Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Reaction score
11
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

ΔΙΣΚΟΙ 12 IΝΤΣΩΝ ΑΛΛΑ SHORT PLAY, (SL KAI OXI LP), 45 ΣΤΡΟΦΩΝ!

("HXΟΣ" τευχ. 59, Φεβρουάριος 1978).

Mία ακόμα εναλλακτική πρόταση εποχής για καλύτερη ποιότητα: (Διαφημιστική καταχώρηση).

:107:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Του χρόνου, καλά νάμαστε...

Καραβελε κι εγω σ εψαχνα, αλλα μου ειπαν οτι εμφανιστηκες διαπιστωσες οτι η CAV δεν αντιπροσωπευοταν φετος κι εφυγες ...τρεχοντας! Αληθευει?

Reaction score
11

ΔΙΣΚΟΙ "HALF SPEED" & "SUPER CUT"

Δύο ακόμα τεχνολογίες που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν για καλύτερα αποτελέσματα.

1)"HALF SPEED"

"Eίναι οι δίσκοι εκείνοι που κατά την εγγραφή τους από το "master", ο "δίσκος-μάνα" και το "master" περιστρεφόντουσαν στην μισή από την κανονική ταχύτητα.
Έτσι έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση στα πρίμα, και αυτό με την σειρά του βοηθάει στην μείωση των παραμορφώσεων που συνδέονται με τα σήματα υψηλής συχνότητας.

Σημειωτέον ότι ο χρήστης παίζει αυτούς τους δίσκους στην κανονική ταχύτητα των τριάντα τριών στροφών."

2)"SUPER CUT"

"Γινόταν μεν εγγραφή σε πολυκαναλικό μαγνητόφωνο, το μιξάρισμα όμως γινόταν κατ' ευθείαν από τον τεχνικό εκείνη την στιγμή, χωρίς να μεσολαβήσει άλλη εγγραφή της τελικής μελωδίας σε άλλη ταινία, που εισάγει με την σειρά της πρόσθετη παραμόρφωση.
Με τον τρόπο αυτό η εγγραφή ήταν "DIRECT CUT", χωρίς όμως να απαιτείται η παρουσία ολόκληρης ορχήστρας επί τόπου, πράγμα που απλοποιούσε την διαδικασία για την εταιρεία,αλλά με την απαίτηση τεράστιων ικανοτήτων από την μεριά του μηχανικού."

Απόσπασμα άρθρου από το περιοδικό "ΗΧΟΣ", Φεβρουάριος 1980, "Δίσκοι half speed, super cut", σελ. 28

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Καραβελε κι εγω σ εψαχνα, αλλα μου ειπαν οτι εμφανιστηκες διαπιστωσες οτι η CAV δεν αντιπροσωπευοταν φετος κι εφυγες ...τρεχοντας! Αληθευει?
Ναι! Έτρεχα να προλάβω το καραβάνι του Μάρκο Πόλο...

Reaction score
11

Eγγραφές "DIRECT CUT": (Πολύ "direct" και πολύ "cu(l)t").

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.918

Πάντως, οι δικοί μου direct cut (Tower of Power, Amanda McBroom, Harry James κλπ.) δεν είναι 180 γραμμαρίων. Έχουν το συνηθισμένο πάχος των δίσκων ευρείας κυκλοφορίας.

Reaction score
11

Πάντως, οι δικοί μου direct cut (Tower of Power, Amanda McBroom, Harry James κλπ.) δεν είναι 180 γραμμαρίων. Έχουν το συνηθισμένο πάχος των δίσκων ευρείας κυκλοφορίας.
Πως κρίνεις την απόδοσή τους;

:111:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.918

Η απόδοση εξαρτάται από την ηχογράφηση (τοποθέτηση και είδος μικροφώνων). Το Tower of Power Direct είναι ενοχλητικά πριμαρισμένο, η Amanda μάλλον ισορροπημένη, κι ακόμα περισσότερο ο Harry James. Η Thelma Houston διαφέρει, προς το πιο "εμπορικό", πιο εντυπωσιακό, καθ' ότι soul.

[οισωπαίδοσυ]

Κάποτε οι Direct cut ήταν μια λύση τελειομανίας, εναντίον της φτωχής απόκρισης, των παραμορφώσεων και του hiss της ταινίας, και δευτερευόντως της αλλοίωσης της ποιότητας στη διαδικασία του pressing (γεννιές καλουπιών κλπ.). Σήμερα δεν μου λένε τίποτα. Μπορεί κάποιος να ηχογραφήσει ψηφιακά σε υψηλή ανάλυση, να κάνει τις διορθώσεις του με την ησυχία του στον υπολογιστή, και να βγάλει βινύλια εξαιρετικής ποιότητας ήχου, στο μέτρο βεβαίως που θα στήσει την ηχογράφηση και την ηχοληψία σωστά.

[/οισωπαίδοσυ]

Reaction score
11

[οισωπαίδοσυ]

Κάποτε οι Direct cut ήταν μια λύση τελειομανίας, εναντίον της φτωχής απόκρισης, των παραμορφώσεων και του hiss της ταινίας, και δευτερευόντως της αλλοίωσης της ποιότητας στη διαδικασία του pressing (γεννιές καλουπιών κλπ.). Σήμερα δεν μου λένε τίποτα. Μπορεί κάποιος να ηχογραφήσει ψηφιακά σε υψηλή ανάλυση, να κάνει τις διορθώσεις του με την ησυχία του στον υπολογιστή, και να βγάλει βινύλια εξαιρετικής ποιότητας ήχου, στο μέτρο βεβαίως που θα στήσει την ηχογράφηση και την ηχοληψία σωστά.
"Οισωπαίδοσυ!"

Τα σημερινά βινύλια, είτε είναι 180 gr. είτε όχι, προέρχονται από ψηφιακά αρχεία 16/44, δηλαδή από επίπεδο REDBOOK!!!
Άκου εσύ αναλογικό ήχο όσο θέλεις, και μάλιστα υποβαθμισμένο σε σχέση με το παίξιμο από cd. (Θόρυβος επιφανείας, περιορισμός δυναμικών κ.τ.λπ.!!!)

"A few years ago, I was mortified to find out that the 24 bit, 192 kHz mixes my band supplied to the mastering house would NOT be used, but rather the 16 bit, 44.1 kHz CD pre-master would be used to cut the vinyl master! Is this a common practice? We were really frustrated. I’m sure vinyl enthusiasts everywhere are unaware of this reality."

http://bouncetodisk.com/blog/interview-bob-weston-chicago-mastering-service-shellac/

:141:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.634

"A few years ago, I was mortified to find out that the 24 bit, 192 kHz mixes my band supplied to the mastering house would NOT be used, but rather the 16 bit, 44.1 kHz CD pre-master would be used to cut the vinyl master! Is this a common practice? We were really frustrated. I’m sure vinyl enthusiasts everywhere are unaware of this reality."
["Οισωπαίδοσυ!" ]

φυσικά! δις ιζ δε κόμον πράκτις.

["Οισωπαίδοσυ!"/]

Reaction score
11

["Οισωπαίδοσυ!" ]

["Οισωπαίδοσυ!"/]
"Οισωπαίδοσυ!"

Ο ψηφιοφρίκουλας χαϊεντάς costasEAR, το απολαμβάνει με όλη την δύναμη της ψυχής του!

(Και έχει δίκιο!).

:142:

Reaction score
0

Τα σημερινά βινύλια, είτε είναι 180 gr. είτε όχι, προέρχονται από ψηφιακά αρχεία 16/44, δηλαδή από επίπεδο REDBOOK!!!
Άκου εσύ αναλογικό ήχο όσο θέλεις, και μάλιστα υποβαθμισμένο σε σχέση με το παίξιμο από cd. (Θόρυβος επιφανείας, περιορισμός δυναμικών κ.τ.λπ.!!!)
Αν μιλάμε όμως για βυνίλια παραγωγής προ ψηφιακής εποχής δεν νομίζω να ισχύει αυτό.

Reaction score
11

Αν μιλάμε όμως για βυνίλια παραγωγής προ ψηφιακής εποχής δεν νομίζω να ισχύει αυτό.
Εννοείται...

Εκεί και μόνο εκεί υπάρχει αυτό που ψάχνουν οι οπαδοί του αναλογικού ήχου.

Πόσοι όμως το ξέρουν άραγε και πόσοι τέτοιοι δίσκοι υπάρχουν σε καλή κατάσταση προς πώληση;

:111:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Δυστυχως λιγοι.Και το ακομα χειροτερο ειναι οτι δεν βρισκεις ποικιλια.
Αει σιχτιρ,παω να κατεβασω μερικα 24/96

Reaction score
3.967

Δυστυχως λιγοι.Και το ακομα χειροτερο ειναι οτι δεν βρισκεις ποικιλια.
Αει σιχτιρ,παω να κατεβασω μερικα 24/96
Τα έμπασες κιόλας στο πατάρι με τας βελέντζας αθεόφοβε?

Τα φλόκια με τα φλάκια?

Τσ! τσ! τσ!:138:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

2Δισκακια 180 γρμ ψωνισα και απεδειχθησαν cd μεγαλα.
Με παρηγορει οτι το περιεχομενο ειναι ωραιο.Αλλα ειμαι σιγουρος οτι σε μικρο βινυλιο(δηλαδη cd) θα επαιζαν πολυ καλυτερα

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

["Οισωπαίδοσυ!" ]

["Οισωπαίδοσυ!"/]

Δεν σας καταλαβαίνω , επειδή ένας βλάκας το έκανε κάποτε αυτό σημαίνει πως το κάνουν όλοι ???

Μια συνεντευξή είναι και μια κακή εμπειρία κάποιου που κάνει και ως επι το πλείστον underground και θα πήγε και κάπου φτηνά για κοπή.

Αν είναι προσεγμένη μια έκδοση θα γίνει όπως πρέπει να γίνει.

Πιο τακτικό φαινόμενο είναι πολλά SACD που γίνονται απο PCM master.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.634

Δεν σας καταλαβαίνω , επειδή ένας βλάκας...
δεν πειράζει που δεν καταλαβαίνεις, σημασία έχει να το διασκεδάζεις!:143::135:

λοιπόν, για να σοβαρευτούμε (πφφφ) το καλό βινύλιο (το μπομπινάτο) που δηλαδή δεν ξέρει τι εστί "ψηφιακό", είναι είδος που μπορείς κατά βάση να αναζητήσεις σε παλαιοπωλεία. δε ξέρω κατά πόσο αξίζει, αλλά αυτό ουδόλου δε με απασχολεί, ειλικρινά. έχω κι άλλους τρόπους να περνάω ευχάριστα την ώρα μου...

το DDA βινύλιο, (κατά το AAD cd) είναι ένας εξευτελισμός της βιομηχανίας κατασκευής και διανομής της μουσικής, είναι μια ατελείωτη κοροϊδία. Εφ'όσον το πρωτεύων υλικό είναι ψηφιακό, είτε 24/96 είτε 24/192, αν υπήρχε σεβασμός προς τον καταναλωτή, θα υπήρχε διαθέσιμο αυτό το ίδιο το πρωτεύων υλικό στην αγορά, κι όχι το εξευτελισμένο είδωλό του είτε σε red/blue book cd είτε σε βινύλιο.

κατα τα υπόλοιπα, καλή καρδιά, καθώς πολλά φούμαρα κυκλοφορούν, σε όλων των ειδών τα μέσα αποθήκευσης και διανομής της μουσικής, διότι οι κατασκευαστές των μέσων αυτών (ή έστω κάποιοι "κρίκοι" στην αλυσίδα παραγωγής) δε σέβονται τους καταναλωτές. και αυτό δεν είναι κάτι που δε το καταλαβαίνει κανείς, ε? ιδίως αφού είναι "κόμον πράκτις"....:126:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.776
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili