Ο πόλεμος Forthnet-ΟΤΕ ξεκίνησε...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Με τον ΟΤΕ να ετοιμάζεται να ξεκινήσει την εμπορική διάθεση του δικού του δορυφορικού συνδρομητικού τηλεοπτικού «μπουκέτου» μέχρι το τέλος του έτους, η Forthnet γνώριζε ότι έπρεπε να ετοιμάσει την άμυνα της. Και αυτό έπραξε σπεύδοντας να επεκτείνει για δύο ακόμη χρόνια τη σύμβαση που έχει για τη –σχεδόν- αποκλειστική μετάδοση των αγώνων του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, της Super League αν προτιμάτε αυτό τον όρο.

Το κόστος δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, δεδομένου ότι, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, για τις αγωνιστικές περιόδους 2012-2013 και 2013-2014, η Forthnet θα καταβάλλει 90 εκατ. ευρώ για να προβάλλονται οι αγώνες από τα κανάλια της Nova. Συνολικά, για τις 4 αγωνιστικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας και της επόμενης, η Forthnet θα δώσει 176 εκατ. ευρώ. Χρήματα που αρκετοί αμφιβάλλουν ότι θα αποσβεσθούν.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ήταν ουσιαστικά υποχρεωμένη να το κάνει, δεδομένου ότι ο ΟΤΕ περίμενε κυριολεκτικά στη γωνία. Το conn-x TV, η IPTV πρόταση του ΟΤΕ δεν έχει ακόμη καταφέρει να προσελκύσει πολλούς συνδρομητές, δεδομένου ότι ο αριθμός των τελευταίων δεν ξεπερνά τις 40.000. Αριθμός μικρός αν αναλογιστεί κανείς τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί. Βέβαια, το conn-x TV είναι ουσιαστικά το σημείο διαφοροποίησης του ΟΤΕ σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, όσον αφορά στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Αλλά δεν έχει το περιεχόμενο εκείνο που θα έκανε τους Έλληνες να σπεύσουν να αποκτήσουν το triple play πακέτο του ΟΤΕ. Και αυτό το περιεχόμενο δεν είναι άλλο από το αθλητικό, και κυρίως, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες των ελληνικών ομάδων. Δεν είναι τυχαίο ότι το conn-x TV και πέρσι και φέτος είδε τους συνδρομητές του να αυξάνονται σημαντικά όταν πήρε τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ΠΑΟΚ. Οπότε μοιάζει λογικό να θέλει και άλλους αγώνες ντόπιων ποδοσφαιρικών ομάδων.

Στην αγορά έχουν μείνει ελάχιστα πράγματα. Το πραγματικό ενδιαφέρον πακέτο είναι οι αγώνες του Ολυμπιακού, καθώς η σύμβαση του τελευταίου με τη ΝΕΤ λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Μέχρι τότε, θα έχει βγει στο αέρα και η δορυφορική πρόταση του ΟΤΕ –η οποία έχει καθυστερήσει αρκετά- οπότε είναι πολύ πιθανό ο ΟΤΕ να επιδιώξει να τα αποκτήσει, παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός είναι ο μέγας χορηγός του Παναθηναϊκού. Σημειωτέον πως και η Ξάνθη είναι εκτός Nova, αλλά η σύμβαση της λήγει το καλοκαίρι του 2012 και το κυριότερο δεν προσελκύει το ενδιαφέρον των μεγάλων συλλόγων της χώρας.

Ουσιαστικά, η Forthnet με την κίνηση που έκανε, «κλείδωσε» το ματς πριν αυτό ξεκινήσει. Υπάρχει ένα θέμα, βέβαια, με τα χρήματα που καλείται να δώσει, αλλά αν δεν το έκανε ο κίνδυνος να πήγαιναν τα δικαιώματα στον ΟΤΕ ήταν μεγάλος. Και σε αυτή την περίπτωση, οι απώλειες συνδρομητών δεν θα ήταν διόλου ευκαταφρόνητες, κάτι πολύ σημαντικό, ιδίως σε μία περίοδο που οι καταναλωτές ψάχνουν τρόπους να μειώσουν τις δαπάνες τους.

Ο μόνος κίνδυνος είναι κάποιες από τις μεγάλες ομάδες να αποφασίσει να σπάσει το μπλοκ που έχει δημιουργηθεί στη Super League. Ενδεχόμενο που, προς το παρόν, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο. Αλλά από την άλλη πλευρά, ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να ζυγίσουν τα πράγματα κάποιοι από τους προέδρους των ομάδων, που έχουν πολλαπλά συμφέροντα.

Άρθρο από το Hellenic Business
telecomnews​

Reaction score
1.844
Απάντηση: Ο πόλεμος Forthnet-ΟΤΕ ξεκίνησε...

... Το κόστος δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, δεδομένου ότι, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, για τις αγωνιστικές περιόδους 2012-2013 και 2013-2014, η Forthnet θα καταβάλλει 90 εκατ. ευρώ για να προβάλλονται οι αγώνες από τα κανάλια της Nova. Συνολικά, για τις 4 αγωνιστικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας και της επόμενης, η Forthnet θα δώσει 176 εκατ. ευρώ. Χρήματα που αρκετοί αμφιβάλλουν ότι θα αποσβεσθούν ...
Υπάρχουν και άλλοι, όπως ο υποφαινόμενος, που ευελπιστούν να μπει μέσα σούμπιτη η συνδομητική
ώστε να κλείσει και να απαλλαγούμε από αγαπητικούς, που χρεώνουν εδώ τα διπλάσια απ' ότι π.χ. στην Κύπρο. :125:

Reaction score
35

Υπάρχουν και άλλοι, όπως ο υποφαινόμενος, που ευελπιστούν να μπει μέσα σούμπιτη η συνδομητική
ώστε να κλείσει και να απαλλαγούμε από αγαπητικούς, που χρεώνουν εδώ τα διπλάσια απ' ότι π.χ. στην Κύπρο. :125:
Το προϊόν της Nova Κύπρου δεν είναι συγκρίσιμο με το προϊόν της Nova Ελλάδας. Η Nova Κύπρου πχ δεν έχει δικαιώματα για Champions League/Europa League. Επίσης τα τηλεοπτικά δικαιώματα που πληρώνει η Nova Κύπρου είναι διαφορετικά από αυτά που πληρώνει η Nova Ελλάδος (πχ για τις συμφωνίες με τα κινηματογραφικά studio). Οπότε οι τιμές είναι μη συγκρίσιμες. Το να ελπίζεις να κλείσει μία εταιρεία και να σταματήσει να παρέχεται μία υπηρεσία επειδή σου φαίνεται ή επειδή είναι ακριβή είναι κομπλεξικό. Αν δε θες, δεν αγοράζεις.

Reaction score
0

Το προϊόν της Nova Κύπρου δεν είναι συγκρίσιμο με το προϊόν της Nova Ελλάδας. Η Nova Κύπρου πχ δεν έχει δικαιώματα για Champions League/Europa League. Επίσης τα τηλεοπτικά δικαιώματα που πληρώνει η Nova Κύπρου είναι διαφορετικά από αυτά που πληρώνει η Nova Ελλάδος (πχ για τις συμφωνίες με τα κινηματογραφικά studio). Οπότε οι τιμές είναι μη συγκρίσιμες. Το να ελπίζεις να κλείσει μία εταιρεία και να σταματήσει να παρέχεται μία υπηρεσία επειδή σου φαίνεται ή επειδή είναι ακριβή είναι κομπλεξικό. Αν δε θες, δεν αγοράζεις.
Επειδή ζω στην Κύπρο και παρακαλουθώ τα τηλεοπτικά δρώμενα και της Κύπρου και της Ελλάδας, συμφώνω με τον malakudi. Η Nova Cyprus και η Nova Hellas δεν μπορούν να συγκριθούν.

Reaction score
4.237
Re: Απάντηση: Ο πόλεμος Forthnet-ΟΤΕ ξεκίνησε...

Το προϊόν της Nova Κύπρου δεν είναι συγκρίσιμο με το προϊόν της Nova Ελλάδας. Η Nova Κύπρου πχ δεν έχει δικαιώματα για Champions League/Europa League. Επίσης τα τηλεοπτικά δικαιώματα που πληρώνει η Nova Κύπρου είναι διαφορετικά από αυτά που πληρώνει η Nova Ελλάδος (πχ για τις συμφωνίες με τα κινηματογραφικά studio). Οπότε οι τιμές είναι μη συγκρίσιμες.
Τοτε να χρησιμοποιει ξεχωριστο tp στον HB για την μεταδοση προς την Κυπρο αντι να τρωει το bandwith για την Ελλαδα!!.

http://www.lyngsat.com/packages/nova.html

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο πόλεμος Forthnet-ΟΤΕ ξεκίνησε...

Τοτε να χρησιμοποιει ξεχωριστο tp στον HB για την μεταδοση προς την Κυπρο αντι να τρωει το bandwith για την Ελλαδα!!.

http://www.lyngsat.com/packages/nova.html
bandwidth στο δορυφόρο μοιράζονται ακόμα και πακέτα διαφορετικών συμφερόντων (περιπτώσεις UPC Direct και Canal+ Nordic στους Thor για παράδειγμα).

Reaction score
1.844

... Το να ελπίζεις να κλείσει μία εταιρεία και να σταματήσει να παρέχεται μία υπηρεσία επειδή σου φαίνεται ή επειδή είναι ακριβή είναι κομπλεξικό. Αν δε θες, δεν αγοράζεις.
My friend, μη χρησιμοποιείς αδόκιμες προσβλητικές εκφράσεις. :108:
Η υπηρεσία δεν θα σταματήσει να παρέχεται, κάνεις λάθος. Θα την προσφέρουν άλλοι, μπορεί και δωρεάν.
Δεν αγόρασα και δεν θα αγοράσω. Δεν βλέπω τηλεόραση πάνω από καμιά 15αριά ώρες την εβδομάδα. Όσο για να δώ κάποιο αγώνα που θέλω, βρίσκω τρόπο και μάλιστα με παρέα. Τι λές κι' εσύ; :114:
Επομένως κατάλαβε ότι δεν μιλάω μόνο για μένα, το βλέπω πλατύτερα το θέμα. Κι είναι γενική εκτίμηση ότι το πενηντάρι το μήνα είναι φαρμακείο. :126: Εσύ που μιλάς προσωπικά, συνέχισε να το πληρώνεις. Έχω γράψει πριν λίγες μέρες ότι και 5 ευρώ το μήνα να φτάσει δεν πρόκειται να αγοράσω. Όχι για λόγους κόστους, δεν με ενδιαφέρει.

Reaction score
35

Η υπηρεσία δεν θα σταματήσει να παρέχεται, κάνεις λάθος. Θα την προσφέρουν άλλοι, μπορεί και δωρεάν.
Δεν αγόρασα και δεν θα αγοράσω. Δεν βλέπω τηλεόραση πάνω από καμιά 15αριά ώρες την εβδομάδα. Όσο για να δώ κάποιο αγώνα που θέλω, βρίσκω τρόπο και μάλιστα με παρέα. Τι λές κι' εσύ; :114:
Επομένως κατάλαβε ότι δεν μιλάω μόνο για μένα, το βλέπω πλατύτερα το θέμα. Κι είναι γενική εκτίμηση ότι το πενηντάρι το μήνα είναι φαρμακείο. :126: Εσύ που μιλάς προσωπικά, συνέχισε να το πληρώνεις. Έχω γράψει πριν λίγες μέρες ότι και 5 ευρώ το μήνα να φτάσει δεν πρόκειται να αγοράσω. Όχι για λόγους κόστους, δεν με ενδιαφέρει.
Έχεις δικαίωμα να μην αγοράσεις. Δεν έχεις δικαίωμα να εύχεσαι την χρεωκοπία μιας εταιρείας επειδή εσύ δε μπορείς/δε θέλεις να αγοράσεις. Αυτό, επιμένω στον χαρακτηρισμό, είναι κομπλεξικό. Επειδή δε μπορώ να αγοράσω Ferrari, να χρεωκοπήσει η Ferrari; Απλώς δεν αγοράζω!

12 αγώνες ζωντανά του Champions League τη βδομάδα δε θα δεις πουθενά δωρεάν. Το αν αξίζει χρήματα αυτό το περιεχόμενο είναι ένα άλλο θέμα. Αλλά δωρεάν δε θα το δεις πουθενά, οπότε το επιχείρημά σου πως αν αποτύχει η συνδρομητική τηλεόραση τότε θα το δεις δωρεάν δε στέκει. Άλλωστε δεν υπάρχει δωρεάν, ακόμα και στα επίγεια κανάλια πληρώνεις μέσω των διαφημίσεων (το κόστος των οποίων επιβαρύνουν το τελικό προϊόν που αγοράζεις).

Reaction score
4.237
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο πόλεμος Forthnet-ΟΤΕ ξεκίνησε...

bandwidth στο δορυφόρο μοιράζονται ακόμα και πακέτα διαφορετικών συμφερόντων (περιπτώσεις UPC Direct και Canal+ Nordic στους Thor για παράδειγμα).
Χρησιμοποιουν τους ιδιους tp? Δεν νομιζω. Αυτο που κανει η Nova η οποια τροφοδοτει δυο υπηρεσιες σε διαφορετικες χωρες με τους ιδιους TP ειναι παγκοσμια π@π@ρια εις βαρος των πελατων της στην Ελλαδα η οποιοι πληρωνουν την διπλασια τιμη απο αυτη που πληρωνουν στην Κυπρο.

http://www.lyngsat.com/packages/canaldigital.html
http://www.lyngsat.com/packages/upcthor.html

Reaction score
1.844

Έχεις δικαίωμα να μην αγοράσεις. Δεν έχεις δικαίωμα να εύχεσαι την χρεωκοπία μιας εταιρείας επειδή εσύ δε μπορείς/δε θέλεις να αγοράσεις. Αυτό, επιμένω στον χαρακτηρισμό, είναι κομπλεξικό. Επειδή δε μπορώ να αγοράσω Ferrari, να χρεωκοπήσει η Ferrari; Απλώς δεν αγοράζω! ...
Χρυσέ μου, εξακολουθείς να μιλάς σαν να σκέπτομαι με τον δικό σου τρόπο, τον εαυτούλη μου δηλαδή. Σου είπα ότι έτσι κι' αλλιώς δεν με ενδιαφέρει το προϊόν.
Ο παραλληλισμός που έκανες είναι :409:. Η NOVA είναι ένας μεταπράτης, όχι κατασκευαστής. Δηλαδή στο παράδειγμά σου είναι σαν να ευελπιστώ (και όχι να εύχομαι όπως εσύ το καταλαβαίνεις) να χρεωκοπήσει ο εδώ αντιπρόσωπος για να αναλάβει ένας άλλος που, λόγω αντικειμενικότερης πολιτικής, θα μειώσει τις τιμές. Το κατάλαβες ή να στο πω και ιταλικά; :137:

Και ρωτάω ο κομπλεξικός: Τι επαγγέλεσαι; Έχεις σχέση εργασίας με την FORTHNET ασούμε; :125:

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο πόλεμος Forthnet-ΟΤΕ ξεκίνησε...

Χρησιμοποιουν τους ιδιους tp? Δεν νομιζω. Αυτο που κανει η Nova η οποια τροφοδοτει δυο υπηρεσιες σε διαφορετικες χωρες με τους ιδιους TP ειναι παγκοσμια π@π@ρια εις βαρος των πελατων της στην Ελλαδα η οποιοι πληρωνουν την διπλασια τιμη απο αυτη που πληρωνουν στην Κυπρο.

http://www.lyngsat.com/packages/canaldigital.html
http://www.lyngsat.com/packages/upcthor.html
Αρκετά από τα HD κανάλια είναι simulcrypt. 11785 H, 12015 H, 12130 H.

Σου ξαναλέω (όπως σου είπε και ο φίλος από την Κύπρο) ότι ΔΕΝ είναι το ίδιο. Τα κυπριακά novasports δε δείχνουν τίποτα όταν τα ελληνικά δείχνουν Champions League/Europa League, γιατί πολύ απλά στην Κύπρο τα δικαιώματα για αυτά τα γεγονότα τα έχει άλλος.

Reaction score
35

Χρυσέ μου, εξακολουθείς να μιλάς σαν να σκέπτομαι με τον δικό σου τρόπο, τον εαυτούλη μου δηλαδή. Σου είπα ότι έτσι κι' αλλιώς δεν με ενδιαφέρει το προϊόν.
Ο παραλληλισμός που έκανες είναι :409:. Η NOVA είναι ένας μεταπράτης, όχι κατασκευαστής. Δηλαδή στο παράδειγμά σου είναι σαν να ευελπιστώ (και όχι να εύχομαι όπως εσύ το καταλαβαίνεις) να χρεωκοπήσει ο εδώ αντιπρόσωπος για να αναλάβει ένας άλλος που, λόγω αντικειμενικότερης πολιτικής, θα μειώσει τις τιμές. Το κατάλαβες ή να στο πω και ιταλικά; :137:

Και ρωτάω ο κομπλεξικός: Τι επαγγέλεσαι; Έχεις σχέση εργασίας με την FORTHNET ασούμε; :125:
Και ποιος σου είπε πως ο άλλος αντιπρόσωπος θα έχει καλύτερες τιμές; Έκανες οικονομική ανάλυση στα δεδομένα του προϊόντος της Nova και ξέρεις ότι μπορεί να πουλιέται φτηνότερα; Γνωρίζεις έσοδα/έξοδα, ισολογισμούς κτλ; Άλλωστε είπες ότι δε δίνεις ούτε 5 ευρώ για συνδρομή, οπότε ισχυρίζεσαι ότι μπορεί κάποιος άλλος να δίνει τις ίδιες υπηρεσίες για 4,99 πχ; Επίσης δε σε είπα κομπλεξικό, είπα πως η λογική "να κλείσει η εταιρεία γιατί η υπηρεσία που παρέχει είναι ακριβή για την τσέπη μου" είναι κομπλεξική.

Το αν έχω επαγγελματική σχέση με τη Forthnet τι σχέση έχει με την κουβέντα; Έστω ότι έχω, αλλάζει κάτι στην επιχειρηματολογία; Και όχι, δεν έχω. Είμαι πελάτης της Nova, συμφωνώ ότι είναι ακριβή αλλά εγώ την πληρώνω. Όποιος δε θέλει να πληρώνει δεν αγοράζει.

Reaction score
0

Για ακόμα μία φορά θα συμφωνήσω με τον φίλο malakudi...

Reaction score
0

Οπως παραδειγματος χαρη ο Alpha Digital. Tα ιδια λεφτα ειχε αν θυμασαι. Οποιος και να αναλαβει τα ιδια λεφτα θα ζητα για αυτα που προσφερει η NOVA και τα οποια αθλητικα ειναι πολλα.
Αν δεν κανεις κεφι απλα δεν πληρωνεις

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.571

Ο παραλληλισμός που έκανες είναι . Η NOVA είναι ένας μεταπράτης, όχι κατασκευαστής. Δηλαδή στο παράδειγμά σου είναι σαν να ευελπιστώ (και όχι να εύχομαι όπως εσύ το καταλαβαίνεις) να χρεωκοπήσει ο εδώ αντιπρόσωπος για να αναλάβει ένας άλλος που, λόγω αντικειμενικότερης πολιτικής, θα μειώσει τις τιμές. Το κατάλαβες ή να στο πω και ιταλικά;

Και ρωτάω ο κομπλεξικός: Τι επαγγέλεσαι; Έχεις σχέση εργασίας με την FORTHNET ασούμε;
Μην ιδρώνεις προσπαθώντας να εξηγήσεις τα αυτονόητα.

Φαίνεται πως κάποιοι σ' αυτό το thread έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως αυτόκλητοι(????) υπερασπιστές της Nova, καταναλώνοντας τόνους διαδικτυακού μελανιού προσπαθώντας να μας πείσουν για το δίκαιο και ορθό της τιμολογιακής της πολιτικής.
Και άσχετα με το γεγονός πως εσύ δεν πληρώνεις γι' αυτήν, ενώ εγώ πληρώνω, δεν μας αφαιρεί την ικανότητα της κρίσης και της σύγκρισης:126:

Κοίτα τώρα: έρχεται η απάντηση των αυτόκλητων:142::142::142:

Reaction score
0

Malakudi, απορώ πως τσιμπάς ακόμα με το κάθε anti-nova troll...

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο πόλεμος Forthnet-ΟΤΕ ξεκίνησε...

Μην ιδρώνεις προσπαθώντας να εξηγήσεις τα αυτονόητα.

Φαίνεται πως κάποιοι σ' αυτό το thread έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως αυτόκλητοι(????) υπερασπιστές της Nova, καταναλώνοντας τόνους διαδικτυακού μελανιού προσπαθώντας να μας πείσουν για το δίκαιο και ορθό της τιμολογιακής της πολιτικής.
Και άσχετα με το γεγονός πως εσύ δεν πληρώνεις γι' αυτήν, ενώ εγώ πληρώνω, δεν μας αφαιρεί την ικανότητα της κρίσης και της σύγκρισης:126:

Κοίτα τώρα: έρχεται η απάντηση των αυτόκλητων:142::142::142:
Όποιος δηλαδή διαφωνεί με τον ευσεβή πόθο κάποιων να φαλιρίσει η μόνη εταιρεία που έχει φέρει δορυφορική τηλεόραση στην Ελλάδα, είναι αυτόματα και αυτόκλητος υπερασπιστής,

Η κριτική είναι χρήσιμη. Οι κραυγές όχι.

Reaction score
4.237
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο πόλεμος Forthnet-ΟΤΕ ξεκίνησε...

η μόνη εταιρεία που έχει φέρει δορυφορική τηλεόραση στην Ελλάδα
Δορυφορικη υπαρχει απο την δεκαετια του 80. Ενα πιατο χρειαζοσουν και ενα δεκτη αναλογικο και μετεπειτα ψηφιακο ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!!!.

Reaction score
84

To προϊόν της nova είναι ακριβό για την Ελλάδα δεδομένου και της οικονομικής κατάστασης των περισσοτέρων Ελλήνων. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο τα λεφτά που έδωσε η nova δεν θα τα πάρει ποτέ δεδομένου δεν ρόκειται να αυξήσει τους πελάτες της. Αν ήθελε να αυξήσει τους πελάτες της, τα έσοδά της και να καταπολεμήσει την πειρατεία αντί να κάνει ένα κάρω διαφημήσεις για να μας πείσει θα έβαζε την συνδρομή 30-35 ευρώ και τότε θα έβλεπε την πελατεία της από 300000 που είναι σήμερα να πήγαινε στο 1000000-1500000 συνδρομητές. Να τα λεφτά. Αλλά θέλει να τα αρπάξει με την μία που σήμερα δεν πρόκειται να γίνει με τίποτα.

Reaction score
1.844

... Σου ξαναλέω (όπως σου είπε και ο φίλος από την Κύπρο) ότι ΔΕΝ είναι το ίδιο. Τα κυπριακά novasports δε δείχνουν τίποτα όταν τα ελληνικά δείχνουν Champions League/Europa League, γιατί πολύ απλά στην Κύπρο τα δικαιώματα για αυτά τα γεγονότα τα έχει άλλος.
Να συγκρίνουμε τότε με ανάλογες υπηρεσίες του εξωτερικού, της Γερμανίας π.χ. Όπου και το προϊόν είναι υψηλότερης ποιότητας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Εκτός αν έχεις αντίρρηση και σ' αυτό. Πόσο χρεώνουν εκεί; :121: Να το κάνουμε και αναγωγή στο μέσο γερμανικό/ελληνικό εισόδημα; Τι λες κι' εσύ;
... Είμαι πελάτης της Nova, συμφωνώ ότι είναι ακριβή αλλά εγώ την πληρώνω. Όποιος δε θέλει να πληρώνει δεν αγοράζει.
Ωραία. Λοιπόν ο (anemelos) Μήτσος δε πλερώνει! :119:

Δεν το γράφει πουθενά ότι όποιος δεν είναι πελάτης στερείται του δικαιώματος της κριτικής. Εξάλλου δεν προσπάθησα να πείσω κάποιον να σταματήσει από πελάτης, τη γνώμη μου λέω, και όποιου του αρέσει ας τη ρίξει μέσα του. Αν δεν του αρέσει ας τη ρίξει στα ψάρια, στα σκυλιά, όπου γουστάρει τέλος πάντων. :203:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef