- Reaction score
- 777
Κάτσε δηλαδή τροφοδοτείς το στέρεο με 3 παροχές?Οου...εσύ εκεί σηκώνεις άλλο ένα ίδιο!!!Όχι, δεν περιγράφω τα καλώδια του τριφασικού... Περιγράφω το καλώδιο που βγήκε από τον πίνακα για το στερεοφωνικό! 3 x Κ16Α (από ότι μου είπε οι ασφάλειες Κ χρησιμοποιούνται για τα κλιματιστικά που τραβάνε στο άναμα πολλά φορτία), μετά ένα καλώδιο 7 x 2,5 που διαδκλαδώνεται με 3 ξεχωριστά 2,5άρια τα οποία καταλήγουν σε 3 μπρίζες... Ο ηλεκτρολόγος μου συνέδεσε κάθε μία ασφάλεια και σε διαφορετική φάση... Επειδή είναι λέει μεγάλα τα φορτία (γύρω στις 6000W στις κορυφώσεις), να μην τραβάει μόνο μία φάση... Εγώ ήθελα μία καθαρή φάση για το στέρεο αλλά...
Τέλος πάντων έτσι όπως το έθεσε καλό ακούγεται.Θα μπορούσε απλά να σου τα συνδέσει όλα στην ίδια φάση αλλα γενικότερα στο ξανάπα.Η σωστή μελέτη έχει κατανεμημένα τα φορτία στις τρείς φάσεις.
Καθαρή φάση είναι λογικά αυτή που δέν έχει φορτία αέργου ισχύος.Αυτά σε ένα σπίτι είναι οι κινητήρες(π.χ. πλυντήριο).
Οι ασφάλειες που σου έβαλε είναι επίσης σωστής λογικής.Είναι βραδείας τήξης ή αν έχεις μικροαυτόματο...δέν ξέρω πώς λέγονται:138:.Απλά έχουν την δυνατότητα να μήν πέφτουν αμέσως.Αυτό πράγματι είναι χρήσιμο για το στέρεο.Αν και νομίζω οτι η ισχύς είναι υπεραρκετή.
Όχι ο γείτονας δέν σου κάνει κάτι...
Φαντάζομαι τα αποτελέσματα της αλλαγής θα είναι ανάλογα?