Ε, τον αgλήτη...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Κύριοι, σχεδόν δεν αναπνέουμε παρακολουθώντας την λεκτική σας ξιφασκία. Μήπως, λέω μήπως, γινόταν λίγο πιο ώριμη κουβέντα, από δύο διαφωνούντες μεν, γνώστες και ικανούς συζητητές δε?
Θάταν καλό για όλους εδω μέσα. Νομίζω?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.927
Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

εγώ πάντως το διασκεδάζω!

δώστε τα όλα!

Reaction score
17.725
Απάντηση: Re: Ε, τον αgλήτη...

Κύριοι, σχεδόν δεν αναπνέουμε παρακολουθώντας την λεκτική σας ξιφασκία. Μήπως, λέω μήπως, γινόταν λίγο πιο ώριμη κουβέντα, από δύο διαφωνούντες μεν, γνώστες και ικανούς συζητητές δε?
Θάταν καλό για όλους εδω μέσα. Νομίζω?
:121:

[reliops=Jo-Jo - Mind Games (Instrumental Version) (1982)][youtube]GDSgabReQT4[/youtube][/reliops]

Προς Θεού. Ίσα που έχω αρχίσει να ζεσταίνομαι.
[reliops="Προσεχε παρακαλω!"] :403:
[/reliops]

Έχουμε θεματάκι με το reading comprehension νομίζω
:142:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Το ήξερα ότι κατά βάση τις συμβουλές μου ήθελες για τα πάσης φύσεως θέματά σου...
Με νύχια και με δόντια προσπαθώ να σε τσιγκλίσω, αλλά σαν αληθινός κομμάντο δεν μαρτυράς τα μυστικά σου. :135: Σε ρώτησα για τα καλύτερα ηχοσυστήματα σε μια κατηγορία τιμής. Σε ρώτησα "στα ίσια". Διάβαζε καλύτερα και μην αλλάζεις το νόημα αυτών που γράφω. Οκ επιχειρήματα δεν είδα ούτε απόψεις.. τα έχεις ισοπεδώσει όλα ρε αgλήτη. Το σέβομαι αυτό. Έτσι για την ιστορία έχεις κάνει κάποιο σοβαρός λάθος για το πως βλέπω τα πράγματα. Δεν πιστεύω πως δεν βγάζεις άκρη αν το ψάξεις.. έχω γράψει πως "Δεν θέλω να είμαι ισοπεδωτικός, διαφορές προς το καλύτερο υπάρχουν, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί, όταν αυτές δεν είναι αρκούντως μεγάλες." Άρα σκέφτηκα αυτό που θα σκεφτόσουν πριν καν το σκεφτείς.. και σου έχω απαντήσει ήδη, γι΄αυτό σου λέω διάβαζε καλύτερα. Τα λεγόμενα του Zaph δεν τα τράβηξα με νύχια και με δόντια, όποιος γνωρίζει αγγλικά μπορεί να το διαπιστώσει (όχι δεν θα κάτσω να κάνω την μετάφραση, αν και το σκέφτηκα. Για ποιο λόγο να προσθέσω άλλο ένα επιχείρημα υπέρ μου, απέναντι στην μηδενική επιχειρηματολογία σου, θα ήταν άδικο δεν νομίζεις;). :143: Εδώ σταματάει και ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου θέματος πιστεύω.

Για την ιστορία και εγώ σας συμπαθώ και σέβομαι αυτό που κάνετε (το να γλιτώνετε τα μέλη του forum από τεράστια έξοδα). Βέβαια με αναλύσεις επί αναλύσεων για την προσέγγιση του τέλειου (από τεχνολογικής άποψης), πολλές φορές δημιουργήσατε την εντύπωση πως αν δεν δώσεις κανά 10χίλιαρο (ευρώ) και άνω, μουσική δεν ακούς. Μην φτάσετε στο χάλι end όταν ψάχνετε ένα αξιοπρεπές σύστημα. Στην ερώτηση, τι υπολογιστή να πάρω, η απάντηση δεν είναι ένα Dream Machine. Δεν πρέπει να προτείνουμε το καλύτερο (τεχνολογικά) σε επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μητρική κτλ κτλ Μήπως με αυτό το τρόπο προσεγγίζετε την λογική του H(al)i End; Που πήγε ο λόγος τιμής προς απόδοση; Το να φτιάξουμε ένα καλό (ισορροπημένο) σύστημα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία τιμής είναι πολύ δυσκολότερο από το να φτιάξουμε ένα σύστημα χωρίς περιορισμούς.. Στα δύσκολα λοιπόν, μπορείτε να τα καταφέρετε; Εγώ πιστεύω πως ναι και το βλέπω καθημερινά. Πέθανα στα γέλια όταν μέλος του forum άδειασε το πορτοφόλι του κατά 9.000 ευρώ για καλώδια, τα οποία με την σειρά τους άδειασαν το σύστημα του.. μετά στεναχωρέθηκα γι' αυτόν, μετά σκέφτηκα πως για να μην σεβάστηκε το ποσό μάλλον δεν το είχε ανάγκη, μετά ξαναμπερδεύτηκα, μετά θυμήθηκα το απίστευτα όμορφο θέμα του κ. Κόγια για τα καλώδια, στο οποίο προτείνει καλώδιο απίστευτου λόγου τιμής/απόδοσης.. μετά μετά μετά.. πολλά και όμορφα παραδείγματα συσκευών με απίστευτο λόγο τιμή προς απόδοση.. συγχαρητήρια.

Δεν έχει ο καθένας τον χρόνο, ούτε και την όρεξη να ασχοληθεί μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας με το κάθε τι που αγοράζει, γι' αυτό και εμπιστεύεται τους "ειδικούς", πως λοιπόν να τον κατηγορήσεις γι' αυτό; Για ποιο λόγο ο χλευασμός, όταν έχει πέσει σε "ειδικό τσαρλατάνο"; Αλλά και ακόμη και αν είχε το χρόνο και το έψαψνε, δεν θα έφτανε με βεβαιότητα στο καλύτερο αποτέλεσμα.. Αυτό το αποδεικνύουν τα διαφορετικά συστήματα που έχουν "οι γνώστες", τα οποία διαφέρουν σε πολλά και ψειρίζοντας την μαϊμού, βελτιώνονται από τους ίδιους καθημερινά, προσεγγίζοντας και καλά, το τέλειο.. Αυτό το διαπιστώνουν όσοι ασχολούνται χρόνια με το hifi και είδαν τις "τέλειες" συσκευές τους να καταντούν παρωχημένες, νέα υλικά, νέες τεχνολογίες. Ω ναι ακούγονται όμορφα ακόμη.. αλλά "απέχουν πλέον αισθητά από την τελειότητα". Μόνο μια λύση υπάρχει (και αυτή προσωρινή, μιας και θα πρέπει να "αναβαθμίζεται", με συμβατότητα προς τα πίσω) και την εννοώ, δεν την έγραψα για πλάκα, ούτε για να περνάει η ώρα.. "Μόνο αν καταλήξουμε σε ένα διεθνές πρότυπο για τους χώρους παραγωγής του μουσικού περιεχομένου και τους χώρους ακρόασης, θα μπορέσουμε να έχουμε και το τέλειο ηχοσύστημα..". Ψάξ΄τε όσο θέλετε, θα δείτε πως το τέλειο δεν υπάρχει, κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις, και τότε θα έρθουν τα πραγματικά δύσκολα, θα πρέπει να ζυγίσεις. Με τι κριτήρια, με τι "συντελεστές βαρύτητας", τι έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα; Ποιος θα καθορίσει τα standards, ποιος θα κλείσει όλες τις υπόλοιπες εταιρείες που ασχολούνται χρόνια και θα απαξιώσει τις μελέτες-προτάσεις τους;

Αυτά από έναν άσχετο.. σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγνώμη αν σας κούρασα, θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω.. και καλά :142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145

(...)

Όσον αφορά το άρθρο του Zaph έχω την εντύπωση πως είμαι αυτός που διάβασα όλο το άρθρο και γι' αυτό και έκανα την παρατήρηση σε αυτούς που διάβασαν ότι τους βολεύει. Αλήθεια εσύ το διάβασες; Μπορείς να στηρίξεις το ότι "διάβασα ότι με βολεύει" ή μήπως αυτό πήγαινε σε κάποιον φίλο σου και όχι σε μένα;

(...)
Δεν ξέρω πόσο κομπρεχένσιον έχετε για το άρθρο του Zaph, αλλά πρέπει να έχετε υπ' όψιν, πως παλιότερα έγραφε άλλα, πάρα πολύ αιχμηρά. Τα κατέβασε κάποια στιγμή, και όσα άφησε online, τα στρογγύλεψε. Δεν είπε το λόγο.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Με νύχια και με δόντια προσπαθώ να σε τσιγκλίσω, αλλά σαν αληθινός κομμάντο δεν μαρτυράς τα μυστικά σου. :135: Σε ρώτησα για τα καλύτερα ηχοσυστήματα σε μια κατηγορία τιμής. Σε ρώτησα "στα ίσια". Διάβαζε καλύτερα και μην αλλάζεις το νόημα αυτών που γράφω. Οκ επιχειρήματα δεν είδα ούτε απόψεις.. τα έχεις ισοπεδώσει όλα ρε αgλήτη. Το σέβομαι αυτό.
Οι ερωτήσεις σου δείχνουν ότι εξακολουθείς να νομίζεις πως ξέρεις τι πιστεύω... :121:

Το πώς επιλέγω τα μηχανάκια μου δε νομίζω ότι θα προσφέρει κάτι στη συζήτηση. Άλλωστε, όποιος παρακολουθεί το forum ξέρει τι είχα κατά καιρούς.
Ήδη σου είπα ότι το βασικό (για εμένα) είναι ότι μπορώ να ξεχωρίζω ποιές από τις συσκευές μου είναι τεχνικά άρτιες και ποιές δεν είναι, δηλ. ποιές επιλογές έγιναν με βάση το "συναίσθημα", το "χαβαλέ" ή την ανάγκη και ποιές με βάση αυστηρά τεχνικά κριτήρια.

Επίσης αν για κάτι μπορώ να υπερηφανευτώ είναι το άριστο value for money των επιλογών μου και το ότι έχω και έχουμε (εδώ στην "κλίκα των τεχνοκρατών Ηρακλείου") ανακαλύψει συσκευές τις οποίες οι υπόλοιποι έμαθαν και συζήτησαν πολύ αργότερα.
Τυχαίο; Δε νομίζω, γιατί το "ξεκαθάρισμα" που οδήγησε σε αυτές έγινε βάση spec και "θεωρία" και η ακρόαση ήρθε αργότερα.

Άρα, όποιος κι αν είναι ο τρόπος που διαλέγουμε τις συσκευές μας, μάλλον δουλεύει καλά ο άτιμος.

Αυτά χωρίς να μπούμε καν σε υποκειμενικές εκτιμήσεις (όπως συγκριτικές ακροάσεις με πολύ ακριβότερα μηχανάκια-συστήματα ή τις εντυπώσεις από χομπίστες που αγόρασαν κάτι που τους πρότεινα), γιατί αυτές οι συζητήσεις δεν είναι του στυλ μου ούτε προσφέρουν και πολλά...

Πάνω στο ίδιο θέμα, διάβασε τι λέει εδώ ο ποιητής RD..

Τα λεγόμενα του Zaph δεν τα τράβηξα με νύχια και με δόντια, όποιος γνωρίζει αγγλικά μπορεί να το διαπιστώσει (όχι δεν θα κάτσω να κάνω την μετάφραση, αν και το σκέφτηκα. Για ποιο λόγο να προσθέσω άλλο ένα επιχείρημα υπέρ μου, απέναντι στην μηδενική επιχειρηματολογία σου, θα ήταν άδικο δεν νομίζεις;). :143: Εδώ σταματάει και ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου θέματος πιστεύω.
Ναι, μάλλον δεν είναι καλά τα Αγγλικά μου. Εκεί την πάτησα. :142:

Στα υπόλοιπα - θα σε απογοητεύσω - δε διαφωνούμε.

Reaction score
1

Δεν ξέρω πόσο κομπρεχένσιον έχετε για το άρθρο του Zaph, αλλά πρέπει να έχετε υπ' όψιν, πως παλιότερα έγραφε άλλα, πάρα πολύ αιχμηρά. Τα κατέβασε κάποια στιγμή, και όσα άφησε online, τα στρογγύλεψε. Δεν είπε το λόγο.
Για ποιο λόγο πρέπει να γνωρίζω τα παλαιότερα και να στηριχτώ σε αυτά; Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως το άρθρο που παρατέθηκε, ήταν προϊόν σκέψης που τον έφτασε ποιο κοντά στην αλήθεια και την υποκειμενικότητα της; Μήπως τελικά ωρίμασε; Το έχω πάθει και εγώ προσωπικά, αρκετές φορές. Το σημαντικότερο όμως δεν στο είπα.. υπάρχουν μερικοί εδώ μέσα που παλαιότερα γράφαν περισσότερα, ποιο αιχμηρά και απόλυτα.. αλλά με τον καιρό "στρογγύλεψαν".. τυχαίο; Δεν νομίζω.

Έχω άδικο πως πλησίασα περισσότερο την ουσία που γράφει το συγκεκριμένο άρθρο πολύ περισσότερο από τον φίλο μας τον Κώστα Φ.; Αν έχω άδικο, δείξε μου το σε παρακαλώ..

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Το σημαντικότερο όμως δεν στο είπα.. υπάρχουν μερικοί εδώ μέσα που παλαιότερα γράφαν περισσότερα, ποιο αιχμηρά και απόλυτα.. αλλά με τον καιρό "στρογγύλεψαν".. τυχαίο; Δεν νομίζω.
Πες αμέσως ποιοί είναι να τους μαλώσουμε!
Δε θέλουμε με τίποτα να απογοητεύουμε τους πιστούς μας θαυμαστές που μας παρακολουθούν χρόνια. :142:

Έχω άδικο πως πλησίασα περισσότερο την ουσία που γράφει το συγκεκριμένο άρθρο πολύ περισσότερο από τον φίλο μας τον Κώστα Φ.; Αν έχω άδικο, δείξε μου το σε παρακαλώ..
Reading comprehension ftw.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Οι ερωτήσεις σου δείχνουν ότι εξακολουθείς να νομίζεις πως ξέρεις τι πιστεύω...

...

Στα υπόλοιπα - θα σε απογοητεύσω - δε διαφωνούμε.
Ο τρόπος που επιλέγεις μηχανάκια είναι το ζητούμενο λοιπόν.. με κατάλαβες :143: Που θα πάει θα τον καταλάβω.. Όμως ούτε και εσύ κατάλαβες με την μια το πως σκέφτομαι εγώ και μάλιστα έπεσες πολύ περισσότερο έξω. Από τα χέρια μου έχουν περάσει συσκευές που απέχουν πολύ από το hiend (ναι έχω αγοράσει Sony, Pioneer και Yamaha.. το παραδέχομαι :120:) όμως τις θεωρώ ακόμα και τώρα πως έχουν πραγματικά καλό λόγο τιμής προς απόδοση, εκτός από κάτι αποτυχημένες ιδιοκατασκευές.. που ξέφυγαν στην τιμή με χάλια απόδοση :143: Με τα "ψηφιακά" δεν έχω ασχοληθεί, ίσως όταν τελειώσω την δουλειά επί καθημερινής βάσης στο pc ασχοληθώ και με αυτά τα μαραφέτια..

Πραγματικά συμφωνούμε σε πολλά, απλά είμαι και λίγο πειραχτήρι και μου αρέσουν τα παζάρια.. ρίχνω πολύ την τιμή για να φτάσουμε κάπου στην μέση.

Αυτά από εμένα. Όσο για τον RD να σε ενημερώσω πως ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει στο πόσες διαστάσεις έχει ο κόσμος που ζούμε.. και πολλά από αυτά που "συμφωνούν" οι γνώστες επιστήμονες, αργότερα καταρρίπτονται ή διαφοροποιούνται αισθητά. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Όσο ποιο πολύπλοκο το θέμα, τόσο ποιο εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο.. ναι η γη δεν είναι επίπεδη, ούτε και το κέντρο του κόσμου.. Ακόμα μαθαίνουμε φίλε μου και πίστεψε με έχουμε ακόμα να μάθουμε πολλά.. Δεν είναι τυχαίο το που έφτασε η επιστήμη σήμερα για να "εξηγήσει" την διαφορά της θεωρία από την πράξη.. (σκέψου το λίγο)

Αυτά από εμένα, μιας και δεν βρίσκω πλέον το λόγο για τον οποίο συζητάμε και αλλά και το τι ακριβώς συζητάμε.. πραγματικά. Έχεις έναν τρόπο να αλλάζεις το θέμα και να λες τα δικά σου.. σαν ένας πραγματικός κομμουνιστής.. :138: Τυχαίο; Δεν νομίζω.. (μου έχει κολλήσει αυτή η φράση.. συγνώμη)

ΥΓ. Αν αύριο για λόγους τεχνοκρατικούς καταργούσαμε τα πικάπ, τις λάμπες και τις κόρνες, θα κάναμε πολλούς ανθρώπους τόσο δυστυχισμένους που θα "έπρεπε να ανακαλυφθούν από την αρχή".

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Όσο για τον RD να σε ενημερώσω πως ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει στο πόσες διαστάσεις έχει ο κόσμος που ζούμε.. και πολλά από αυτά που "συμφωνούν" οι γνώστες επιστήμονες, αργότερα καταρρίπτονται ή διαφοροποιούνται αισθητά. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Όσο ποιο πολύπλοκο το θέμα, τόσο ποιο εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο.. ναι η γη δεν είναι επίπεδη, ούτε και το κέντρο του κόσμου.. Ακόμα μαθαίνουμε φίλε μου και πίστεψε με έχουμε ακόμα να μάθουμε πολλά.. Δεν είναι τυχαίο το που έφτασε η επιστήμη σήμερα για να "εξηγήσει" την διαφορά της θεωρία από την πράξη.. (σκέψου το λίγο)
Αυτό δε σημαίνει ότι θα γυρίσουμε την πλάτη στην επιστημονική γνώση (οι λόγοι είναι πολλοί, κάποιοι προφανείς και κάποιοι όχι και τόσο, αλλά είναι μεγάλη κουβέντα)..
Σε ένα τεχνικό κατά βάση χόμπυ που έχει καταντήσει οι τεχνικές γνώσεις να σπανίζουν και να κυριαρχεί η ασχετοσύνη και η κολοκυθόπιτα, δεν έχει νόημα να κάνουμε τέτοιες φιλοσοφικές συζητήσεις.
Εκτός αν μας βολεύει να ρίχνουμε νερό στον μύλο των πάσης φύσεως ασχετίδηδων (από επάγγελμα ή από χόμπυ), που δε σε έχω κόψει για τέτοιο άνθρωπο.
["νερό στον μύλο" = άλλη μία δικαιολογία για την ασχετοσύνη τους και άλλοθι που στα τόσα χρόνια που ασχολούνται και με τα ποσά που έχουν δώσει, το μόνο που έχουν κερδίσει είναι "εμπειρίες" (sic)...]

Και μια που είπα μύλο...θυμήθηκα το μήλο.
Το μήλο λοιπόν έπρεπε να πέσει μπροστά σε άνθρωπο με γνώσεις και επιστημονική σκέψη για να φτάσουμε στη βαρύτητα. Να είσαι σίγουρος ότι πριν από αυτό είχαν πέσει πολλά από δαύτα δίπλα ή πάνω σε (άδεια) κεφάλια και το μόνο που είχε κερδίσει η ανθρωπότητα ήταν μερικά καρούμπαλα. Ελπίζω να με πιάνεις....

Αυτά από εμένα, μιας και δεν βρίσκω πλέον το λόγο για τον οποίο συζητάμε και αλλά και το τι ακριβώς συζητάμε.. πραγματικά. Έχεις έναν τρόπο να αλλάζεις το θέμα και να λες τα δικά σου.. σαν ένας πραγματικός κομμουνιστής.. :138: Τυχαίο; Δεν νομίζω.. (μου έχει κολλήσει αυτή η φράση.. συγνώμη)
Χαϊεντά σε επιτρέπω να με πεις, κομμουνιστή όχι. :116:
Κι εκεί έξω πέφτεις. :136:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Χαϊεντά σε επιτρέπω να με πεις, κομμουνιστή όχι.
Κι εκεί έξω πέφτεις.
Ορμώμενος από το θέμα "Σε αλλα φορουμ..." θα σου απαντήσω:

Α χέσε μας ρε φίλε.. δεν σε πιάνω σε τίποτα..

Τελικά συμφωνούμε σε πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμουν.. δεν θα τολμήσω να πω σε όλα.. κρίμα και σε είχα για κακό παιδί..

ΥΓ. Απάντησε εδώ αν τολμάς.. σε προκαλώ :136:

Reaction score
20

Τελικά αγκαλιαστήκατε, ε???
Να μας ζήσετε!!!

:410:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members