Kατεβάζεις η αγοράζεις ;;;;;

Reaction score
54
Απάντηση: Kατεβάζεις η αγοράζεις ;;;;;

"Η όποιος επιμένει ότι είναι το ίδιο, δεν έχει δεί original BluRay...
Άλλο να είναι αξιοπρεπέστατο, άλλο να λέμε ότι είναι το ίδιο.
Η μόνη λύση γιά να είναι το ίδιο είναι ISO."

Λυπάμαι παιδιά, αλλά έχω blu ray από τότε, που η panasonic έβγαλε το πρώτο της (συν το playstation), το οποίο έχω πλέον πετάξει και αντικαταστήσει. Το HD-DVD XE-1 της Toshiba το έχω ακόμα. Παραμυθολογίες τύπου χάι εντ , να λέτε, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ! ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ, γιατί διαβάζει κόσμος και παραπλανάται...
Και δεν είπα ότι είναι ίδιο το mkv με το ορίτζιναλ.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.706
Η μόνη λύση γιά να είναι το ίδιο είναι ISO.

Εδώ ο φίλος Παναγιώτης λέει ότι και το αρχείο mkv είναι το ίδιο με το blu ray

και βγαίνει και κατά 30%-35% μικρότερο το αρχείο!

Φυσικά αν δεν πειράξεις τίποτα στις ρυθμίσεις όπως λέει ο Στριφτός.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Re: Απάντηση: Kατεβάζεις η αγοράζεις ;;;;;

"Η όποιος επιμένει ότι είναι το ίδιο, δεν έχει δεί original BluRay...
Άλλο να είναι αξιοπρεπέστατο, άλλο να λέμε ότι είναι το ίδιο.
Η μόνη λύση γιά να είναι το ίδιο είναι ISO."

Λυπάμαι παιδιά, αλλά έχω blu ray από τότε, που η panasonic έβγαλε το πρώτο της (συν το playstation), το οποίο έχω πλέον πετάξει και αντικαταστήσει. Το HD-DVD XE-1 της Toshiba το έχω ακόμα. Παραμυθολογίες τύπου χάι εντ , να λέτε, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ! ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ, γιατί διαβάζει κόσμος και παραπλανάται...
Και δεν είπα ότι είναι ίδιο το mkv με το ορίτζιναλ.
Φαντασιοπληξίες τη στιγμή που γράφετε κι εσείς ότι δεν είναι το ίδιο? :114:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Εδώ ο φίλος Παναγιώτης λέει ότι και το αρχείο mkv είναι το ίδιο με το blu ray

και βγαίνει και κατά 30%-35% μικρότερο το αρχείο!

Φυσικά αν δεν πειράξεις τίποτα στις ρυθμίσεις όπως λέει ο Στριφτός.
Aυτό που λέει ο Παναγιώτης,απ ότι κατάλαβα,είναι ένας τρόπος να πάρουμε το audio και video stream απ το δισκάκι που μας ενδιαφέρει πετώντας ότι άλλο δεν μας νοιάζει(επιπλέον γλώσσες κτλ..) και να το κάνουμε ένα αρχείο που αναγνωρίζεται απ την πλειάδα των player.Δεν ξέρω αν υπάρχει συμπίεση στο αρχείο που περιέχει το video stream.Ας μας το διευκρινήσει ο ίδιος όταν το δει.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.706

Δεν ξέρω αν υπάρχει συμπίεση στο αρχείο που περιέχει το video stream.Ας μας το διευκρινήσει ο ίδιος όταν το δει.

Δεν υπάρχει συμπίεση λέει παρακάτω ο Παναγιώτης:

Το επεισόδιο του Lost από τα 10,3GB περίπου, περιορίστηκε στα 7GB περίπου, μίκρυνε δηλαδή κατά 33% περίπου, μια και αφαιρέθηκαν όλα τα άχρηστα audio streams. Η αντίστοιχη δουλειά στο Kill Bill πήγε περίπου το ίδιο, μικραίνοντας το αρχείο από τα 41GB στα 27GB, δηλαδή κατά 35% περίπου! Σας θυμίζω όμως ότι τα αρχεία της εικόνας μας έχουν παραμείνει εντελώς ανεπηρέαστα, χωρίς δηλαδή τη παραμικρή συμπίεση!
Το παραπάνω το λέει στο τέλος του πρώτου μηνύματος.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=61019

Reaction score
0

Εννοείται αν αφήσεις έξω αρχεία που δεν χρειάζεσαι, μένει η original ταινία στην ίδια ακριβώς ποιότητα με πριν. Αλλά και πάλι μιλάμε για μεγέθη άνω των 20Gb (μιλάμε για ταινίες > 1.5ώρας, όχι για επεισόδια σειρών).

Απο εκεί και πέρα, όταν επανασυμπιέζεται για να φτάσει σε ποιό "λογικά" επίπεδα της τάξης 7 και 4.4Gb, έχουμε σίγουρα χαμηλότερη ποιότητα στην εικόνα. Και μόνο που συνήθως την ρίχνουν στα 720p, έχουμε ήδη χάσει πληροφορία.

Ναι η εικόνα φυσικά και είναι μια χαρά. Ακόμα κι εγώ εντυπωσιάζομαι με την ποιότητα κάποιων ματρόσκων σε 4Gb. Σίγουρα δείχνουν πολύ καλύτερα απο original DVD, την βλέπεις αμέσως την διαφορά. Αλλά απο την άλλη, δεν αγγίζει την εξωπραγματική εικόνα του αυθευντικού Blu-Ray.

Με λίγα λόγια:

DvD-Rip* < DVD Original < MKV HD < BluRay

* Στην περίπτωση επανασυμπίεσης, πχ 700Mb. Διαφορετικά μπορούσες σε δισκάκι 4.37Gb να έχεις το 100% της ποιότητας της ταινίας, πετώντας απλώς τα extra.

Reaction score
54

"Φαντασιοπληξίες τη στιγμή που γράφετε κι εσείς ότι δεν είναι το ίδιο?"

Αγαπητέ φίλε, η κοινή λογική λέει πως δε μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο ένα κατά πολύ μικρότερο αρχείο. Ωστόσο είναι πολύ εντυπωσιακή η ποιότητα και ισχύουν αυτά που γράφει πιο πάνω ο sorath. Ωστόσο μην εκπλαγείς αν πάρεις ένα blu ray διπλής στρώσης (50 γκίγκα θεωρητικά) και όταν αφαιρέσεις τα μενού και τις γλώσσες (π.χ. DTS MASTER AUDIO σε 5-6 γλώσσες), σου απομείνουν μόνο 13 γκίγκα....Εγώ πάντως εκπλάγηκα την πρώτη φορά.

Reaction score
0

Αγαπητέ φίλε, η κοινή λογική λέει πως δε μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο ένα κατά πολύ μικρότερο αρχείο.
Αυτό ακριβώς είναι που μπερδεύει τους περισσότερους. Αλλά ένα DVD ή Blu-Ray δεν αποτελείται απο ένα αρχείο, αλλά απο πολλά περισσότερα. Ένα που είναι η κυρίως ταινία, και άλλα που είναι αρχεία ήχου, μικρά movies για το πως γυρίστηκε (extra), δεκάδες υπότιτλοι και άλλα. Αν κρατήσεις ακριβώς μόνο τα αρχεία που χρειάζεσαι (ταινία, επιθυμητός ήχος και ελληνικούς υπότιλους) τότε έχεις γλυτώσει πολλά Gbytes.

Για να το κάνω ακόμα πιο κατανοητό, φανταστείτε οτι έχετε ένα Audio CD με 12 κομμάτια που πιάνουν συνολικά 700Μb. Αν κάνετε Rip μόνο το 1ο κομμάτι που σας αρέσει, τότε θα χρειαστείτε μόλις 70 Mb και θα το έχετε στο 100% της αρχικής ποιότητας.

Αν όμως το κάνετε Mp3, ανάλογα την συμπίεση απο 384Kb μέχρι 128Kb, θα πάρετε ένα πολύ μικρότερο αρχείο (ακόμα και το 1/10) πάλι με ανεκτή ποιότητα. Κάποιοι ουτε καν μπορούν να διακρίνουν την διαφορά ενός Mp3 @384Kb με το αρχικό wave.

Reaction score
89
εγω παντως μετα απο ποσα χρονια δε θυμαμαι....... πηγα και νοικιασα 2 ταινιες!!!! ΝΑΙ ΝΑΙ ΑΠΟ Βιντεκλουμπ (ετσι δε τα λενε?) με πησε η γυναικα να παμε να δουμε τι υπαρχει για να δει με τις φιλες της... Το αστειο ειναι οταν πηγε στο μπλου σεκτιον και ειχε μονο καμμια 50ρια τιτλους του λεει ελα περνα απτο σπιτι να σου δωσουμε καμμια ταινια χαχαχαααα :142:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Ο καθένας μπορεί να κάνει σύγκριση στο σπίτι του, για να δει εάν υπάρχουν διαφορές! είχα και εγώ τις αμφιβολίες μου, και μαζί με δύο φίλους, φάγαμε 8 ώρες προσπαθώντας να εντοπίσουμε την διαφορά στα mkv! τόσο σε ψηφιακό, όσο και σε CRT προβολέα, δεν βρήκαμε λοιπόν διαφορές! και σε ταινίες αναφοράς (όπως μας αρέσει να λέμε εδώ στο forum).
Απο τότε και εγώ Καγοράζω!!! όπως λέει και ο babisfire71 πιο πάνω!

Reaction score
5

Το ζητημα ειναι καθαρα ψυχολογικο.

"Δεν μπορει πρεπει να υπαρχει διαφορα καπου πρεπει να χανει"

Υπαρχει και το ζητημα "Σε ποσες ιντσες βλεπεις?"

Αν σε δυο ιδιες 50αρες με τις ιδιες ρυθμισεις παιζει ταυτοχρονα ενα BD και ενα mkv 1080p αν δεις διαφορες σφυρα μου.

Στις 100" ισως να δεις σε σκοτεινες ισως σκηνες ενα αδιαορατο πιξελιασμα και οχι απαραιτητα.

Τοσες δοκιμες τοσα τεστ εχω βαρεθει πλεον.

Καντε και εσεις τα τεστ και τις συγκρισεις σας.Μην απαξιωνετε ουτε να μιλατε υποθετικα.

Και τα ξαναλεμε...............:126:

Reaction score
20
Ενα πραγμα εχω να πω - καλυτερο απο original BD δισκακι δεν υπαρχει τιποτα !!!

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Kατεβάζεις η αγοράζεις ;;;;;

Ενα πραγμα εχω να πω - καλυτερο απο original BD δισκακι δεν υπαρχει τιποτα !!!
Αν ετσι νομιζετε.........ετσι ειναι.:126:

Reaction score
0

Έχω δει το Avatar σε 4 μορφές:

Στο αυθευντικό Blu-Ray, η εικόνα ήταν αψεγάδιαστη με απίστευτη λεπτομέρεια.
Σε Mkv 1080p μεγέθους 15Gb (επανασυμπιεσμένο) δεν μπορούσα να καταλάβω την διαφορά.
Σε Mkv 1080p μεγέθους 7.5Gb, η εικόνα ήταν ακόμα εντυπωσιακή, αλλά καταλάβαινα οτι ήταν ένα κλικ κάτω.
Τέλος, σε Mkv 720p μεγέθους 4.37Gb η εικόνα εξακολουθούσε να είναι άριστη, αλλά οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες είχαν εξαφανιστεί (πχ οι πόροι του δέρματος σε κοντινά πλάνα).

Και επαναλαμβάνω για τελευταία φορά τονίζοντας ότι δεν είναι υπόθεση αλλά γεγονός, ότι εφώσον δεν επανασυμπιεστεί το αρχείο stream της ταινίας, τότε στην ουσία έχουμε ένα ακριβές κλώνο της αρχικής.

Reaction score
5

Σε Mkv 1080p μεθέγους 15Gb (επανασυμπιεσμένο) δεν μπορούσα να καταλάβω την διαφορά.
Σε Mkv 1080p μεγέθους 7.5Gb, η εικόνα ήταν ακόμα εντυπωσιακή, αλλά καταλάβαινα οτι ήταν ένα κλικ κάτω.
Τέλος, σε Mkv 720p μεγέθους 4.37Gb η εικόνα εξακολουθούσε να είναι άριστη, αλλά η αντριχιαστικές λεπτομέρειες είχαν εξαφανιστεί (πχ οι πόροι του δέρματος σε κοντινά πλάνα).

Και επαναλαμβάνω για τελευταία φορά τονίζοντας ότι δεν είναι υπόθεση αλλά γεγονός, ότι εφώσον δεν επανασυμπιεστεί το αρχείο stream της ταινίας, τότε στην ουσία έχουμε ένα ακριβές κλώνο της αρχικής.
:615:

Και εφοσον εχουμε και γρηγορη συνδεση (USB 3 εννοω:137:) κατω ολο το BD >tsmuxer rip ολο το mainstream>εξω ολα τα "εξωτικα" audio and subs>κραταμε το original m2ts με ΑΝΕΠΑΦΟ το videostream and HD Audio>βαζουμε εξωτερικο srt>ΤΕΛΟΣ

Μεσος ορος αρχειων 20-26Gigs :144:

Reaction score
1.844

Σε Mkv 1080p μεγέθους 15Gb (επανασυμπιεσμένο) δεν μπορούσα να καταλάβω την διαφορά.
Τέλος, σε Mkv 720p μεγέθους 4.37Gb η εικόνα εξακολουθούσε να είναι άριστη, αλλά οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες είχαν εξαφανιστεί (πχ οι πόροι του δέρματος σε κοντινά πλάνα).

Δεν μπορώ να καταλάβω πως αρνείστε κάποιοι το παραπάνω, που είναι περισσότερο από προφανές. Έχει μαλλιάσει το στόμα του φίλου να το λέει δηλαδή, αλλά προφανώς σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόθεση να ακούσουν. Αν δεν επανασυμπιεστεί το αρχείο δεν υπάρχουν ορατές διαφορές (σε 1080p).

Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να οργανώσω μια τυφλή δοκιμή, με όλες τις αναγκαίες διαδικασίες, δηλαδή πραγματικά τυφλή, για να δούμε πόσοι θα καταλάβουν διαφορές. Μην προτιμήσουν μερικοί τις ματρότσκες, όπως κάποιοι άλλοι, πριν 3-4 χρόνια, που άκουγαν καλύτερα τα mp3 320kbs από το γνήσιο cd ... :107:

Υ.Γ.: Πραγματικά τυφλή σημαίνει ότι βλέπεις τη μια εκδοχή (κάποιες σκηνές) και μετά την άλλη (τις ίδιες σκηνές), και σου αναφέρεται τι εκδοχή βλέπεις. Μετά βλέπεις εναλλάξ διάφορες σκηνές και προσδιορίζεις αν βλέπεις ματρότσκα ή blue-ray. Αν συμμετέχει στη διαδικασία κάποιος από την Εθνική Ψευτών, γελάει το παρδαλό κατσίκι με τους προσδιορισμούς του ...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Το ζήτημα δεν είναι τι μπορεί να φαίνεται όταν δεν επανασυμπιεστούν τα αρχεία. Προφανώς είναι το ίδιο.

Το ζήτημα είναι τι κυκλοφορεί πρακτικά στην πιάτσα και τι βλέπει και ακούει ο μέσος κατεβαστής(!), νομίζοντας μετά ότι είδε και άκουσε το ίδιο (ναι, υπάρχουν και *άλλα* μέρη, μη!). Αυτό που κάποιος άγνωστος έφτιαξε όπως του κάπνισε, και μετά πέταξε σ' ένα container. Good enough? Γιά τους περισσότερους, ναι! Προφανώς, χωρίς να χρειάζεται εξήγηση, το τι βλέπουμε εξαρτάται από τη συσκευή αναπαραγωγής και τις ρυθμίσεις της.

Ορισμένοι καγοράζοντες (καλό!) λοιπόν, νοιώθουν ότι πρέπει να δικαιολογήσουν την επιλογή τους. OK!

Από την άλλη πλεύρα, αυτοί που αγοράζουν ή νοικιάζουν, παίρνουν πάντοτε το maximum του format. ΟΚ?

P.S. Οπως πολύ σωστά έγραψε ο gstriftos, ταινίες που δεν έχουν βγεί σε BD, είναι είτε upscaled DVD, η στην καλύτερη περίπτωση κάποιο παλαιότερο scan με νέο transfer. Οχι ότι αυτό δε συνέβη και σε ορισμένα BD!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo