καλώδια ηχείων

Reaction score
29.740
Απάντηση: καλώδια ηχείων

:138::138:Εδω τόχες εκεί τοχες πάλι στα λεγόμενά μου γυρνάς ..... περί Ιωάννας......
Γιάννες ολου του κόσμου ενωθείτε......:143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.909
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ηχείων

Μου θυμίζεις τον άλλο που συνέκρινε ένα buffalo με ένα EMM LABS σε σύστημα 1500Ε και περίμενε να ακούσει διαφορές.
μα εκεί σίγουρα ακούγονται διαφορές! :143::138::137::135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.909

θα φαμε τιποτα ?
ή να φερω κατι σπιτικα κοπσιδια απο εκει γυρω που εχω καλα κονε στην πολη σου.Γιατι θα φερεω ενα πεινασμενο μαζι μου:143:
δε θα σ'αφήσω νηστικό αρκούδι, μη φοβάσαι (αλλιώς δε θα σε χορέψω):137::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.909
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ηχείων

και εγώ στο σύστημα που έχω στο δωμάτιο μου δέν ακούω διαφορές μεταξύ dac.
....
αυτήν την καραμέλα ...
θες καραμελίτσα? τι χρώμα? κάτι σε ροζ σου κάνει? :138::137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.909

ρε μήπως άκουγες -ακούς και φωνές
εσύ δηλαδή δεν ακούς φωνές? περίεργο.... χάλασε το στέρεο? κάηκε το μιντ? καραόκε το έκανες βρε? ααα, να το κοιτάξεις....:138::137:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ηχείων

θες καραμελίτσα? τι χρώμα? κάτι σε ροζ σου κάνει?
δέν θα σε πετύχω βρε άτιμε σε κανα θρέντ να ακούς το τζίτερ...θα σε ξεσκίσω!!!!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: καλώδια ηχείων

βρε παιδιά....ο zapantis δέν λέει κάτι το παράλογο.
Σας λέει οτι ακόμα και να εξηγήσει κάποιος τις διαφορές στα καλώδια, που μπορεί να εξηγήσει, θα υπάρχει πάντα το ίδιο ερώτημα.
Αν αυτό τελικά επηρεάζει τόσο το αποτέλεσμα όσο το να κουνήσω λίγο την τηλεόραση στο δωμάτιο.
Δέν είναι και τόσο δα πολύπλοκη σκέψη.Όπως έχω πεί τα καλώδια ενός συστήματος πρέπει αν είναι το πολύ το 10% της αξίας του.
Δηλαδή
100 ευρώ-10 ευρω για όλα τα καλώδια
1000 ευρώ-100 ευρώ για όλα
10000 ευρώ 1000 για όλα
50000 ευρώ - 5000 για όλα
όταν λέω για όλα εννοώ για όλα.απο ψηφιακή ίνα μέχρι το πολύπριζο.
Φίλε μου, γράφοντας πως το κόστος των καλωδίων πρέπει να φτάνει το πολύ το 10% της αξίας του συστήματος προσπαθείς να τηρήσεις μια συμβιβαστική στάση.
Το καταλαβαίνω.

Δες όμως μερικά παραδειγματάκια, για να φανεί πώς καμιά φορά και το 10% μπορεί να είναι υπερβολικά πολύ.

Παράδειγμα 1
Σύστημα με CD, ενισχυτή και ηχεία κόστους 3.000 Ευρώ.
Με περίπου 300 Ευρώ, μπορεί κάποιος αντί για καλώδια να αγοράσει ένα M2Tech Ηι-Face και ένα V-Dac και να βάλει στο παιχνίδι και το PC-based audio.
Δεν αποτελεί αυτό ορθολογικότερη επιλογή από το να δώσει 300 Ευρώ για σύρματα;

Παράδειγμα 2
Σύστημα υψηλών απαιτήσεων των 40.000 Ευρώ.
Με 4.000 Ευρώ, κάποιος μπορεί αντί για καλώδια να προσλάβει επαγγελματία να μετρήσει το χώρο του και να τον διαμορφώσει ακουστικά (και πιθανόν να του περισσέψουν και αρκετά λεφτά).
Αμφιβάλλει κανείς ότι μετά από την παραπάνω ακουστική φροντίδα, το εν λόγω σύστημα, καλωδιωμένο με απλό ηλεκτρολογικό καλώδιο για το ρεύμα και τα ηχεία, και απλά interconnect, θα είναι κλάσεις ανώτερο απ'ότι ένα αντίστοιχο με super καλώδια αλλά χωρίς ακουστική μελέτη;

Παράδειγμα 3
Μένουμε στο σύστημα των 40.000 Ευρώ και υποθέτουμε ότι τα 40.000 περιλαμβάνουν και το κόστος της ακουστικής μελέτης.
Με 4.800 Ευρώ παίρνεις αυτό, το οποίο είναι κορυφαίος 8-κάναλος DAC και ADC και με DSP κάνει χίλια δύο κόλπα.
Για ρίξτε μια ματιά εδώ (πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το QuickTime).
Συνονόματε Alex δες ιδιαίτερα το πρώτο φιλμάκι.
Βλέπεις πώς η δυναμική συμπίεση (Compression) - κατά τη γνώμη μου ίσως το σημαντικότερο είδος παραμόρφωσης που εισάγει σε μεγάλες ποσότητες η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των ηχείων, μπορεί καμιά φορά να ακούγεται ευχάριστα;

Και για όσους νομίζουν πως τα παρόμοια με τα παραπάνω κόλπα είναι αποκλειστικό προνόμιο συσκευών με το κόστος του Metric Halo, παραθέτω εδώ ένα απόσπασμα από ένα παλιότερο post του EAR για να δείτε τι μπορεί να επιτύχει κάποιος με λίγη υπομονή, ακόμα και με φτηνές συσκευές σαν τα Behringer του Κώστα:

...
Φυσικά, μπορείς να αποδείξεις ότι ο χώρος παίζει πιο πολλή σημασία από τα μεγάφωνα. με ένα μικρόφωνο...

Επίσης, σε συνδυασμό με ένα ισοσταθμιστή χώρου, μπορείς να σιάξεις όλες τις καμπύλες απόκρισης. όχι απαραίτητα με το "πρέπει" παραμάσχαλα, αλλά και με το "γουστάρω", δεν είν' κακό...

...

Μπορείς να κάνεις προσομοίωση "λαμπάτου" ήχου, ή οποιουδήποτε ήχου έχεις πιθανά στο ξερό σου. Θα θυμηθείς τότε με πλατύ χαμόγελο, τις μέρες που είχες περάσει ακούγοντας καλώδια. Να το συνεχίσω? Και πυκνωτές. Κι άλλα ενισχυτικά. Κι άλλη πηγή. Πιο ζεστή πηγή και πιο σκληρή, πιο βαρβάτη στα μπάσα και πιο μπόλικη στα πρίμα. Το χαμόγελο θα πλαταίνει κι άλλο. Έτσι πάει. η γη γυρίζει...

Βλέπεις φίλε Niklaus πώς καμιά φορά ο φθηνότερος τρόπος να "παίξεις" με τον ήχο του συστήματός σου μπορεί να στοιχίζει όσο το πάτημα μερικών κουμπιών και να σου δίνει αλλαγές που ούτε να τις φανταστείς δε μπορείς με απλη αλλαγή καλωδίων;

Αλλά ας μη μείνουμε στα Behringer και στο χώρο της απλής δικάναλης "στερεοφωνίας".
Υπάρχει κανείς ρε παιδιά που να πιστεύει σοβαρά πως μπορεί να πάρει με καλώδια αποτέλεσμα που να συγκρίνεται με τη διαφορά που δίνει η ηχητική επεξεργασία που προσφέρουν δύο διαφορετικοί προενισχυτές Audio-Video, ή ακόμα και δύο διαφορετικά προγράμματα στον ίδιο προενισχυτή;

Είναι δυνατόν εν έτει 2010 να ξοδεύουμε τόσα λεφτά και φαιά ουσία επενδύοντας σε καλώδια και να αφήνουμε πράγματα χίλιες φορές πιο σημαντικά, όπως η αλληλεπίδραση χώρου-ηχείων στην τύχη τους;

Reaction score
777
πήγα να σου γράψω αλλα με έκοψε ο σέρβερ του πολυτεχνείου και το έχασα.
Θα σου απαντήσω σύντομα.Πάντως δέν εχεις και άδικο...
Δίνω διεσπαρμένη τώρα...καταλαβαίνεις τον πόνο μου.:142:

Reaction score
4.302

Αλεξ θα συμφωνησω μαζι σου. Ισως εφ οσον εκανες ολα οσα προτεινεις μετα μανιας :142: τοτε και μονο τοτε να κοιτουσες και για καλωδια. Με προυποθεση να ειναι ομορφα (μην ξεχνιομαστε :116:).

Παντως θυμαμαι οτι μια φορα μου ειπε ο Χουρμουζιαδης οτι εφτιαχνε ενα συστημα home cinema αποτελουμενο απο B&W800D και για πισω ειχε τα 802D. Καλωδια ειχε απ αυτα που κανουν 10 ευρω το μετρο. Φυσικα ο τυπος που εκανε το home cinema δεν χρησιμοποιουσε φθηνο καλωδιο για λογους οικονομιας!

Σημειωση: Το σπιτι δεν ηταν του Diabolical ουτε του Argie :143::142:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: καλώδια ηχείων

Αλεξ θα συμφωνησω μαζι σου. Ισως εφ οσον εκανες ολα οσα προτεινεις μετα μανιας τοτε και μονο τοτε να κοιτουσες και για καλωδια. Με προυποθεση να ειναι ομορφα (μην ξεχνιομαστε ).

Παντως θυμαμαι οτι μια φορα μου ειπε ο Χουρμουζιαδης οτι εφτιαχνε ενα συστημα home cinema αποτελουμενο απο B&W800D και για πισω ειχε τα 802D. Καλωδια ειχε απ αυτα που κανουν 10 ευρω το μετρο. Φυσικα ο τυπος που εκανε το home cinema δεν χρησιμοποιουσε φθηνο καλωδιο για λογους οικονομιας!

Σημειωση: Το σπιτι δεν ηταν του Diabolical ουτε του Argie
Τώρα αυτό μας το λες του στυλ "Και συνέδεσε αυτές τις ηχείαρες με καλώδιο των 10Ε"?

Kαι ασύρματα να τα συνέδεε τα ηχεία αυτά δεν θα καταλάβαινε καμία διαφορά...:143:

Άκου εκεί monitor...:136:

Reaction score
4.302
Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ηχείων

Τώρα αυτό μας το λες του στυλ "Και συνέδεσε αυτές τις ηχείαρες με καλώδιο των 10Ε"?

Kαι ασύρματα να τα συνέδεε τα ηχεία αυτά δεν θα καταλάβαινε καμία διαφορά...:143:

Άκου εκεί monitor...:136:
Καλα εσενα θα σε προσλαβουνε στο τμημα μαρκετιγκ-προωθησης της B&W :143::143:

Reaction score
10
Δόξα το Θεό είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά μου, ασε που το συγκεκριμένο τμήμα τους φαίνεται να είναι το μόνο που λειτουργεί καλά!;)

Reaction score
1.788

Προς αποφυγη παρεξηγησεων.Οταν εγραψα σε αυτο το νημα, ειπα να πει ο καθενας την γνωμη του και την αποψη του, για το τι ειναι αυτο που περιμενουμε να στρωσει σε ενα καλωδιο.Εγω προσωπικα προσπαθωντας να καταλαβω την λογικη του καθε κατασκευαστη ,αλλα και τισ γνωμες καποιον απο εμας,προσπαθω βαση αυτων που μπορω να καταλαβω, ναδεχτω η να απορριψω κατι που μου φενεται καπως! π.χ[το διηλεκτρικο αποροφα στην αρχη ενα μικρο μερος του ρευματος.] μου ακουγεται καπως!.Το να δεχτω κατι που εχει να κανει με την κατευθηνση των ηλεκτρονιων ενοσ αγωγου μου φενεται πιο [λογικο] βεβαια[ τραβιγμενο]. 1]Το οτι στην αρχη ενα καλωδιο ακουγεται καπως λεπτοηχο το εχω ακουσει και εγω.Βεβαια τωρα εχω την τυχη να εχω μονο 60 εκατοστα καλωδιο απο το καθε μονομπλοκ μου προς τα ηχεια μου.2]οτι ακουσ διαφορεσ απο καλωδιο σε καλωδιο ειναι γεγονος.Δεν θα πω καλυτερα η χειροτερα , διαφορετικα ΝΑΙ!!!!.3] εχω μαθει επισης τιποτα να μην απορριπτω , και τιποτα να μην πιστευω αν δεν το δοκιμασω πρωτα.Επισεις εχω το δικαιωμα να εικαζω.4] περασα και εγω απο το σταδιο να τα χωνω σε γνωστουσ αντιπροσωπους [παντα demo] παρ οτι στο ενεργητικο μου δεν θυμαμαι και εγω ποσους τελικουσ και προ εχω κατασκευασει.Τεστ καλωδιων εχω κανει στο παρελθον οπωσ λεει ο Κωστας ear. Ειχα παει το cd πλατη με πλατη στο ολοκληρωμενο λαμπατο που ειχα καποτε με 10 μονο ποντους καλωδια. Τον ακουγα ετσι πανω απο 10 μερες.Μετα εβαλα καλωδια του μετρου και πραγματικα ακουγες διαφορα [λογικο].Μεταξυ αλλων καλωδιων του ενος μετρου ακουγες λιγοτερες.Το συμπερασμα απλο. καλο καλωδιο το ανυπαρκτο καλωδιο.Τωρα για να κλεισω, τον τελευταιο καιρο φτιαχνω εναν προενισχυτη [λαμπατος] του κυριου ALLEN WRIGHT για οσους γνωριζουν ειναι ο FVP5A .σε μια παρανοια τι ποντεσιομετρο να βαλω και τι ηχο θα παρω δοκιμασα 5. το μαυρο ΑLPS, το μπλε ALPS,και τρια φθηνα διακοπτικα. Τελικα μου αρεσε το μπλε για τα γουστα που ακουω. Βεβαια εκρεμει και μια ακομα δοκιμη με ακριβο διακοπτικο. Τα παραπανω τα γραφω μονο και μονο για να πω οτι αν δεν δοκιμασω κατι δεν μπορω να εχω αποψη.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

.

Παράδειγμα 1
Σύστημα με CD, ενισχυτή και ηχεία κόστους 3.000 Ευρώ.
Με περίπου 300 Ευρώ, μπορεί κάποιος αντί για καλώδια να αγοράσει ένα M2Tech Ηι-Face και ένα V-Dac και να βάλει στο παιχνίδι και το PC-based audio.
Δεν αποτελεί αυτό ορθολογικότερη επιλογή από το να δώσει 300 Ευρώ για σύρματα;
ισως με κανα 100αρικο να το κανει να παιξει παπαδες με αντικραδασμικα, ισως λεω

Παράδειγμα 2
Σύστημα υψηλών απαιτήσεων των 40.000 Ευρώ.
Με 4.000 Ευρώ, κάποιος μπορεί αντί για καλώδια να προσλάβει επαγγελματία να μετρήσει το χώρο του και να τον διαμορφώσει ακουστικά (και πιθανόν να του περισσέψουν και αρκετά λεφτά).
Αμφιβάλλει κανείς ότι μετά από την παραπάνω ακουστική φροντίδα, το εν λόγω σύστημα, καλωδιωμένο με απλό ηλεκτρολογικό καλώδιο για το ρεύμα και τα ηχεία, και απλά interconnect, θα είναι κλάσεις ανώτερο απ'ότι ένα αντίστοιχο με super καλώδια αλλά χωρίς ακουστική μελέτη;
τα περισοτερα συστηματα ειναι στημενα σε σαλονια οποτε ρουμ τριτμεντ δεν παιζει, εκτος αν μενεις μονος σου ,

Παράδειγμα 3
Μένουμε στο σύστημα των 40.000 Ευρώ και υποθέτουμε ότι τα 40.000 περιλαμβάνουν και το κόστος της ακουστικής μελέτης.
Με 4.800 Ευρώ παίρνεις αυτό, το οποίο είναι κορυφαίος 8-κάναλος DAC και ADC και με DSP κάνει χίλια δύο κόλπα.
Για ρίξτε μια ματιά εδώ (πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το QuickTime).
Συνονόματε Alex δες ιδιαίτερα το πρώτο φιλμάκι.
Βλέπεις πώς η δυναμική συμπίεση (Compression) - κατά τη γνώμη μου ίσως το σημαντικότερο είδος παραμόρφωσης που εισάγει σε μεγάλες ποσότητες η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των ηχείων, μπορεί καμιά φορά να ακούγεται ευχάριστα;
καθε συστημα μπορει να παιξει παπαδες ας ειναι και το ακριβοτερο , τα καλωδια πολλες φορες μπορει να ειναι ακριβοτερα απο ολοκληρα συστηματα, οχι τυχαια.

Υπάρχει κανείς ρε παιδιά που να πιστεύει σοβαρά πως μπορεί να πάρει με καλώδια αποτέλεσμα που να συγκρίνεται με τη διαφορά που δίνει η ηχητική επεξεργασία που προσφέρουν δύο διαφορετικοί προενισχυτές Audio-Video, ή ακόμα και δύο διαφορετικά προγράμματα στον ίδιο προενισχυτή;
ναι απλα δεν το αντεχει η τσεπη μας

Είναι δυνατόν εν έτει 2010 να ξοδεύουμε τόσα λεφτά και φαιά ουσία επενδύοντας σε καλώδια και να αφήνουμε πράγματα χίλιες φορές πιο σημαντικά, όπως η αλληλεπίδραση χώρου-ηχείων στην τύχη τους;[/quote]
περσι στην εκθεση μπηκε μεσα στον στολα ενας και ρωταγε για ρουμε τριτμεντ.
Ελεγε οτι στο σαλονι του τα ειχε πεταξει ολα εξω και εκανε οτι ηθελε , οι πωλητες τον κοιταγαν καλα καλα.
Ελεγε οτι εκανε οτι ηθελε και η γυναικα του εκανε μωκο.
Στο τελος βγηκε με το πλαι απο το δωματιο.
Ρωτησα τους πωλητες :
ξερετε γιατι βγηκε με το πλαι ?
Για να μην βρουν τα κερατα στην πορτα:143:
Μαγκιες στο σαλονι του δεν μπορει να κανει ο καθενας.
Εκτος αν ειναι τυριταρανδος και δεν το εχει καταλαβει.
Και κατι ακομα
περσι τον αυγουστο εκανα την μ@λ@κια και ακουσα ενα κορυφαιο σετ ιντερκονεκτ και καλωδιο ηχειων.
Οπως εχω ξαναπει τα κουτακια εβαζα στοιχημα οτι δεν μπορουσαν να βγαλουν τετοιο μπασο.Και να παιξουν σαν μεγαλα ηχεια.Εκανα την ακομα μεγαλυτερη μ@λ@κια και δεν τα αγορασα.Απιστευτος ηχος , ακομα δεν πορω να χωνεψω πως επαιζαν τα κουτακια.
Δεν βαριεσαι στο μελλον μπορει να κερδισω κανα λοτο .

Reaction score
3.972

περσι τον αυγουστο εκανα την μ@λ@κια και ακουσα ενα κορυφαιο σετ ιντερκονεκτ και καλωδιο ηχειων.
Οπως εχω ξαναπει τα κουτακια εβαζα στοιχημα οτι δεν μπορουσαν να βγαλουν τετοιο μπασο.Και να παιξουν σαν μεγαλα ηχεια.Εκανα την ακομα μεγαλυτερη μ@λ@κια και δεν τα αγορασα.Απιστευτος ηχος , ακομα δεν πορω να χωνεψω πως επαιζαν τα κουτακια.
Δεν βαριεσαι στο μελλον μπορει να κερδισω κανα λοτο .
[/QUOTE]

Πχοιά κουτάκια?:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.909

δέν θα σε πετύχω βρε άτιμε σε κανα θρέντ να ακούς το τζίτερ...θα σε ξεσκίσω!!!!

:137::138:

ισως με κανα 100αρικο να το κανει να παιξει παπαδες με αντικραδασμικα, ισως λεω

...τα καλωδια πολλες φορες μπορει να ειναι ακριβοτερα απο ολοκληρα συστηματα, οχι τυχαια.[/B]

τα χάπια μου...:135::143:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Πχοιά κουτάκια?:137:[/quote]
jamo D7

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik