Όταν η ΔΕΗ...

Reaction score
777
Όχι, δεν περιγράφω τα καλώδια του τριφασικού... Περιγράφω το καλώδιο που βγήκε από τον πίνακα για το στερεοφωνικό! 3 x Κ16Α (από ότι μου είπε οι ασφάλειες Κ χρησιμοποιούνται για τα κλιματιστικά που τραβάνε στο άναμα πολλά φορτία), μετά ένα καλώδιο 7 x 2,5 που διαδκλαδώνεται με 3 ξεχωριστά 2,5άρια τα οποία καταλήγουν σε 3 μπρίζες... Ο ηλεκτρολόγος μου συνέδεσε κάθε μία ασφάλεια και σε διαφορετική φάση... Επειδή είναι λέει μεγάλα τα φορτία (γύρω στις 6000W στις κορυφώσεις), να μην τραβάει μόνο μία φάση... Εγώ ήθελα μία καθαρή φάση για το στέρεο αλλά...
Κάτσε δηλαδή τροφοδοτείς το στέρεο με 3 παροχές?Οου...εσύ εκεί σηκώνεις άλλο ένα ίδιο!!!
Τέλος πάντων έτσι όπως το έθεσε καλό ακούγεται.Θα μπορούσε απλά να σου τα συνδέσει όλα στην ίδια φάση αλλα γενικότερα στο ξανάπα.Η σωστή μελέτη έχει κατανεμημένα τα φορτία στις τρείς φάσεις.
Καθαρή φάση είναι λογικά αυτή που δέν έχει φορτία αέργου ισχύος.Αυτά σε ένα σπίτι είναι οι κινητήρες(π.χ. πλυντήριο).

Οι ασφάλειες που σου έβαλε είναι επίσης σωστής λογικής.Είναι βραδείας τήξης ή αν έχεις μικροαυτόματο...δέν ξέρω πώς λέγονται:138:.Απλά έχουν την δυνατότητα να μήν πέφτουν αμέσως.Αυτό πράγματι είναι χρήσιμο για το στέρεο.Αν και νομίζω οτι η ισχύς είναι υπεραρκετή.

Όχι ο γείτονας δέν σου κάνει κάτι...

Φαντάζομαι τα αποτελέσματα της αλλαγής θα είναι ανάλογα?

Reaction score
10
Δεν μπορώ ακόμα να σου πω γιατί δεν έχει συνδεθεί ακόμα το τριφασικό... Απλά τώρα έγινε η εγκατάσταση...!!! Μετά το Πάσχα η σύνδεση... Ναι, 3 παροχές... Στην μία το σαμπ, στην άλλη οι 5x200 ενισχυτές, και στην άλλη τα υπόλοιπα...!! Ε του φούστη, καλύτερα θα είναι...!!!!!!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.003
Απάντηση: Re: Απάντηση: Όταν η ΔΕΗ...

??? Δεν κατάλαβα... Ειλικρινά... Οι γείτονες έχουν μονοφασικό... Ρε παιδιά, μη με δουλεύετε...!!! Δεν γνωρίζω από ηλεκτρικά...:120:
Το μόνο που θέλω είναι να έχω δυνατό ρεύμα για να μην χρειάζεται να κλείνω το κλιματιστικό για να ακούω μουσική... Ή το θερμοσίφωνα... κ.Κόγια, show mercy!!!

Ποιος σε δουλεύει καλέ; Λοιπόν, κοίτα να δεις. Στην εικόνα αυτή βλέπεις τη βασική αρχιτεκτονική παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Τα νούμερα είναι υποθετικά, αλλά δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Επίσης, λείπουν πολλά πράγματα, διακόπτες, πυκνωτές, ασφάλειες και άλλα, αλλά η βασική σύλληψη είναι αυτή. Η γεννήτρια παράγει, η τάση του ρεύματος ανυψώνεται πολύ, ώστε να διανύσει μεγάλη απόσταση και να φθάσει κοντά στην κατανάλωση (υψηλή τάση). Εκεί υποβιβάζεται σε μέση τάση, και σ' αυτή τη μορφή μεταφέρεται κοντά στον πελάτη, το πολύ 300 - 400 μέτρα απ' αυτόν. Εκεί υποβιβάζεται στη γνώριμη χαμηλή τάση, ενώ συγχρόνως μετατρέπεται από τρίγωνο σε αστέρα, ώστε να μπορούν να τροφοδοτηθούν και μονοφασικές, και τριφασικές συσκευές.

Για να έχεις ένα πραγματικό ανάλογο, φαντάσου πως η τάση ανυψώνεται μέσα στον ΑΗΣ Αώου, δίπλα στη γεννήτρια (δεν είναι μόνο μία, είναι περισσότερες, αλλά ας πούμε ότι είναι μία, για λόγους απλότητας). Σ' αυτή τη μορφή, το ρεύμα μεταφέρεται μέχρι κάπου έξω από την Κέρκυρα, ας πούμε στο Κοντόκαλι, όπου εκεί υποβιβάζεται σε μέση τάση και έρχεται μέσα στην πόλη. Ο υποβιβασμός σε χαμηλή τάση και η μετατροπή της συνδεσμολογίας Δ -> Υ γίνεται μ' αυτούς τους χαρακτηριστικούς μετασχηματιστές που (συνήθως) στέκουν εναέριοι ανάμεσα σε δυό στύλους.

Όμως, επάνω στο δευτερύον τύλιγμα ενός τέτοιου μετασχηματιστή δεν είναι βέβαια συνδεδεμένος μόνον ένας πελάτης, αλλά πολλοί, σε παράλληλη σύνδεση, και γι' αυτό σου είπα πως στη φάση που έχεις εσύ τον ενισχυτή, μπορεί να είναι συνδεδεμένο ένα θορυβώδες φορτίο του γείτονα, όπως ένα δράπανο ή ένας (μικρός) τόρνος, ή μια πριονοκορδέλα. που συνήθως είναι τριφασική, καταναλώνει ισχύ και από τις τρεις φάσεις.

Αυτό είναι ένα βασικό σχεδιάγραμμα της εγκατάστασης ενός πελάτη με τριφασικό ρεύμα. Φαίνονται τρεις πρίζες, καθεμιά συνδεδεμένη σε μια φάση, καθώς και δύο τριφασικά φορτία, ένα τύπου αστέρα και ένα τριγώνου.

Θέλω να πω δηλαδή, ότι παραέξω από το σπίτι δεν ξέρεις τί είναι συνδεδεμένο πού, και επομένως δεν υπάρχουν "καθαρές" φάσεις. Άλλωστε, αν μια συσκευή θορυβείται από το ρεύμα του δικτύου, δεν φταίει το δίκτυο, αλλά το τροφοδοτικό της, που είναι μάπα. Τα υπόλοιπα είναι high end, χροιές και τα τοιαύτα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.003
Απάντηση: Όταν η ΔΕΗ...

Α! Και πού 'σαι! Ξέχασα να σου πω ότι τα συρματόσχοινα εναέριας μεταφοράς δεν είναι χάλκινα, είναι συνεστραμμένα ατσάλινα και αλουμινένια σύρματα. Τα ατσάλια αντέχουν στο τέντωμα και το αλουμίνιο μεταφέρει ρεύμα. Η πλήρης καταρράκωση κάθε έννοιας high end δηλαδή... :138:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μπα η jps στις κορυφαιες της σειρες δουλευει πολυ το αλουμινο, εξου και alouminata.Και επειπλεον ο κεθενας μετα μπορει να βγαλει το αχτι του ψεκαζοντας χιλιαδες ευρω σε ευγενικα μεταλλα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ζουζη τζουζει.Καλα θα ηταν να καναμε και καμμια δοκιμη, πασης φυσεως μετα θα βλεπαμε οτι η δοκιμη ειναι κοληριο για το μυαλο , μιας και τα ματια ειναι σε κατασταση εκτακτου αναγκης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Όταν η ΔΕΗ...

Α! Και πού 'σαι! Ξέχασα να σου πω ότι τα συρματόσχοινα εναέριας μεταφοράς δεν είναι χάλκινα, είναι συνεστραμμένα ατσάλινα και αλουμινένια σύρματα. Τα ατσάλια αντέχουν στο τέντωμα και το αλουμίνιο μεταφέρει ρεύμα. Η πλήρης καταρράκωση κάθε έννοιας high end δηλαδή... :138:
Επειδή έχω μπανίσει μια κουλούρα της ΔΕΗ να πάω να κόψω μερικά μετρα;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αμα θες πες μου να σου φερω χοντρο (50 mm) και πανω με χοντρα μονοκλωνα απο train generator.AΠο ολα εχει το πανερι

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όταν η ΔΕΗ...

Θέλω να πω δηλαδή, ότι παραέξω από το σπίτι δεν ξέρεις τί είναι συνδεδεμένο πού, και επομένως δεν υπάρχουν "καθαρές" φάσεις. Άλλωστε, αν μια συσκευή θορυβείται από το ρεύμα του δικτύου, δεν φταίει το δίκτυο, αλλά το τροφοδοτικό της, που είναι μάπα. Τα υπόλοιπα είναι high end, χροιές και τα τοιαύτα.
Δέν είναι ακριβώς έτσι.Οι φάσεις μοιράζονται συμμετρικά διότι αν στη μία βάλουμε όλα τα φορτία να λειτουργήσουν ταυτόχρονα θα υπάρξει ρεύμα πάνω απο 16Α που κρατάει μία οικιακή τυπική ασφάλεια.πχ αν έβαζε θερμοσίφωνα με στέρεο και καμία πρίζα τότε ουσιαστικά θα υπήρχε μία τρύπα στο νερό και στο θέμα των πτώσεων τάσης αλλα και στην πτώση της ασφάλειας.
Επομένως σε μία σωστή μελέτη ο ηλ/γος μοιράζει τα φορτία ισοδύναμα στις τρείς φάσεις.
Δέν αναλύω τα περι συμμετρικού ρεύματος, τα προβλήματα που δημιουργεί αυτό και τις επιπτώσεις στο δίκτυο και στην αντοχή του συστήματος(του οικιακού).Τί να κάνουμε.Δέν θα γίνουμε πανεπιστήμονες εδω μέσα...

Το ξέρετε οτι αν ο γείτονας έχει χωρητικό φορτίο(π.χ. ένα πυκνωτή) υπάρχει πιθανότητα να δεχτούμε εισαγωγή φορτίου απο το γείτονα?

Το ξέρετε οτι τα μοτέρ έχουν επαγωγική ή χωρητική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να δημιουργούν άεργο ισχύ στο δίκτυο του σπιτιού?Ας πούμε ο παθών του θέματος έχει λέει AC.Το ac έχει κινητήρα στο εσωτερικό του...

Δέν θα επεκταθώ στα προβλήματα που δημιουργεί η άεργος ισχύς στις ταλαντώσεις της ενεργούς ισχύος και στην ποιότητα της ενέργειας.Είναι ολόκληρα κεφάλαια σχολών και όπως είπα δέν θα γίνουμε πανεπιστήμονες.Το όλο point είναι οτι πράγματι δέν είναι θέματα που θα επηρεάσουν το ηχητικό σύστημα.Οπότε ας πούμε οτι συμφωνούμε...αν και...

Το μόνο που θα προκαλούσα καποιον να κάνει είναι...αν βρεί έναν spectrum analyzer να τον καρφώσει στο δίκτυο(κανα 30000 ευρώ έχει οπότε μήν βιάζεστε) και να δεί τις αρμονικές του δικτύου...Δέν το χω κάνει...όμως αν δώ την θεωρία τα αποτελέσματα πρέπει να είναι τραγικά.Αλλα και πάλι συμφωνώ οτι μία τροφοδοσία είναι ικανή να κόψει τα παράσιτα.

Αν έβρισκα ένα νόημα να ενοχλήσει κανείς τα της οικίας αυτά θα ήταν...
α)τριφασικό ρεύμα αν δέν υπάρχει ήδη
β)μοίρασμα του ηχοσυστήματος στο δίκτυο ετσι ώστε να μήν υπάρχει πτώση τάσης ακόμα και υπο μέγιστες καταπονήσεις
γ)για τους χαιεντάδες όπως ο παθών...a/c και μοτέρια σε άλλες γραμμές απο αυτές του ηχοσυστήματος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οσο αφορα τα παρασιτα υπαρχουν τα υποχθονεια (ερχονται μεσα απο τα καλωδια) και τα φτερωτα(μεσω αερα)
ή αλλιως emi rfi.Και τα δυο τα ψεκαζω με αναλογο φλιτ.

Reaction score
10
Επαναφέρω το συγκεκριμένο νήμα παραθέτοντας το παρακάτω email που απέστειλα μόλις πριν από λίγο στον Διευθυντή της ΔΕΗ Ηπείρου και Πελλοπονήσου:

Γιατί τελικά να μην πουληθεί η ΔΕΗ??

Γειά σας από Κέρκυρα

Μπορεί να χρησιμοποίησα εριστικό τίτλο, αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα...
Πως έχει η ΔΕΗ την απαίτηση να πληρώνουμε τους λογαριασμούς στην ώρα τους,
και αν δεν το κάνουμε, μας κόβεται το ρεύμα,
ενώ η ΔΕΗ καθυστερεί 5 (ΠΕΝΤΕ) ολόκληρους μήνες να μας παράσχει κάτι,
για το οποίο πληρώσαμε?
Έκανα αίτηση για αλλαγή από μονοφασική σε τριφασική παροχή,
πλήρωσα του κόσμου τα λεφτά στη ΔΕΗ, στους ηλεκτρολόγους για σχέδια,
και όλα αυτά τον Μάρτη του 2010...
Πήρα μέχρι και το κουτί της ΔΕΗ, το έβαλα στη θέση του,
έφερα τον ηλεκτρολόγο, μου άλλαξε πίνακα, έγραψα και με μαρκαδόρο τον αριθμό παροχής στο κουτί...
Και έχουμε Αύγουστο, και ακόμα τίποτα! Ενώ στο χαρτί που μου έδωσαν από την ΔΕΗ Κέρκυρας,
γράφει ξεκάθαρα ότι θα γίνει εντός δεκαπέντε ημερών!
Επίσης έχω αφήσει ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ τον τελευταίο λογαριασμό απλήρωτο,
για να έρθουν να κόψουν το ρεύμα από την παροχή που αναφέρει ο λογαριασμός...
Δλδ το ρολόι και την παροχή που δεν υπάρχει...

Σας γνωστοποιώ τον αριθμό παροχής μου,
και ελπίζω να μην χρειαστεί να μπω στη διαδικασία που φημολογείται ότι ισχύει στο νησί
και συγκεκριμένα την καταβολή "επιδόματος 150-300€" στους τεχνικούς για να "γίνει" η δουλειά...

Ημερομηνία συμβολαίου 23/03/2010
Ημερομηνία παράδοσης κουτιού 27/04/2010

Αριθμός Τριφασικής Παροχής

Όνοματεπώνυμο Δικαιούχου

Διεύθυνση

Μετά Τιμής

Reaction score
20
Απάντηση: Re: Όταν η ΔΕΗ...

Ετο παρακάτω email απέστειλα μόλις πριν από λίγο στον Διευθυντή της ΔΕΗ Ηπείρου και Πελλοπονήσου:
Γειά σας από Κέρκυρα
Μπορεί να χρησιμοποίησα εριστικό τίτλο, αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα...
Πως έχει η ΔΕΗ την απαίτηση να πληρώνουμε τους λογαριασμούς στην ώρα τους,και αν δεν το κάνουμε, μας κόβεται το ρεύμα,
ενώ η ΔΕΗ καθυστερεί 5 (ΠΕΝΤΕ) ολόκληρους μήνες να μας παράσχει κάτι, για το οποίο πληρώσαμε?
πλήρωσα του κόσμου τα λεφτά στη ΔΕΗ, στους ηλεκτρολόγους για σχέδια,και όλα αυτά τον Μάρτη του 2010...
Πήρα μέχρι και το κουτί της ΔΕΗ, το έβαλα στη θέση του, έφερα τον ηλεκτρολόγο, μου άλλαξε πίνακα, έγραψα και με μαρκαδόρο τον αριθμό παροχής στο κουτί...
Και έχουμε Αύγουστο, και ακόμα τίποτα! Ενώ στο χαρτί που μου έδωσαν από την ΔΕΗ Κέρκυρας, γράφει ξεκάθαρα ότι θα γίνει εντός δεκαπέντε ημερών!
Επίσης έχω αφήσει ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ τον τελευταίο λογαριασμό απλήρωτο, για να έρθουν να κόψουν το ρεύμα από την παροχή που αναφέρει ο λογαριασμός... Δλδ το ρολόι και την παροχή που δεν υπάρχει...
Σας γνωστοποιώ τον αριθμό παροχής μου, και ελπίζω να μην χρειαστεί να μπω στη διαδικασία που φημολογείται ότι ισχύει στο νησί και συγκεκριμένα την καταβολή "επιδόματος 150-300€" στους τεχνικούς για να "γίνει" η δουλειά...
Εξαιρετικό κείμενο!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Όταν η ΔΕΗ...

Επαναφέρω το συγκεκριμένο νήμα παραθέτοντας το παρακάτω email που απέστειλα μόλις πριν από λίγο στον Διευθυντή της ΔΕΗ Ηπείρου και Πελλοπονήσου:

Γειά σας από Κέρκυρα

Πως έχει η ΔΕΗ την απαίτηση να πληρώνουμε τους λογαριασμούς στην ώρα τους,
και αν δεν το κάνουμε, μας κόβεται το ρεύμα,
ενώ η ΔΕΗ καθυστερεί 5 (ΠΕΝΤΕ) ολόκληρους μήνες να μας παράσχει κάτι,
για το οποίο πληρώσαμε?
πλήρωσα του κόσμου τα λεφτά στη ΔΕΗ, στους ηλεκτρολόγους για σχέδια,
και όλα αυτά τον Μάρτη του 2010...
Πήρα μέχρι και το κουτί της ΔΕΗ, το έβαλα στη θέση του,
έφερα τον ηλεκτρολόγο, μου άλλαξε πίνακα, έγραψα και με μαρκαδόρο τον αριθμό παροχής στο κουτί...
Και έχουμε Αύγουστο, και ακόμα τίποτα! Ενώ στο χαρτί που μου έδωσαν από την ΔΕΗ Κέρκυρας,
γράφει ξεκάθαρα ότι θα γίνει εντός δεκαπέντε ημερών!
Επίσης έχω αφήσει ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ τον τελευταίο λογαριασμό απλήρωτο,
για να έρθουν να κόψουν το ρεύμα από την παροχή που αναφέρει ο λογαριασμός...
Δλδ το ρολόι και την παροχή που δεν υπάρχει...

Σας γνωστοποιώ τον αριθμό παροχής μου,
και ελπίζω να μην χρειαστεί να μπω στη διαδικασία που φημολογείται ότι ισχύει στο νησί
και συγκεκριμένα την καταβολή "επιδόματος 150-300€" στους τεχνικούς για να "γίνει" η δουλειά...

Ημερομηνία συμβολαίου 23/03/2010
Ημερομηνία παράδοσης κουτιού 27/04/2010

Όνοματεπώνυμο Δικαιούχου

Διεύθυνση

Μετά Τιμής

φιλικα δεν ξερεις τι λες
παντα φιλικα
εκτος και αν τωρα ηρθες στην ελλαδα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

βλπεω πολλους να αναζητουν ιδιωτες , και αναρωτιεμαι δηλαδη δεν μπορουν να δουλεψουν αν θελουν στην καθε δεη?
ή θελουν εσκεμενα να στελνουν τον κοσμο στον ιδιωτη.
Και αναρωτιεμαι οταν παμε στην βονταφον και καθε βονταφον και περιμενουμε στην ουρα ωρα με ενα υπαλληλο να πελαγοδρομει με 20+ πελατες που ειναι το καστομερ σερβις.
Το ιδιο ισχυει και στα ταμεια των σουπερ μαρκετς.
Καθε ιδιωτης κοιτα να κανει την δουλεια του με οσο το δυνατο λιγοτερο προσωπικο ωστε να αυξησει το κερδος του.Να θυμησω οτι στα σπηλαια διρου απο την στιγμη που τα εκμεταλευεται ιδωτης δεν υπαρχει καν μηχανη αυτοματης πωλησης νερου - αναψυκτικων.Με τετοιους ιδιωτες και με το σαμποταζ που τρωει απο το καθε δημοσιο ετσι θα ειμαστε.

Reaction score
777
Γενικότερα δέν έχεις και τόσο άδικο.Η ΔΕΗ όπως είναι σήμερα έχει κάποια υπέρ και κάποια κατά.ένα απο τα κατά είναι η αργοπορία της υπηρεσίας.
ένα απο τα υπέρ είναι η πολύ χαμηλή τιμή.Ναι.Η τιμή είναι χαμηλή.Η δεη έχει ελλείμματα χάρη σε αυτό αλλα και χάρη στον υπεράριθμο όγκο εργαζομένων.
Οπότε να ξέρεις οτι ο τίτλος είναι μεν καλός και απειλητικός για το μέλλον αλλα εσένα θα σε βλάψει.εμένα που είμαι ενεργειακός θα με βολέψει διότι θα βρώ πιο εύκολα δουλειά.

όμως σε ρωτάω τώρα, είσαι έτοιμος να δεχτείς το διπλό της τιμής?θα παραπονεθείς εκείνη την ώρα ή θα το δεχτείς σε βάρος της άμεσης υπηρεσίας?

τα υπέρ του ανοίγματος της ενέργειας είναι άπειρα...απλά ας σταθούμε σε αυτό...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Και που να δεις ποσα υλικα πετιουνται στα σκουπιδια για να αγοραστουν καινουργια.Η λαμογια ειναι ενα φαινομενο ελληνικο
Οποιος ειναι σε θεση ισχυος φουνταρει το καθε τι υπερ της τσεπης.Και αυτο δεν ισχυει μονο στην δεη αλλα και αλλου.
Και αυτα τα ξερω απο πρωτο χερι

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Όταν η ΔΕΗ...

φιλικα δεν ξερεις τι λες
παντα φιλικα
εκτος και αν τωρα ηρθες στην ελλαδα
Επεξήγηση Αργύρη, καθ'ότι έχω δηλώσει πολλές φορές ότι είμαι κουτός!!
Και με τίποτα δεν παρεξηγούμαι...

Μια διευκρίνηση: Το παραπάνω κείμενο, το στέλνω κατόπιν συνεννόησης με τα κεντρικά της Αθήνας από όπου μου είπαν ότι είναι υπερβολικά μεγάλο το διάστημα των 4 μηνών...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εσυ εχεις δικιο , ντοντ γκετ μι ρονγκ.Απλα καλλιεργειται ενα κλιμα στο να κλεισει καθε τι δημοσιο και να το παρουν ιδιωτες σε τιμη κοψοχρονιας και με τις ευλογιες ολων
.Οταν το προιον για το οποιο εχει πληρωσει το δημοσιο μια περιουσια για τον εκσυγχρονισμο του, το δωσει σε ιδιωτη για ενα τεμαχιο ψωμι ειναι αδικο
.Ακομα πιο αδικο ειναι μετα ο ιδιωτης να το ξαναδωσει το δημοσιο για να μην το κλεισει.Βλεπε ναυπηγεια, ποσες φορες τα εδωσε και τα πηρε πισω το κρατος απο το 1980 ?
Τυχαιο δεν νομιζω.Και οταν πλεον δεν θα εχει να δωθει τιποτα στον ιδιωτη θα ξεπουλησουμε και κανα νησι.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Όταν η ΔΕΗ...

εσυ εχεις δικιο , ντοντ γκετ μι ρονγκ.Απλα καλλιεργειται ενα κλιμα στο να κλεισει καθε τι δημισο και να το παρουν ιδιωτες σε τιμη κοψοχρονιας και με τις ευλογιες ολων.Οταν το προιον για το οποιο εχει πληρωσει το δημοσιο μια περιουσια για τον εκσυγχρονισμο του το δωσει σε ιδιωτη για ενα τεμαχιο ψωμι ειναι αδικο.Ακομα πιο αδικο ειναι μετα ο ιδιωτης να το ξαναδωσεισ το δημοσιο για να μην το κλεισει.Βλεπε ναυπηγεια, ποσες φορες τα εδωσε και τα πηρε πισω το κρατος απο το 1980 ?
Τυχαιο δεν νομιζω.Και οταν πλεον δεν θα εχει να δωθει τιποτα στον ιδιωτη θα ξεπουλησουμε και κανα νησι.
Εκεί συμφωνούμε βρε argi... Απλά χρησιμοποίησα εριστικό τίτλο επίτηδες... Για να καταλάβουν επιτέλους ότι πρέπει να σέβονται τους πολίτες!! Στο κάτω κάτω τους πληρώνουμε... Ή κάνω λάθος??

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis