AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

το PureVinyl ειναι σκουπιδι. Χιλιες φορες καλυτερο το Itunes... Και μενα στην αρχη με ειχε εντυπωσιασει αλλα συντομα συνειδητοποιησα ποσο λαθος ακουγεται....

επισης θα ηθελα να ακουσω εναν που να εχει και PC και Mac να μας πει εαν υπαρχει προγραμμα στο PC που να στεκεται διπλα στο Amarra.... Εγω δε ξερω κανεναν παντως...

Απαραιτητη προυποθεση βεβαια το συστημα του να μπορει να αναδειξει τις διαφορες...

Και κάτι ακόμα. Τι εννοείς επάξια? Σε αναλογικό playback? Με ίδιες κάρτες ήχου? Με τι?

Αν έννοείς επάξια το να βγάζει ψηφιακό σήμα το PC και το MAC με Amarra στο ίδιο DAC κι ακούς διαφορές τότε καλά κρασιά.

Reaction score
150
Το μόνο που βλέπω στα φόρα είναι το ίδιο και το ίδιο:

Ασάφεις, αδυναμία εξήγησης και τα συνηθησμένα χαιεντιλίκια που μόλις μυρίστικαν ψωμί στα computer όρμησαν ν'αρπάξουν.

Η συνχεχής πτώση τιμών του Amarra δείχνει το δρόμο....:112:

Κι άλλο ένα από τα αμέτρητα quotes που θα συνατήσει κάποιος αν ψάξει το θέμα:

"This thread has repeated itself all over the net - here, on Audio Asylum's PC forum, and on Computer Audiophile. In all cases, Amarra has been unable to explain how it can be at once identical (bit perfect) and better. In at least two of those discussions, Gordon has pointed out audioengnr's rather shocking lack of understanding of what he sells very expensive solutions to -- jitter. Thanks for that. And in every case it seems that those who hear Amarra hear something...

But no one seems to know what. Not even Amarra. As Gordon says, in audio, sometimes things sound different and there just isn't any explanation for it. The thing is, though, when those "things" can be differentiated in proper listening tests, they are almost always measurable. I'm not sure I've ever come across an exception.

So where are the measurements? Where are the (blind, independent, statistically significant) listening tests? If Sonic Studios has really built a better mousetrap, I would think they would be biting at the bit to demonstrate that fact."

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Το ότι όλοι οι χρήστες MAC προτιμούν το Amarra σε σχέση με το σκέτο itunes είναι γεγονός.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξέρουν να στήσουν και σωστά foobar για να κάνουν ανάλογη σύγκριση ενώ για να γίνει σύγκριση θα πρέπει να έχουν και ακριβώς το ίδιο Hardware.
εαν χρειαζεσαι τετοια αποδειξη δε νομιζω να την εχεις ποτε οποτε θα συνεχισεις να παιζεις με Foobar. Εγω επαιζα με Foobar, μετα με JRiver μετα με σκετο Itunes στο Mac και τωρα με Amarra.... Καμια σχεση το Amarra με τα υπολοιπα για μενα .... Ο καθενας παιζει με οτι του ακουγεται καλυτερα....

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Και κάτι ακόμα. Τι εννοείς επάξια? Σε αναλογικό playback? Με ίδιες κάρτες ήχου? Με τι?

Αν έννοείς επάξια το να βγάζει ψηφιακό σήμα το PC και το MAC με Amarra στο ίδιο DAC κι ακούς διαφορές τότε καλά κρασιά.
για πλακα ακους διαφορες.... ιδιο DAC , firewire συνδεση...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Υπάρχουν λόγοι όπως είπα που το Sonic ακούγεται καλύτερα και ξεπερνούν την λογική αυτού του forum και τα Mac - PC πιστεύω του καθενός. Για παράδειγμα αν θέλετε να εμβαθύνεται παραθέτω μια εσωτερική πληροφορία ανάμεσα σε άλλες που δεν έχει λόγω η εταιρεία να δημοσιοποιήσει :

soundblade is based on an engine which absolutely requires synchronous hardware clock at both input and output stages. There is code that monitors differences between input and output clock, and even code that determines an acceptable slop factor between the two (wide or narrow jitter tolerance window). It was built that way when it was on it's own dedicated hardware back in the 80's, and that aspect of the engine remains, adapted for host-cpu duty. All other host software relies on some kind of virtualized clock, with or without a direct relation (the Core Audio layer is a very slippery fish in this regard) to the actual hardware clock. Since it is the hardware clock + d/a converter topology that determines jitter characteristics, this audibility issue is just as simple as soundBlade engine is more intimately connected to the hardware.

Μην προσπαθείτε να τα φέρεται όλα μέχρι εκεί που τα καταλαβαίνετε, κάποιοι ήταν πολύ μπροστά.
Και δεν μου αρέσει να μιλάω για όλα αυτά αφού ΤΥΧΑΙΝΕΙ να πουλάμε και το AMARRA.

Και αν είναι ακριβό μπροστά στο τζάμπα, στο AMARRA αγοράζεις και 25 χρόνια δουλειάς και πρωτοπορίας πάνω στον ψηφιακό ήχο για να έχεις αυτό το plug-inaki που είπε και κάποιος.

Όποιος έχει ζήσει το μύθο του Sonic όπως εγώ ξέρει.

Reaction score
777
Καλά βρε παιδιά...δέν το έχουν αγοράσει και όλοι το amara...

ή νομίζετε οτι εγώ που το έχω ακούμπησα ένα μισθό μου?:126::144:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

για πλακα ακους διαφορες.... ιδιο DAC , firewire συνδεση...

Διαφορές μπορεί να ακούς...(εσύ και οι άλλοι 4 με MAC:143::143:) τι είναι σωστό δεν ξέρω μιας και έχει βρωμίσει ότι πειράζουν τον ήχο. Δε λέω μπορεί να ακούγεται ωραία αλλά επέμβαση υπάρχει και αυτή την επέμβαση μπορείς να την πάρεις κι από αλλού.

Το θέμα είναι τι κάνει στο audio stream πριν το στείλει στην κάρτα κι αν θες την άποψη καλό θα ήταν να μην κάνει τίποτα αλλά κανέναν δεν έχουν πείσει γι'αυτό/

Επίσης αυτά τα "τεράστιες" διαφορές τα θεωρώ υπερβολές και δυστυχώς άλλα διαβάζω.

Δεν ξέρω τι έιχες κάνει με το foobar αλλά να ακούς διαφορές με ψηφιακή έξοδο και να μην αναρωτιέσαι γιατί είναι περίεργο.

Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διαφορές με το ίδιο hardware εκτός κι αν παίρνεις τροποποιημένο σήμα. Τελεία και παύλα.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Υπάρχουν λόγοι όπως είπα που το Sonic ακούγεται καλύτερα και ξεπερνούν την λογική αυτού του forum και τα Mac - PC πιστεύω του καθενός. Για παράδειγμα αν θέλετε να εμβαθύνεται παραθέτω μια εσωτερική πληροφορία ανάμεσα σε άλλες που δεν έχει λόγω η εταιρεία να δημοσιοποιήσει :

soundblade is based on an engine which absolutely requires synchronous hardware clock at both input and output stages. There is code that monitors differences between input and output clock, and even code that determines an acceptable slop factor between the two (wide or narrow jitter tolerance window). It was built that way when it was on it's own dedicated hardware back in the 80's, and that aspect of the engine remains, adapted for host-cpu duty. All other host software relies on some kind of virtualized clock, with or without a direct relation (the Core Audio layer is a very slippery fish in this regard) to the actual hardware clock. Since it is the hardware clock + d/a converter topology that determines jitter characteristics, this audibility issue is just as simple as soundBlade engine is more intimately connected to the hardware.

Μην προσπαθείτε να τα φέρεται όλα μέχρι εκεί που τα καταλαβαίνετε, κάποιοι ήταν πολύ μπροστά.
Και δεν μου αρέσει να μιλάω για όλα αυτά αφού ΤΥΧΑΙΝΕΙ να πουλάμε και το AMARRA.

Και αν είναι ακριβό μπροστά στο τζάμπα, στο AMARRA αγοράζεις και 25 χρόνια δουλειάς και πρωτοπορίας πάνω στον ψηφιακό ήχο για να έχεις αυτό το plug-inaki που είπε και κάποιος.

Όποιος έχει ζήσει το μύθο του Sonic όπως εγώ ξέρει.

Αυτά είναι για τα studios.

Τους έχουν ρωτήσει άνθρωποι με γνώση σοβαρή και κάθε φορά απαντουν με ασάφειες.

Συγνώμη αλλά δεν με πείθουν κι εντελώς πληροφοριακά είναι πλέον ΑΛΛΗ εταιρεία από την αρχική στην οποία έχουν κάποιες μετοχές οι αρχιμάστορες.

Από εκεί και πέρα ή ανάγκη για χρήμα στο spin-off γενά Κουτα-Ammares για χαι-ενταδες.

Αν το χρέωναν νορμαλ θα τους έκραζαν λιγότερο αλλά ήξεραν που θα πουλούσαν γι'αυτό και η τιμή.

Οι υπόλοιποι ξέρουν που να το βρούν........

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

εαν χρειαζεσαι τετοια αποδειξη δε νομιζω να την εχεις ποτε οποτε θα συνεχισεις να παιζεις με Foobar. Εγω επαιζα με Foobar, μετα με JRiver μετα με σκετο Itunes στο Mac και τωρα με Amarra.... Καμια σχεση το Amarra με τα υπολοιπα για μενα .... Ο καθενας παιζει με οτι του ακουγεται καλυτερα....

Το JRiver το έχω και το χρησιμοποιώ με τον προβολέα και το τηλεκοντρολ γιατί έχει καταπληκτικό interface και είναι από τα λίγα που διαχειρίζεται 20TΒ βάση χωρίς να σέρνεται.

Σύντομα όμως θα δεις τον κακό χαμό που θα γίνει με τη νέα μόδα των High-End Software Players και τότε θα δεις το Amarra πόσο θα πέσει σε τιμή (Τυχαίο?).

Reaction score
150
Δεν είναι μόνο μουσική ωρέ! Έχει και μουσικά Blue-Ray και DVD και ταινίες απλά το JR τα βλέπει όλα.

Τα FLAC/WAV μου είναι 2.5TB.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Αυτά είναι για τα studios.

Συγνώμη αλλά δεν με πείθουν κι εντελώς πληροφοριακά είναι πλέον ΑΛΛΗ εταιρεία από την αρχική στην οποία έχουν κάποιες μετοχές οι αρχιμάστορες.
Είναι η ίδια εταιρία και οι αρχιμάστορες δεν έχουν πλέον καμμία μετοχή. Ο Reichbach που είναι τώρα πρόεδρος ήταν το δεξί χέρι του Andy Moore και έγραφε τον κώδικα τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι υπόλοιποι ξέρουν που να το βρούν........
Το να διαφημίζεις σε forum πως ένα πρόγραμμα είναι σπασμένο δεν είναι μαγκιά. Κάποιοι έχουν δουλέψει για αυτό ...

Είναι και παράνομο και ανήθικο.

Το να κατεβάζεις τζάμπα μουσική δεν είναι μαγκιά κάποιοι ταλαντούχοι άνθρωποι έχουν δουλέψει και θα μείνουν απλήρωτοι...

Και όταν μείνουν απλήρωτοι οι επόμενες μουσικές θα γίνουν απο μέτριους για να πέσει το κόστος.

Και τότε σιγά-σιγά έρχεται η παρακμή που βιώνουμε σήμερα.

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Το JRiver το έχω και το χρησιμοποιώ με τον προβολέα και το τηλεκοντρολ γιατί έχει καταπληκτικό interface και είναι από τα λίγα που διαχειρίζεται 20TΒ βάση χωρίς να σέρνεται.

Σύντομα όμως θα δεις τον κακό χαμό που θα γίνει με τη νέα μόδα των High-End Software Players και τότε θα δεις το Amarra πόσο θα πέσει σε τιμή (Τυχαίο?).
μη κολλας με την τιμη. Το Amarra Junior ειναι φτηνο και υπεραρκετο για να ακουσεις τα CD σου... Παντως προσωπικα δε με ενδιαφερει να πεισω κανενα για το πιο ειναι το καλυτερο software αναπαραγωγης. Κακο δικο του κανει οποιος δε θελει να δει την πραγματικοτητα και βρισκεται σε αρνηση.

Reaction score
150

Είναι η ίδια εταιρία και οι αρχιμάστορες δεν έχουν πλέον καμμία μετοχή. Ο Reichbach που είναι τώρα πρόεδρος ήταν το δεξί χέρι του Andy Moore και έγραφε τον κώδικα τα τελευταία 15 χρόνια.

Το να διαφημίζεις σε forum πως ένα πρόγραμμα είναι σπασμένο δεν είναι μαγκιά. Κάποιοι έχουν δουλέψει για αυτό ...

Το να κατεβάζεις τζάμπα μουσική δεν είναι μαγκιά κάποιοι ταλαντούχοι άνθρωποι έχουν δουλέψει και θα μείνουν απλήρωτοι...

Και όταν μείνουν απλήρωτοι οι επόμενες μουσικές θα γίνουν απο μέτριους για να πέσει το κόστος.

Δεν είπα ότι είναι μαγκιά και τα δικά μου στο PC τα έχω αγοράσει όλα και θα σύμφωνήσω για την παρακμή αλλά είναι άλλη και μεγάλη κουβέντα.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

μη κολλας με την τιμη. Το Amarra Junior ειναι φτηνο και υπεραρκετο για να ακουσεις τα CD σου... Παντως προσωπικα δε με ενδιαφερει να πεισω κανενα για το πιο ειναι το καλυτερο software αναπαραγωγης. Κακο δικο του κανει οποιος δε θελει να δει την πραγματικοτητα και βρισκεται σε αρνηση.

Το θέμα δεν είναι να πείσεις εμένα ούτε κανέναν. Το θέμα είναι να παραδεχόμαστε την πραγματικότητα και να μην λέμε στον κόσμο πράγματα που δεν ισχύουν.

Και με το Amara το θέμα είναι ότι έχουν παραδεχθεί και οι ίδιοι εμέσως ότι ΚΑΤΙ κάνουν στον ήχο μέσω EQ/DSP κάτι που πολύ οπαδοί του high-end κράζουν αλλά ξαφνικά είναι εντάξει.

Το οτί αυτό το κάτι αρέσει σε αρκετό κόσμο το δέχομαι και μπορεί να άρεσε και σ'εμένα αλλά το θέμα είναι ότι η απλή σωστή διαμεταγωγή του Audio Stream από computer σε άλλα μέσω DA δεν γίνεται σωστά ΜΟΝΟ από το Amarra και δεν παίζει καλύτερα επειδή κάνουν οι άλλοι λάθος. Παίζει διαφορετικά γιατί αυτό ήθελαν και αυτό έχει ένα ωραίο αποτέλεσμα που αρέσει.

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα μέσα από μεγάλες συζητήσεις που διάβασα.

Το ότι ξαφνικά όμως βρωμάει το PC και βγήκε το Amarra να μας σώσει είναι κάπως βαριά δήλωση.

Reaction score
4.419

Λογικά το Amarra και το Dune με DAC τη Metric για παράδειγμα (Firewire / AES συνδέσεις) θα ακούγονται ακριβώς ίδια.

To PC με μια σοβαρή κάρτα με AES OUT στην Metric λογικά θα έπρεπε να παίζει επίσης το ίδιο αν το Foobar (δεν έχω εκτενή εμπειρία και η όποια εμπειρία είχα δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά θα επανέλθω αφού το τσεκάρω τις επόμενες μέρες) κάνει σωστά την δουλειά του.

Όμως το θέμα μας κατ' αρχάς είναι πως το Amarra παίζει καλύτερα κατά γενική ομολογία απο άλλα software για ακρόαση απο Mac χρησιμοποιώντας την βιβλιοθήκη του iTunes που δουλέυει εξαιρετικά για οργάνωση μιας δισκοθήκης. Και το Amarra Vinyl σίγουρα είναι το καλύτερο σύστημα που παρουσιάστηκε ποτέ για σπιτική δουλειά.

Τώρα πηγαίνοντας βαθύτερα και εγώ δεν ξέρω γιατί το soundBlade της Sonic ακούγεται καλύτερα απο το Samplitude παίζοντας το ίδιο file με το ίδιο DAC ( Weiss η Dangerous Music) χρησιμοποιώντας άλλες κάρτες πριν το DAC.

Απο που προκυπτει αυτο παντα κατα την αποψη σου?

Reaction score
4.419

Ανοιγεις μεγαλη συζητηση αλλα διαφωνω πληρως.

Το οτι οι αρκετοι καλλιτεχνες ζουσαν σαν συγχρονοι κροισοι λογω της αισχροκερδειας ηταν πολυ πιο ηθικο!! Αν καποιοι απ αυτους ειχαν φωνη χειροτερη και απο την καρακαξα εχει μηδαμινη σημασια.

Βεβαια η αισχροκερδεια θα εξακολουθει να υπαρχει με διαφορετικες μορφες. Μια φορα βρεθηκαμε και μεις σε πλεονεκτικη θεση και μας βγαζουν κλεφτες και ανηθικους. Θα κατεβαζω οσο περισσοτερο μπορω και εξακολουθοντας να εχω το μετωπο καθαρο.

Reaction score
4

Πάλι στο χάη-έντ γύρισε το θέμα και τις σπουδαίες αλλαγές-βελτιώσεις που επιφέρει το νέο προϊόν !
Τώρα, δεν πρέπει να είσαι ηλεκτρονικός για να καταλάβεις τα σπουδαία υλικά και από τι είναι φτιαγμένα... αλλά κομπιουτεράς. ..."κώδικα" σου λέει...

Το κοινό με την παλιά εποχή είναι, ότι ακόμα και σήμερα..., μετά από πολλά+5 χρόνια...:137:, ακόμα.., οι σποδαίες αλλάγες που προσφέρει.., δεν μπορούν να εξηγηθούν !!! :401:

ΡεΜπας και κάνουν τίποτα 'τελετές' τα νέρντς του 'λάμπορατορι" και δεν πιάνονται από κανέναν ?!

Και καλά..., να μην μπορώ να εξηγήσω εγώ.. που δεν ξέρω πολλά.., οι άλλοι.., οι έμπειροι που κάθε φορά προσθέτουν "Αληθοφάνεια" (στο ήδη τέλειο σύστημα).. ακόμα και αυτοί που το κάνω ως επάγγελμα.., δεν θα έπρεπε να δώσουν την ακριβή περιγραφή την περίφημης "βελτίωσης" ? ...και του 'γιατί' ?

('JargonGR' +1 :606:)

Reaction score
4

Για το pc και το mac με κάλυψε ο Striphtos με την σταθερότητα, κτλ (πράγμα που ίσχυε παλαιότερα βέβαια)

Ξεχνάτε όμως ότι..ένας καλός και 'έμπειρος' είναι πάντα έτοιμος για το μέλλον..:137:
Αγοράζοντας ένα mac έχεις αυτό το περιβάλλον αλλά έχεις και ένα pc όταν το θέλεις.
Έτσι, έχεις και τα δύο και συγκρίνεις ο ίδιος.. ποιο σου πάει και γιατί. :616:

Δεν έχω βάλει τίποτα στο mac και το δουλεύω μερικούς μήνες, το ρηβιού θα τελείωνε . . "...υπάρχει 'σεβασμός' προς τον χρήστη".

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Ενώ όταν τους άρμεγαν οι δισκογραφικές ήταν καλύτερα...

Για την όποια κατάντια ευθύνονται ξεκάθαρα οι δισκογραφικές που ήλπιζαν ότι θα καταφέρουν να διατηρούν το σκλαβο-επιχειρηματικό τους μοντέλο για πάντα, αγνοώντας τις νέες τεχνολογίες.
Είχαν μάλιστα (και κάποιες μεγάλες ακόμα έχουν) την ψευδαίσθηση ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν τα downloads...
Αν τους πόρους που είχαν επενδύσει στα διάφορα άχρηστα κλειδώματα και τις δικαστικές διαμάχες τα είχαν επενδύσει εγκαίρως σε μία πλατφόρμα πώλησης αρχείων μουσικής σε λογικές τιμές, θα είχαν (ξανα)βγάλει τα άντερά τους. Άλλωστε έτσι βγαίνουν από τη μέση πολλά από τα έξοδα παραγωγής και διανομής (με τα οποία μας τα ζάλιζαν επί χρόνια για να δικαιολογήοσυν τις εξωφρενικές τιμές των προϊόντων τους) οπότε και τις τιμές θα μπορούσαν να ρίξουν και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους θα είχαν (hint: εφόσον έλεγαν αλήθεια για τα παραπάνω κόστη και δεν πουλούσαν φούμαρα).

Επίσης ευθύνονται και τα, μεγάλα κυρίως, ονόματα καλλιτεχνών που είχαν (ομοίως) βολευτεί και δεν κοίταξαν να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες που προσέφερε το Internet προς όφελός τους. Αρκετοί νέοι καλλιτέχνες άρπαξαν την ευκαιρία και δε βγήκαν χαμένοι.

Σιγά-σιγά πάντως ξυπνάνε και οι μεν και οι δε - ας κάνανε και διαφορετικά...

Όσο αφορά το software, τα πράγματα δεν διαφέρουν και πολύ.

Γενικότερα, καλό παράδειγμα για το που πάνε (αναγκαστικά) τα πράγματα είναι το gaming, το μεγαλύτερο industry στο κομμάτι του λογισμικού.
Έκεί οι εταιρείες ξύπνησαν νωρίτερα και, εδώ και αρκετό καιρό, έχεις τη δυνατότητα να κατεβάσεις σχεδόν όλους τους νέους τίτλους με πολύ λογικό κόστος (ακόμα και pre-downloads κάνεις που ενεργοποιούνται στο launch date).
Επίσης, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία, υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις όπου κατεβάζεις τίτλους με $5 και $10..
Και μιλάμε για ένα προϊόν η ανάπτυξη του οποίου κοστίζει απείρως περισσότερα από ένα album μουσικής και περισσότερα από πολλές τανίες.
[To budget στους μεγάλους τίτλους ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια και μπορεί να αγγίξει και τα $100 million.....]

Εκεί, ακόμα και ο πειρατής τα σκάει για τίτλους που έχει ήδη παίξει και του άρεσαν. :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan