καμερα τροχαιας στην αττικη οδο

Reaction score
0
Παρασκευη βραδακυ, κινουμενος προς αεροδρομιο μετα την αριστερη ανηφορικη στροφη που σε βγαζει στην ευθεια του alpha...ξημερωσε.
Πισω απο τις ταμπελες τις μεγαλες, εχει καμερες.
Το καταλαβα οταν εγινε η νυχτα-μερα και τις ειδα σημερα το πρωι απο την αντιθετη κατευθυνση.Ειναι μια καμερα για καθε λωριδα.
Γι αυτο προσεχετε και οχι πανω απο 160 γτ τοτε ενεργοποιουνται.
Γενικα απο οσο εψαξα και εμαθα σε πολλες ταμπελες εχει απο πισω καμερες γι αυτο προσεχτικα (οχι σαν εμενα...)

Reaction score
19
Απάντηση: καμερα τροχαιας στην αττικη οδο

Έχεις δίκιο, έχουν μπει σε διάφορα σημεία, όπως στη περιφερειακή Υμηττού στο ύψος της εξόδου Κατεχάκη, στην αττική οδό στο ύψος του τούνελ της μαύρης ώρας (εκεί έχει πριν την είσοδο στο τούνελ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας). Το εντυπωσιακό, όπως αναφέρεις, είναι πως έχουν τρεις κάμερες μια για κάθε λωρίδα.

Αυτό για τα 160χλμ/ώρα είναι σίγουρο?

ΥΓ. Σου εύχομαι να είχαν ξεχάσει να της βάλουν φιλμ!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: καμερα τροχαιας στην αττικη οδο

Έχεις δίκιο, έχουν μπει σε διάφορα σημεία, όπως στη περιφερειακή Υμηττού στο ύψος της εξόδου Κατεχάκη, στην αττική οδό στο ύψος του τούνελ της μαύρης ώρας (εκεί έχει πριν την είσοδο στο τούνελ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας). Το εντυπωσιακό, όπως αναφέρεις, είναι πως έχουν τρεις κάμερες μια για κάθε λωρίδα.

Αυτό για τα 160χλμ/ώρα είναι σίγουρο?

ΥΓ. Σου εύχομαι να είχαν ξεχάσει να της βάλουν φιλμ!
επειδη την διαδρομη την κανω συχνα και ξερω γενικα οτι μετα τα 160 παιζει να παρουν διπλωμα, παντα παω μεχρι 160 και ποτε δεν ειχε αναψει τπτ.
Επισης μου το ειπε και ενας γνωστος οτι στην αττικη οδο δεν εχουν ρυθμισει καμια καμερα για 20-30 χλμ πανω απο το οριο.
Ολες ειναι ρυθμισμενες για κατι κανιβαλους σαν και εμενα που πανε με 180.
Οσο για το φιλμ δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο γιατι και προσβαση εκει πανω δεν ειναι ευκολη αλλα και με τετοια τεχνολογια σημερα,σιγουρα θα καταγραφεται καπου σε μνημη.
Το μονο που ισως με σωσει, ειναι οτι το αμαξι εχει ξενες πινακιδες και ισως πεσω στον κλασσικο ελληνα μπατσο που βαριεται να ασχοληθει με την υποθεση.
Οχι τπτ αλλο σε γνωστο του στειλανε φωτο και εκτος το χρημα που πληρωσε αφησε το διπλωμα του και για 2 μηνες.

Reaction score
89
γεια και χαρα παιδες!!! χθες ειχαμε αυτη τη συζητηση και ενας απτη παρεα μας λεγε οτι καθε φωτογραφια που βγαζουν εχει κοστος 200 ευρο και κατι???? ισχυει κατι τετοιο????

Reaction score
19

Αν οδηγείς σωστά και με 180 να πηγαίνεις δεν είσαι κανίβαλος, τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα με τόσο είναι φτιαγμένα να πηγαίνουν στους αυτοκινητοδρόμους.

Έχεις δίκιο για το φιλμ, προς χάριν ευκολίας το ανέφερα :138:. Με Ελληνικές πινακίδες εγώ μάλλον δε τη γλυτώνω καθώς μου άστραψε προχθές στη Μαραθώνος!

Φίλε ntetari2009, όταν λες κόστος 200 ευρώ εννοείς για το δημόσιο?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: καμερα τροχαιας στην αττικη οδο

Ποια ήταν η παράβαση?
192χλμ με μηχανη.
Οποτε και οσοι οδηγουν μηχανη μην νομιζουν οτι δεν τους πιανει η καμερα.
Εκτος αμα δεν εχουν πινακιδα βεβαια :107:

Η ταμπελα με τις καμερες ειναι μετα το κτιριο του γαβαλα...

Reaction score
0

Αν οδηγείς σωστά και με 180 να πηγαίνεις δεν είσαι κανίβαλος, τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα με τόσο είναι φτιαγμένα να πηγαίνουν στους αυτοκινητοδρόμους.

Έχεις δίκιο για το φιλμ, προς χάριν ευκολίας το ανέφερα :138:. Με Ελληνικές πινακίδες εγώ μάλλον δε τη γλυτώνω καθώς μου άστραψε προχθές στη Μαραθώνος!

ναι και στην μαραθωνος εχει μου το εχουνε πει...
Η βλακεια μου ειναι οτι ολη μερα ειχα κανει ηδη 800 χλμ γυρνωντας απο βουλγαρια,περασα 5 μπλοκα,τα 3 απο αυτα στην λαρισσα αλλα πηγαινα <<κυρια>> βαρια 150 χλμ.
Τι με επιασε στο τελος και μου χαλασε ολο το ταξιδι δεν μπορω να καταλαβω...

Reaction score
19

Δεν ήξερα για αυτήν, thanks.

192χλμ είναι σοβαρή παράβαση, νομίζω έχει και δικαστήριο, την έβγαλε καθαρή μόνο με 350 ευρώ + 2 μήνες το δίπλωμα?

Ίσως έφταιξε η ανυπομονησία που έφτανες επιτέλους.

Πάντως θέλει προσοχή. Με ενημέρωσαν πως έχουν βάλει και στη Λαυρίου πριν από τη Παιανία.

Reaction score
0
και δικαστηριο αμα πας το ιδιο κουστουμι σου βγαζουν.
Ειχα παει πριν 2 χρονια πληρωσα καπου στα 350+κατι εξοδα αλλα χωρις να παρουν διπλωμα.

Reaction score
19

Οκ, να μην ανησυχώ δηλαδή :619:

Reaction score
0
τι να σου πω δεν ξερω.
Εγω παντως ολο το σ-κ το σκεφτομουνα που την πατησα στο τελος.
Απλα οπως και να εχει να ξερεις οτι το λιγοτερο μετα απο μηνα χτυπαει το τηλεφωνο για να περασεις απο την αστυνομια να σου δειξουν τα στοιχεια...οποτε μην το σκεφτεσαι

Reaction score
19

εν αναμονή λοιπόν, τουλάχιστον δε θα και πάμε φυλακή!

Και εμένα με έχει προβληματίσει και απλά ελπίζω να βγήκε κουνημένη μπας και τη γλιτώσω!

Πάντως καλό είναι να σεβόμαστε τα όρια ταχύτητας (στα πλαίσια του εφικτού) καθώς η υπερβολική ταχύτητα σε συνδυασμό με το, στο μεγαλύτερο βαθμό του, σαθρό οδικό δίκτυο είναι ο κύριος λόγος ατυχημάτων στην Ελλάδα.

Reaction score
0

αυτα ειναι τα μηχανηματα,τα τραβηξα το πρωι στην επιστροφη.
Οποτε βλεπετε τετοια να εχετε το νου σας

Reaction score
25.793

για τη γερμανια τα 220 ειναι μια χαρα.
για την ελλαδα πανω απο τα 160 παιζεις με την τυχη σου.
οχι οτι εχει να κανει με την ποιοτητα των δρομων ουτε καν με το ποσο καλα αυτοκινητα εχουμε.
απολυτως και μονο με την ποιοτητα των οδηγων που κινουνται στο οδικο δικτυο.
οποιος ειχε την τυχη να οδηγησει γερμανια ξερει οτι ακομα και με 240 δεν υπαρχει περπιπτωση να βγει μπροστα καποιος με 140 που προσπερασε χωρις να κοιταξει καθρεπτη.
σε εμας ομως ειναι το μονο σιγουρο οτι αυτο θα συμβει.

Reaction score
0

Ρε παιδια που εχει καμερες στη Μαραθωνος?Για δωστε πληροφοριες γιατι θα μας κλεισουν το σπιτι απο τα προστιμα...

Reaction score
1.995

για τη γερμανια τα 220 ειναι μια χαρα.
για την ελλαδα πανω απο τα 160 παιζεις με την τυχη σου.
οχι οτι εχει να κανει με την ποιοτητα των δρομων ουτε καν με το ποσο καλα αυτοκινητα εχουμε.
απολυτως και μονο με την ποιοτητα των οδηγων που κινουνται στο οδικο δικτυο.
οποιος ειχε την τυχη να οδηγησει γερμανια ξερει οτι ακομα και με 240 δεν υπαρχει περπιπτωση να βγει μπροστα καποιος με 140 που προσπερασε χωρις να κοιταξει καθρεπτη.
σε εμας ομως ειναι το μονο σιγουρο οτι αυτο θα συμβει.
Σαββατο πρωί (γύρω στις 7:15) κινούμε στιν Αττική οδό στο ρευμα προς Μαρκόπουλο με μηχανή, αριστερά και ταχύτητα σταθερά στα 150-160. Κάποια στιγμή είναι μπροστά στα 150-200 μετρά ένας ταρίφας ο οποίος πηγαίνει με κανα 120αρι και δεξιά του έχει ελεύθερη λωρίδα.....
Πάιζω τα φώτα...τίποτα....ξανά παίζω.....τίποτα....έχω πλησιάσει ήδη στα 30-40 μέτρα περίπου και την ώρα που αποφασίζω να κάνω δεξιά για να περάσω (έχωντας ήδη κόψει ταχύτητα φυσικα) τί κάνει το θηρίο.....ΠΑΤΑΕΙ ΦΡΕΝΟ........!!!!!!
Το χειρότερο απόλα δλδ αφού πλέον εκεί δεν έχεις ιδέα τι θα κάνει ο καλλιτέχνης......!!!!!
Φρενάρει για να πάει δεξιά, κόβει για να περάσω πιο εύκολα απο δεξιά εγώ, μειώνοντάς μου όμως τα περιθώρια αντίδρασης και λάθούς....ή απλά...ΜΕ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ....ΟΕΟ????

Reaction score
1

Σαββατο πρωί (γύρω στις 7:15) κινούμε στιν Αττική οδό στο ρευμα προς Μαρκόπουλο με μηχανή, αριστερά και ταχύτητα σταθερά στα 150-160. Κάποια στιγμή είναι μπροστά στα 150-200 μετρά ένας ταρίφας ο οποίος πηγαίνει με κανα 120αρι και δεξιά του έχει ελεύθερη λωρίδα.....
Πάιζω τα φώτα...τίποτα....ξανά παίζω.....τίποτα....έχω πλησιάσει ήδη στα 30-40 μέτρα περίπου και την ώρα που αποφασίζω να κάνω δεξιά για να περάσω (έχωντας ήδη κόψει ταχύτητα φυσικα) τί κάνει το θηρίο.....ΠΑΤΑΕΙ ΦΡΕΝΟ........!!!!!!
Το χειρότερο απόλα δλδ αφού πλέον εκεί δεν έχεις ιδέα τι θα κάνει ο καλλιτέχνης......!!!!!
Φρενάρει για να πάει δεξιά, κόβει για να περάσω πιο εύκολα απο δεξιά εγώ, μειώνοντάς μου όμως τα περιθώρια αντίδρασης και λάθούς....ή απλά...ΜΕ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ....ΟΕΟ????
Qbeq, με 150-160 που πήγαινες δε θα 'πρεπε να περιμένεις ότι ο προπορευόμενος (ταξιτζής κουρασμένος/αφηρημένος κλπ) θα πρέπει να έχει το βλέμμα του καρφομένο στο καθρεφτάκι αρα να σε έχει αντιληφθεί από πολύ πίσω. Οι περισσότεροι κοιτάνε 1 φορά κάθε 30δ-60δ. Οι ηλικιωμένοι με λιγότερη περιφερειακή όραση, όταν βλέπουν μπροστά, δεν έχουν τόση καλή αντίληψη της εικόνας που έρχεται από το καθρεφτάκι άρα και δεν θα προσέξουν τα φώτα σου. Τελικά, υποτίθεται ότι ποτέ δεν προσπερνάμε από τα δεξιά γι αυτόν ακριβώς το λόγο... και ναι για να σώσεις τι δικιά σου ζωη θα πρέπει πάντα να θεωρείς ότι όλοι σε έχουν "Γραμμένο"¨...

Όταν κινούμαστε με τόση μεγάλη διαφορά ταχύτητας από τους άλλους την ευθύνη για την ασφαλή μας διέλευση την έχουμε εμείς.

Όταν πηγαίνεις γρήγορα δεν μπορείς να εμπιστευτείς τη ζωή σου στους άλλους...

Σορρυ αν σου ακούεται σαν κύρηγμα αυτό αλλά μου σε καθημερινή βάση, ενω πάω μέσα στη κίνηση με 60-80 ας πούμε, έρχεται κάποιος με μηχανή από πίσω με 100 και βάλε ανάμεσα στα άλλα αυτοκίνητα, τον βλέπω και τη μιά στιγμή είναι στα 200μ πίσω, βγάζω φλας να αλλάξω λωρίδα αλλά με τέτοια διαφορά ταχύτητας έχει ήδη πλησιάσει στα 30μ και αναγκαστικά θα κόψει ταχύτητα....
Έχει δίκιο να είναι τσατισμενος η μήπως εγω δε δικαιούμαι να αλλάξω λωρίδα.....;

Reaction score
1.995
Απάντηση: Re: Απάντηση: καμερα τροχαιας στην αττικη οδο

Qbeq, με 150-160 που πήγαινες δε θα 'πρεπε να περιμένεις ότι ο προπορευόμενος (ταξιτζής κουρασμένος/αφηρημένος κλπ) θα πρέπει να έχει το βλέμμα του καρφομένο στο καθρεφτάκι αρα να σε έχει αντιληφθεί από πολύ πίσω. Οι περισσότεροι κοιτάνε 1 φορά κάθε 30δ-60δ. Οι ηλικιωμένοι με λιγότερη περιφερειακή όραση, όταν βλέπουν μπροστά, δεν έχουν τόση καλή αντίληψη της εικόνας που έρχεται από το καθρεφτάκι άρα και δεν θα προσέξουν τα φώτα σου. Τελικά, υποτίθεται ότι ποτέ δεν προσπερνάμε από τα δεξιά γι αυτόν ακριβώς το λόγο... και ναι για να σώσεις τι δικιά σου ζωη θα πρέπει πάντα να θεωρείς ότι όλοι σε έχουν "Γραμμένο"¨...

Όταν κινούμαστε με τόση μεγάλη διαφορά ταχύτητας από τους άλλους την ευθύνη για την ασφαλή μας διέλευση την έχουμε εμείς.

Όταν πηγαίνεις γρήγορα δεν μπορείς να εμπιστευτείς τη ζωή σου στους άλλους...

Σορρυ αν σου ακούεται σαν κύρηγμα αυτό αλλά μου σε καθημερινή βάση, ενω πάω μέσα στη κίνηση με 60-80 ας πούμε, έρχεται κάποιος με μηχανή από πίσω με 100 και βάλε ανάμεσα στα άλλα αυτοκίνητα, τον βλέπω και τη μιά στιγμή είναι στα 200μ πίσω, βγάζω φλας να αλλάξω λωρίδα αλλά με τέτοια διαφορά ταχύτητας έχει ήδη πλησιάσει στα 30μ και αναγκαστικά θα κόψει ταχύτητα....
Έχει δίκιο να είναι τσατισμενος η μήπως εγω δε δικαιούμαι να αλλάξω λωρίδα.....;
Φίλε μου δεν είμαι κανένας κάκγουρας....άλλο πράγμα η οδήγηση μέσα στην πόλη με κίνηση οχημάτων σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας και άλλο το να πηγαίνει ο κύριος ταρίφας τέρμα αριστερά σε έναν άδειο δρόμο. Αν νιώθει κουρασμένος, αν έχει πλακωθεί με την γυναικα του και έχει φάει παντοφλιές, αν κοντεύει να βγεί στην σύνταξη κλπ το καλύτερο για όλους μας θα ήταν να μην βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα ενος κλειστού αυτοκινητόδρομου, από την στιγμή μάλιστα που δεν έχει καμία διάθεση να κοιτάξει τους καθρέφτες του.......

Και εφόσον μιλάμε και για επαγγελματία οδηγό που έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο τιμόνι από την μητέρα μου πχ, το να πατήσει φρένο σε άδειο δρόμο το θεωρέις τυχαίο ή μήπως εσκεμένο...;

Αλλα μάλλον ξεφύγαμε απο το θέμα, σ'αυτό φταίω εγω και ζητώ συγνώμη από τον φίλο yianniz3...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale