (Βρε θηρίο, πού βρήκες δίσκο 350GB); :128:

Reaction score
2.248

Άρα είσαι οπαδός του hard copy. (Βρε θηρίο, πού βρήκες δίσκο 350GB); :128:
Ιδέα δεν έχω που έχουν φτάσει τα GB. :143:
Αύριο θα υπάρχει σίγουρα.....

Hard copy for ever

Reaction score
11

Ιδέα δεν έχω που έχουν φτάσει τα GB.
Για pentium 4 έως 750 GB. Γενικότερα, έως 2 TERRABYTE! (Όχι τίποτα δυσεύρετα! Άμεσα διαθέσιμα στην αγορά τώρα!).

:107:

D

Deleted member 23222

Guest

Πάντως γιά όσους διατηρούν ένα ΄΄σκληρό πυρήνα΄΄ δίσκων που χρυσοπλήρωσαν νόμιμα,το κατέβασμα αρχείων έχει όσο να ναι ΄΄άλλη χάρη΄΄...:612:

Το κατέβασμα αρχείων είναι αιρετική μουσικοφιλία...επιτρέπεται υπό ορισμένες συνθήκες

Reaction score
37

Ρε παιδιά sorry αλλά συνεχίζετε και αγοράζετε cd/βινύλια απο Ελλάδα?
Ok μπορεί οι τιμές να είναι σταθερές. Και?

Μήπως ξεχνάτε γνωστό δισκοcdάδικο της Αθήνας (για αυτό και άδικο :116:) έκανε ότι ήθελε στις τιμές και όταν άνοιξε κάποιο δίπλα του ξεκίνησε ο πόλεμος των τιμών με συνεχόμενη πτώση και απο τις δύο πλευρές?
Αποτέλεσμα? Το καινούριο δεν άντεξε.

Δεν λέω οτι είναι ευχάριστο το οτι έκλεισε αλλά αυτό το γνωστό δισκάδικο ξανααύξησε τις τιμές του.

Στην Αγγλία, Γερμανία, Αυστραλία (και σε άλλες χώρες υποθέτω) υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός στις τιμές, έχουν πελάτες συνέχεια λές και είναι supermarket και καλαθάκια στην είσοδο όπως στα supermarket (τα μεγάλα μαγαζιά).

Το αποτέλεσμα;
Αγοράζω CD και βινύλιο με κόστος λιγότερο απο 10€ και το έχω και στην πόρτα μου. Ειδικά εάν περάσει και ένα 6μηνο-12μηνο μειώνεται ακόμα περισσότερο η τιμή.

Απλά άλλαξε η συνήθεια πλέον, δεν ψάχνω στο ράφι αλλά στο web.
Σιγά μη δώσω 40€ για βινύλιο. Θα μας τρελάνουν τελείως. :141:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.310
Members
38.447
Νεότερο μέλος
Gian