Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα........................(ελπιζω οχι της Ροδου)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Re: Απάντηση: Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

παντως το να γινονται συγκριτηκα τεστ απο μελη του φορουμ και να μη γραφοντε οι εντυπωσεις για να μη θιχτουν καποιοι δεν το βρισκω σωστο... φυσικα επιλογη του καθενως ειναι να πει ή να μην πει κατι, αλλα μετα ποιος ο λογος υπαρξης φορουμ αν τα μελη δεν μοιραζονται ειλικρινεις αποψεις/εντυπωσεις/κλπ
Θεωρείς εύκολο να γίνει μια αντικειμενική συγκριτική δοκιμή, που δεν θα αδικεί τη συσκευή, από ένα μέλος έχοντας το σύστημα του σαν αναφοράς?

Να το πω αλλιώς... με δύο παραδείγματα.
Πως μπορεί να κρίνεις έναν λαμπάτο ενισχυτή με ένα δύσκολο φορτίο-ηχείο?

Πως κρίνεις έναν προενισχυτή με υψηλή αντίσταση εξόδου που φτιάχτηκε να συνοδεύει τελικούς με αντίσταση εισόδου 100 ΚΩ και πάνω?

Με δυο λόγια πρέπει να διαθέτει κάποιος μια μεγάλη γκάμα μηχανημάτων πράγμα ανέφικτο για το μέσο ακροατή.

Είμαστε βέβαιοι για την ορθότητα των κρίσεων του συγκεκριμένου ατόμου?
Αποδεδειγμένα πάνω από το 90% των ατόμων που ασχολούνται με το χώρο μας δεν καταλαβαίνουν διαφορές.

Σχετικές δοκιμές έχουν γίνει παλαιότερα και με <<δημοσιογράφους>> του χώρου αλλά και με αντιπροσώπους...
Για όποιον γνωρίζει είχε πολύ πλάκα η όλη φάση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.904

η ιδεα του dedicated χωρου του site για δοκιμες κλπ δεν ειναι κακη, αλλα μαλλον θελει ΠΟΛΥ μελετη, προετοιμασια και φυσικα χρηματα...
"μελέτη" του θέματος αυτού, σε διάφορα επίπεδα, έχει ήδη γίνει από τον γράφοντα.

κατέληξα πως δε μπορεί να γίνει (χαχαχαχαχα) υπό τη σκέπη των μελών ενός φόρουμ, διότι εμπλέκονται ιδιοκτησίες και συσκευές αξίας, που θα έχουν κάποιον κάτοχο-ιδιοκτήτη, κάποιον υπεύθυνο, που μπορεί να υπάρξουν κλοπές ή καταστροφές (φωτιά) και όπου εμπλέκονται ιδιοκτήτες-κάτοχοι εμπλέκονται και συμφέροντα και κόντρες και εφορίες και άκρη δε θα βγει στον αιώνα τον άπαντα.:137:

ακόμα και για το χώρο, το ενοίκιο μπορεί να είναι δυσβάσαχτο ή /και κακή επιλογή, ενώ πιο λογική λύση είναι η αγορά του χώρου με leasing, με εύρος 10ετίας ή 15ετίας, που θα ήταν και η λογική επιλογή ενός ιδιώτη που πάει να αγοράσει ένα διαμέρισμα. Φτάνουμε πάλι σε ιδιοκτησιακά καθεστώτα, που δεν είναι τόσο απλά, το leasing πχ γίνεται σε επαγγελματικούς μόνο χώρους, όπως και σε προβλέψεις περίεργων εκ πρώτης άποψης σεναρίων, όπως πχ να κλείσει το φόρουμ ή να υπενοικιάζεται ο χώρος σε περιοδικά του ειδικού τύπου ή σε επαγγελματίες του χώρου (έμπορους) για επίδειξη των προϊόντων τους, αλλά και άλλες προεκτάσεις που πιθανά δε σας έρχονται με τη μία στο μυαλό.

ΙΜΗΟ μπορεί να γίνει με 3 μόνο τρόπους:

1. ως "προσφορά" ενός μαγαζάτορα προς τα μέλη των Ελληνικών φόρουμ (πέραν των πλαισίων του avsite) και εξοπλισμό του χώρου με δικά του μηχανήματα.

2. ως προσφορά των μελών προς τον ιδιοκτήτη του φόρουμ (αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, είναι ίσως η πιο πραγματοποιήσιμη λύση).

δηλαδή, αν μπορεί να μαζευτεί ένα μεγάλο ποσό από τα μέλη, ώστε να καλύψει εξοπλισμό, επίπλωση, κλπ κλπ κλπ, τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να προβεί σε αγορά ενός χώρου τον οποίο να διαθέσει στα μέλη.

σε αυτό μπορεί να προστεθεί ως "ρήτρα" η υποχρέωση επιστροφής του αρχικού ποσού από τον ιδιοκτήτη προς τα μέλη, τμηματικά και σε βάθος χρόνου, από έσοδα που θα προκύψουν πιθανά από υπενοικίαση του χώρου από τρίτους για χρήση σε πιθανές πχ παρουσιάσεις ή μετρήσεις νέων προϊόντων, ή από άλλα έσοδα διαφήμισης. παραμένει όμως η υποχρέωση που πέφτει σε έναν άνθρωπο, εν μέσω ΔΝΤ, να αγοράσει ένα ακίνητο και να το συντηρεί, αν και πάντα αποτελεί καλή επένδυση και στα δύσκολα θα μπορέσει να το βγάλει στο "σφυρί".

3. ως ξεκάθαρη προσφορά του ιδιοκτήτη του φόρουμ προς τα μέλη του φόρουμ του. είναι άραγε τόσο πλούσιος?:137:

κι όλα τα παραπάνω, για τι; για να βλέπουμε κανένα καινούριο προβολέα και να ακούμε κανα καινούριο ηχείο, ε, να γίνεται και καμια μέτρηση. πιθανά απλά για ένα "στέκι" βλαμμένων. μάλλον πολύ φασαρία για το τίποτα θα έλεγα. δε ξέρω, δε το βλέπω διόλου εύκολο εγχείρημα...

Reaction score
1.845

Επειδή το κείμενο
... το αν μου αρέσει κάτι, τι θα αγοράσω και πώς περνάω καλά είναι δικό μου θέμα και το ίδιο ισχύει για κάθε άλλον. Δεν τα θεωρώ αυτά θέματα άξια δημόσιας συζήτησης. Άλλο γούστο και άλλο αλήθεια, δηλαδή, αν και ομολογώ ότι η αλήθεια είναι πολύ του γούστου μου.
...
η γνώση, εν εποχή Internet, βρίσκεται στα ακροδάχτυλα όλων. Αλλά δεν την θέλουν. Διότι δημιουργεί υπαρξιακά ερωτηματα, όπως το: "Είναι δυνατόν να είμαι τόσο ζώον?" Και αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν βολεύει. Πολλώ μάλλον η απάντησή του ...​
Κάτι μου θύμισε, ιδιαίτερα η 2η παράγραφος, έψαξα και βρήκα το θέμα, Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?... όπου είχαν διατυπωθεί οι απόψεις αυτές.

Επειδή ο καθένας μας ΚΑΚΩΣ γράφει το γούστο του και όχι την άποψή του, δηλαδή γνώμη με στοιχεία :126:, όπως πολύ σωστά περιγράφεται στην 1η παράγραφο, «Δεν τα θεωρώ αυτά θέματα άξια δημόσιας συζήτησης». Το ίδιο επισήμανε και ο Αντρέας όταν είπε, «του θάβει όλη του την προσπάθεια με ένα ξερό "δεν μου άρεσε"».

Δεν ενδιαφέρεται κανένας αν σου άρεσε ρε κεφτέ (σε μένα απευθύνομαι), αλλά να περιγράψεις τι άκουσες! Δεν μπορείς να περιγράψεις, κάνε τουμπεκί!

Το κυριότερο όμως ζήτημα περιγράφεται στη 2η παράγραφο. Η απάντηση στο ερώτημα "Είναι δυνατόν να είμαι τόσο ζώον;" συνήθως είναι "Ναι δυστυχώς είμαι". :121: Αφού πρωτευόντως έχω καταργήσει (πάλι σε μένα απευθύνομαι) το παλιό ρητό, «ο Θεός σου έδωσε 2 μάτια, 2 αυτιά και 1 στόμα, για να κοιτάζεις 2 φορές, να ακούς άλλες 2 και να μιλάς μόνο μία». Όταν γράφουν οι άλλοι και εσύ τα περνάς αέρα πατέρα, μια ζωή μπούφος θα μείνεις. :203:

Όσο για την πρόταση του χώρου, όπως σωστά γράφει ο Κώστας παραπάνω, το θεωρώ παρομοίως από δύσκολο έως απίθανο.

sk

Reaction score
501

Σημείωσε ότι αυτά τα έγραφε το 2007 !

Σιγά μην έμενε στάσιμος, έχει προχωρήσει λεμε :

1. Όλοι μας κάτι πουλάμε, το θέμα είναι τι είναι αυτό που πουλάμε και, το κυριότερο, αν όντως πουλάμε αυτό που λέμε ότι πουλάμε.

2. Υπάρχει η αλήθεια, υπάρχει το ψέμα, υπάρχει η γνώση, υπάρχει η άγνοια, υπάρχει η επιστήμη, υπάρχει η καριέρα, και υπάρχει και η "χρυσαυτοσύνη". Αν τα δούμε ώς διαγράμματα του Venn, άλλα από αυτά τα υποσύνολα τέμνονται και άλλα όχι.

3. Εάν πουλάς "χρυσαυτοσύνη", τότε θα κάνεις συμβιβασμούς προκειμένου να διαφυλάξεις ό,τι πιο πολύτιμο έχεις και πουλάς: την αντίληψη που έχει το κοινό σου για το πόσο χρυσά αυτιά έχεις. Εάν φτάσεις π.χ. τα 70 και έχεις γίνει κουφάλογο, θα το παραδεχτείς?? Ποτέ! Εάν το παραδεχτείς, οφείλεις να βγείς στη σύνταξη αυτομάτως και αυτοβούλως. Ξέρετε κανέναν να το έκανε αυτό? Εγώ όχι. Ο Holt έφτασε σε βαθιά γεράματα και ακόμα έγραφε. Αυτή η γελοία γριά η Χάρις Αχλαδοπούλου το ίδιο. Εάν ισχυρίζεσαι ότι μπορείς να καταλάβεις μόνο με το αυτί από τι υλικό είναι φτιαγμένες οι βίδες με τις οποίες στερεώνεται μία φωνογραφική κεφαλή πάνω σε ένα κέλυφος βραχίονα, μπορεί να λες αλήθεια, μπορεί και όχι. Επίσης μπορεί απλώς να πουλάς χρυσαυτοσύνη. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να λες αλήθεια, ούτε χρειάζεται να πείσεις το ακροατήριό σου ότι λες αλήθεια. Αρκεί να πείσεις ικανό ποσοστό του ακροατηρίου σου να πληρώνει για να σε διαβάζει. Αυτό όμως δεν λέγεται επιστήμη, λέγεται καριέρα, αν εννοείτε τι εννοώ

4. Εάν, αντιθέτως, πουλάς επιστήμη, απλώς δημοσιεύεις σε peer-reviewed journal

-----------------------------------------------------------------------------------------
ή το απαράμιλλο :
Τα μακάρια βήματα είναι τα εξής:
• 1. Διαβάζουμε, διαβάζουμε, διαβάζουμε. Πρώτα απ' όλα Μαθηματικά και Φυσική. Αν προσέχαμε στο σχολείο, το βήμα μπορεί να παραλειφθεί (σχεδόν).
• 2. Ορίζουμε μπάτζετ: τόσα έχω, ή τόσα δίνω (που δεν είναι αναγκαστικά ίσα με όσα έχω). Εάν δίνουμε περισσότερα από όσα έχουμε*, τότε και πάλι συνιστώ ψυχίατρο (=καλύτερο value for money).
• 3. Καταρτίζουμε shortlist (εντός των ορίων του μπάτζετ!) με αποκλειστικό κριτήριο το συμπέρασμα των αναγνωσμάτων μας. Η μαγκιά είναι να έχουμε διαλέξει τα σωστά αναγνώσματα και να έχουμε εξαγάγει τα σωστά συμπεράσματα. Δεν είναι εύκολο πράγμα.
• 4. Επιτέλους στα εύκολα: από την shortlist διαλέγουμε ό,τι μας αρέσει περισσότερο. Τόσο απλά. Υπάρχουν και εδώ δυσκολίες, αλλά είναι πρακτικής φύσεως, δηλαδή πώς μπορούμε να ακούσουμε κάτι ήρεμα και συγκεντρωμένα, αν γίνεται να το ακούσουμε στο σπίτι μας με τη μουσική που μας αρέσει και όχι σε ένα θορυβώδες μαγαζί με καρακαλτάκες (Diana Krall, Patricia Barber και λοιπή χαϊεντική χλωρίδα) κλπ κλπ κλπ.
• To βήμα 1 μας εξασφαλίζει ότι δεν πάμε κουτουρού, τυφλοί και βλάκες σε έναν σκοτεινό λαβύρινθο.
• Το βήμα 2 μας εξασφαλίζει ότι δεν πάμε φυλακή.
• Το βήμα 3 μας εξασφαλίζει ότι δεν θα πέσουμε θύμα του κάθε παπάρα και του βίτσιου του (στους παπάρες συμπεριλαμβάνουμε και τους εαυτούς μας) ή/και των συμφερόντων του, διότι είμαστε πλέον θεωρητικώς, πρακτικώς, τεχνολογικώς και επιστημονικώς τεθωρακισμένοι.
• Το βήμα 4 μας εξασφαλίζει την ευχαρίστηση του βίτσιου μας.

Και όλα αυτά διότι, όπως εδίδασκον οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ο άνθρωπος έχει πάθη, αλλά έχει και λογική. Η λογική πρέπει να χαλιναγωγεί τα πάθη, όχι να προσπαθεί να τα καταργήσει. Διότι εν τέλει τα πάθη πάντοτε αποδεικνύονται ισχυρότερα και καταστρέφουν τη λογική, οπότε καταστρεφόμεθα με τη σειρά μας και εμείς! Πιστέψτε με, έτσι είναι τα πράγματα. Και αν δεν πιστεύετε εμένα, πιστεψτε τους αρχαίους ημών προγόνους. Και αν δεν πιστεύετε τους αρχαίους ημών προγόνους, πιστέψτε τον Άδωνι Γεωργιάδη.

*Δεν είναι αστείο! Είχα δει κάποτε αγγελία. Πουλούσε κάποιος ηχεία των 20.000 ευρώ, επειδή του έπαιρνε η Τράπεζα το σπίτι. Εμ δεν είχε για το στεγαστικό, εμ ήθελε μικροδυναμικά! Και πόσοι άλλοι τέτοιοι θα υπάρχουν. Απλά ντρέπονται και δεν το λένε, γράφουν "Πωλούνται Von Schweikert, άστρωτα, λόγω αναβάθμισης". Σου λέει, και πού θα με βρει μετά αυτός, να δει αν όντως πήρα τα Magico που έλεγα? Αφού θα νοικιάσω δυαράκι στην Κυψέλη κι αυτός θα ψάχνει στη μαιζονέτα στα Βριλήσσια.

Κρίμα που τον "χάσαμε" ....

:117:

Reaction score
1.845

Σημείωσε ότι αυτά τα έγραφε το 2007
...
Κρίμα που τον "χάσαμε" .... :117:
Ξέρω, αφού είχα γράψει σ' εκείνο το θέμα.
Κάπου κάπου ακούω κάτι παράξενα βήματα εδώ μέσα. :415: Εκτός και πρέπει να κόψω τα κοκκινιστά γιατί με πειράζουν. :119:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Δεν ανοιξα το ποστ για να ανοιξουμε το κεντρο ελεγχου συσκευων ηχου αλλα για το αν πρεπει να ανοιξουν τα στοματα και να μιλησουν.Και το κυριοτερο με ονοματεπωνυμα.
Το Χ ηχειο ειναι γκραν κασα και ας κανει 40.000€.Το Ψ dac ειναι τσιριδα σκετη και ας εχει υπογραφη Ψ.
Πολλες φορες πεφτει καζουρα-κραξιμο για καποιο καλωδιο (κυριως ρευματος) η για καποια λαμπα με δισθεωρατη παραμορφωση σε σχεση με καποιο τρανζιστορατο.Αλλα μεχρι εκει.Και υπαρχει και ενας υπογειος σεβασμος στους δικους μας.Οχι του site,γενικα μιλαω.Γιατι αραγε ο Βασιλης δεν νοιωθει ανετα να κατακρινει καποιο μηχανακι?Σιγουρα δεν το κανει για να παρει καλυτερη εκπτωση.Και ομως δισταζει.
Τους Wavac ομως τους ξεσκισαμε εδω μεσα.Μηπως ειναι πολυ ψηλα(τιμολογιακα) και πολυ μακρυα για να τους παρουν τα βολια?Η παιζουν χειροτερα απο τους Dared που ειχε παρουσιασει παλιοτερα ο Θανασης Κ και ετυχαν "σεβασμου".Ο προενισχυτης που ειχε την καλοσυνη ο Κος Τζιαφης να μας δανεισει στην Εκθεση δικαιουται" κριτικης " η οχι?

Reaction score
11

Δεν ανοιξα το ποστ για να ανοιξουμε το κεντρο ελεγχου συσκευων ηχου αλλα για το αν πρεπει να ανοιξουν τα στοματα και να μιλησουν.Και το κυριοτερο με ονοματεπωνυμα.
Το Χ ηχειο ειναι γκραν κασα και ας κανει 40.000€.Το Ψ dac ειναι τσιριδα σκετη και ας εχει υπογραφη Ψ.
Πολλες φορες πεφτει καζουρα-κραξιμο για καποιο καλωδιο (κυριως ρευματος) η για καποια λαμπα με δισθεωρατη παραμορφωση σε σχεση με καποιο τρανζιστορατο.Αλλα μεχρι εκει.Και υπαρχει και ενας υπογειος σεβασμος στους δικους μας.Οχι του site,γενικα μιλαω.Γιατι αραγε ο Βασιλης δεν νοιωθει ανετα να κατακρινει καποιο μηχανακι?Σιγουρα δεν το κανει για να παρει καλυτερη εκπτωση.Και ομως δισταζει.
Τους Wavac ομως τους ξεσκισαμε εδω μεσα.Μηπως ειναι πολυ ψηλα(τιμολογιακα) και πολυ μακρυα για να τους παρουν τα βολια?Η παιζουν χειροτερα απο τους Dared που ειχε παρουσιασει παλιοτερα ο Θανασης Κ και ετυχαν "σεβασμου".Ο προενισχυτης που ειχε την καλοσυνη ο Κος Τζιαφης να μας δανεισει στην Εκθεση δικαιουται" κριτικης " η οχι?
:446:

Reaction score
1.845

Δεν ανοιξα το ποστ για να ανοιξουμε το κεντρο ελεγχου συσκευων ηχου αλλα για το αν πρεπει να ανοιξουν τα στοματα και να μιλησουν
...
Ο προενισχυτης που ειχε την καλοσυνη ο Κος Τζιαφης να μας δανεισει στην Εκθεση δικαιουται" κριτικης " η οχι?
Ανυπερθέτως!
...
Ναι δικαιούται κριτικής.

Αλλά πάρε ένα παράδειγμα. Αν εισαγωγέας καλωδίων ρεύματος σε πιάσει και σου πει να μη γράψεις ότι αυτά προσφέρουν κυρίως την εκταμίευση :125:, γιατί με τα κέρδη απ΄αυτά πληρώνει το ενοίκιο του μαγαζιού, εσύ τι θα έκανες;

Ο Έλληνας είναι συναισθηματικός τύπος. Και συναισθηματικός σημαίνει ότι λαμβάνει τα ερεθίσματα-πληροφορίες με τις αισθήσεις του, αλλά δεν τα επεξεργάζεται στο μυαλό του ώστε να τα "μεταφράσει" σε λογικά συμπεράσματα. Γι' αυτό πάει κατά διαόλου ετούτος ο τόπος ... :121:

Reaction score
15.548

Εγω συμφωνω με τον Vastsar ....

Δεν θελω να αναφερθω συγκεκριμενα..

Εξαλλου ειναι εμφανες αυτο σε πολλα μηνυματα ολων των παιδιων που εχουν ασχοληθει ποιο σοβαρα ειτε προκειται για ηχο ειτε για εικονα.....
Οποιος μπορει να διαβασει αναμεσα στα γραφωμενα τους το καταλαβαινει.......

Επισης ο ηχος ειναι ποιο δυσκολος στο να τον πλησιασεις αντικειμενικα,απο οτι εικονα...και διαφωνω με τον Αντρεα Κ.

Με την εικονα εχεις τρια-τεσερα πραγματα να δεις και τελειωσες ....
...με τον ηχο ψαχνεσε σε πολλα περισοτερα για να εχεις ενα καλο αποτελεσμα...... και παλι ομως εχεις την δυνατοτητα να τον βελτιωσεις ακομα ποιο πολυ αν εχεις την ορεξη και το χρημα....

Γι'αυτο αλωστε και η μεγαλη ποικιλια στον ηχο....απο καλωδια εως ηχεια...

Ενω στην εικονα,τα κομματια που παιζουν,ζητημα ειναι να φτανουν τα δαχτυλα ενος χεριου.....
Φωναζεις και τον Βαγγο η τον Μανωλη και καθαρισες..

Και μην ξεχνατε οτι πλεον τα forum σιγα-σιγα θα αντκαταστησουν τα περιοδικα....μιας και τα τελευταια πατωσαν.....

Reaction score
141
, .

Αντιθετα ομως πρεπει να σας ομολογησω, δοθεισης της ευκαιριας,
πως λυπηθηκα αφανταστα για καποια κακη κριτικη που εγινε προσφατα σε προιον
που κατασκευαστηκε απο Ελληνα κατασκευαστη..
Το φτωχο μυαλο μου λειτουργησε αναποδα.
Λεω, ο ανθρωπος μοχθησε, ξοδευτηκε, σπαταλησε για να φτιαξει
κατι και βγαινει ο π.χ. ΑΝΔΡΕΑΣ Κ και του θαβει ολη του την προσπαθεια
με ενα ξερο "δεν μου αρεσε"

Και τι ειναι ο ηχος για να πει καποιος δεν μου αρεσε?
Υπαρχει περισσοτερο αντι-αντικειμενικη διασταση?
Εδω εμεις στην, αντικειμενικοτατη, εικονα μετραμε και ξαναμετραμε
και ξενυχταμε μεχρι να βγαλουμε ενα αποτελεσμα.
Και εσυ λες ενα ξερο "δεν μου αρεσε"?
Μετά είναι και το άλλο...
Πως εξασφαλίζεται ο αναγνώστης από <<παγίδες>> του τύπου...
Έφτιαξα εγώ μια συσκευή, έγραψα τα καλύτερα για αυτήν και μάζεψα και πέντε κολλητούς μου και είπαν τα ίδια.
Μετά έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα από άτομα που ενδιαφέρθηκαν για το καλό και το φτηνό και κάποιος βρέθηκε με χρήματα στη τσέπη.

Νομίζεται πως δεν έχει συμβεί το παραπάνω και μάλιστα εδώ στην Ελλάδα?

...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Σ' αυτό ακριβώς εμπίπτω εγώ προσωπικά, το ομολογώ δημοσίως, με το ελαφρυντικό (αν υποθέσουμε ότι παίζει κάτι τέτοιο), ότι η συγκεκριμένη συσκευή ενδεχομένως να τελεί υπό αναθεώρηση, (ίσως λόγω
και των δικών μου διαμαρτυριών, ίσως όχι, δεν ξέρω). Ίσως, όμως, το πιθανότερο, να μην αναθεωρηθεί τελικά, δεν ξέρω σίγουρα.

Μπήκα πρώτα στο ένα δωμάτιο του συγκεκριμένου εισαγωγέα, και άκουσα κάποια πράγματα. Μετά, κατά δική του προτροπή, πήγα και στο άλλο δωμάτιο που διατηρούσε στην έκθεση, και άκουσα μια άλλη, ομοειδή (και στην τιμή) συσκευή. Η σύγκριση ήταν εντελώς άνιση. Και τότε μπήκα σε σκέψεις. Κοίτα πώς τα φέρνει η τύχη, να εμπορεύεται κάποιος αγγούρια και διαμάντια μαζί. Πώς είναι δυνατό να έχει φύγει από σουηδό κατασκευαστή ένα πράμα που βαφτίστηκε 100.49 και παίζει
έτσι, και πώς του έλαχε να το εισάγει ο ίδιος που εισάγει ένα άλλο πράμα, που λέγεται SCM-25A. Και άρχισα να αναρωτιέμαι, καλά, δουλευόμαστε τώρα;

Η εμπειρία που αποκόμισα από την επίσκεψη στα δυό δωμάτια του συγκεκριμένου εισαγωγέα με έβαλε σε σκέψεις, και αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν σε μεγάλη πίκρα και απογοήτευση. Τελικά, για να φτιάχνεις hi-fi, το μόνο που χρειάζεσαι είναι
λεφτά. Τίποτε άλλο. Έτσι μού 'ρχεται να κάνω logout και να μη ξανασχοληθώ. Να κάνω κάτι άλλο...

(Το παίδεψα πολύ πριν ποστάρω, είπα να ζητήσω και τη συγκατάθεση του Ζαφειρόπουλου, αλλά τελικά, αν είναι να μου κόψει την καλημέρα, καλύτερα να την κόψει για κάτι τέτοιο, παρά για ο,τιδήποτε άλλο)...

Κώστα πραγματικά δεν χρειαζόταν καμμία συγκατάθεση για να πεις τη γνώμη σου. Εγώ ότι είχα στην έκθεση προσπάθησα να το παρουσιάσω με τον τρόπο που ήξερα και που μπόρεσα.
Οι γνώμες που εισέπραξα από διαφόρους ήταν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από πολύ καλές και πάνω.
Επειδή λοιπόν για πολλούς εδώ-Ελληνικό κατ'εξοχην χαρακτηριστικό-η ταπεινοφροσύνη δεν είναι το φόρτε τους και επειδή ούτε από τον υποκειμενισμό τους θέλησαν ποτέ να προστατευθούν, νομίζουν δε οτι μπορούν να είναι οι τιμητές των πάντων, θα πω τα παρακάτω:
Εκτός από αντιπρόσωπος από το 1980, είμαι όπως οι περισσότεροι ξέρετε ηχολήπτης ακουστικής μουσικής με πάνω από 3000 ηχογραφήσεις. Έχουν περάσει από τα χέρια μου και τα αυτιά μου μάλλον όχι λίγες συσκευές ήχου.
Και ερωτώ: θα ήταν ποτέ δυνατόν να φέρω ένα ηχείο που, ναι μεν είναι φθηνό γι αυτό που είναι, που θα παίζει όμως ΤΟΣΟ λάθος, δεν θα το καταλάβαινα και θα είχα την μέγιστη ηλιθιότητα να το παρουσιάζω δίπλα στις άλλες μου συσκευές χωρίς αιδώ και χωρίς να σκεφτώ την υπόληψη που έχτισα όλα αυτά τα χρόνια?
Εγώ με όλη αυτή την εμπειρία των 30 χρόνων και ΠΟΤΕ δεν είμαι σίγουρος για την πρώτη γνώμη που αποκομίζω, ειδικά αν οι συνθήκες είναι αστάθμητες.

Κάπου πριν διάβασα το: "Ο Σταματακος δηλαδη ειναι καλυτερος?"
Λυπάμαι γιατί πολλοί έχουν πάρει παραμάζωμα ανθρώπους και συσκευές που τίμησαν τον χώρο αυτό. Τον χώρο που μας χαρίζει χαρά και σωστή μουσική.
Δυστυχώς είχε δίκιο όταν έλεγε:
"....δοσμένα με υπερβολικές δόσεις έπαρσης, εγωπάθειας και φιλαυτίας."

Ο υπερήλιξ πατριώτης του Κώστα

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

O Σταματάκος παρα-είναι καλός για reviewer. Μάλλον κάνει την τρέλα του - ευτυχώς για εμάς.

Reaction score
3.972

Άτακτες-γνωστές σκέψεις:

1. Νοοτροπία ψυχοπαθητική ως λαός (όλοι μας)

Παραδείγματα:
- αλληλοσπαραγμοί -ιστορία κ όχι μόνο- απ τη μία, αλληλοβοήθεια κ ανθρωπισμός απ'την άλλη
- δηλώνουμε κάτι, πράττουμε άλλο, έχουμε σκεφθεί άλλα κ χειροκροτούμε άλλα.

2. Φόβος και μικροσυμφέροντα σαν κύρια δύναμη διαμόρφωσης του χαρακτήρα μας και έκφρασης, επομένως της -αλλοίμονο- ενήλικης γνώμης μας.

Σε πρόσφατο συνέδριο -Ευρώπη- παρακολουθήσαμε (άνθρωποι διαφόρων Εθνικοτήτων) ένα live χειρουργείο.

Ο χειρουργός έπρεπε να επιτελέσει συγκεκριμένο έργο, το οποίο διεξοδικά μελέτησε, μας το παρουσίασε -ως κοινό αμφιθεάτρου- θεωρητικά και το έπραξε.

Κατά την πράξη έκανε 1 "πατάτα" σύμφωνα πάντα με το σχεδιασμό του.

Μπαίνοντας στο αμφιθέατρο -αμέσως μετά- εισέπραξε το καθολικό χειροκρότημα της αίθουσας.

Ο τύπος σάλταρε!!!
Άρχισε να φωνάζει ότι είναι αδιανόητο το χειροκρότημα μετά από τέτοια "πατατιά" (η υγεία της ασθενούς δεν υπέστη καμμία βλάβη) και ότι είναι αδικαιολόγητος κ άσχετος που τόπαθε αυτό.
Δεν ήταν μέρος του σόου αυτό, ήταν συνειδητή αντίδραση ανθρώπου με γνώση, θέση (Νο 2 στην συγκεκριμένη Κλινική) και @ρχίδι@.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Τα δικά μου τα έβγαλα: τίποτε δεν συμβαίνει τυχαία στα άτομα, στους λαούς που χτίζουν τέτοιους χαρακτήρες.

Θα μου πείτε ότι θυμάμαι χαίρομαι...

Ναί, γιατί η όποια -έστω- ελευθερία της γνώμης τείνει να αναχθεί εδώ στην κοινότητα του φόρουμ σε ένα απίστευτο -πολιτικά ορθό- πάλεμα γάτας μέσα σε τσουβάλι.

Ή κυνηγητό ουράς σκύλου, αν προτιμάτε.

Προτείνω λοιπόν:

α. το βιβλίο του Κωστή Παπαγιώργη "κόκκινη αλεπού" για όποιους έχουν ανησυχίες περί του ορθού, της ανθρώπινης ατέλειας, της γάτας ή οτιδήποτε δυσάρεστο αφορά την ύπαρξή μας ή το τσουβάλι.

β. μετά το βήμα α. μπορούμε να συνεχίσουμε κ με άλλα αναγνώσματα τα οποία μάλλον περισσότερο θα μας οφελήσουν απο το να περιδιαβαίνουμε στα φόρουμ.

γ. αν παρόλα τούτα συνεχιστεί η συμμετοχή στο φόρουμ ας γίνει με διάθεση ειλικρίνειας κ ενήλικης συμπεριφοράς

Παράδειγμα: τα κακά, τα κουφά, τα καμμενα μηχανάκια, τα λεφτά που ζητάνε, οι μετρήσεις, οι ανηχοικοί θάλαμοι, μας κοροιδεύουν, μας τα παίρνουν κλπ από τη μία και από την άλλη: γειά σου ρε μάγκα, αγορίνα μου κλπ με τα 1267 μηχανάκια σου, να τα χαίρεσαι, πες μας τη γνώμη σου κλπ,κλπ.

Ερώτηση 1: Πρέπει να λέγομαι Σταματάκος για να πώ ότι το Κινεζάκι πάτησε τον Γερμανό ή τον Αμερικάνο?

Ερώτηση 2: Ο Σταματάκος θα τόγραφε?

Ερώτηση 3: Άν πάω σε φίλο, ακούσω κάτι κ μετά το δημοσιοποιήσω, πιστεύω ότι θα γίνει η γνώμη μου σεβαστή όσο του Σταματάκου?

Ερώτηση 4: Αφού ΟΛΟΙ γνωρίζουμε 1,2,3...5 πραγματάκια γιατί??? Τόσος χρυσός πλέον διακινείται? :121:

Reaction score
11

ΣΕ διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον, (περί το 1930), για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, έλαβαν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα. Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα.

«Ενώπιον του Δικαστηρίου της Αδέκαστης Ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Ελληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος των περιστάσεων, αν και από διανοητικής απόψεως, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.

Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.

Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των ερίδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει.

Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το `21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει.

Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει.

Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα.

Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε».

Με κάποιες υπερβολές, δίνει την κεντρική ιδέα του Ελληνικού σήμερα... (Και τα site δεν μπορεί να αποτελούν εξαίρεση της περιρρέουσας πραγματικότητας...).

:108:

Reaction score
6

ΣΕ διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον, (περί το 1930), για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, έλαβαν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα. Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα.

«Ενώπιον του Δικαστηρίου της Αδέκαστης Ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Ελληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος των περιστάσεων, αν και από διανοητικής απόψεως, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.

Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.

Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των ερίδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει.

Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το `21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει.

Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει.

Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα.

Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε».

Με κάποιες υπερβολές, δίνει την κεντρική ιδέα του Ελληνικού σήμερα... (Και τα site δεν μπορεί να αποτελούν εξαίρεση της περιρρέουσας πραγματικότητας...).

:108:
++ 1.000.
ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ!!...ΟΥΔΕΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ....ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ...ΚΑΠΩΣ ΟΡΘΙΟ , που εστω και με το ζορι καπως κρατιοταν ορθιο , η περιπου ορθιο γιαυτους που το κοιτουσαν χωρις γυαλια....η και με γυαλια...:122:

Μια μεγαλη τρυπα στο νερο....

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

Κώστα πραγματικά δεν χρειαζόταν καμμία συγκατάθεση για να πεις τη γνώμη σου. Εγώ ότι είχα στην έκθεση προσπάθησα να το παρουσιάσω με τον τρόπο που ήξερα και που μπόρεσα.
Οι γνώμες που εισέπραξα από διαφόρους ήταν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από πολύ καλές και πάνω.
Επειδή λοιπόν για πολλούς εδώ-Ελληνικό κατ'εξοχην χαρακτηριστικό-η ταπεινοφροσύνη δεν είναι το φόρτε τους και επειδή ούτε από τον υποκειμενισμό τους θέλησαν ποτέ να προστατευθούν, νομίζουν δε οτι μπορούν να είναι οι τιμητές των πάντων, θα πω τα παρακάτω:
Εκτός από αντιπρόσωπος από το 1980, είμαι όπως οι περισσότεροι ξέρετε ηχολήπτης ακουστικής μουσικής με πάνω από 3000 ηχογραφήσεις. Έχουν περάσει από τα χέρια μου και τα αυτιά μου μάλλον όχι λίγες συσκευές ήχου.
Και ερωτώ: θα ήταν ποτέ δυνατόν να φέρω ένα ηχείο που, ναι μεν είναι φθηνό γι αυτό που είναι, που θα παίζει όμως ΤΟΣΟ λάθος, δεν θα το καταλάβαινα και θα είχα την μέγιστη ηλιθιότητα να το παρουσιάζω δίπλα στις άλλες μου συσκευές χωρίς αιδώ και χωρίς να σκεφτώ την υπόληψη που έχτισα όλα αυτά τα χρόνια?
Εγώ με όλη αυτή την εμπειρία των 30 χρόνων και ΠΟΤΕ δεν είμαι σίγουρος για την πρώτη γνώμη που αποκομίζω, ειδικά αν οι συνθήκες είναι αστάθμητες.

Λυπάμαι γιατί πολλοί έχουν πάρει παραμάζωμα ανθρώπους και συσκευές που τίμησαν τον χώρο αυτό. Τον χώρο που μας χαρίζει χαρά και σωστή μουσική.
Δυστυχώς είχε δίκιο όταν έλεγε:
"....δοσμένα με υπερβολικές δόσεις έπαρσης, εγωπάθειας και φιλαυτίας."

Ο υπερήλιξ πατριώτης του Κώστα
Πόσοι είναι οι αντιπρόσωποι που γνωρίζουν τι πουλάνε? Έχω την εντύπωση ότι λίγοι το κατέχουν. Οι "λίγοι" πιστεύω ότι το βλέπουν επαγγελματικά, ενώ οι πιο γνώστες περνάνε και λίγη έως αρκετή δόση του χόμπυ τους μέσα απο το επάγγελμά τους, όπου πολλές φορές τους βγαίνει και εις βάρος τους εννοώντας χάσιμο χρόνου-χρήματος λόγω του συναισθήματος της δουλειάς τους. Συμφωνώ μαζί τους γιατί αν δεν αγαπάει αυτό που κάνει, μην το κάνει καθόλου.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Παράδειγμα: τα κακά, τα κουφά, τα καμμενα μηχανάκια, τα λεφτά που ζητάνε, οι μετρήσεις, οι ανηχοικοί θάλαμοι, μας κοροιδεύουν, μας τα παίρνουν κλπ από τη μία και από την άλλη: γειά σου ρε μάγκα, αγορίνα μου κλπ με τα 1267 μηχανάκια σου, να τα χαίρεσαι, πες μας τη γνώμη σου κλπ,κλπ.
Άλλο πράγμα η ευγένεια ή και η απόλαυση, αν θέλεις, του οφθαλμόλουτρου που προσφέρει ένας άνθρωπος που έχει τη δυνατότητα να κάνει την τρέλα του (χωρίς να μπαίνει φυλακή) κι άλλο πράγμα οι τεχνικές συζητήσεις.

Ερώτηση 1: Πρέπει να λέγομαι Σταματάκος για να πώ ότι το Κινεζάκι πάτησε τον Γερμανό ή τον Αμερικάνο?
Όχι. Δε νομίζω να σε φίμωσε κανείς. Απλά θα υποστείς τις συνέπειες της δημόσιας έκθεσης της άποψής σου.
Μπορεί να χρειαστεί να τα βάλεις με τους "τεχνοκράτες" γιατί προτίμησες το "λάθος" ή/και με αντιπροσώπους των συσκευών ή/και με ιδιοκτήτες της συσκευής που δε σου άρεσε ή/και με τους μουτζαχεντίν του ΗιΕνδ που απλά τους έθιξες τη θρησκεία..
Θέλει χρόνο και, κάποιες φορές, γερό στομάχι.

Ερώτηση 2: Ο Σταματάκος θα τόγραφε?
Και θα το έγραφε και θα το μετρούσε.
Αλλά επειδή το ξέρουν, μάλλον δε θα του το έστελναν καν.

Ερώτηση 3: Άν πάω σε φίλο, ακούσω κάτι κ μετά το δημοσιοποιήσω, πιστεύω ότι θα γίνει η γνώμη μου σεβαστή όσο του Σταματάκου?
Φυσικά και όχι. Πιστεύεις ότι θα έπρεπε;

Ερώτηση 4: Αφού ΟΛΟΙ γνωρίζουμε 1,2,3...5 πραγματάκια γιατί??? Τόσος χρυσός πλέον διακινείται? :121:
Γνωρίζουμε όντως;
Επίσης μην ξεχνάς ότι κατά βάση είμαστε όλοι καταναλωτές.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.125
Members
38.533