Συμβουλες για κραδασμους στο πικαπ

Reaction score
283
Παιδια εχω ενα πικαπ της Nottingham Analogue to Horizon και το εχω βαλει επανω σε γρανιτη 3 εκατοστα περιπου,ο οποιος ειναι πανω σε ρακ της exelixis.Το ερωτημα ειναι οτι συμφωνα με οτι εχω ακουσει για να αποδωσει η λυση του γρανιτη πρεπει να τον απομονωσω απο το ξυλο του ρακ με ποδαρακια σαρμποθανης,ισχυει αυτο;αν ναι ποια να προτιμησω; η αν υπαρχει καποια λυση πιο οικονομικη να ψαξω να βρω κατι μη επωνυμο πχ καποιο μαγαζι που να εμπορευεται σαρμποθανη,θελω τα φωτα σας.:123:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924
Απάντηση: Συμβουλες για κραδασμους στο πικαπ

Ποδαράκια σορμποθάνης δεν θα βρεις για τόσο μεγάλο βάρος, καθώς το υλικό είναι πολύ μαλακό. Φύλλο σορμποθάνης, ναι, σε όλη την επιφάνεια του γρανίτη. Όσο αυξάνεται το πάχος του φύλλου, τόσο μειώνεται η ιδιοσυχνότητα της ανάρτησης.

Reaction score
3.967

Ποδαράκια σορμποθάνης δεν θα βρεις για τόσο μεγάλο βάρος, καθώς το υλικό είναι πολύ μαλακό. Φύλλο σορμποθάνης, ναι, σε όλη την επιφάνεια του γρανίτη. Όσο αυξάνεται το πάχος του φύλλου, τόσο μειώνεται η ιδιοσυχνότητα της ανάρτησης.

Απέ πού?:145:

Reaction score
283

Κυριοι ευχαριστω,αυτο το εχω ξαναδει πιστευω να βγαινει και σε μεγαλυτερη επιφανεια αν δεν κανω λαθος ,αλλιως για τον γρανιτη θα χρειαστω αρκετα 59 επι 39 ειναι η επιφανεια:140: η υπαρχει καποιος αλλος τροπος.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Πάρε να δοκιμάσεις και αυτα τα αυτοκόλητα διαφανη "δάκρυα" (τα λέω εγώ) από σιλικόνη νομίζω

Δες σε είδη κιγκαλερίας τα TESSA - φτηνά είναι και βάλε όσα λιγότερα αντέχουν το βάρος...

Reaction score
283

θα το κοιταξω και αυτο,εχω ακουσει και για φυλλα φελου που πουλανε στο πρακτικερ,κανουν τιποτα αυτα;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Κάνε δοκιμές με φτηνα υλικά αλλά γενικά...

... μην βάζεις φύλλα γιατί πάλι θα μεταδίδεται η δόνηση από κάτω.

Βάλε κομματάκια σε σημεία... ΙΜΗΟ

Reaction score
2.248

Εγώ θα έκανα μηχανική γείωση με το ρακ μου βάζοντας ακίδες κάτω από τον γρανίτη αντί για μηχανική απομόνωση που θες να κάνεις.

Πλατό μάζας έχεις......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ποδαρακια σορμποθανης θα βρεις για καθε ειδους βαρος, απλα μαλλον δεν θα βρεις απο ελλαδα.εγω το 05 εφερα απο αμερικη
βιομηχανικα εννοηται.Και ασχημα σε εμφανιση.Τα εβαλα κατω απο το τοτε σαμπ της σανφαιαρ.αν θες διευθυνση μου λες.
Αν και θα σου ελεγα να δοκιμσαει καποια πραματα πριν προβεις σε αγορες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

στο σαιτ της sorbothane πανω δεξια θα δεις απο ποιον αγοραζα, αλλα εχει καμποσους ντιλερς.Προσοχη εκει που θα ακουμπα.
Αν ειααι αθηνα και θες τιποτα για δοκιμη μου λες

Reaction score
283

Πατησα στο σαιτ που αναφερες και επελεξα την επιλογη 17-23 λιμπρες και με πηγε για αγορα στο Αμαζον ,καλη η τιμη.Εγω μενω Αθηνα στο Μαρουσι,και θα ηθελα να ακουσω.Επισης σκεφτηκα και για soundcare ποδαρακια,δεν ξερω αν ειναι καλη επιλογη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.659

Παιδια εχω ενα πικαπ της Nottingham Analogue to Horizon και το εχω βαλει επανω σε γρανιτη 3 εκατοστα περιπου,ο οποιος ειναι πανω σε ρακ της exelixis.
αυτό που έχεις κάνει, είναι να καταφέρεις να με μπερδέψεις! :137:

Reaction score
283

αυτό που έχεις κάνει, είναι να καταφέρεις να με μπερδέψεις! :137:
Αν εννοεις τα 3 εκατοστα περιπου που αναφερα ειναι το παχος του γρανιτη,αν σε μπερδεψε αυτο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.659

δε με μπέρδεψε αυτό.

τι χρειάζεσαι να κάνει ο γρανίτης? τι χρειάζεσαι να κάνει το ρακ της exelixis?

τι κάνει η ανάρτηση του πικάπ σου? πως σχεδιάστηκε όλη η βάση του πικάπ σου, με ποια λογική, να κάνει τι?

βάλτα σε μια λογική αν μπορείς, γιατί είμαι μπερδεμένος, δε βγάζω άκρη τι πρέπει να κάνει το ένα και τι το επόμενο...

Reaction score
283

δε με μπέρδεψε αυτό.

τι χρειάζεσαι να κάνει ο γρανίτης? τι χρειάζεσαι να κάνει το ρακ της exelixis?

τι κάνει η ανάρτηση του πικάπ σου? πως σχεδιάστηκε όλη η βάση του πικάπ σου, με ποια λογική, να κάνει τι?

βάλτα σε μια λογική αν μπορείς, γιατί είμαι μπερδεμένος, δε βγάζω άκρη τι πρέπει να κάνει το ένα και τι το επόμενο...
Αυτο που που θελω να κανω ειναι να απομονωσω το πλατο μαζας απο τους κραδασμους που μεταφερουν τα ηχεια στο ρακ και αυτο με τη σειρα του τις μεταφερει στο πικαπ,απλα εχω διαβασει οτι η λυση μπαζει και χρειαζεται να τοποθετηθει σαρμποθανη,απο εκει και μετα δεν εχω να πω κατι παραπανω,δεν εχω τις γνωσεις πιθανον.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καποια στιγμη φωναξα ενα γριβιουερ
του λεω στο τηλεφωνο : θελω να νομιζεις οτι τα παραλεω , Ερχεται ακουει τα stillpoints μουρλαθηκε
δεν πιστευε τι ακουγε.
Μετα απο καμποσο καιρο του λεω ελα να τα ξανακουσεις και σου λεω οτι δεν θα κανουν την ιδια διαφορα.Ερχεται και ακουει
δεν μπορουσε να καταλαβει τι ειχα κανει.
Ειχα βαλει το ρακ σε ακιδες.
βεβαια σε 2 περιπτωσεις αυτα δεν δουλεψαν.
Αλλα μονο σε 2

Reaction score
283

το ΗΟΡΙΖΟΝ εχει τρια ποδαρακια και ακουμπα πανω στο plinth και ετσι απομονωνεται απο την βαση,και εφοσον ειναι πλατο μαζας χρειαζεται μηχανικη γειωση,οποτε θα μπουν ακιδες κατω απο το γρανιτη με πιατακια και μαλλον τις soundacare.Ευχαριστω τον GeoVaz για τις πολυτιμες συμβουλες του.:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.803
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός