AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Reaction score
4.419
Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Είναι αρκετό να πούμε πως κάποιοι ασχολούνται 25 χρόνια και άλλοι 3-4 χρόνια με το θέμα ?
Για μενα ΟΧΙ. Ο λογος ειναι οτι 25 με 30 χρονια υπαρχουν παρα πολοι που ασχολουνται με το θεμα. Ακριβως γι αυτο τον λογο ειναι επιθετικος ο τιτλος του νηματος.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Καταλαβαίνω πως όταν δεν γνωρίζουμε πράγματα θεωρούμε πως υπάρχει μια "black magic" η κάποια τρύκ marketing.

Δεν γνωρίζω γιατί το Sonic Studio (Amarra) ακούγεται διαφορετικά -καλύτερα απο τα περισσότερα software αν και γνωρίζω κάποια πράγματα και έχω κάποιες υποψίες. (οχι DSP)

Αν για το Hi-Fi είναι κάτι νέο για τούς επαγγελματίες είναι γνωστό 25 χρόνια. Δύο ονόματα μύθοι υπάρχουν στον ψηφιακό ήχο Weiss - Sonic. Και τελευταία ο B.J.Buchalter της Metric Halo.

*** Για την ιστορία το Sonic ήταν δημιούργημα του Andy Moore το 1971 (!!!!!!) σε mainframe της εποχής. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην τριλογία του πολέμου των άστρων το 1978 με το όνομα "sounddroid !

O Andy Moore ήταν πρωτοπόρος σε hi-res files με πολλά θεωρητικά άρθρα και το Sonic δούλευε hi-res απο το 1995 (!!!)
ϊσως μάθανε κάποια πράγματα τόσα χρόνια .....

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Για μενα ΟΧΙ. Ο λογος ειναι οτι 25 με 30 χρονια υπαρχουν παρα πολοι που ασχολουνται με το θεμα. Ακριβως γι αυτο τον λογο ειναι επιθετικος ο τιτλος του νηματος.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ !! τα τελευταία 4-5 χρόνια ανακάλυψαν άλλοι την Αμερική

Reaction score
4.419

Οκ, παμε σε κατι πιο πρακτικο. Οι οποιεσδηποτε διαφορες ειναι κατα καποιο τροπο μετρησιμες η απλως ακουστες?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.329
Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

αν και ασχολουμαι με το computeter audio πολλα χρονια θα ηθελα να εκφρασω την εξης απορια
πως ειναι δυνατον ενα τοσο βρώμικο περιβαλλον όπως ειναι οι υπολογιστές ( σε επιπεδο rf κτλ ) να θεωρούνται σοβαρά τρανσπορτ?
Με κάποιους απλούς και πανέξυπνους τρόπους: με διαφορικό σήμα (balanced δηλαδή), και διόρθωση λαθών σε συνδυασμό με την κατά περίπτωσιν ανάλογη κωδικοποίηση, κάτι κοινότυπο και απολύτως αποτελεσματικό στα ηλεκτρονικά της πληροφορικής.

Αν αλείψεις τα άρβυλα με χοιρινό λίπος, δεν σε νoιάζει να πατήσεις στα λασπόνερα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.329
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

καλωδια usb και firewire με φεριτες γιατι υπαρχουν ?
α και δεν ειναι επιπεδουν audiophile
Για να καλύπτουν και το υπόλοιπο 0.1% των περιπτώσεων. (Υπάρχουν και high end με ξύλινους φερίτες... :114: :114: )

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Έχετε ασχοληθεί για να δείτε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να γράψεις τον "στοιχειώδη" αυτό κώδικα;

Το πραγματικά στοιχειώδες είναι να κάνεις bypass τον mixer των Windows ή να βάλεις ένα WASAPI στις νεότερες εκδόσεις αλλά βλέπετε ότι οι περισσότεροι και εκεί ζορίζονται...

Άρα καταλήγουμε ότι αυτό το στοιχειώδες κοστίζει τουλάχιστον $295 (όσο το φθηνότερο Amarra).
295 ντόλαρς για να πάρεις κάτι (μαζί με το "καλό" digital volume) που είναι δεδομένο και free στο PC με το Foobar...
Καλό digital volume είναι του Weiss 72 bit precision (αν δεν κάνω λάθος) και της Metric 80 bit.

Ούτως η άλλως για να δουλέψει σωστά ένα σύστημα κάποιο software πρέπει να συνεργάζεται σωστά με κάποιο hardware.
Με αυτή την έννοια είναι στοιχειώδης κώδικας. Και μια M-Audio των 150 € αλλάζει την συχνότητα δειγματολειψίας.

Reaction score
777
αν και δεν έχω ολοκληρώσει τα πειράματα μου με το amarra θα έλεγα οτι μπροστά στο foobar μου φαίνεται λίγο και απλό.έχω ακούσει σε Α/Β διαφορές με το σκέτο itunes.
γενικά το foobar έχει και άλλα ψιψιψονάκια εκτός απο το ποταπό bitperfect που μας πουλάει το amara.α και το "καλό" βόλιουμ και δέν ξέρω και τί άλλο.
το καλό είναι οτι πλέον υπάρχουν έτοιμες συλλογές για itunes το οποίο τρέχει άριστα σε ένα mac.

για τα mac τα χουμε πεί...βέβαια εγώ τα λέω εγώ τ ακούω.έχω βαρεθεί να γνωρίζω κόσμο που βρήκε στο iphone το απόλυτο και μισεί τα apple...επειδή βέβαια ποτέ δέν τα έχει χρησιμοποιήσει.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Οκ, παμε σε κατι πιο πρακτικο. Οι οποιεσδηποτε διαφορες ειναι κατα καποιο τροπο μετρησιμες η απλως ακουστες?
Και τα δύο, κυρίως ακουστές.

Για παράδειγμα πάρε κάποιο software και ένα WAV αρχείο.

Δημιούργησε νέα αρχεία με change gain -10 db, μετά -20 db , μετά -30 db σύνολο -60 db. Στη συνέχεια πάρε το αρχείο των -60 db , ανέβασε το + 30, +20 , + 10.

Κάνε null test στο αρχικό αρχείο με το τελικό.

Να δούμε πόσα απίδια ποιάνει κάθε προγραμματιστής .....

Τι σχέση έχει αυτό με ένα απλό playback ? Κάποιος που ξέρει να γράφει κώδικα , ξέρει τι κάνει γενικώτερα.

Reaction score
4.419

Και τα δύο, κυρίως ακουστές.

Για παράδειγμα πάρε κάποιο software και ένα WAV αρχείο.

Δημιούργησε νέα αρχεία με change gain -10 db, μετά -20 db , μετά -30 db σύνολο -60 db. Στη συνέχεια πάρε το αρχείο των -60 db , ανέβασε το + 30, +20 , + 10.

Κάνε null test στο αρχικό αρχείο με το τελικό.

Να δούμε πόσα απίδια ποιάνει κάθε προγραμματιστής .....

Τι σχέση έχει αυτό με ένα απλό playback ? Κάποιος που ξέρει να γράφει κώδικα , ξέρει τι κάνει γενικώτερα.
Μη με μπερδευεις ρε Χρηστο, καλα τα παμε ως τα τωρα. Απλα πραγματα, εχουμε σε δυο φλασακια το ιδιο κοματι π.χ. σε μορφη φλακ (αντε για ψυχολογικους λογους να μη σου χαλασουμε το χατηρι ας το εχουμε και αλλη μια φορα σε γουαβ).

Εχουμε τρεις συσκευες. Ενα media player (πχ Dune) ενα πισι που δουλευει με foobar και το χαιενταδικο μακ με αμαρα. Τι λες οι διαφορες σε μπλαιντ τεστ θα ειναι ακουστες? Προσωπικα το κοβω λιγο δυσκολο (αν μη τι αλλο, ετσι πιστευα μεχρι τα τωρα).

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Ο Χατζηστάμου με Μακ, ο Θέμης με Μακ, ο Στριφτός με Μακ, ο Χιούστον με Μακ, με έχουν περικυκλώσει, βοήθειαααααααα....
Σελω και γωωωωωω Κογιουλι μουυυυυυυ!!!!!!!:143::143::143:

Reaction score
150
Αν βρει κάποιος το γιατί ακούγεται καλύτερα (λέμε τώρα γιατί δεν το πιστεύω) ας μας πει κι εμάς.

Όσο κι αν ψάχνω δεν το βρίσκω αυτό το γιατί και επικρατεί μια ασάφεια ανάλογη αυτή των high-end καλωδίων στο Internet.

Και μια άποψη με την οποία συμφωνώ:

"To be completely honest, I don't see how any software which is bit perfect can claim to be better than another bit perfect software. Fact is, media monkey, foobar, itunes, and slimserver along with a host of other freeware (important word that, it's free) offer bit perfect output when properly set up. I've seen nothing in any literature put out my Amarra or in any review of the product which would explain to the satisfaction of a disinterested party why Amarra would have any advantage, let alone one which justifies the $900+ differential between it and the freeware. In short, all this sounds like bullshit to me."

Και επί της ευκαιρίας, γιατί έριξαν την τιμή στα $695 ενώ ξεκίνησε με $1500? (το έχουν σπάσει διαβάζω)

Το Pure Vinyl τους κοντράρει άσχημα με πολύ χαμηλότερη τιμή.

Συγνώμη γι'αυτό που θα πω αλλά για hiendια του κερατά δείχνει με αυτή την τιμή.

Άντε μη χέσω που θα το χρεώσουν το σκατο plugin όσο το Autocad.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Θα συμφωνήσω μαζί σου και θα προσθέσω:

Κάτι τέτοια λέγανε και στη Microsoft μέχρι που βγήκε η Google, ο Firefox:138:.

Η πληροφορική και ειδικά το software δεν έχει μόνο δεινόσαυρους! Έχει και πιτσιρικάδες που σου τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια και μέχρι να σηκωθείς έχει αλλάξει το τοπίο.

Reaction score
1.188

Χίλιες φορές τα έχουμε πει...
Τα MAC, με όλα τα καλά και τα χρυσά που τους δίνει το unixακι που τρέχει από πισω, απλά δεν έκαναν για τη δουλειά που τα θέλουμε λόγω του ότι δεν άλλαζε αυτόματα η δειγματοληψία.
Το να πρέπει να έχεις το νου σου κάθε φορά για το τι κομμάτι θα βάλεις ώστε να επιλέξεις την ανάλογη δειγματοληψία είναι, τουλάχιστον, ανόητο και το να ισχυρίζεσαι ότι το κάνεις γιατί δεν ξέρεις να βάλεις ένα ρημάδι WASAPI στα Windows δε στέκει ως επιχείρημα από όπου κι αν το πιάσεις.
Αν είναι έτσι όπως τα λες τότε δεν υπάρχει bit perfect σήμα στα mac εφόσον αλλάζει η δειγματοληψία.

Στο PC μου με την Audiotrak Prodigy Cube και Asio4all όλα τα ψηφιακά ποτενσιόμετρα είναι απενεργοποιημένα, ακόμα και του MediaMonkey. Ηχος εξακολουθεί να ακούγεται ακόμα και όταν πατήσω mute στο MediaMonkey.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν δίνω ψηφιακό σήμα στο Behringer Ultamatch που διαθέτει ενδεικτικές λυχνίες, βλέπω ότι ανάβει η αντίστοιχη λυχνία με το αρχείο που παίζω. Αν παίζω 44,1 θα ανάψει το 44,1 KHz αν το επόμενο κομμάτι είναι 96άρι θα ανάψει αυτόματα η 96 KHz λυχνία κ.ο.κ.

Αρα παίζω bit perfect 1000%

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Ρε σείς μη με μπλέκεται σ αυτήν την διαμάχη:116:
Ο λόγος που πήγα σε mac δεν ήταν η ομορφία και το hype του αλλά το,εξαιρετικά,απλό και ασφαλές λειτουργικό του σε σχέση με τα windows.Οκ θα μπορούσα να βάλω linux ευθής εξ αρχής αλλά βαριόμουν την όλη διαδικασία.Το πλήρωσα χρυσό σε σχέση με τις δυνατότητες του;Σίγουρα!Εις γνώση μου βέβαια..
Πάντως ένα,σωστά στημένο(πιό δύσκολο απ ότι φαντάζονται οι περισσότεροι) pc ρίνχει χαλαρά σε οποιοδήποτε mac σε όλους τους τομείς και μάλιστα σε κλάσμα κόστους.
Θέλει όμως πολύ ασχολία το άτιμο για να είναι συνέχεια up to date και την βαριέμαι την διαδικασία.Ενώ το mac είναι,σχεδόν,plug n play.
Και μην μπλέκεται τους επαγγελματίες σε αυτή την διαμάχη.Ο λόγος που επιλέγουν mac είναι καθαρά ασφαλείας και σταθερότητας.Αν είναι να τρέχεις να στείλεις έντυπο για εκτύπωση προτιμάς να δώσεις κάτι (ή πολύ) παραπάνω αλλά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα σκαλώσει ο υπολογιστής παρά να φάει σκάλωμα το λειτουργικό και να μείνεις με την δουλειά στο χέρι.Για αυτό και τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας(γιατί απο εκεί έγιναν γνωστά τα mac σε εργασιακό περιβάλλον) πόνταραν σε αυτούς τους υπολογιστές.Γιατί είναι σταθερότατα.Για κανέναν άλλο λόγο.
Ε μετά άρχισαν να τσιμπάνε και άλλοι επαγγελματίες οπότε μπήκε το νερό στ αυλάκι..

Πάντως πλεόν πολλοί επαγγελματίες βρίσκουν λύσεις σε pc που και πιό οικονομικές τους έρχονται και με ένα σωστό στήσιμο δεν έχουν προβλήματα.Αυτό γίνεται γιατί οι δυνατόητες των νέων pc(hardwareικά) είναι πολύ παραπάνω απ τις απαιτήσεις τους οπότε δεν τα ζορίζουν και δεν ''σκάνε''.Και μιλάμε για εταιρίες κολλοσούς στον χώρο τους(ΔΟΛ,Πήγασος κτλ..).

Τώρα που εμπλέκονται οι sound engineers;Ε,είδαν κάτι απλό στη χρήση,σταθερό με υποστήριξη και όρμησαν.Λίγο ναμίζεται ότι είναι αυτό για έναν επαγγελματία.

Στα περί απόδωσης τι να πώ.Εμπλέκονται στην μέση μαθηματικά που δεν είναι του επιπέδου μου(και δεν πρόκειτε ποτέ να γίνουν γιατί δεν έχω πλεόν τον χρόνο και την όρεξη) οπότε ..

(Ντεν έχει πάντως Αμάρα καρντίες μου και δεν θα πρόκειτε να έχει.Το θεωρώ πανάκριβο για αυτά που κάνει και υποπτεύμαι ότι καποιο DSP έχει που κάτι αλλάζει.Επιφυλάσομαι..)

Reaction score
685

Αν βρει κάποιος το γιατί ακούγεται καλύτερα (λέμε τώρα γιατί δεν το πιστεύω) ας μας πει κι εμάς.

Όσο κι αν ψάχνω δεν το βρίσκω αυτό το γιατί και επικρατεί μια ασάφεια ανάλογη αυτή των high-end καλωδίων στο Internet.

Και μια άποψη με την οποία συμφωνώ:

"To be completely honest, I don't see how any software which is bit perfect can claim to be better than another bit perfect software. Fact is, media monkey, foobar, itunes, and slimserver along with a host of other freeware (important word that, it's free) offer bit perfect output when properly set up. I've seen nothing in any literature put out my Amarra or in any review of the product which would explain to the satisfaction of a disinterested party why Amarra would have any advantage, let alone one which justifies the $900+ differential between it and the freeware. In short, all this sounds like bullshit to me."

Και επί της ευκαιρίας, γιατί έριξαν την τιμή στα $695 ενώ ξεκίνησε με $1500? (το έχουν σπάσει διαβάζω)

Το Pure Vinyl τους κοντράρει άσχημα με πολύ χαμηλότερη τιμή.

Συγνώμη γι'αυτό που θα πω αλλά για hiendια του κερατά δείχνει με αυτή την τιμή.

Άντε μη χέσω που θα το χρεώσουν το σκατο plugin όσο το Autocad.

το PureVinyl ειναι σκουπιδι. Χιλιες φορες καλυτερο το Itunes... Και μενα στην αρχη με ειχε εντυπωσιασει αλλα συντομα συνειδητοποιησα ποσο λαθος ακουγεται....

επισης θα ηθελα να ακουσω εναν που να εχει και PC και Mac να μας πει εαν υπαρχει προγραμμα στο PC που να στεκεται διπλα στο Amarra.... Εγω δε ξερω κανεναν παντως...

Απαραιτητη προυποθεση βεβαια το συστημα του να μπορει να αναδειξει τις διαφορες...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Μη με μπερδευεις ρε Χρηστο, καλα τα παμε ως τα τωρα. Απλα πραγματα, εχουμε σε δυο φλασακια το ιδιο κοματι π.χ. σε μορφη φλακ (αντε για ψυχολογικους λογους να μη σου χαλασουμε το χατηρι ας το εχουμε και αλλη μια φορα σε γουαβ).

Εχουμε τρεις συσκευες. Ενα media player (πχ Dune) ενα πισι που δουλευει με foobar και το χαιενταδικο μακ με αμαρα. Τι λες οι διαφορες σε μπλαιντ τεστ θα ειναι ακουστες? Προσωπικα το κοβω λιγο δυσκολο (αν μη τι αλλο, ετσι πιστευα μεχρι τα τωρα).
Λογικά το Amarra και το Dune με DAC τη Metric για παράδειγμα (Firewire / AES συνδέσεις) θα ακούγονται ακριβώς ίδια.

To PC με μια σοβαρή κάρτα με AES OUT στην Metric λογικά θα έπρεπε να παίζει επίσης το ίδιο αν το Foobar (δεν έχω εκτενή εμπειρία και η όποια εμπειρία είχα δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά θα επανέλθω αφού το τσεκάρω τις επόμενες μέρες) κάνει σωστά την δουλειά του.

Όμως το θέμα μας κατ' αρχάς είναι πως το Amarra παίζει καλύτερα κατά γενική ομολογία απο άλλα software για ακρόαση απο Mac χρησιμοποιώντας την βιβλιοθήκη του iTunes που δουλέυει εξαιρετικά για οργάνωση μιας δισκοθήκης. Και το Amarra Vinyl σίγουρα είναι το καλύτερο σύστημα που παρουσιάστηκε ποτέ για σπιτική δουλειά.

Τώρα πηγαίνοντας βαθύτερα και εγώ δεν ξέρω γιατί το soundBlade της Sonic ακούγεται καλύτερα απο το Samplitude παίζοντας το ίδιο file με το ίδιο DAC ( Weiss η Dangerous Music) χρησιμοποιώντας άλλες κάρτες πριν το DAC.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

το PureVinyl ειναι σκουπιδι. Χιλιες φορες καλυτερο το Itunes... Και μενα στην αρχη με ειχε εντυπωσιασει αλλα συντομα συνειδητοποιησα ποσο λαθος ακουγεται....

επισης θα ηθελα να ακουσω εναν που να εχει και PC και Mac να μας πει εαν υπαρχει προγραμμα στο PC που να στεκεται διπλα στο Amarra.... Εγω δε ξερω κανεναν παντως...

Απαραιτητη προυποθεση βεβαια το συστημα του να μπορει να αναδειξει τις διαφορες...

Το θέμα δεν είναι αν το Amarra ακούγεται διαφορετικό. Το θέμα είναι αν είναι καλύτερο κι αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα μιας και καμία εξήγηση δεν έχει δωθεί πάνω στο πως κάνει καλύτερο τον ήχο.

Αν χρησιμοποιεί "τεχνάσματα" κτλ δεν το ξέρουμε αλλά κάποια στιγμή θα βγει στην επιφάνεια.

Αν είναι τόσο μαγκες ας το βγάλουν σε PC να δούμε αλλά αν βρουν έστω κι ένα μάτσο αγοραστές που να σκέφτονται όπως αυτοί των MAC σχετικά με την τιμή του γράψε μου. (Υπάρχει βέβαια είδη σπασμένο).

Που αποδεικνύεται και σε πιο τεστ ότι το Amarra παίζει καλύτερα?

Μη μου πεις τι λένε οι χρήστες των Mac γιατί αυτό μόνο απόδειξη δεν αποτελεί ειδικά ως κλάσμα που είναι μπροστά σε αυτούς του foobar.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Λογικά το Amarra και το Dune με DAC τη Metric για παράδειγμα (Firewire / AES συνδέσεις) θα ακούγονται ακριβώς ίδια.

To PC με μια σοβαρή κάρτα με AES OUT στην Metric λογικά θα έπρεπε να παίζει επίσης το ίδιο αν το Foobar (δεν έχω εκτενή εμπειρία και η όποια εμπειρία είχα δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά θα επανέλθω αφού το τσεκάρω τις επόμενες μέρες) κάνει σωστά την δουλειά του.

Όμως το θέμα μας κατ' αρχάς είναι πως το Amarra παίζει καλύτερα κατά γενική ομολογία απο άλλα software για ακρόαση απο Mac χρησιμοποιώντας την βιβλιοθήκη του iTunes που δουλέυει εξαιρετικά για οργάνωση μιας δισκοθήκης. Και το Amarra Vinyl σίγουρα είναι το καλύτερο σύστημα που παρουσιάστηκε ποτέ για σπιτική δουλειά.

Τώρα πηγαίνοντας βαθύτερα και εγώ δεν ξέρω γιατί το soundBlade της Sonic ακούγεται καλύτερα απο το Samplitude παίζοντας το ίδιο file με το ίδιο DAC ( Weiss η Dangerous Music) χρησιμοποιώντας άλλες κάρτες πριν το DAC.

Το ότι όλοι οι χρήστες MAC προτιμούν το Amarra σε σχέση με το σκέτο itunes είναι γεγονός.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξέρουν να στήσουν και σωστά foobar για να κάνουν ανάλογη σύγκριση ενώ για να γίνει σύγκριση θα πρέπει να έχουν και ακριβώς το ίδιο Hardware.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan