Spiderbox 9000HD - 7000HD.

Reaction score
114
Απάντηση: Spiderbox 9000HD.

Ο spiderbox γιατι να πρεπει να παρεμβληθει σε αυτην την ιστορια ?
Τι θα πρεπει να κανει ?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Να ρωτήσω κάτι, γιατί οι πληροφορίες του manual είναι ελλιπείς και οι πειραματισμοί δύσκολοι, εκεί που έχω... χωμένο το Spiderbox: θέλω να συνδέσω ένα βίντεο (με την κλασική έξοδο composite video μέσω SCART) στο Spiderbox και στη συνέχεια αυτό μ' ένα μόνιτορ που έχει είσοδο DVI (μέσω αντάπτορα DVI>HDMI).

Σκοπός είναι να προβάλλεται η εικόνα του βίντεο στο μόνιτορ (ο ήχος δε μας ενδιαφέρει εδώ). Και βέβαια το ερώτημα είναι εάν αυτό γίνεται, με ποια συνδεσμολογία και με ποιο χειρισμό από το πληκτρολόγιο του Spiderbox.
o Spiderbox βγάζει έξοδο απο την composite ουτως η άλλως.
οπότε μπορείς να το συνδέσεις στο βιντεο σου, το οποίο όμως βγάζει DVI?
Για να συνδέσεις το video στο monitor , πρεπει να δείς τι εξόδους βγάζει το βιντεο.
Τον Spiderbox τον συνδέεις στο monitor απ'ευθείας μέσω HDMI...
Εσυ θελεις να βλέπεις με επιλογή είτε το βιντεο είτε τον spiderbox?
ή να γραφεις σε βιντεο ότι βλέπεις στον spiderbox?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.821

Ο spiderbox γιατι να πρεπει να παρεμβληθει σε αυτην την ιστορια ?
Τι θα πρεπει να κανει ?
Να παίξει το ρόλο του A-to-D converter ώστε να προβληθεί η εικόνα του αναλογικού βίντεο στο ψηφιακό μόνιτορ. Να πάρει δηλαδή composite video σε κάποια είσοδο και να το δώσει ψηφιακό στην HDMI. Αναρωτιέμαι αν γίνεται... :121:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

o Spiderbox δεν έχει αναλογικές ούτε ψηφιακές εισόδους. Εχει μόνο εξόδους γιατι είναι πηγη. Ως PVR μπορεί να γράψει δεδομένα.

Εαν θελεις A/D converter ζητάς κάτι τετοιο...
AverMedia TV Box 9

http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...-tuners/AverMedia-Aver-Tv-Box-W9-TV-BOX-9.htm

Εχει είσοδο composite και έξοδο VGA για monitor, ή μπορείς να βάλεις ανταπτορα για DVI.
Επίσης υπάρχει και αυτο σε μεγαλύτερη αναλυση...
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-Aver-TV-Box-W9-Plus.htm

Reaction score
114

Να συμφωνησω και εγω με τον Πανο,οτι αυτος ειναι ο πιο σιγουρος τροπος.
Παντως,επειδη ειναι ενα επιπλεον εξοδο,αν σκεφτω κατι,θα το αναφερω.

Reaction score
114

DiseqC 1.2 λιστα καναλιων για μοτερ 29/06/2010

Intelsat (68.5°E)
Express AM22 (53*E)
Intelsat 12 (45*Ε)
Turksat 1c/2a (42*E)
EXPRESS (40*E)
Hellas Sat (39*E)
Eutelsat Sesat (36*E)
EuroBird 3 (33*E)
Turksat 1c/Astra 2c (31.5°E)
Arabsat (30*E)
Eurobird 1-astra 2a/2b/2d (28,5*E)
Badr 3/4-eurobird 2 (26*Ε)
Astra (23,5*E)
Eutel (21.5*E)
Astra 1kr (19,2*E)
Eutelsat W2 (16*E)
Hotbird (13*E)
Eutelsat W1 (10*E)
Eurobird 9 (9*E)
Eutelsat W3a (7*E)
Sirious 2 (4,8*E)
Eurobird 4 (4*E)
Thor-intelsat (0,8*w-1*w)
Amos 2 (4*w)
Atlantic Bird 3 (5*w)
Nilesat 101/102 (7*w)
Atlantic Bird 2 (8*w)
Atlantic Bird 1 (12,5*w)
Telestar 12 (15*w)
Intelsat 901 (18*w)
Nss 7 (22*w)
Intel 905 (24,5*W)
Hispasat (30*w)

http://www.zshare.net/download/777712327ee298c2/

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Γιαννη, τη λιστα που δινεις μπορουμε να τη βαλουμε (με αλλο τυπο αρχειου ασφαλως) στη μνημη του δεκτη και να μας "παει" αυτοματα εκει;

Reaction score
114

Ναι.
Ειτε θα αλλαξεις απο το menu-motor setup και θα βαλεις usals και τις συντεταγμενες σου.
Η' θα πας menu-motor setup -command και με το κιτρινο κουμπι θα αλλαξεις τη θεση των δορυφορων συμφωνα με τις δικες σου θεσεις.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Και ξαφνικα σε ενα on-off απο τον πισω διακοπτη, εχασε ολα τα καναλια. Ευτυχως εμεινε το gift και οι λοιπες ρυθμισεις. Τι στο καλο;
Γιαννη θυμισε μου ποιο ειναι το αρχειο σου με τα καναλια; Ευχαριστω

Reaction score
114

Παρ' οτι εχω προσπαθησει παρα πολυ να χασω και εγω τα καναλια δεν τα εχω καταφερει.Μονο με factory reset γινεται αυτο.
Τον δεκτη τον κλεινω παντα απο πισω ,απο το on/off.
Και συνηθως σκαναρω πολυ,κυριως με blind scan.
Παντως καλο θα ειναι να εχεις σωσει τη λιστα σου,να εχεις ενα back up σε usb stick ,για ενα τετοιο ενδεχομενο.

Η δικια μου ειναι αυτη ,ποστ νο.368

http://www.zshare.net/download/777712327ee298c2/

Reaction score
1

ουτε και εγω εχω χασει καναλια ποτε ,παραξενο

επειδη γινοντε αλλαγες στους δορυφορους πανατα κανω save data για καθε ενδεχομενο και ανανεονω την λιστα μου :145:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

ουτε και εγω εχω χασει καναλια ποτε ,παραξενο

επειδη γινοντε αλλαγες στους δορυφορους πανατα κανω save data για καθε ενδεχομενο και ανανεονω την λιστα μου :145:
Eιλικρινα μου συμβαινει για πρωτη φορα ολα αυτα τα χρονια (>10) που ασχολουμαι με τη δορυφορικη. Πιθανον δεν αντεξε η μνημη και εσβησε στο on-off που εγινε, τι να πω; αλλα οι υπολοιπες ρυθμισεις παρεμειναν.
Το κακο ειναι οτι με το αρχειο του Γιαννη, το μοτερ με παει αλλου για αλλου, οποτε θα ξαναπερασω αναγκαστικα απο την αρχη ολους τους δορυφορους εναν εναν:141:

Reaction score
1

οι λιστες εχουν αυτη την δυσκολια επειδη εχουν μεσα θεσεις δορυφορων πανε αλου και αλου και ειναι δυσκολο να τις κανεις καλα

περισσοτερο ειναι για να σε βοηθησουν αφου σου εχουν ολους τους δορυφορους ετοιμους

καλο ειναι να γινετε reset στο μοτερ και σβισημο των καναλιων απο ακριανους δορυφορους εαν δεν ειναι το τοξο πληρες

επικενρονεσαι πρωτα σε astra hotbird και σιγα σιγα διαλεγεις μια κατευθυνση ανατολη η δυση

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

οι λιστες εχουν αυτη την δυσκολια επειδη εχουν μεσα θεσεις δορυφορων πανε αλου και αλου και ειναι δυσκολο να τις κανεις καλα

περισσοτερο ειναι για να σε βοηθησουν αφου σου εχουν ολους τους δορυφορους ετοιμους

καλο ειναι να γινετε reset στο μοτερ και σβισημο των καναλιων απο ακριανους δορυφορους εαν δεν ειναι το τοξο πληρες

επικενρονεσαι πρωτα σε astra hotbird και σιγα σιγα διαλεγεις μια κατευθυνση ανατολη η δυση
Eτσι κανω και...συνεχιζω!

Reaction score
114

Eιλικρινα μου συμβαινει για πρωτη φορα ολα αυτα τα χρονια (>10) που ασχολουμαι με τη δορυφορικη. Πιθανον δεν αντεξε η μνημη και εσβησε στο on-off που εγινε, τι να πω; αλλα οι υπολοιπες ρυθμισεις παρεμειναν.
Το κακο ειναι οτι με το αρχειο του Γιαννη, το μοτερ με παει αλλου για αλλου, οποτε θα ξαναπερασω αναγκαστικα απο την αρχη ολους τους δορυφορους εναν εναν:141:

Kανε ενα reset το μοτερ σου.Υπαρχει και επιλογη μεσα απο τον δεκτη.Μετα βαλε τη λιστα μου.Για δοκιμασε το.

Reaction score
1

Kανε ενα reset το μοτερ σου.Υπαρχει και επιλογη μεσα απο τον δεκτη.Μετα βαλε τη λιστα μου.Για δοκιμασε το.
Γιαννη ειναι δυσκολο οσες φορες το εχω δοκιμασει παει οπου θελει πρεπει αυτος που το φτιαχνει να ειναι εμπειρος για το που ειναι οι δορυφοροι
οταν εισαι εντος της οικιας δεν βλεπεις το κατοπτρο που παει και ειναι λιγο μπερδεμα

Reaction score
114

Η μια λυση ειναι αυτη.

Αποθηκευση δορυφορων με χρηση μοτερ.

Για μενα χρησιμοποιησε DiseqC 1.2
Με τα usals πιθανον θα αντιμετωπισεις το προβλημα που θα αντιμετωπιζες με καθε αλλο δεκτη δηλαδη οτι σε καποιους δορυφορους δεν θα παιρνεις το μεγιστο δυνατο σημα.
Πρωτα απ ολα πιασε τον Hotbird 13*E.
Πηγαινε menu-motor set up - επελεξε motor
Μετα επελεξε την επιλογη Drive step και πηγαινε East-West μεχρι να τον εντοπισεις.Μετα κανε save.
Πατα exit να σιγουρευτεις οτι εισαι στον σωστο δορυφορο.
Στη συνεχεια ακολουθησε την ιδια διαδικασια παιρνωντας τους δορυφορους με τη σειρα.
16*Ε , 19*Ε , 23*Ε ,26*Ε ......κτλ. πατωντας East.
Καλο θα ειναι να χρησιμοποιεις μια λιστα δορυφορων.
Εχω ανεβασει μια.Μετα μπορεις να την τροποποιησεις οπως θες.
Οταν τελειωσεις με την Ανατολη,επελεξε καναλι απο τον Hotbird και θα οδηγηθεις εκει.
Tωρα θα πατας West και θα πηγαινεις για 10*Ε , 9*Ε, 7*Ε , 5*Ε ,1*W.... κτλ.
Προσεχε να επιλεγεις συχνοτητα για καθε δορυφορο που υπαρχει και ειναι εφικτη για ληψη απο Ελλαδα.

Reaction score
114

Αλλη λυση ειναι, βαλε τη λιστα μου,και πηγαινε menu-motor setup,και στην επιλογη του καθε δορυφορου,υπαρχει και ο αριθμος για την καθε θεση του.
Με το κιτρινο κουμπι,αλλαξε το νουμερο, και κανε για ολους τους δορυφορους ( - )
Δεν το εχω μπροστα μου αλλα νομιζω γινεται να επιλεξεις ( - )
Ετσι θα εχεις τα καναλια σκαναρισμενα και θα πρεπει να βρεις τις θεσεις μονο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.539