Ο πόλεμος Forthnet-ΟΤΕ ξεκίνησε...

Reaction score
35
Απάντηση: Ο πόλεμος Forthnet-ΟΤΕ ξεκίνησε...

Να συγκρίνουμε τότε με ανάλογες υπηρεσίες του εξωτερικού, της Γερμανίας π.χ. Όπου και το προϊόν είναι υψηλότερης ποιότητας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Εκτός αν έχεις αντίρρηση και σ' αυτό. Πόσο χρεώνουν εκεί; :121: Να το κάνουμε και αναγωγή στο μέσο γερμανικό/ελληνικό εισόδημα; Τι λες κι' εσύ;
Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι η Nova Ελλάδας είναι φτηνή. Ίσα ίσα, είπα πως είναι ακριβή. Διόρθωσα όμως το σύνηθες λάθος που κάνουν κάποιοι να συγκρίνουν Nova Ελλάδος με Nova Κύπρου συγκρίνοντας μόνο την τιμή και όχι το περιεχόμενο - ίσως αγνοώντας πως είναι διαφορετικό. Επίσης διαφώνησα με την προσδοκία/ευχή να χρεοκοπήσει η Nova, όπως και με την θέση πως αν χρεοκωπήσει θα έχουμε το ίδιο περιεχόμενο δωρεάν ή φτηνότερο. Σε αυτά δεν απαντάς, αντ' αυτού θέλεις να συγκρίνουμε τιμές με ξένα πακέτα, όπου είναι άλλο τε μερίδιο αγοράς, άλλα τα δικαιώματα, άλλο το περιθώριο κέρδους κτλ κτλ. Κοινώς να συγκρίνουμε μήλα με δαμάσκηνα.

Η Nova είναι ακριβή για το μέσο ελληνικό εισόδημα. Το αν μπορεί να πωλείται φτηνότερα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πχ εύκολα κάποιος λέει πως αν μειωθεί η τιμή στο μισό θα τριπλασιαστούν οι συνδρομές και άρα θα έχει παραπάνω κέρδος, αλλά αυτό θέλει μία μελέτη και μία σταδιακή εφαρμογή. Διαφορετικά, αν γίνει ακαριαία και η πρόβλεψη για 3πλασιο αριθμό συνδρομητών βγει λάθος, η εταιρεία θα φαλιρίσει.

Reaction score
1.844

Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι η Nova Ελλάδας είναι φτηνή. Ίσα ίσα, είπα πως είναι ακριβή ...
Πουθενά δεν το είπες αυτό! Ξαναδιάβασα όλα τα μηνύματα (σύνολο 7) που έγραψες στο θέμα. Το μόνο που πλησιάζει, από πολύ μακριά, είναι αυτό:
... 12 αγώνες ζωντανά του Champions League τη βδομάδα δε θα δεις πουθενά δωρεάν. Το αν αξίζει χρήματα αυτό το περιεχόμενο είναι ένα άλλο θέμα ...
Αν εσύ αυτό το ξεχειλώνεις να φαίνεται πως είπες ότι είναι ακριβή, υπάρχει πρόβλημα, ειλικρίνειας. :108:
Παραδέξου λοιπόν ότι ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ αυτό που ισχυρίζεσαι σήμερα και έκανες "ακροβατικό" αφού το "γερμανικό μοντέλο" σε έστησε στον τοίχο.

Reaction score
35

Πουθενά δεν το είπες αυτό! Ξαναδιάβασα όλα τα μηνύματα (σύνολο 7) που έγραψες στο θέμα. Το μόνο που πλησιάζει, από πολύ μακριά, είναι αυτό:

Αν εσύ αυτό το ξεχειλώνεις να φαίνεται πως είπες ότι είναι ακριβή, υπάρχει πρόβλημα, ειλικρίνειας. :108:
Παραδέξου λοιπόν ότι ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ αυτό που ισχυρίζεσαι σήμερα και έκανες "ακροβατικό" αφού το "γερμανικό μοντέλο" σε έστησε στον τοίχο.
Το αν έχω επαγγελματική σχέση με τη Forthnet τι σχέση έχει με την κουβέντα; Έστω ότι έχω, αλλάζει κάτι στην επιχειρηματολογία; Και όχι, δεν έχω. Είμαι πελάτης της Nova, συμφωνώ ότι είναι ακριβή αλλά εγώ την πληρώνω. Όποιος δε θέλει να πληρώνει δεν αγοράζει.
Λυπάμαι αλλά πέραν όλων των άλλων έχεις και πρόβλημα όρασης.

Reaction score
1.844

Παραδέχομαι ότι έκανα λάθος και ανακαλώ. :203:

Reaction score
35

Παραδέχομαι ότι έκανα λάθος και ανακαλώ. :203:
Δεν υπάρχει λόγος να ανακαλέσεις, κουβέντα κάνουμε, δεν είμαι από αυτούς που θίγονται από κάποιο ποστ. Ας συζητήσουμε λοιπόν επί της ουσίας την τιμολογιακή πολιτική της Nova και όχι με πυροτεχνήματα. Η θέση μου είναι πως όντως πρόκειται για μία ακριβή για το μέσο Έλληνα υπηρεσία, που όμως είναι δύσκολο να μειωθεί αρκετά χωρίς ρίσκο απώλειας της κερδοφορίας που έχει αυτή τη στιγμή η εταιρεία. Δραστικές μειώσεις τις τάξεις του 50% ίσως να αύξαναν δραματικά το μερίδιο αγοράς, αλλά ίσως και όχι. Μία εταιρεία που τώρα κινείται σε μία κερδοφορία της τάξης του 20%, αν ρίξει τις τιμές στο μισό χωρίς αντίστοιχη αύξηση του μεριδίου καταλαβαίνει κανείς πως όχι μόνο θα πάψει να είναι κερδοφόρος αλλά θα οδεύει στη χρεωκοπία. Για μένα ποιο σημαντικό από τη μείωση είναι ο εξορθολογισμός του κόστους. Όταν το μεγαλύτερο έξοδο είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα για αθλητικά γεγονότα και ειδικά το χαμηλού επιπέδου ελληνικό πρωτάθλημα, είναι παράλογο το Cinema Pack με το Sport Pack να έχουν την ίδια τιμή. Εκεί θα πρέπει να αρχίσει η διαφοροποίηση. Όσοι θέλουν να βλέπουν το ποδόσφαιρο, να επομιστούν το κόστος του, και όχι αυτό να μοιράζεται σε όλους τους συνδρομητές. Αν αυτό συμβεί τότε θα μπορούσε το start pack να έχει 10 ευρώ και το cinema pack κοντά στα 30 (όπως δηλαδή έχει το full pack στην Κύπρο το οποίο δε διαφέρει και πολύ από το cinema pack της Ελλάδας)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.515

Για μένα ποιο σημαντικό από τη μείωση είναι ο εξορθολογισμός του κόστους. Όταν το μεγαλύτερο έξοδο είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα για αθλητικά γεγονότα και ειδικά το χαμηλού επιπέδου ελληνικό πρωτάθλημα, είναι παράλογο το Cinema Pack με το Sport Pack να έχουν την ίδια τιμή. Εκεί θα πρέπει να αρχίσει η διαφοροποίηση. Όσοι θέλουν να βλέπουν το ποδόσφαιρο, να επομιστούν το κόστος του, και όχι αυτό να μοιράζεται σε όλους τους συνδρομητές. Αν αυτό συμβεί τότε θα μπορούσε το start pack να έχει 10 ευρώ και το cinema pack κοντά στα 30 (όπως δηλαδή έχει το full pack στην Κύπρο το οποίο δε διαφέρει και πολύ από το cinema pack της Ελλάδας)
:615:

Έχω Nova από τότε σχεδόν που βγήκε στην αγορά και πληρώνω το full πακέτο, παρόλο που αντιπαθώ το ποδόσφαιρο. :114:
Από αθλητικά βλέπω μόνο ποδηλασία και μπιλιάρδο και με καλύπτει πλήρως το Eurosport, για το οποίο δεν χρειάζεται το sports pack.
Όμως επειδή, που και που, έρχεται ο πατέρας μου να δει κανέναν ποδοσφαιρικό αγώνα κι επειδή η διαφορά στην τιμή είναι μικρή, δεν υποβαθμίζω το πακέτο (έχω και τη συνδυαστική προσφορά με Forthnet και μου έρχεται 20% φτηνότερα).
Αν όμως ήταν να γλιτώσω κοντά στα 30€ το μήνα, τότε το sports pack με τα ποδόσφαιρα θα έφευγε "αέρα".

Reaction score
4.237
Και εγω ειμαι συνδρομητης της Nova απο το 96 (Multichoice) και ο λογος που εγινα ηταν κυριως για το ποδοσφαιρο.

Τροποι υπαρχουν ωστε η Nova να δωσει τα πακετα σε σωστες τιμες ομως δεν το θελει οσο παιζει μονη της στην αγορα - ειναι το κλασικο ελληνικο μοντελο οσο παιζω μονος στην αγορα δεν εχω λογω να κατεβασω τις τιμες.

Αντιθετα μια ερευνα αγορας σε αλλες χωρες οπου και εκει υπαρχει το μονοπωλειο μιας πλατφορμας θα δουμε οτι αντιμετωπιζουν τους πελατες ως πελατες (SkyUK) και οχι ως προβατα για να μην πω καλυτερα ως μακακες.

Reaction score
0

Ας ελπίσουμε λοιπόν ο επερχόμενος ανταγωνισμός να επιφέρει τον εξορθολογισμό των τιμών.

Reaction score
0

Στην Ελλάδα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τηλεόραση 400.000 άτομα. Τώρα είτε η nova μειώσει τις τιμές είτε βγεί άλλος provider πάλι 400.000 θα είναι, απλά θα μοιραστούν, με ότι κακό συνεπάγεται αυτό.

Αυτό αποδείχτηκε και με το μεγάλο λάθος (για τα έσοδα) της nova να σπάσει σε πακέτα το περιεχόμενό της. 350.000 συνδρομητές είχε, 350.000 έχει, με τη διαφορά ότι έχει χάσει χρήματα από τα φθηνά πακέτα (και από τη συνδυαστική προσφορά με τη forthnet). Κάτι ήξεραν οι Αφρικανοί που είχαν τόσα χρόνια μόνο 1 πακέτο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef