Εγκατάσταση νέου router, βοήθεια!

Reaction score
1.288
Λοιπόν βρέθηκε και αυτό το πρόβλημα
Ενεργοποίησα το DHCP server. Στο άλλο σύστημα που έχω φτιάξει πως γίνεται να λειτουργεί ενώ είναι απενεργοποιημένο;
Κάνω ένα τσεκ ότι όλα είναι οκ και πάω να ασχοληθώ με voip

Attachments

Reaction score
2.748
Αν δεν έχεις κάνει restart την συσκευή κρατάει τις ρυθμίσεις η κάρτα δικτύου από τον παλιό dhcp.
Αν κάνεις ένα ipconfig/release και ipconfig/renew μεσω cmd (αν είναι windows )θα πάρει τις ρυθμίσεις από τον νέο dhcp, με τη προϋπόθεση ότι δεν έχεις δηλωμένη στατική στην συσκευή.

Reaction score
1.288
@billpeppas έχω μπει μέσα στο grandstream αλλα υπάρχουν άπειρε επιλογές.
Θα χρειαστώ τη βοήθεια σου οποτε μπορέσεις που βάζω κωδικούς και αν χρειάζεται άλλη ρυθμιση :)

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.175
Κλειδώθηκα έξω από το grandstream μου (χαχα, ξέχασα τον κωδικό). Οπότε μέχρι να τρέξει το timer είπα να ψάξω το θέμα της καταραμένης (Vodafone).

Πφφφ... βγάζει την τηλεφωνία σε άλλο VLAN.
Οπότε θα πρέπει να κάνεις καλή διαδικασία.
Υπάρχει αρκετά αναλυτική οδηγία από ένα παλικάρι στο ADSLGR ( https://www.adslgr.com/forum/threads/1271843-grandstream-ht-802-και-vodafone?p=7567765#post7567765 )

Όπου κολλήσεις αν κολλήσεις γράψε, αύριο θα λείπω πολλές ώρες σε δουλειά, με το που μπορέσω θα το δω ;)

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.175
Πιθανότατα θα δουλέψει και με την εξής ευκολότερη εναλλακτική:

Στο UCG-Max δηλώνεις μια δεύτερη WAN PPPoE σύνδεση, όπου βάζεις πάλι τα PPPoE credentials σου (username & pass που σου δίνει η Vodafone για το internet) και βάζεις VLAN ID 837.
Έπειτα στην θύρα LAN που συνδέεις το HT802 δηλώνεις να βγαίνει στο WAN 2 που έχεις το VLAN 837. Έτσι θα πρέπει να παίξει απλά δίχως να κάνεις όλο το μερεμέτι που έκανε το παλικάρι που σου λίνκαρα.

Α ρε Vodafoneάρα...

minas

Πισιά
Reaction score
4.269
Έχω την εντύπωση ότι η Vodafone δεν επιτρέπει διπλή PPP σύνδεση, γι' αυτό μπαίνει στη διαδικασία με το switch.

Reaction score
1.288
Καλημέρα.
Αν το κάνω με το τρόπο που μου λες ο οποίος φαίνεται πιο ''καθαρός'' θα μου επιτρέψει να έχω η vodafone δύο pppoe; και αν ναι μήπως είναι προσωρινή λύση; Κανονίκα μια pppoe δεν επιτρέπουν οι παροχοι;
@minas με πρόλαβες. Αυτο φοβαμαι και εγώ. και να δουλέψει μην είναι προσωρινό

Reaction score
1.288
Με βάση αυτό που μου έστειλαν μήπως είναι λάθος να δηλώσω pppoe τη voip; Λέει θέλει DHCP
Παρόλο που έχω φτιάξει τη δεύτερη wan δεν έχει συνδεθεί

Attachments

Reaction score
12.648
Το πρόβλημα δεν είναι το wan, αλλά το να στείλεις bridged τη wan σε μια lan port και κατά προτίμηση με untagged το 837 για να μη μπλέξεις με ρυθμίσεις vlan στο grandstream. Δηλαδή, να κάνεις διαχωρισμό μέσα στο uxg και να του πεις "θέλω να δημιουργήσω δύο interfaces που βγαίνουν απο τη wan, το ένα είναι το 835 με pppoe registration το οποίο θα διοχετεύεται στις τάδε lan ports και το άλλο είτε bridged προς τη lan port X - άρα να πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις vlan στον client - είτε να ακούει στο 837 και να οριστεί η lan port X σαν μέλος του 837, άρα οτιδήποτε συνδέεται στη lan port X, να συνδέεται αυτόματα με το 837 ( δηλαδή, η lan port X untagged στο 837 )".

Μια άλλη προσέγγιση είναι να βάλεις ένα έστω και unmanaged switch μετά το ont και στις lan ports του να συνδέσεις το uxg και το grandstream. Το uxg θα κάνει τη pppoe κλήση και στο grandstream θα πρέπει να γίνουν οι ρυθμίσεις για να συνδεθεί με το 837 και να κάνει το sip registration. Δηλαδή, με αυτή τη προσέγγιση και τα δύο μηχανήματα ( uxg & grandstream ) θα έχουν στη διάθεσή τους και τα δύο vlans και στο καθένα θα γίνει επιλογή για το ποιο vlan θα χρησιμοποιήσουν. Κάτι τέτοιο όμως ΜΠΟΡΕΙ να σου μεταβάλει το latency.

Reaction score
12.648
Βλέπω πως έμπλεξα με τη voip οπως φοβόμουν
Μπα. Με το router έχεις μπλέξει, όπως μπλέκουμε όλοι στην αρχή μέχρι να βγάλουμε άκρη. Σίγουρα το grandstream απαιτεί περισσότερες ρυθμίσεις ( όπως φαίνεται ) απο ένα απλό voip router, αλλά έχει και άλλες δυνατότητες, αν σκοπεύεις να τις εκμεταλλευτείς. Το ζήτημα του πώς θα συνδεθεί το gateway στο σχετικό vlan είναι κάτι που ούτως ή άλλως θα το αντιμετώπιζες. Θα βρεθεί άκρη, don't worry!

Reaction score
3.588
κακώς μπλέξατε , δεν θα έπρεπε, εάν σας ενδιέφερε κυρίως η ποότητα του streaming ήχου και εικόνας.
Εκτός κι αν σας αρέσει να είστε κλεισμένοι στο σπίτι και να μαστορεύετε τα πράγματα που λειτουργούν ήδη πολύ καλά.
Τα πρώτα σημάδια της άνοιας, μετά ακολουθεί το να χάνουμε διαρκώς τα κλειδιά μας ...

Last edited:

Reaction score
1.288
Καλά δεν λειτουργούσε.
Ναι αν έχεις ένα δικτυο με 2-3 συσκευές που απλά σερφαρουν στο facebook όντως όλα ειναι καλά.
Για κάτι παραπάνω αν εχεις απαιτήσεις δεν είναι...
Όπως και να έχει θέλω να πιστεύω αφου φτιαχτεί δεν θα ασχοληθώ ξανα ιδιαίτερα

Reaction score
12.648
Καλά δεν λειτουργούσε.
Ναι αν έχεις ένα δικτυο με 2-3 συσκευές που απλά σερφαρουν στο facebook όντως όλα ειναι καλά.
Αν είσαι μαμούνι και γουστάρεις να μαθαίνεις νέα πράγματα, θα ασχοληθείς. Όχι με το συγκεκριμένο ζήτημα της σύνδεσης και του voip, αλλά με τις υπόλοιπες δυνατότητες που σου παρέχει ένα ( προχωρημένο ) δίκτυο.
;)

Reaction score
1.288
Είναι μεγαλη υπόθεση να μπορείς να διαχειριστείς τις συσκευές σου.
Απο το να κάνεις block σελίδες σε υπολογιστη που χρησιμοποιεί κάποιο παιδί μέχρι πιο προχωρημένα πράγματα...
Οπότε ναι το σκαλίζω συνεχώς και στο δευτερο δίκτυο που έχω. Απλως εκει δεν ειχα voip και επαιξαν όλα πολύ ευκολα
Τωρα το vlan 837 που εφτιαξα το έβαλα σε άλλο subnet ως αποτέλεσμα να μη μπορώ να συνδεθώ(απομακρυσμένα με vpn). Οπότε δεν μπορώ να κάνω τπτ. Μήπως δε χρειαζεται διαφορετικο subnet;

Reaction score
3.588
Καλά δεν λειτουργούσε.
Δεν έχουν σχέση με τον ήχο και την εικόνα οι αλλαγές που σκέφτεσαι να κάνεις στο δίκτυο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.127
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt