Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.843
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Δηλαδη εισαι ταπεινα απολυτος η απολυτα ταπεινος ?

Γιαυτο σε παω
 

dcure

Επαγγελματίας
Μηνύματα
786
Reaction score
357
Re: Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Να σου πω κάτι κι εγώ που έχω διαβάσει πολλά εδώ και ακούω κυρίως βινύλιο?Σε κουβέντα να βρισκόμαστε!Από κάποιες συζητήσεις έχω μάθει αρκετά πράγματα αλλά είναι και άλλες..όλο εφέ και εγωισμό.Για αυτό που είμαι πλέον βέβαιος είναι οτί το βινύλιο είναι ΚΑΙ φετίχ, και μόνο που τον βλέπω να γυρίζει φτιάχνομαι,τώρα για τα υπόλοιπα παίζουν όλα το ρόλο τους,το θέμα είναι να ακούμε ΜΟΥΣΙΚΗ!Όσον αφορά τους δίσκους των 180gr οι περισσότεροι παίζουν πολύ καλά το θέμα είναι πόσο θα τους πληρώσεις,άμα ψαχτείς πάντως βρίσκεις καλές τιμές.
Συμφωνώ απόλυτα και επίσης εάν δεν πληρώσεις δεν το πονάς,φαντάσου να πήγαινες τζάμπα σε κάθε θέατρο ή συναυλία......
 

Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Συμφωνώ απόλυτα και επίσης εάν δεν πληρώσεις δεν το πονάς,φαντάσου να πήγαινες τζάμπα σε κάθε θέατρο ή συναυλία......
Στο βωμό του "τζάμπα", θυσιάζουμε τον όρο "μουσική".

Από τότε που το ιντερνέτι μας πρόσφερε μέσω διαφόρων τρόπων, δωρεάν μουσική, όλοι μας έχουμε σταματήσει να ακούμε!

Για ανατρέξτε ο καθένας από σας (κι εγώ πρώτος) στα σκληροδίσκια σας... Κανείς μας δε στρώνεται να σκαλίσει το δίσκο με τα 50-100.000 τραγούδια του!

Έχω κάνει μια απίστευτη συλλογή από όλη τη δισκογραφία ξένη και ελληνική, δομημένα και ταξινομημένα σε φακέλους, ανά καλλιτέχνη και το μόνο που έχω καταφέρει είναι να χαζεύω (που και που) το δημιούργημά μου! Λίγες είναι οι φορές που έχω ακούσει μουσική απο αυτό!

Τώρα θα μου πεις γιατί δεν αγοράζεις cd?? Μα γιατί να το κάνω?? Να πληρώσω για κάτι που το βρίσκω τζάμπα δεξιά κι αριστερά?? Ποια θα είναι η αξία του??

Γι αυτό και αγόρασα εν τέλη πικάπ! Για να μπορώ να πηγαίνω να κάνω shopping therapy σε δίσκους! Για να έχω τη χαρά να πάω στο σπίτι, να ανοίξω το νέο μου απόκτημα και να το βάλω στο πλατώ! Για να ικανοποιήσω το φετίχ μου και να το δω να γυρνάει με απόλυτη σταθερότητα!

Για να μπορέσω να απολαύσω τη μουσική μου, θα πρέπει να έχω πληρώσει. Να πληρώσω για κάτι που ο άλλος θα το έχει τζάμπα?? Όχι...

Τώρα είτε είναι 180γρ είτε 80 λίγο μ' ενδιαφέρει κι αυτό γιατί παλαιότερα η κοπή των βινυλίων ήταν σε ανώτερα κατασκευαστικά επίπεδα! Σήμερα αγοράζεις ενα δίσκο των 180gr και το κόψιμο της περιμέτρου είναι χειρότερο από ένα δίσκο γραμμοφώνου των 75 στροφών!! Ανοίγεις μέσα και δεν ξέρεις τι θα βρείς! Γι αυτό και δε μ ενδιαφέρει καθόλου!

Αυτό που γουστάρω τελικά είναι οτι πλέον ακούω μουσική!!!:126:
 

Μηνύματα
2.256
Reaction score
249
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

εσεις που εχετε 10000+ τραγουδια τζαμπα που τα βρηκατε ρε παιδια, εκτος αν εννοειτε τζαμπα μουσικη απο αγνωστα συγκροτηματα
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.843
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Γραφεσαι στο Rapidshare ας πουμε και με 17 € μπορεις να κατεβαζεις 5 γιγα την μερα επι 6 μηνες.Κανε τον λογαριασμο και ..........να τα 10.000 κομματια.
Ναι .........ειναι επισημη πειρατια
 

dcure

Επαγγελματίας
Μηνύματα
786
Reaction score
357
Πρέπει να γνωρίζετε φίλοι ότι μόνο τα φθαρτά πράγματα στη ζωή έχουν πραγματική αξία!!επίσης η συναισθηματική αξία που θα συνοδεύει κάθε δίσκο βινυλίου,είναι ανεκτίμιτη!άλλωστε μιλάμε για τέχνη,με εξώφυλλα,εσώφυλλα,σημειώσεις κτλ,το να κάνει κάποιος τον έξυπνο<< εγώ έχω κατεβάσει τόσες χιλιάδες κομάτια τσάμπα>> μόνο μεγάλο ΚΑΚΟ δημιουργεί στα έργα των ανθρώπων.......
 

Μηνύματα
2.256
Reaction score
249
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

και υπαρχουν πειρατικα υψηλης ποιοτητας;
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.843
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

ναι.Τα περισσοτερα ειναι τελεια ριπαρισμενα
 

Μηνύματα
5.008
Reaction score
4.250
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Εγω δεν εχω καταλαβει γιατι να ακουμε με τα ματια και οχι με τ αυτια!!
Τι ειναι αυτα που διαβαζω εδω περα. Εχουμε μουσικη στον σκληρο και επειδη ειναι τζαμπε δεν μας συγκινει να την ακουμε και αγοραζουμε πικαπ για να ακουμε τα ιδια κομματια. Ο ορισμος του μαζοχισμου!!

Προσωπικα τους εχω λιωσει τους σκληρους. Εχω και πικαπ, ακουω κι απο κει, αλλα κομματια που για καποιο λογο δεν τα εχω σε σκληρους. Τα εξωφυλλα των δισκων τα βλεπω σε οτι μεγεθος θελω.
Αν θελω πχ να το βλεπω στα 3 μετρα ανοιγω τον βιντετοπροβολεα και βλεπω εκει το περιεχομενο του σκληρου μαζι με τα εξωφυλλα.
 

Μηνύματα
4.252
Reaction score
11
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Τα εξωφυλλα των δισκων τα βλεπω σε οτι μεγεθος θελω.
Αν θελω πχ να το βλεπω στα 3 μετρα ανοιγω τον βιντετοπροβολεα και βλεπω εκει το περιεχομενο του σκληρου μαζι με τα εξωφυλλα.
Aπό πρεσβυωπία πως πας;

:142:
 


Μηνύματα
2.718
Reaction score
5.848
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Γεια σας φίλοι,

Ήταν το 1992 όταν έπρεπε να αποφασίσω αν θα επενδύσω σε CD ή βινύλιο. Είχα τότε, από τα φοιτητικά μου χρόνια, περίπου 200 δίσκους. Ήταν βέβαια και η εποχή της εισόδου του CD στην ζωή μας.
Μετά από σκέψη και αφού η δισκοθήκη μου ηταν περιορισμένη, αποφάσισα να συνεχίσω ψηφιακά. Αγόρασα τότε το top loader CD player της Musical Fidelity (με τις λάμπες που προεξείχαν στην πάνω επιφάνεια) και ξεκίνησα.
Το πικάπ μου ήταν ένα ευτελές Philips και οι πρώτες εντυπώσεις από το ψηφιακό άκουσμα...θα έλεγα καλές. Φυσικά σιγά σιγά συνήθισε το αυτί και η σύγκριση πλέον γινόνταν μεταξύ των διαφόρων ψηφιακών ηχογραφήσεων (που κυμαίνονται από το 0 έως το 10!!!). Το ίδιο φυσικά ίσχυε και με τους δίσκους βινυλίου.
Τα CD έγιναν πολλά, αλλά η υλική αξία τους μηδαμινή. Από τη στιγμή που περάσουν στον σκληρό δίσκο και αντιγραφούν σε 5-10 CD-R για να μοιραστούν σε κάποιους φίλους, η αξία τους αυτόματα εκμηδενίζεται.
Έτσι λοιπόν, μετά από 18 χρόνια συνειδητοποίησα την πραγματική αξία των δίσκων βινυλίου. Πέρα από την οποιαδήποτε ηχητική τους απόδοση, αποτελούν μια επένδυση τόσο συναισθηματική όσο και ‘χρηματιστηριακή’ αφού διατηρούν αναλλοίωτη σχεδόν την αξία τους με το πέρασμα του χρόνου.
Αποφάσισα λοιπόν να στήσω ξανά ένα βινυλιακό σύστημα και να αρχίσω να επενδύω τα χρήματά μου αγοράζοντας δίσκους βινυλίου.
Το τωρινό μου CD player είναι το Unison Research Unico CD (περίπου 2000 ευρώ) και το αναλογικό σύστημα το Acoustic Solid Classic Wood πλατώ + WBT 211 βραχίονα + Zyx R50 Bloom κεφαλή (όλα περίπου 3000 ευρώ) (με phono το Trichord Research Diablo + NCPSU: περίπου 1400 ευρώ).
Λοιπόν η πρώτη μου ενέργεια ήταν να κάνω συγκριτικές ακροάσεις κάποιων παλιών δίσκων αρχικά με τα αντίστοιχα CD. Διατηρώντας την ανάμνηση του ήχου των δίσκων μου ήμουν πεπεισμένος για την ηχητική τους υπεροχή.
’Ομως η πραγματικότητα ήρθε να με διαψεύσει καθ΄ότι υπήρχαν CD που ακούγονταν σαφώς καλύτερα από το αντίστοιχο βινύλιο (συνήθως όμως κακής ποιότητας ελληνικά βινύλια), CD που ήταν εφάμιλλα με τον αντίστοιχο δίσκο και φυσικά CD με χειρότερο ήχο από το αντίστοιχο βινύλιο.
Τα 180 gr ποτέ δεν ήταν εγγύηση υπεροχής για τον δίσκο, ενώ αντίθετα η χώρα παραγωγής νομίζω ότι έχει μεγαλύτερη αξία. Παράδειγμα όσα γιαπωνέζικα έχω αγοράσει (που συνήθως είναι 140 γρ) ακούγονται αξιοπρεπέστατα. Επίσης και οι γαλλικής κοπής δίσκοι είναι αρκετά καλοί, όπως και οι αμερικάνικοι.
Αυτή λοιπόν τη στιγμή, πραγματικά δεν μπορώ να γείρω προς τη μια ή την άλλη πλευρά. Έχουν άραγε βελτιωθεί τόσο πολύ τα σημερινά CD players? Δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στην ποιότητα ηχογράφησης? Δεν ξέρω. Πάντως η σύγκριση είναι δύσκολη και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει νικητής μεταξύ CD και βινυλίου!
 

Μηνύματα
2.718
Reaction score
5.848
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Α! και κα΄τι άλλο
ποιος μπορεί να μου εξηγήσει πως ανεβάζω φωτογραφίες στο Forum. Δηλαδή όταν κάνω ένα σχόλιο και θέλω μέσα στο κείμενο να επισυνάψω και φωτο. Όχι link αλλά να εμφανίζεται μαζί με το κέιμενο
 





Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Μηνύματα
3.026.714
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας
Top