παρατραγουδα απο την hi end

Reaction score
54
Απάντηση: παρατραγουδα απο την hi end

"Εγώ άκουσα έναν λαμπάτο Lyric με τα aliante βάσης, αλλά έπαιζαν με ένα north star dac και trasmport pc. Το αποτέλεσμα στην έκταση του χαμηλού ήταν δυσανάλογο με το μέγεθος των ηχείων, η μεσαία απλά μαγική και οι υψηλές διαυγείς αλλά καθόλου κουραστικές. Αναλογικό άκουσμα με ψηφιακή πηγή, (αυτό που έψαχνα δηλαδή!) Επίσης ο πωλητής ήταν πολύ καταδεκτικός στις ερωτήσεις μου και καθόλου "απογειωμένος" όπως κάποιοι άλλοι."

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Ήταν το πιο όμορφο άκουσμα της έκθεσης για μένα. Και ο λιλιπούτειος ενισχυτής είχε ισχύ 2Χ10 βατ, όπως μου είπε ο πωλητής.

Reaction score
62

Από τα ακριβά συστηματα που άκουσα όμως, υπήρξε ένα που σημάδεψε την ακουστική μου μνήμη και θα αποτελεί το απόλυτο reference άκουσμα για μένα. Ηταν αυτό της Tune Audio με ήχους από master tapes. Γενικά είμαι συγκρατημένος στις εκδηλώσεις μου, αλλά όταν το άκουσα, γύρισα στον κύριο που ήταν πίσω από το Studer και του είπα: "Υπέροχος ήχος, συγχαρητήρια".....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018

Μην το πσάχνεις... τζίτερ υπάρχει ακόμη και όταν πάιζει λάϊβ ένα γκρούπ unplugged!!!
:137:
Γεγονός...Ακόμα και στην αντίληψη ζωντανού ήχου παρεμβάλλεται η Κβαντική Αβεβαιότητα.

http://www.ekivolos.gr/Ta paradoja tou Zenona.htm
http://www.math.uoa.gr/web/activ/magaz/teyxos3/thema7.html
http://moleng.physics.upatras.gr/personnel/Koukaras/download/Zeno.pdf
Από τα ακριβά συστηματα που άκουσα όμως, υπήρξε ένα που σημάδεψε την ακουστική μου μνήμη και θα αποτελεί το απόλυτο reference άκουσμα για μένα. Ηταν αυτό της Tune Audio με ήχους από master tapes. Γενικά είμαι συγκρατημένος στις εκδηλώσεις μου, αλλά όταν το άκουσα, γύρισα στον κύριο που ήταν πίσω από το Studer και του είπα: "Υπέροχος ήχος, συγχαρητήρια".....
Ύστερα από την παρουσία του Studer(με ηχητική νοστιμιά ανάλογη ενός...Strudel:135:),είναι απορίας άξιον με τί ΄΄θράσος΄΄ θα εμφανίζονται τα ΄΄γρυλλορούτερ΄΄ ως αναλογικές συσκευές αναφοράς σε μελλοντικές εκδηλώσεις...:126:

Reaction score
1.128

Εγώ άκουσα έναν λαμπάτο Lyric με τα aliante βάσης, αλλά έπαιζαν με ένα north star dac και trasmport pc. Το αποτέλεσμα στην έκταση του χαμηλού ήταν δυσανάλογο με το μέγεθος των ηχείων, η μεσαία απλά μαγική και οι υψηλές διαυγείς αλλά καθόλου κουραστικές. Αναλογικό άκουσμα με ψηφιακή πηγή, (αυτό που έψαχνα δηλαδή!) Επίσης ο πωλητής ήταν πολύ καταδεκτικός στις ερωτήσεις μου και καθόλου "απογειωμένος" όπως κάποιοι άλλοι.
Υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν καβαλήσει το καλάμι και δεν ζητάνε μια περιουσία για να πάρεις ηχοσύστημα!!Εγώ κατέληξα πριν από ένα χρόνο και πήρα τα aliante nova δαπέδου με τα οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος και ηρέμησα από το θέμα ''ηχεία''.Τα βάσης τα άκουσα,σαφώς καλύτερα αλλά ακριβότερα από τα nova,και μάλιστα έπαθα πλάκα καθώς σαν εταιρία δεν την είχα καν ακουστά,από τις λιγότερο διαφημιζόμενες του χώρου αλλά η σχέση τιμής-απόδοσης είναι άριστη.

Reaction score
1.128

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Ήταν το πιο όμορφο άκουσμα της έκθεσης για μένα. Και ο λιλιπούτειος ενισχυτής είχε ισχύ 2Χ10 βατ, όπως μου είπε ο πωλητής.[/QUOTE]

Για τον μικρό της lyric μιλάμε έτσι?Δεν είναι να τρελαίνεσαι?Τι άκουσμα βγάζουν 10 βατ made in germany?

Reaction score
54

Ναι γι αυτόν μιλάω. Τελικά είναι 2Χ12 βατ Lyric Ti 24 tube με τιμή
καταλόγου 950 ευρώ.
Μεγάλο ρόλο έπαιξε πάντως το dac της North Star Design usb dac 32.
Άκουγες ήχο ρευστό, αναλογικό. Το συγκεκριμένο dac δέχεται μέσω
usb αρχε'ια 32/192. Πάντως η σύγκριση ,που κάνεις με τα ηχεία σου
είναι άνιση, γιατί μην ξεχνάς ότι τα μικρά aliente τα ακούσαμε σε
απόσταση αναπνοής.

Reaction score
62

Ύστερα από την παρουσία του Studer(με ηχητική νοστιμιά ανάλογη ενός...Strudel:135:),είναι απορίας άξιον με τί ΄΄θράσος΄΄ θα εμφανίζονται τα ΄΄γρυλλορούτερ΄΄ ως αναλογικές συσκευές αναφοράς σε μελλοντικές εκδηλώσεις...:126:
:143::143:

Reaction score
1.128

Ναι γι αυτόν μιλάω. Τελικά είναι 2Χ12 βατ Lyric Ti 24 tube με τιμή
καταλόγου 950 ευρώ.
Άκουγες ήχο ρευστό, αναλογικό. Το συγκεκριμένο dac δέχεται μέσω
usb αρχε'ια 32/192. Πάντως η σύγκριση ,που κάνεις με τα ηχεία σου
είναι άνιση, γιατί μην ξεχνάς ότι τα μικρά aliente τα ακούσαμε σε
απόσταση αναπνοής.
To ξέρω φίλε μου οτί είναι άνιση καθώς εγώ δεν έχω το λαμπάτο lyric,αν και μετάνιωσα που δεν τον πήρα και φυσικά δεν έχω το dac της North Star Design usb dac 32 αλλά ψάχνομαι για το μικρότερο(essentio).Aν τα είχα σίγουρα θα είχα και ήχο που άλλοι ζητάνε πολλά χιλιάρικα για να σου προσφέρουν,εκτός αν εννοούσες κάτι άλλο και δεν κατάλαβα.

Reaction score
54

Πέρα από το σύστημα, εννοούσα ότι τα μικρά aliente , λόγω χώρου και χαμηλής έντασης τα ακούσαμε από απόσταση μισού μέτρου, οπότε δε μπορούμε να κάνουμε άμεσες συγκρίσεις, με το πώς παίζουν τα δικά μας ηχεία. Πάντως και το DacMagic της cambridge θαύματα κάνει με 350 ευρώ μόνο.

Reaction score
1.128

Πέρα από το σύστημα, εννοούσα ότι τα μικρά aliente , λόγω χώρου και χαμηλής έντασης τα ακούσαμε από απόσταση μισού μέτρου, οπότε δε μπορούμε να κάνουμε άμεσες συγκρίσεις, με το πώς παίζουν τα δικά μας ηχεία. Πάντως και το DacMagic της cambridge θαύματα κάνει με 350 ευρώ μόνο.
Συμφωνώ.Oσο για το dacmagic δεν έχω άποψη γιατί δεν το έχω ακούσει

Reaction score
1.128

Επειδή φεύγουμε από το θέμα του νήματος, δες αυτό το λινκ αν ενδιαφέρεσαι http://www.cambridgeaudio.com/product_reviews.php?PID=320
Εγώ το αγόρασα χθες και ήταν όντως μια εύηχη αναβάθμιση.
Είχες τη δυνατότητα να το ακούσεις πριν την αγορά?Αυτό πες μου μόνο και επιστρέφουμε στο θέμα μας γιατί όντως χαλάμε το νήμα...

Reaction score
4

...http://www.cambridgeaudio.com/product_reviews.php?PID=320
Εγώ το αγόρασα χθες και ήταν όντως μια εύηχη αναβάθμιση.
[Off topic to]
Δεν έχει πλάκα, που το έχουν στις φωτογραφίες, στην επιλογή 44.1 !

:137:

[Off topic to]

Υπήρχε στην έκθεση για να το ακούσεις ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.050

το νου σου με τον ξυλουρη μη γινει κανας μπαρμπερης και αρχιζει και ξυριζει τιποτα ακριβα hi end ακπιβα συστηματα
αυτό ακριβώς καταφέρνει ο Ξυλούρης, να κάνει ένα σωρό ηχοσυστήματα να ξυρίζουν κόντρα, οπότε και απορρίπτονται με τη μία! Κατά βάση, έχει εκπληκτική φωνή, ιδιαίτερη βέβαια, κι ενώ η ηχογράφηση είναι γενικώς "κακή", έχει καταφέρει να σώσει υπέροχες μεσαίες, ακόμα και στις γυναικείες φωνές στα τραγούδια του. Προσωπικά τον ακούω με ιδιαίτερη ευχαρίστηση...:144:

Ύστερα από την παρουσία του Studer(με ηχητική νοστιμιά ανάλογη ενός...Strudel),είναι απορίας άξιον με τί ΄΄θράσος΄΄ θα εμφανίζονται τα ΄΄γρυλλορούτερ΄΄ ως αναλογικές συσκευές αναφοράς σε μελλοντικές εκδηλώσεις...
το θράσος αγαπητέ μου ξεκινάει από το κοστολόγιο. αν ξεπεράσει αυτό το "εμπόδιο", μετά δεν υπάρχουν όρια....:126:

Άκουγες ήχο ρευστό, αναλογικό.
όχι φίλε μου. άκουγες ήχο "ρευστό" (ή όπως αλλιώς θες), ψηφιακό. :145:

το "αναλογικός" δεν είναι "κοσμητικό επίθετο"...:138:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

αυτό ακριβώς καταφέρνει ο Ξυλούρης, να κάνει ένα σωρό ηχοσυστήματα να ξυρίζουν κόντρα, οπότε και απορρίπτονται με τη μία! Κατά βάση, έχει εκπληκτική φωνή, ιδιαίτερη βέβαια, κι ενώ η ηχογράφηση είναι γενικώς "κακή", έχει καταφέρει να σώσει υπέροχες μεσαίες, ακόμα και στις γυναικείες φωνές στα τραγούδια του. Προσωπικά τον ακούω με ιδιαίτερη ευχαρίστηση...:144:

το θράσος αγαπητέ μου ξεκινάει από το κοστολόγιο. αν ξεπεράσει αυτό το "εμπόδιο", μετά δεν υπάρχουν όρια....:126:

όχι φίλε μου. άκουγες ήχο "ρευστό" (ή όπως αλλιώς θες), ψηφιακό. :145:

το "αναλογικός" δεν είναι "κοσμητικό επίθετο"...:138:
Κάποτε σε ένα δίσκο που έκανα mastering αποφάσισα να το δουλέψω μόνο με τα ψηφιακά συστήματα που έχω του Weiss γιατί θεώρησα πως αυτό χρειαζόταν.

(Συνήθως δουλέυω με διάφορα αναλογικά και κάνω fine-tuning ψηφιακά)

Την άλλη μέρα με παίρνει τηλέφωνο ο πελάτης αφου άκουσε το δείγμα ενθουσιασμένος " ... τι ωραίος, καταπληκτικός αναλογικός ήχος !!...."

Reaction score
54

Βλέπει κάποιος κάτι όμορφο και λέει: "Κοίτα τι ωραίο που είναι...Σαν ψεύτικο!" Βλέπει κάτι ψεύτικο και λεει "κοίτα τι ωραίο πού είναι....σαν αληθινό!" Αυτό μου θυμίζουν οι χαρακτηρισμοί ψηφιακός, αναλογικός, όταν αναφερόμαστε στο τι ακούμε.

Κάποια ειρωνικά σχόλια τα γράφω ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Δεν άκουσα αυτό το dac στην έκθεση, όμως το φιάσκο των περισσότερων συσκευών ,που άκουσα, ήταν μεγάλο και ηχηρό.

Reaction score
54

Όποιος δε βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι κατωτάτου για κάποιους. λες και μας ενδιαφέρει η γνώμη τους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.050

Κάποτε σε ένα δίσκο που έκανα mastering αποφάσισα να το δουλέψω μόνο με τα ψηφιακά συστήματα που έχω του Weiss γιατί θεώρησα πως αυτό χρειαζόταν.

(Συνήθως δουλέυω με διάφορα αναλογικά και κάνω fine-tuning ψηφιακά)

Την άλλη μέρα με παίρνει τηλέφωνο ο πελάτης αφου άκουσε το δείγμα ενθουσιασμένος " ... τι ωραίος, καταπληκτικός αναλογικός ήχος !!...."
μεγάλη κουβέντα είπες!

ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ από μένα, τον ..."άσχετο"!:126:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018

Ηθικόν δίδαγμα:Γυρνώντας οι μπομπίνες νικάνε τις ΄΄κομπίνες΄΄...:126:

Ένα σημαδιακό ΄΄παρατράγουδο΄΄ αφιερωμένο στους επηρμένους επισκέπτες hi end εκθέσεων:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1196999&postcount=2988

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.194
Members