Με το πρώτο(!) μου post στο forum θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας ώστε να καταφέρω να υπολογίσω πόσο δυνατό subwoofer θα πρέπει να αγοράσω για το σύστημα που έχω κατά νου.
Πρόκειται για τον συνδυασμό Emphasis 25/5 της Roister που θα οδηγούνται από τον Pioneer 1020-K ονομαστικής ισχύος 140W.
Ο χώρος μου είναι 40 τ.μ. ορθογώνιο δωμάτιο με τη θέση ακρόσασης/θέασης το κεντρικό "τετράγωνο" με εμβαδόν 13 τ.μ. Απόσταση από τα ηχεία περίπου 3.5 μέτρα.
Για subwoofer σκέφτομαι να αγοράσω της Earthquake καθώς έχω ακούσει καλά λόγια. Χρειάζομαι αρκετά καλό μπάσσο καθώς σκοπεύω να ακούω και μουσική από το σύστημα αυτό και ...ομολογώ πως μου αρέσει το συνθετικό μπάσσο της ηλεκτρονικής μουσικής.
Οι επιλογές:
Earthquake MiniMe P10
10' , Class D, 300W RMS, 600W Peak, SLAPS, ~500€
Earthquake MiniMe P12
12' , Class D, 300W RMS, 600W Peak, SLAPS, ~650€
Earthquake Supernova MKV-10
10' , Class D, 600W RMS, 1200W Peak, SLAPS, ~950€
Earthquake Supernova MKV-12
12' , Class D, 600W RMS, 1200W Peak, SLAPS, ~1050€
Καθώς το σύστημα ηχείων/ενισχυτή που προβλέπω να αγοράσω δεν είναι δα και εξαιρετικό, αναρρωτιέμαι μήπως πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να επενδύσω πολύ σε ένα μεγάλο sub το οποίο θα χαραμίζεται. Από την άλλη, φοβάμαι μήπως αγοράζοντας μικρότερο sub καταλήξω να έχω αναιμικό ήχο στα χαμηλά.
Υπάρχει τρόπος να υπολογίσω τι subwoofer πραγματικά χρειάζομαι στην περίπτωσή μου?
Ευχαριστώ για τις όποιες σκέψεις/συμβουλές σας!
Πρόκειται για τον συνδυασμό Emphasis 25/5 της Roister που θα οδηγούνται από τον Pioneer 1020-K ονομαστικής ισχύος 140W.
Ο χώρος μου είναι 40 τ.μ. ορθογώνιο δωμάτιο με τη θέση ακρόσασης/θέασης το κεντρικό "τετράγωνο" με εμβαδόν 13 τ.μ. Απόσταση από τα ηχεία περίπου 3.5 μέτρα.
Για subwoofer σκέφτομαι να αγοράσω της Earthquake καθώς έχω ακούσει καλά λόγια. Χρειάζομαι αρκετά καλό μπάσσο καθώς σκοπεύω να ακούω και μουσική από το σύστημα αυτό και ...ομολογώ πως μου αρέσει το συνθετικό μπάσσο της ηλεκτρονικής μουσικής.
Οι επιλογές:
Earthquake MiniMe P10
10' , Class D, 300W RMS, 600W Peak, SLAPS, ~500€
Earthquake MiniMe P12
12' , Class D, 300W RMS, 600W Peak, SLAPS, ~650€
Earthquake Supernova MKV-10
10' , Class D, 600W RMS, 1200W Peak, SLAPS, ~950€
Earthquake Supernova MKV-12
12' , Class D, 600W RMS, 1200W Peak, SLAPS, ~1050€
Καθώς το σύστημα ηχείων/ενισχυτή που προβλέπω να αγοράσω δεν είναι δα και εξαιρετικό, αναρρωτιέμαι μήπως πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να επενδύσω πολύ σε ένα μεγάλο sub το οποίο θα χαραμίζεται. Από την άλλη, φοβάμαι μήπως αγοράζοντας μικρότερο sub καταλήξω να έχω αναιμικό ήχο στα χαμηλά.
Υπάρχει τρόπος να υπολογίσω τι subwoofer πραγματικά χρειάζομαι στην περίπτωσή μου?
Ευχαριστώ για τις όποιες σκέψεις/συμβουλές σας!