Αγορά ηχείων μέχρι 2000E

Reaction score
5
Χαιρετώ την όμορφη παρέα του AV Site.
Είμαι ιδιαίτερα «φρέσκος» στον χώρο του και θα ήθελα την βοήθειά σας.
Έχω διαβάσει πολλά reviews, ώστε να έχω μπερδευτεί αρκετά.
Αντίθετα έχω ακούσει πολύ λίγα πράγματα εν δράση καθώς βρίσκομαι στις Σέρρες και οι μόνες μου ακροάσεις ήταν στην Θεσσαλονίκη.
Ενδιαφέρομε για αγορά ολοκληρωμένου δικάναλου ενισχυτή και ηχείων (μέχρι τώρα ακούω μουσική από micro σύστημα της Sony).
Τα είδη μουσικής που ακούω είναι κυρίως Rock από όλες τις δεκαετίες (βλέπε Pink Floyd, Neil Young, Smiths, Pixies, Radiohead, Flaming Lips …)
Επίσης απολαμβάνω ιδιαίτερα Jazz και ποιοτικά Soul ακούσματα (Patricia Barber, Marvin Gaye). Έχω μεγάλη συλλογή από CD και ακόμη μεγαλύτερη από FLAC.
Ο χώρος ακρόασης προς το παρών είναι ένα πολυγωνικό σαλόνι 40m2, αλλά θα αλλάξει σύντομα (εφόσον η κρίση μας επιτρέψει να αγοράσουμε σπίτι).
Επειδή σύντομα θα κάνω μία γρήγορη επαγγελματική επίσκεψη στην Αθήνα ελπίζω να την συνδυάσω με κάποιες ακροάσεις σε αντίστοιχα μαγαζιά.
Το ζήτημα είναι που να πάω για ακροάσεις μιας και ο χρόνος θα είναι σημαντικά περιορισμένος (το πιο πιθανό να μπορώ να επισκεφτώ μόνο ένα κατάστημα)

Έχω ακούσει τα Yamaha Soavo 1, Energy Reference Connoiseur 70R και τα Quad 22L2.
Από αυτά τα Soavo δεν μου άρεσαν ηχητικά (πολύ πίσω οι μεσαίες, μη ικανοποιητικά και το μπάσο και τα πρίμα), στα Energy μου άρεσε ο όγκος τους (αλλά όχι κάτι παραπάνω) και αυτά που μου άρεσαν περισσότερο ήταν τα Quad. Στα τελευταία μου άρεσε πάρα πολύ η μεσαία περιοχή και ικανοποιήθηκα από την μελωδικότητα του μπάσου στις χαμηλές συχνότητες. Αυτό που αρχικά δεν μου άρεσε καθόλου ήταν οι τονισμένες – λίγο τσιριχτές ψηλές. Βέβαια με λίγα ακούσματα παραπάνω άρχισα να το συνηθίζω. Σε σπίτι φίλου έχω ακούσει επίσης τα σκανδιναβικά Audio Pro Black diamond version 1. Πολύ όμορφες μεσαίες, εξαιρετικά τύμπανα, καλές υψηλές.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω για να κατανοήσετε τα γούστα μου. Είμαι πολύ νέος στον χώρο για να έχω ως πρωταρχικό στόχο μόνο την αληθοφάνεια, οπότε αναφέρω και τον χαρακτήρα που επιθυμώ στον ήχο. Γενικά δίνω βάσει στις μεσαίες δεν επιθυμώ «μουντές» αλλά ούτε τσιριχτές υψηλές και στο θέμα των χαμηλών προτεραιότητα μου είναι η τονικότητα και μελωδικότητα παρά ο όγκος.

Βάσει διαφόρων reviews για τα ηχεία είμαι ανάμεσα στα (όριο τα 2000€):
Audio Spectrum Artemis
Sonus Faber Toy Tower
Opera Seconda
PMC GB 1i
Quad 22L2 - τα έχω ακούσει
Audio Pro Black diamond version 1 – τα έχω ακούσει

Επίσης τα οποιαδήποτε ηχεία που θα πάρω επιθυμώ να τα συνδυάσω με έναν από τους παρακάτω ενισχυτές:
Hegel H 100
Audio Flight Three
Primare I 30
Audio Analogue Verdi Cento.

Παρακαλώ θερμά για τις γνώμες σας (στο ζήτημα των ηχείων) και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την υπομονή σας λόγω της έκτασης του post.

Reaction score
4.334
Απάντηση: Αγορά ηχείων μέχρι 2000E

Μια διευκρινηση φιλε μου.

Τα 2.000 ευρω ειναι μονο για ηχεια? Ξεχωριστα θα δαπανησεις καποιο ποσο για ενισχυτη?
Αν ναι δεν θα ηταν ασχημο ν ακουσεις και τα ATC40. Νομιζω οτι καπου εκει βρισκονται στην τιμη. Στον αντιπροσωπο που ειναι και μελος του φορουμ θ ακουσεις και καποιους αξιολογους ενισχυτες που θελω να πιστευω ειναι μεσα στο μπατζετ σου. Καποιες πρωτες κριτικες θα βρεις ευκολα στο ιντερνετ.

Reaction score
4.334

Κι ενα ακομη ηχειο που μου ηρθε τωρα ειναι το Atlantic Technology. Δεν ξερω ποσο ακριβως κοστιζει (ο αντιπροσωπος ειναι λιγο ντροπαλος και λεει στο περιπου μονο την τιμη :142:). Υπαρχει αναφορα για το εν λογω ηχειο στο φορουμ, δες λιγο πιο πισω στα "Ηχεια".

D

Deleted member 8307

Guest
Άμα τσεκάρεις PMC δες και τα TB2S-AII, στο πίσω μέρος τους έχουν έναν ενισχυτή class d 200W της PMC (δεν έχουν ενεργό crossover): οπότε το πακέτο ηχείο-ενισχυτής είναι "ματσαρισμένο" από την ίδια την εταιρία.
Θα χρειαστείς βάσεις και έναν προ-ενισχυτή αν έχεις πολλές πηγές ή ένα DAC με volume ή μπορείς να χρησιμοποιείς το volume του software που ακούς μουσική από τον υπολογιστή.
Η τιμή τους εδώ στη γαλλία είναι γύρω στα 2500ευρώ.

Reaction score
5

Μια διευκρινηση φιλε μου.

Τα 2.000 ευρω ειναι μονο για ηχεια? Ξεχωριστα θα δαπανησεις καποιο ποσο για ενισχυτη?
Αν ναι δεν θα ηταν ασχημο ν ακουσεις και τα ATC40. Νομιζω οτι καπου εκει βρισκονται στην τιμη. Στον αντιπροσωπο που ειναι και μελος του φορουμ θ ακουσεις και καποιους αξιολογους ενισχυτες που θελω να πιστευω ειναι μεσα στο μπατζετ σου. Καποιες πρωτες κριτικες θα βρεις ευκολα στο ιντερνετ.

Τα 2000 είναι μόνο για ηχεία. Για τον ενισχυτή θέλω να δαπανήσω ένα αντιστοιχο ποσό. Αλλά ο ενισχυτής είναι άλλο θέμα και σε άλλη κατηγορία του forum λογικά.

Reaction score
5

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας, αλλά θα ήθελαν αν έχει κάποιος ακούσει τα ηχεία που αναφέρω να μου κάνει μια περιγραφή αναφορικά με τον μουσικό τους χαρακτήρα. Θέλω να απορρίψω κανένα με αυτό τον τρόπο απλά γιατί δεν έχω την δυνατότητα να τα ακούσω όλα. Αναφέρω πάλι τα ηχεία για διευκόλυνση:
Audio Spectrum Artemis
Sonus Faber Toy Tower
Opera Seconda
PMC GB 1i
Audio Pro Black diamond version 1

Reaction score
1.380

Εγω εχω ακουσει τα Αρτεμις, προηγουμενη εκδοση τωρα κυκλοφορει η V2 εκδοση. Σε γενικα πλαισια προτιμω τα βασης της εταιρειας. Η Αρτεμις ειναι ενα τιμιο ηχειο που δεν εντυπωσιαζει ουτε με τον ηχο ουτε με την εμφανιση αλλα αν σου αρεσει ο ηχος πιστευω θα σε καλυψει.

Απο Quad δε μου αρεσει κανενα εκτος απο τα ηλεκτροστατικα τους, μου ακουγονται βαρετα χωρις κατι το ιδιαιτερο. Opera & Sonus Faber εχω ακουσει αλλα μοντελα, εταιρειες που μου αρεσουν ηχητικα (και οπτικα) αλλα παντα εβρισκα τα ηχεια τους ακριβα.

Θα προτεινα και τα Xavian, εχει demo αλλα και καινουρια σε προσφορες η αντιπροσωπεια. Επισης κοιτα και Proac, μαλλον η studio σειρα ειναι στο budget σου. Τελος κοιτα και τα Chario.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας, αλλά θα ήθελαν αν έχει κάποιος ακούσει τα ηχεία που αναφέρω να μου κάνει μια περιγραφή αναφορικά με τον μουσικό τους χαρακτήρα. Θέλω να απορρίψω κανένα με αυτό τον τρόπο απλά γιατί δεν έχω την δυνατότητα να τα ακούσω όλα. Αναφέρω πάλι τα ηχεία για διευκόλυνση:
Audio Spectrum Artemis
Sonus Faber Toy Tower
Opera Seconda
PMC GB 1i
Audio Pro Black diamond version 1

Reaction score
5

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.
Λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων δεν μπορεσα να κανω post αυτες τις μερες

Για ta Opera Seconda διαβαζα στον ηχο οτι έχουν λίγο mainstream διάθεση (λόγω "τσιμπιμένων υψηλών"). Τα εχει ακούσει κάποιος για να μας πει την γνώμη του για το πόσο "τσιριχτά" είναι?
Τα συγκεκριμένα ηχεία με ενδιαφέρουν και για τον λόγο οτι έχουν κλειστή καμπίνα πράγμα που με κάνει να ελπίζω ότι θα είναι λιγότερο ευαίσθητα στην τοποθέτηση στον χώρο (τοιχους κτλ.). Επίσης ελπίζω ότι κλειστή καμπίνα θα σημαίνει καλός χρονισμός - τονικότητα.
Ξέρεις κανείς ποια είναι τα μειωνεκτήματα της κλειστής καμπίνας???
Επίσης μάλλον ο costas εχει δίκιο για την τιμή και μάλλον πληρώνεις πολύ τα βερνίκια.

Reaction score
4.334
Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων μέχρι 2000E

Από τα ΑΤC για δαπέδου παίζει κάποιο μοντέλο κάτω από τα 2000???
Τα σαρανταρια ειναι λιγο πιο πανω, ενδεχομενως λογω εκθεσης να υπαρχει καποια προσφορα!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων μέχρι 2000E

Από τα ΑΤC για δαπέδου παίζει κάποιο μοντέλο κάτω από τα 2000???
Δυστυχώς όχι. Τα 40άρια είναι τα μικρότερα δαπέδου της εταιρείας.
Δες κι αυτό που λέει ο Βασίλης παραπάνω για την έκθεση. Κάτι μπορεί να παίξει.
Εναλλακτικά ρωτάς για 2nd hand ή demo.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων μέχρι 2000E

Δυστυχώς όχι. Τα 40άρια είναι τα μικρότερα δαπέδου της εταιρείας.
Δες κι αυτό που λέει ο Βασίλης παραπάνω για την έκθεση. Κάτι μπορεί να παίξει.
Εναλλακτικά ρωτάς για 2nd hand ή demo.
Δυστυχώς demo ή 2nd hand δεν παίζει και καινούργια τα ηχεία πανε 2500 μετρητής (να ήταν κανενα 2200 θα το σκεφτόμουν).

Επίσης με προβληματίζει αυτό που διάβασα ότι δεν κολακεύει κακές ηχογραφίσεις και επειδή ακούω και αρκετή ροκ με αρκετές μέτριες ηχογραφίσεις αλλά και αρκετό υλικό από PC (μόνο flac όμως).
Και διάβασα και διφορούμενε απόψεις για την ποιότητα στις μεσαίες του.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ότι δεν κολακεύει τις μέτριες ηχογραφήσεις (ούτε μέτριες πηγές και ενισχυτές) είναι αλήθεια, αλλά αν μιλάμε για High Fidelity αυτό είναι καλό.
Κι εγώ ακούω αρκετές ηχογραφήσεις που δεν είναι καλές αλλά δεν περιμένω από το ηχοσύστημα να μου κάνει... remaster. Θέλω να ακούω ό,τι υπάρχει στο μέσο.

Για τις μεσαίες ειδικά δε θα διαβάσεις διφορούμενες απόψεις. Είναι οι καλύτερες στην κατηγορία και πολύ παραπάνω. Με αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια, το mid της ATC είναι απλά κορυφαίο.
Αν έπεσες σε κάποιο αρνητικό σχόλιο για τις μεσαίες των ATC έπεσες σε καρα-άσχετο (και σε αυτό είμαι απόλυτος), οπότε μη δίνεις σημασία.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167

Ότι δεν κολακεύει τις μέτριες ηχογραφήσεις (ούτε μέτριες πηγές και ενισχυτές) είναι αλήθεια, αλλά αν μιλάμε για High Fidelity αυτό είναι καλό.
Κι εγώ ακούω αρκετές ηχογραφήσεις που δεν είναι καλές αλλά δεν περιμένω από το ηχοσύστημα να μου κάνει... remaster. Θέλω να ακούω ό,τι υπάρχει στο μέσο.

Για τις μεσαίες ειδικά δε θα διαβάσεις διφορούμενες απόψεις. Είναι οι καλύτερες στην κατηγορία και πολύ παραπάνω. Με αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια, το mid της ATC είναι απλά κορυφαίο.
Αν έπεσες σε κάποιο αρνητικό σχόλιο για τις μεσαίες των ATC έπεσες σε καρα-άσχετο (και σε αυτό είμαι απόλυτος), οπότε μη δίνεις σημασία.
Επανάληψις. (Εγώ κάπως αλλιώς θα τον έλεγα τον καρα-άσχετο, αλλά τέλος πάντων)...

Reaction score
5

Και επειδή όπως ειπα είμαι φρέσκος στον χώρο, ενισχυτές όπως αυτοί που ανέφερα στην αρχή θα πέσουν "λίγοι" για τα συγκεκριμένα ηχεία?
Μιλάω για κάποιος από τους
Hegel H 100
Audio Flight Three
Primare I 30
Audio Analogue Verdi Cento.

Reaction score
5

Επίσης σε πιο χαμηλή τιμή από τα ATC τα audio physic Yara II Superior τι λένε? Τα έχει ακούσει κανείς. Δεν τα συγκρίνω με τα ΑΤC (που είναι ένα level πάνω από ότι κατάλαβα) αλλά με περιπτώσεις όπως τα Opera Seconda,Sonus Faber Toy Tower, Audio Spectrum Artemis και Quad 22L2.

D

Deleted member 23222

Guest

Πάρε τα ATC,όπως σε συμβούλεψαν κι άλλοι...είναι πολύ καλύτερα από πολλά ακριβότερα, που δεν τα κατατάσεις λόγω τιμής,στη λίστα σου...
300 ευρώ δεν είναι πολλά,καλώς ή κακώς,όταν μιλάς για ηχεία ποιότητας.Μάλιστα είναι και εγνωσμένης αξίας και εύκολα θα τα αντικαταστήσεις με κάτι που θα σε ενδιαφέρει περισσότερο, όταν και αν εσύ κρίνεις...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.194
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe