24/96 vs Vinyl

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Ρε συ. Είπες ότι θα πας να φας φακές! Τρως και γράφεις?
Θα λερώσεις το πληκτρολόγιο!!!!!!!
Λειτουργώ multitasking (έχω και λαμπάτο PC). :142:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

έχεις χάσει τη φόρμα σου...
τελευταία δε σου δίνουν σημασία.:137::136:
Έχω άσους στο μανίκι, αλλά θα τους βγάλω σε άλλο thread, εκεί που θα συζητήσουμε για την εμπειρία στην ακρόαση live μουσικής. :137:

...

Reaction score
6
η φωτογραφια ειναι μια εικονα καθε φορα.Ειναι στατικη.

Αντιθετα η μουσικη εναλλασσεται ανα κλασμα δευτερολεπτου και δεν ειναι καθολου στατικη:137:οπως μια φωτογραφια.
Περιεχει , συναισθημα, ερμηνεια,ρυθμο,τονικοτητα,αρμονικο πλουτο, χροιες,τεχνικη των μουσικων,κινηση, 3d απεικονιση καλλιτεχνων και οργανων, διαρκως εναλλασσομενο συχνοτικο φασμα και αποτελει ενα μουσικο γεγονος που ξανακουμε με πολλες απωλειες, ειτε ακουμε απο αναλογικη πηγη ειτε απο ψηφιακη.
Αν δεν ειχαμε απωλειες απο την ηχογραφηση και τη μεταγραφη στα διαφορα φορμα , θα ακουγαμε πολυ πολυ καλυτερα , ασχετως μεσου.

Reaction score
59

Ρε συ. Είπες ότι θα πας να φας φακές! Τρως και γράφεις?
Θα λερώσεις το πληκτρολόγιο!!!!!!!
Μόλις *τέλειωσα* ... ένα πιάτο φακές αλλά δεν ήτανε λαμπάτες. Που θα πάει θα μάθω το μυστικό. Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Έχω άσους στο μανίκι...
τώρα θα σου δείξω γω άσσο:

κάτσε να αγοράσω ένα πικάπ. τώρα το χτυπάω από ebay.

έχω και καμιά 50-αριά δίσκους, από τους παλιούς τους "καλούς". θα πάρω και καναδυό 200++ γραμμαρίων.

κι ένα λαμπάτο φόνο.

άντε, μπας και καταλάβω ποτέ αυτή την αληθινή μουσική γκαμώ την ατυχία μου..:138::137::136:

σε κανα μήνα θα στα στείλω πακέτο, ετοιμάσου να γίνεις αληθινός φιλόμουσος.

παλιοψεύτικε παλιοχαραχτήρα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

τώρα θα σου δείξω γω άσσο:
κάτσε να αγοράσω ένα πικάπ. τώρα το χτυπάω από ebay.
έχω και καμιά 50-αριά δίσκους, από τους παλιούς τους "καλούς". θα πάρω και καναδυό 200++ γραμμαρίων.
κι ένα λαμπάτο φόνο.
άντε, μπας και καταλάβω ποτέ αυτή την αληθινή μουσική γκαμώ την ατυχία μου..:138::137::136:
σε κανα μήνα θα στα στείλω πακέτο, ετοιμάσου να γίνεις αληθινός φιλόμουσος.
παλιοψεύτικε παλιοχαραχτήρα...
Ποιός είστε κύριε; Περάστε έξω! :142:

...

Reaction score
2

Έχω άσους στο μανίκι, αλλά θα τους βγάλω σε άλλο thread, εκεί που θα συζητήσουμε για την εμπειρία στην ακρόαση live μουσικής.

...
Σοβαρή συζήτηση !!!
Τι αλλο θα δώ εδώ μέσα????

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Ποιός είστε κύριε; Περάστε έξω! :142:

...
καλά, καλά, λέγε συ, μόλις δεις μια μοντιφιά, 430 κιλά πλατό (από τσιμέντο σκεφτόμουν αρχικά, αλλά τώρα λέω να το κάνω από γυαλί, με νερό μέσα και πιράνχα να κυκλοφορούν), τότε να δεις τα μούτρα σου...

Reaction score
1.844

Το βινύλιο έχει, από τα πρώτα του βήματα παραγωγής, ισοστάθμιση RIAA. Επομένως η πιουρίστικη άποψη πάει περίπατο, αφού και κατά την αναπαραγωγή υπάρχει η αντίθετη απο-ισοστάθμιση. Επίσης υπάρχει θόρυβος επιφανείας. Που σε ποιοτικά συστήματα δεν επηρεάζει το άκουσμα, αλλά πάντως προτέρημα δεν το λες.

Ένα άξιο παρατήρησης είναι ότι οι περισσότεροι εραστές του βινυλίου είναι άνθρωποι που προτιμούν συνήθως μικρά σύνολα, π.χ. κουαρτέτα. Μήπως ο λόγος είναι ότι η ψηφιακή αποτύπωση εμπεριέχει πολυπληθέστερη μουσική πληροφορία σε σχέση με το βινύλιο και δεν μπορούν να την "επεξεργαστούν";

Επίσης η πολυπληθής μουσική πληροφορία έχει το "ελάττωμα" να αναδεικνύει τις αδυναμίες συστημάτων, π.χ. λαμπάτων :116: , που αδυνατούν να αναπαράγουν με επάρκεια τόσο πλήθος από νότες.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Το βινύλιο έχει, από τα πρώτα του βήματα παραγωγής, ισοστάθμιση RIAA. Επομένως η πιουρίστικη άποψη πάει περίπατο, αφού και κατά την αναπαραγωγή υπάρχει η αντίθετη απο-ισοστάθμιση. Επίσης υπάρχει θόρυβος επιφανείας. Που σε ποιοτικά συστήματα δεν επηρεάζει το άκουσμα, αλλά πάντως προτέρημα δεν το λες.

Ένα άξιο παρατήρησης είναι ότι οι περισσότεροι εραστές του βινυλίου είναι άνθρωποι που προτιμούν συνήθως μικρά σύνολα, π.χ. κουαρτέτα. Μήπως ο λόγος είναι ότι η ψηφιακή αποτύπωση εμπεριέχει πολυπληθέστερη μουσική πληροφορία σε σχέση με το βινύλιο και δεν μπορούν να την "επεξεργαστούν";

Επίσης η πολυπληθής μουσική πληροφορία έχει το "ελάττωμα" να αναδεικνύει τις αδυναμίες συστημάτων, π.χ. λαμπάτων :116: , που αδυνατούν να αναπαράγουν με επάρκεια τόσο πλήθος από νότες.
Το εντελώς αντίθετο μάλιστα. Λ.Σ.

Reaction score
2.248

Πάω να φάω και εγώ ένα σουβλάκι με γεύση σοκολάτα......

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.156
Θελω μια RIAA ψηφιακη με λιιιγο απο τσιμπιμα τρομπετας σε στυλ Miles Davis .
Γινεται?
Αλλα οχι οταν παιζει ο Miles Davis.

:138::138::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Κώσταυτιά πριν πάρεις πικάπ πέρνα από δω να σου καλιμπράρω τα αυτιά. Λ.Σ.
λοιπόν, αφού θα πάρω πικάπ, χρειάζομαι κι ένα τέλειο δίσκο βινυλίου, και για να έχουμε ένα τέλειο βινύλιο πρέπει να το φτιάξουμε μόνοι μας, και Λουκά, σαν ειδικός που είσαι, θα αναλάβεις το μάστερινγκ, τις μίξεις και τους κομπρέσορες, κι επειδή ξέρεις και 5-10 πράγματα από λάμπες, θα αναλάβεις και το φωτισμό του χώρου.

ο θέμης, που ξέρει από φωτογραφίες, θα καλύψει φωτογραφικά την ιστορική αυτή στιγμή, χρησιμοποιώντας την φωτογραφική του παππού του, με φιλμ φυσικά.

ο τσαρ, αφού έχει πολλές εμπειρίες (ζωντανής μουσικής κι όχι μόνο), θα αναλάβει χρέη τραγουδοποιού, μαζί με τον κόγια που έχει γλυκιά φωνή.

εγώ θα στήσω τα μικρόφωνα, και κρυφά, με μια σφεντόνα, θα σπάω τις λάμπες που θα βάζει ο Λουκάς, για να δημιουργήσω ατμόσφαιρα, δηλαδή άτμασφιρ, δηλαδή ατμοσφαιρική μουσική....

Ο Σκαλούμπαξ, αφού πιάνουν τα χέρια του, θα εκτελεί χρέη σεφ, και θα ετοιμάσει διάφορα πιάτα, κυρίως κινέζικα, με πάπιες, πορτοκάλια, νούντλς και άλλα τέτχια περίεργα γλυκόξινα.

Ο κοτσίδης θα αναλάβει την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης, κυρίως να αντιμετωπίσει τα περιστατικά απώλειας ακοής των υπερηλίκων της παρέας, αλλά και τα περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης από τα κατασκευάσματα του σκαλούμπακα.

και για τους υπόλοιπους έχουμε δουλειές, ο ΚουΦός να ανοιγοκλείνει την πόρτα (του), ο Μπλάτσιος να κάνει σωματικό έλεγχο στο κοινό, ο IRON να ρωτάει που είναι η έξοδος, ο βλάσης να φέρει τις γκόμενες, ο άλεξ να μετράει την ώρα (με καλό wordclock, όχι με το ρόλεξ του), ο μενδρινός με μια τσάπα να σκάβει το αυλάκι (του βινυλίου ντε), ο βαστσάρ να γυρνάει τη μπομπίνα, ο anemelos να είναι ανέμελος, να μη τον νοιάζουν ούτε τα πρίμα ούτε τα μπάσα, ο χρήστος (αθενς προ όντιο) να κουρεύει το γκαζόν και να μοιράζει φυλλάδια στους κομμουνιστές που θα κουβαλήσει ο σκαλούμπακας, ο μάνος να παίζει τρομπέτα κι ο χιούστον να το παίζει άνετος, κλπ κλπ κλπ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef