Υψηλή πιστότης...

Reaction score
1.788
Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

μωρέ μπράβο μάτι!!!
(αν είναι βιτιελ)
εγώ τα 2 Θήτα και τον μακόρμακ μόνο βγάζω...

μοιάζει, βέβαια, με βιτιέλ, αλλά χέρι μακρυά από φωτιά και Ευαγγέλιον...
το εχω σου λεω!!!!!!!! θα ανεβασω και το σχεδιο του!!

Reaction score
20

Αν σε εναν λαμπατο ο εξοδου εχει ταπα για 2 ομ λες να παθει κατι!!!!!! εννοω βλαβη το πως θα παιξει ειναι αλλη ιστορια. ΦΡΟΝΙΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!
Τάκη,
με πάρα πολύ σεβασμό στις γνώσεις και την εμπειρία σου,
και με την παραδοχή εκ μέρους μου ότι ποτέ δεν θέλησα να ασχοληθώ με αυτού του είδους τις μελέτες, τόσο από την μεριά του Σπύρου, όσο και απ'την δική σου (για καθαρά προσωπικούς μου λόγους) -άρα και είμαι και δηλώνω ΑΣΧΕΤΟΣ με αυτά-αλλά και ΤΕΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ από την άλλη- και με την προϋπόθεση ότι κατάλαβα σωστά ακριβώς αυτό που εννοείς, βρίσκω το σχόλιό σου αυτό εντυπωσιακά υπέρ του Σπύρου...
Το'πα και ξαλάφρωσα! :138:
Τώρα μπορείς να με κοπανήσεις όσο γουστάρεις!:138:

Reaction score
1.788

Τάκη,
με πάρα πολύ σεβασμό στις γνώσεις και την εμπειρία σου,
και με την παραδοχή εκ μέρους μου ότι ποτέ δεν θέλησα να ασχοληθώ με αυτού του είδους τις μελέτες, τόσο από την μεριά του Σπύρου, όσο και απ'την δική σου (για καθαρά προσωπικούς μου λόγους) -άρα και είμαι και δηλώνω ΑΣΧΕΤΟΣ με αυτά-αλλά και ΤΕΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ από την άλλη- και με την προϋπόθεση ότι κατάλαβα σωστά ακριβώς αυτό που εννοείς, βρίσκω το σχόλιό σου αυτό εντυπωσιακά υπέρ του Σπύρου...
Το'πα και ξαλάφρωσα! :138:
Τώρα μπορείς να με κοπανήσεις όσο γουστάρεις!:138:
δεν εχω σκοπο να να κοπανησω κανεναν και τιποτα. προς θεου!! ουτε με τον Σπυρο εχω κατι ! απλα καλο ειναι πριν αρχισουμε να σχολιαζουμε καοιες μετρησεισ και χλευαζουμε , να μπορουμε να εχουμε την αναλογη εμπειρια να τα εξηγουμε. παραδειγμα wavac και η μετρηση του!!! γιατι ειναι ετσι ,ενω υπαρχη μαρτυρια του houston οτι τον εχει ακουσει και ειναι οτι πιο ζωντανο εχει βιωσει;εγω τον πιστευω. πριν λοιπον χλευασουμε κατι ,ασ ψαξουμε ολοι μαζι παρεα γιατι παιζει ωραια; αφου μετρει λαθος!!! το θαρος του τυπου φρονιμα!!!!! το πηρα γιατι και αλλοι φιλοι γραφουν ετσι!!

Reaction score
20

δεν εχω σκοπο να να κοπανησω κανεναν και τιποτα. προς θεου!! ουτε με τον Σπυρο εχω κατι ! απλα καλο ειναι πριν αρχισουμε να σχολιαζουμε καοιες μετρησεισ και χλευαζουμε , να μπορουμε να εχουμε την αναλογη εμπειρια να τα εξηγουμε. παραδειγμα wavac και η μετρηση του!!! γιατι ειναι ετσι ,ενω υπαρχη μαρτυρια του houston οτι τον εχει ακουσει και ειναι οτι πιο ζωντανο εχει βιωσει;εγω τον πιστευω. πριν λοιπον χλευασουμε κατι ,ασ ψαξουμε ολοι μαζι παρεα γιατι παιζει ωραια; αφου μετρει λαθος!!! το θαρος του τυπου φρονιμα!!!!! το πηρα γιατι και αλλοι φιλοι γραφουν ετσι!!
Αμα μ'αξίζει κοπάνα με, δεν έχω πρόβλημα!
(αλλά με το... μαξιλάρι, ε? :138:)
Τόσα και τόσα κοπανίδια έχω φάει σ'άλλα που ξέρω... :137:
Σ'αυτά που δεν ξέρω θα με πειράξει??? :121:

Reaction score
1.788

δεν θα το κανω !! εχει πολυ βαρος το μαξιλαρι [μετασχηματιστης] και αν ειναι απο την 833 και set μαματα!!!!! :116:

Reaction score
968
Με την εφαρμογή ισχυρής αρνητικής ανάδρασης, τα τεστ τετραγωνικού παλμού μπορούν να γίνουν τέλεια στο μάτι.
Όμως δεν το δέχονται αυτό οι "τρεφόμενοι" με λάμπες!

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Υψηλή πιστότης...

Με την εφαρμογή ισχυρής αρνητικής ανάδρασης, τα τεστ τετραγωνικού παλμού μπορούν να γίνουν τέλεια στο μάτι.
Όμως δεν το δέχονται αυτό οι "τρεφόμενοι" με λάμπες!
συμφωνω!!!!!!!!! η ισχυρη αρνητικη μπορει να τον κανει να μετραει τελεια αλλα τον κανει να μην ακουγεται σαν λαμπα!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Επειδή ακούστηκαν (γράφτηκαν) διάφορα για λαμπάτους ενισχυτές, τετράγωνα και αποκρίσεις, δείτε τι κάνουν οι περίφημοι ψηφιακοί και κλάψτε...

http://stereophile.com/solidpoweramps/bel_canto_ref1000m_monoblock_power_amplifier/index2.html

http://stereophile.com/solidpoweramps/nad_m2_direct_digital_integrated_amplifier/index5.html

Να δούμε και έναν κλασικής σχεδίασης τι κάνει...

http://stereophile.com/solidpoweramps/pass_labs_xa305_power_amplifier/index4.html

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.950

ωραία, πες μας λοιπόν αγαπητέ μας πιτερμένη, τι συμπέρασμα βγάζεις από τους τεράγωνους παλμούς των μπελ κάντο και ναντ. Για τον πας δε χρειάζονται σχόλια, είναι άψογος ο τετράγωνος παλμός του.

έχει όμως και συνέχεια το πράμα. ο πας βγάζει 0.023% THD+N σε ημίτονο 1kHz, ενώ ο μπελ κάντο 0.008% THD+N (σχεδόν 3 φορές λιγότερη παραμόρφωση από τον πας) και ο ναντ 0.0049% THD+N (σχεδόν 5 φορές λιγότερη παραμόρφωση από τον πας και σχεδόν τη μισή του μπελ κάντο).

όσο για θέμα ισχύος, στο 1% ο πας έφτασε 130 βατ στα 8 ωμ, 300 ο ναντ και 600 ο μπελ κάντο.

έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφερον να δεις το σχεδιάγραμμα παραμόρφωσης του ναντ σε σχέση με την ισχύ του, και να το συγκρίνεις με του πας και του μπελ κάντο.

πχ

εγώ από αυτό βλέπω πως ο πας είναι για μέχρι 100 βατ (όμως, από πολύ νωρίτερα αρχίζει η άνοδος των παραμορφώσεων, ουσιαστικά πάνω από τα 5-10 βατ αρχίζει να το ρημάζει), ενώ ο ναντ είναι κούκλος και στα 300 βατ (στην υψηλότερη ισχύ εμφανίζει και τις χαμηλότερες παραμορφώσεις)! από την άλλη ο μπελ κάντο είναι κούκλος και στα 500 (με σχεδόν σταθερά επίπεδα χαμηλών παραμορφώσεων μέχρι τα όρια της ισχύος του)!

πλάκα πλάκα, στα 100 βαττ ο ναντ έχει σχεδόν 100 φορές χαμηλότερη ολική αρμονική παραμόρφωση από τον πας! βέβαια, ο πας δε δίνει τον ενισχυτή αυτό για 100 βαττ, οπότε αυτή είναι μια σχετικά άδικη σύγκριση, ε?

βάλτα λοιπόν όλα κάτω και πες μας τις εντυπώσεις σου για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, κι ίσως (αν θες) να μας πεις ποιος αποτελεί την καλύτερη αγορά...

ο πας στα 5.500 $ για 30 βατ/8ωμ,
ο νατ στα 5.999 $ για >200 βατ/8ωμ,
ο μπελ στα 5.990 $ για 500 βατ/8ωμ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.685

Με τόσους λώλους που είδε φέτος το κρελλόνι στις πλαζ, θα έχει χαλαρά 40% παραμόρφωση.

Reaction score
1.788

ωραία, πες μας λοιπόν αγαπητέ μας πιτερμένη, τι συμπέρασμα βγάζεις από τους τεράγωνους παλμούς των μπελ κάντο και ναντ. Για τον πας δε χρειάζονται σχόλια, είναι άψογος ο τετράγωνος παλμός του.

έχει όμως και συνέχεια το πράμα. ο πας βγάζει 0.023% THD+N σε ημίτονο 1kHz, ενώ ο μπελ κάντο 0.008% THD+N (σχεδόν 3 φορές λιγότερη παραμόρφωση από τον πας) και ο ναντ 0.0049% THD+N (σχεδόν 5 φορές λιγότερη παραμόρφωση από τον πας και σχεδόν τη μισή του μπελ κάντο).

όσο για θέμα ισχύος, στο 1% ο πας έφτασε 130 βατ στα 8 ωμ, 300 ο ναντ και 600 ο μπελ κάντο.

έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφερον να δεις το σχεδιάγραμμα παραμόρφωσης του ναντ σε σχέση με την ισχύ του, και να το συγκρίνεις με του πας και του μπελ κάντο.

πχ

εγώ από αυτό βλέπω πως ο πας είναι για μέχρι 100 βατ (όμως, από πολύ νωρίτερα αρχίζει η άνοδος των παραμορφώσεων, ουσιαστικά πάνω από τα 5-10 βατ αρχίζει να το ρημάζει), ενώ ο ναντ είναι κούκλος και στα 300 βατ (στην υψηλότερη ισχύ εμφανίζει και τις χαμηλότερες παραμορφώσεις)! από την άλλη ο μπελ κάντο είναι κούκλος και στα 500 (με σχεδόν σταθερά επίπεδα χαμηλών παραμορφώσεων μέχρι τα όρια της ισχύος του)!

πλάκα πλάκα, στα 100 βαττ ο ναντ έχει σχεδόν 100 φορές χαμηλότερη ολική αρμονική παραμόρφωση από τον πας! βέβαια, ο πας δε δίνει τον ενισχυτή αυτό για 100 βαττ, οπότε αυτή είναι μια σχετικά άδικη σύγκριση, ε?

βάλτα λοιπόν όλα κάτω και πες μας τις εντυπώσεις σου για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, κι ίσως (αν θες) να μας πεις ποιος αποτελεί την καλύτερη αγορά...

ο πας στα 5.500 $ για 30 βατ/8ωμ,
ο νατ στα 5.999 $ για >200 βατ/8ωμ,
ο μπελ στα 5.990 $ για 500 βατ/8ωμ.
κωστα το πως λειτουργει ο Νελσον Πασσ σαν σχεδιαστης ειδικα σε θεματα αναδρασης, φανταζομαι γνωριζεις. το μηχανακι μετραει [τελεια] αν λαβει κανεις την σχεδιαση του. τωρα τα λεφτα που ζηταει ...ειναι αλλη ιστορια.

Reaction score
1.788

ΔΛΔ αλλα λόγια να αγαπιόμαστε ε?
τι εννοεις ; εγω δειχνω τις μοναδες που ελεγα στον Νικο! . Αν θυμασαι ειχα πει για 15ιντζα τannoy gold του 1970, τα οποια παιξανε κατα καιρους σε δυο διαφορετικες καμπινες, τυπου κορνας, και bass reflex. τα δευτερα εμενα μου αρεσαν περισοτερο. Η bass reflex ηταν ακριβως οπως τα δινει η tannoy!! οι μοναδες ειχαν πανω το μαμα κροσοβερ. Γιαννη ξεκωλλα!!! δεν υπαρχουν μονο οι ΑΥΛΟΙ και οι SANSUI στον κοσμο τουτο!!!:135:

Reaction score
1.788

εδω ειναι και ο ταπεινος παλιος diy ενισχυτης μου 2χ40 που παιζει σαν δευτερο συστημα με τα ecl 57 που αναφερω σε αλλο ποστ.
[/URL][/IMG]

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.596
Members