Προτάσεις ενισχυτών για ηχεία Αdvance Αcoustic ΕL 250.

Reaction score
0
Λοιπόν μετά από αρκετό ψάξιμο για ηχεία τελικά αγόρασα τα advance acoustic el-250.
http://www.advance-acoustic.com/en/produits/index/detail/id/23/sec/2
Αν και έκανα αρκετές ακροάσεις σε αντικειμενικά πολύ καλά ηχεία, μόλις άκουσα τα συγκεκριμένα, κατάλαβα ότι θα τα πάρω!
Το πρόβλημα των συγκεκριμένων είναι ότι μάλλον πρόκειται για δύσκολα ηχεία και χρειάζονται σοβαρά ενισχυτικά για να παίξουν όπως μπορούν. Δηλαδή εγώ τα άκουσα με πολύ καλά ενισχυτικά είναι η αλήθεια και εντυπωσιάστηκα από την ποιότητά τους ανεξαρτήτως εντάσεων. Μόλις όμως βάζαμε πάνω τους ενισχυτικά όχι και τόσο δυνατά (δηλ. κάτι AV ή τελικούς των 100-150W) ήταν σαν να άκουγα άλλα ηχεία. Ειδικά όταν ανέβαινε (κάπως) η ένταση τα έφτυναν οι ενισχυτές στην κυριολεξία!
Τέλος πάντων αφού κατάλαβα ότι πρέπει να βάλω προτεραιότητες στα μηχανήματα που θα πάρω, αποφάσισα να μην αγοράσω ακόμα AV, προβολέα και surround ηχεία, αλλά τα χρήματα να τα επενδύσω στη μουσική και κάποια στιγμή να προσθέσω και τα υπόλοιπα.
Οπότε για να μην πολυλογώ αυτή τη στιγμή θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων να ακούσω τις απόψεις σας για την ενίσχυση των συγκεκριμένων ηχείων, μιας και εγώ δεν το κατέχω το άθλημα καθόλου και πάω στα τυφλά! Υπολογίζω για ολοκληρωμένο ή πακέτο pro/τελικό να μου πάει γύρω στα 2000-2500 Ε.
Με την ευκαιρία να πω ότι ενδιαφέρομαι και για μεταχειρισμένο, μπας και καταφέρω να γλιτώσω το διχίλιαρο, όποτε αν κάποιο παιδί έχει κάτι σχετικό, αναμένω στο ακουστικό μου!

D

Deleted member 8307

Guest
funkybudha τσέκαρε αυτούς:

bel-canto S300iU (150W/8ohm, 300W/4ohm),
το set micromega PA-20 & PW-400 (400W/4ohm) ή PW-250(250W/4ohm),
ή κανένα τελικό της rotel όπως o RB-1572 (2x250W/8ohm, 2x500/4Ohm) με κάποιο προ-της ίδιας της εταιρίας.
Η καλύτερη λύση είναι ο wyre4sound, w4s sti-1000 (2x500W/8ohm, 2x1000W/4ohm) αλλά θα πρέπει να τον κάνεις mail order από αγγλία ή αμερική.

Οι ενισχυτές είναι class-D με τους bel-canto, rotel & wyred4sound να φοράνε τις ενισχυτικές βαθμίδες της B&O - o wyred4sound έχει μία από τις κορυφαίες γενικότερα. Oι micromega έχουν βαθμίδες της Ηypex.
Επίσης πολλοί κατασκευαστές Hi-End έχουν τις ίδιες βαθμίδες - με μικρό επεμβάσεις - και τις χρεώνουν επί 2 ή 3 φορές παραπάνω χρησιμοποιώντας εξωτικά σασί.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Προτάσεις ενισχυτών για ηχεία Αdvance Αcoustic ΕL 250.

Δώσε 300ε και πάρε αυτό
(MY2-281PA).
Δώσε και κανά 100άρικό να στο βάλουν σε κανά όμορφο κουτάκι.
Απο τελικό καθάρισες.
Μετά πάρε σβάρνα τους προενισχυτές για να δεις ποιός σου ταιριάζει.
(Αυτό είναι το περίφημο κινεζόνι του ΚωστΑυτιά.Δεν ξέρω αν πουλάει αυτό που έχει φτιάξει,αλλά αν το δίνει κάνε τα πάντα για να τ ακούσεις πρίν αγοράσεις οτιδήποτε άλλο.)

Reaction score
0

Δώσε 300ε και πάρε αυτό
(MY2-281PA).
Δώσε και κανά 100άρικό να στο βάλουν σε κανά όμορφο κουτάκι.
Απο τελικό καθάρισες.
Μετά πάρε σβάρνα τους προενισχυτές για να δεις ποιός σου ταιριάζει.
(Αυτό είναι το περίφημο κινεζόνι του ΚωστΑυτιά.Δεν ξέρω αν πουλάει αυτό που έχει φτιάξει,αλλά αν το δίνει κάνε τα πάντα για να τ ακούσεις πρίν αγοράσεις οτιδήποτε άλλο.)
300 E??? 2x280W?? Zήτω η Κίνα :107:
Καλά ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά υπάρχουν ορισμένα προβλήματα τεχνικής φύσεως: 1. Από που τα παραγγέλνω 2. ποιος μου τα συναρμολογεί 3. πως θα μάθω αν πωλείται και που θα βρω να ακούσω το περίφημο κινεζόνι που λες. Τώρα αν είναι τόσο ποιοτικά/οικονομικά και δεν κινδυνεύω να μου κάψουν κανένα ηχείο μετά από κανένα κουλό της ΔΕΗ, τότε μάλλον πρέπει να το ψάξω το θέμα σοβαρα!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Προτάσεις ενισχυτών για ηχεία Αdvance Αcoustic ΕL 250.

funkybudha τσέκαρε αυτούς:

bel-canto S300iU (150W/8ohm, 300W/4ohm),
το set micromega PA-20 & PW-400 (400W/4ohm) ή PW-250(250W/4ohm),
ή κανένα τελικό της rotel όπως o RB-1572 (2x250W/8ohm, 2x500/4Ohm) με κάποιο προ-της ίδιας της εταιρίας.
Η καλύτερη λύση είναι ο wyre4sound, w4s sti-1000 (2x500W/8ohm, 2x1000W/4ohm) αλλά θα πρέπει να τον κάνεις mail order από αγγλία ή αμερική.

Οι ενισχυτές είναι class-D με τους bel-canto, rotel & wyred4sound να φοράνε τις ενισχυτικές βαθμίδες της B&O - o wyred4sound έχει μία από τις κορυφαίες γενικότερα. Oι micromega έχουν βαθμίδες της Ηypex.
Επίσης πολλοί κατασκευαστές Hi-End έχουν τις ίδιες βαθμίδες - με μικρό επεμβάσεις - και τις χρεώνουν επί 2 ή 3 φορές παραπάνω χρησιμοποιώντας εξωτικά σασί.
Χμμ... Αν και άσχετος επειδή έχω λείωσει στο ψάξιμο είχα υπόψιν μου τους wyre4sound, αλλά 1-2 άτομα που ρώτησα δεν μου είπαν και πολύ καλά λόγια... του στυλ πολλά watt, μηδέν ποιότητα...μπέρδεμα!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

300 E??? 2x280W?? Zήτω η Κίνα :107:
Καλά ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά υπάρχουν ορισμένα προβλήματα τεχνικής φύσεως: 1. Από που τα παραγγέλνω 2. ποιος μου τα συναρμολογεί 3. πως θα μάθω αν πωλείται και που θα βρω να ακούσω το περίφημο κινεζόνι που λες. Τώρα αν είναι τόσο ποιοτικά/οικονομικά και δεν κινδυνεύω να μου κάψουν κανένα ηχείο μετά από κανένα κουλό της ΔΕΗ, τότε μάλλον πρέπει να το ψάξω το θέμα σοβαρα!
1.Στείλε email στην εταιρία να δεις απο πού τους αγοράζεις.
2.Είναι έτοιμα και δεν θέλουν συναρμολόγηση.Άντε μόνο κάποιον που κατέχει 2 πράγματα να σου βάλει τα rca και την υποδοχή του καλωδίου ρεύματος.Κουτί θέλουν μόνο.
3.Υπάρχουν έτοιμα εδώ πάντως.Στείλε και σ αυτούς ένα mail(Η σειρά είναι αυτή.

Χμμ... Αν και άσχετος επειδή έχω λείωσει στο ψάξιμο είχα υπόψιν μου τους wyre4sound, αλλά 1-2 άτομα που ρώτησα δεν μου είπαν και πολύ καλά λόγια... του στυλ πολλά watt, μηδέν ποιότητα...μπέρδεμα!
Εμένα μ άρεσαν πάντως..Αλλά αυτό είναι γούστο..

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Λοιπόν μετά από αρκετό ψάξιμο για ηχεία τελικά αγόρασα τα advance acoustic el-250.
http://www.advance-acoustic.com/en/produits/index/detail/id/23/sec/2
...
Υπολογίζω για ολοκληρωμένο ή πακέτο pro/τελικό να μου πάει γύρω στα 2000-2500 Ε.
Με την ευκαιρία να πω ότι ενδιαφέρομαι και για μεταχειρισμένο, μπας και καταφέρω να γλιτώσω το διχίλιαρο, όποτε αν κάποιο παιδί έχει κάτι σχετικό, αναμένω στο ακουστικό μου!
Όχι, να μη σου πάει!
Πίστεψέ με φίλε μου, με ηχεία που έχουν λιανική τιμή πώλησης γύρω στα 2800 Ευρώ, το να δώσεις άλλο ένα διχίλιαρο για την ενίσχυση δεν είναι σωστή κίνηση.

...
Να το γλιτώσεις!
Δες το τεστ στο οποίο σε παρέπεμψε ο Νίκoς Αρβανιτάκης και σκέψου πολύ σοβαρά αυτό που σου πρότεινε ο gstriftos (ξέρει τι λέει...).

Reaction score
0

1.Στείλε email στην εταιρία να δεις απο πού τους αγοράζεις.
2.Είναι έτοιμα και δεν θέλουν συναρμολόγηση.Άντε μόνο κάποιον που κατέχει 2 πράγματα να σου βάλει τα rca και την υποδοχή του καλωδίου ρεύματος.Κουτί θέλουν μόνο.
3.Υπάρχουν έτοιμα εδώ πάντως.Στείλε και σ αυτούς ένα mail(Η σειρά είναι αυτή.

Εμένα μ άρεσαν πάντως..Αλλά αυτό είναι γούστο..
Eστειλα mail στους κινέζους στην c-mark. Τους ρωτάω και για το ΤD2300. Για να δούμε τι θα μου πουν από τιμές, αν και λογικά θα υπάρχει πρόβλημα μετά με το τελωνείο, αν έρχονται κατευθείαν από Κίνα...

Reaction score
140
Προσπάθησε να ακούσεις τον Rotel RB-1572
Είναι κάτω από 1000€ ο τελικός και έχει 250w στα 8

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

(...) αλλά 1-2 άτομα που ρώτησα δεν μου είπαν και πολύ καλά λόγια... του στυλ πολλά watt, μηδέν ποιότητα...μπέρδεμα!
Ανοησίες ασχέτων και κομπλεξικών. (Να μη πω τη γνωστή κατάλληλη λέξη που αρχίζει από μ...).

Reaction score
0

Προσπάθησε να ακούσεις τον Rotel RB-1572
Είναι κάτω από 1000€ ο τελικός και έχει 250w στα 8
Και τους Rotel τους είχα ξεχωρίσει εξαιτίας της τιμής τους, αλλά κατευθείαν οι "ειδικοί" μου έριξαν άκυρο...
BTW οι κινέζοι της C-mark μου απάντησαν, αλλά ήθελαν να τους πω αν είμαι end user και πόσα κομμάτια θα παραγγείλω για να μου δώσουν τιμή. Α, και μου πρότειναν όχι το GA 500 αλλά το TD 2300...
http://old.c-markaudio.com/english/products/gf/TD2300.asp

Reaction score
0

Ανοησίες ασχέτων και κομπλεξικών. (Να μη πω τη γνωστή κατάλληλη λέξη που αρχίζει από μ...).
:107: Τέλος πάντων όπως και να έχει με το Mail order από States δημιουργείται ένα πρόβλημα, αν και μπορώ να πάω λογικά να ακούσω τους belcanto μόλις βρω λίγο χρόνο. Αν και πολύ ταλαιπωρία ρε γμτ, φόρτωνε ηχεία, ξεφόρτωνε... Το καλύτερο θα ήταν να μπορούσες να πάρεις να δοκιμάσεις σπίτι σου τα ενισχυτικά, αλλά σιγά μη στα δώσει ο άλλος έτσι χωρίς να σε ξέρει...
Α κάποιος μου είπε να τσεκάρω και τους ενισχυτές της CAV... Tι γνώμη έχετε για αυτά τα κινεζόνια?? :114:

Reaction score
11

Α κάποιος μου είπε να τσεκάρω και τους ενισχυτές της CAV... Tι γνώμη έχετε για αυτά τα κινεζόνια?? :114:

Φίλε μου μια και δεν σου απαντάει κανείς σε αυτό το ερώτημα, θα σου απαντήσω εγώ ένας CAVόπληκτος!

Σε προειδοποιώ ότι η γνώμη μου δεν είναι καθόλου αντικειμενική αλλά εντελώς μεροληπτική, γιατί εκτός του ότι διακατέχομαι από ερωτικό πάθος για το συγκεκριμένο μηχάνημα που θα σου δείξω, επιπλέον έχω το κακό ελάττωμα να ακούω με... τα μάτια!

Το λοιπόν! Ποστάρω καυτές φωτό και στην συνέχεια test!

CAV A12

1)

2)

3)

4)

:107:

Reaction score
11

Oλίγη οπίσθια προ-τεστ όψη:

TEST!

1)

2)

Σημειώσεις:

1)Στο δεύτερο κομμάτι του test έχω περικόψει λίγο για να μην φανεί η φίρμα της εταιρείας που εισάγει και κατηγορηθώ ως ... διαφημιστής, (ξανάγινε), αντί του ορθού που είναι ανεγκέφαλος χομπίστας 51 ετών. (Προς το ξεκούτης).

2)Τα vuόμετρα μετράνε και την ισχύ του εξερχόμενου σήματος.

3)Οι επαφές των διασυνδέσεων είναι, εδώ και κάτι χρόνια, επίχρυσες.

:624:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Απο προσωπικη εμπειρια επικοινωνιας μαζυ τους μου εσπασαν τα α...νευρα.Ξεχνα τους.
Αλλα το γ.....μενο παιζει απιθανα καλα για την τιμη του.
Αν παιζει ενδεχομενο ιδιοκατασκευης κοιτα στο ποστ για τα τριπαθια στην ιδια κατηγορια

Reaction score
4.289

:107: Τέλος πάντων όπως και να έχει με το Mail order από States δημιουργείται ένα πρόβλημα, αν και μπορώ να πάω λογικά να ακούσω τους belcanto μόλις βρω λίγο χρόνο. Αν και πολύ ταλαιπωρία ρε γμτ, φόρτωνε ηχεία, ξεφόρτωνε... Το καλύτερο θα ήταν να μπορούσες να πάρεις να δοκιμάσεις σπίτι σου τα ενισχυτικά, αλλά σιγά μη στα δώσει ο άλλος έτσι χωρίς να σε ξέρει...
Ωχ, ωχ, Τι τοθελες και ρωτησες?
Δεν τη γλυτωνεις με τιποτα τωρα.
Φαε 27 φωτο συνεχομενες και 32 σελιδες απανωτες απο τον καραβελ ετσι γι αρχη!!! Μετα απο 3 μερες μπορουμε να συνεχισουμε και για κανα ακομη ενισχυτη :137:

Reaction score
11

Ωχ, ωχ, Τι τοθελες και ρωτησες?
Δεν τη γλυτωνεις με τιποτα τωρα.
Φαε 27 φωτο συνεχομενες και 32 σελιδες απανωτες απο τον καραβελ ετσι γι αρχη!!! Μετα απο 3 μερες μπορουμε να συνεχισουμε και για κανα ακομη ενισχυτη :137:
Πάντως εγώ δεν ανέλαβα καμία πρωτοβουλία...

Ρωτήθηκα!

:142:

Reaction score
4.289

Απο προσωπικη εμπειρια επικοινωνιας μαζυ τους μου εσπασαν τα α...νευρα.Ξεχνα τους.
Αλλα το γ.....μενο παιζει απιθανα καλα για την τιμη του.
Αν παιζει ενδεχομενο ιδιοκατασκευης κοιτα στο ποστ για τα τριπαθια στην ιδια κατηγορια

Και φιλος που εχει τον ενισχυτη της CAV, δεινοπαθησε με την αντιπροσωπεια τους. Τεσπα. Ο ενισχυτης ειναι πολυ καλος, αλλα οχι για τα ηχεια του φιλου μας.

Ο λογος ειναι οτι τα Advance εχουν απο τη μια μια πολυ υψηλες προδιαγραφες, αλλα απο την αλλη θελουν δυναμη, πολλη δυναμη. Διακοσια πενηντα με τριακοσια βατ ετσι για πλακα.

Λυσεις προταθηκαν. Φθηνες και ακριβες. Ομως η αφετηρια ειναι τα πολλα βατ.

Οι διακοπτικοι ενισχυτες ειναι φθηνοι και λυνουν το προβλημα. Η αισθητικη τους δεν λεει τιποτα. Ομως τα ηχεια θα χαμογελανε.

Η λυση του Κογια επισης καλη αλλα εχω την εντυπωση ακριβουτσικη. Στις αγγελιες αν ψαξεις μεχρι και 30-40 σελιδες πισω ειμαι σιγουρος οτι κατι θα βρεις. Εξαρταται μεχρι που εχεις σκοπο να φτασεις το μπατζετ.

Reaction score
0

Αρχικά να πω ότι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Ώστε καταλήγουμε για πολλά πολλά watt και λογικά χρήματα...Ψιλοδύσκολο αλλά που θα πάει!
Οι Κινέζοι πάντως της C-Mark (παρεπιπτόντως ευχαριστώ πολύ τον gstriftos που μου πρότεινε την εταιρεία!) πολύ καλοί στην επικοινωνία... Kάνω και μια παράθεση του mail τους
"Thanks for your mail.
I think it might be better for you to buy one unit from us directly this time.
The best price for one TD2300 amplifier including the DHL express to Athens, Greece is 388 Euro. Please confirm me back if you want to take a sample for testing. Thanks. And we will try to cooperate to make a under-value invoice for DHL if required to save your import duties in delivery...
I think you will find C-MARK Class D amplifier satisfactory and competitive:) "

Όλα καλά, αλλά μήπως θα παίξουν προβλήματα στο τελωνείο στην αποστολή direct με DHL από Κίνα? Μπας και το έχει προσπαθήσει κανείς??
Πάντως 388 Euros το μαλλί για αυτόν εδώ:
http://old.c-markaudio.com/english/products/gf/TD2300.asp
Καλά τι στο καλό μπορώ να βρω σε αυτά τα λεφτά?? Άσε που μένει και καβάτζα μεγάλο ποσό για pro :))

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.531
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος