24/96 vs Vinyl

Reaction score
777
ΥΓ: Ποιό αναλογικό άντρο? Περιγραφή? :139:
επειδή τώρα το είδα αυτό...εδώ περιγράφεται το αναλογικό άνδρο(άνδρο ή άντρο είναι??):137:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=88524

Εδώ στην Θεσσαλονίκη, είμαστε τυχεροί διότι κατά καιρούς υπήρξαν ευκαιρίες για συγκρίσεις τέτοιας μορφής, με όλους αυτούς τους παράγοντες να λαμβάνονται υπόψη. Στην Τηλεοπτική εγώ προσωπικά (και υποψιάζομαι και πολλοί άλλοι), έχω ακούσει στο μελετημένο studio του Βασίλη, σε ένα σύστημα ιδανικό για συγκριτικά (μόνιτορ ηχεία 802D και επαρκέστατα ενισχυτικά), τις αναλογικές και ψηφιακές κατασκευές της LINN (μάλιστα και με s/w της ίδιας εταιρείας σε αναλογικό και ψηφιακό φορμά). Μια ωραία εμπειρία και μάλιστα από consumer μηχανές όχι τίποτα diy ή εξειδικευμένες περιπτώσεις για λίγους ψαγμένους.

Ιδανικές συνθήκες, ιδανικές μηχανές, ιδανικός χώρος και ιδανικό υλικό. Συγκριτικό όχι μπαρμπούτσαλα. Όποιος έχει ακούσει έτσι ας μιλήσει. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

...
Αν δέν απατώμαι...το σύστημα που περιγράφεις μοιάζει πολύ σε αυτό που κάνω τα τέστ.

πάντως μία πολύ καλή ιδέα που δείχνει αν τελικά το βινύλιο έχει ουσία ή απλά είναι θέμα γούστου είναι το εξής.

μπορείτε να πάρετε εύκολα ένα "ψηφιακό" βινύλιο(π.χ. diana krall) και να το συγκρίνετε με το αντίστοιχο ψηφιακό HD.αν ακούσετε το βινύλιο να παίζει καλύτερα τότε κάτι πάει λάθος στο ψηφιακό σας κομμάτι ή απλά σας αρέσει η χροιά-θόρυβος του δίσκου.
αν το ακούσετε ίδιο τότε οι πηγές είναι ισοδύναμες.
μετά μπορείτε να συνεχίσετε τα τέστ.

γενικότερα έχω πάψει εδώ και καιρό να είμαι λάτρης του αναλογικού ήχου.έπαψα διότι τέσταρα και βρήκα την λύση(που έχει σχέση με την παραγωγή και όχι με το μέσο).

ξέρω οτι στατιστικά ένα βινύλιο του 60 θα παίξει καλύτερα απο το αντίστοιχο cd του 90 διότι το δοκίμασα με άπειρους συνδυασμούς(διαθέτω 1,5 tera ασυμπίεστο ψηφιακό αρχείο και 5000 βινύλια) και αυτό οφείλεται στην παλαιότητα του μάστερ.
ξέρω οτι το καθαρά ψηφιακό αρχείο θα παίξει καλύτερα απ όλα διότι και αυτό το "άκουσα".

προσωπικά βλέπω ένα φόβο σε προκλήσεις.βέβαια απο την άλλη οι αναλογικοί κατηγορούνται οτι "είναι μόνο λόγια" οπότε...αντε βρές την λύση...

τα παραπάνω βέβαια δέν έχουν καμία σχέση με μετρήσεις κ.τ.λ.βασίζονται στο αυτί οπου και πάλι απλά οι μετρήσεις επιβεβαιώνονται...:137:

δέν νομίζω οτι το θέμα χωράει παραπάνω συζήτηση...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Εσύ τί πρόβλημα έχεις; Σου ζήτησε κανείς να πληρώσεις τίποτα έξοδα; .... Λ.Σ.
:142: εκεί ο νου σου... στα έξοδα... και όχι στην ουσία..:138:

Μην ξεχνάς ότι είσαι στην απόξω... και δεν σε αφορά το τέστ.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μας πεις αν λέει αλήθεια ο εξ.
Πράγματι τότε αγοράστηκαν οι δίσκοι ή... μας λέει ψέμματα ? :138:...γιατί αυτό 12 πρώτου του 96 .... δεν μου ακούγεται καλά... μπας και ήταν Μάης .. ?

- LSC-2456, αγορασθέν 27-12-1994 από Λ.Σ.
- LSC-2285, αγορασθέν 30-02-1995 από Λ.Σ.
- LDS-2456, αγορασθέν 12-01-1996 από Λ.Σ.
- LSC-1893, αγορασθέν 20-09-1996 από Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

:142: εκεί ο νου σου... στα έξοδα... και όχι στην ουσία..:138:

Μην ξεχνάς ότι είσαι στην απόξω... και δεν σε αφορά το τέστ.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μας πεις αν λέει αλήθεια ο εξ.
Πράγματι τότε αγοράστηκαν οι δίσκοι ή... μας λέει ψέμματα ? :138:...γιατί αυτό 12 πρώτου του 96 .... δεν μου ακούγεται καλά... μπας και ήταν Μάης .. ?

- LSC-2456, αγορασθέν 27-12-1994 από Λ.Σ.
- LSC-2285, αγορασθέν 30-02-1995 από Λ.Σ.
- LDS-2456, αγορασθέν 12-01-1996 από Λ.Σ.
- LSC-1893, αγορασθέν 20-09-1996 από Λ.Σ.
Πως καταφέρνεις να υποβαθμίζεις τη συζήτηση χωρίς να λες και τίποτα, μόνο εσύ το ξέρεις... :125:

Reaction score
4

Πως καταφέρνεις να υποβαθμίζεις τη συζήτηση χωρίς να λες και τίποτα, μόνο εσύ το ξέρεις... :125:
Κοίτα.., μόνο έτσι μπορώ να απαντήσω σε κάποιον με τέτοια συμπεριφορά..
Αυτό που έγραψα είχε αποδέκτη εσένα και πετάχτηκε σαν το τζίτερ..:138:... να πει τι ? ..ότι αν μπορούσα θα το απαγόρευα ??

Να σου πω εγώ από τώρα τα αποτελέσματα του συγκριτικού που θα γίνει ανάμεσα σε δύο άτομα ...? :137:

Αλήθεια εσύ που έχεις κάνει πάραπολλά τεστς, για πες μας... πως πρόκειται να γίνει η σύγκριση των δύο μέσων ?
(το τεχνικό μέρος + σημεία εξέτασης)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Αυτό που έγραψα είχε αποδέκτη εσένα και πετάχτηκε σαν το τζίτερ..:138:... να πει τι ? ..ότι αν μπορούσα θα το απαγόρευα ??

Να σου πω εγώ από τώρα τα αποτελέσματα του συγκριτικού που θα γίνει ανάμεσα σε δύο άτομα ...? :137:

Αλήθεια εσύ που έχεις κάνει πάραπολλά τεστς, για πες μας... πως πρόκειται να γίνει η σύγκριση των δύο μέσων ?

Αν δεν αναφωνήσεις δημοσίως τρεις φορές "Vinyl for ever" σου απαγορεύω εγώ να ξαναγράψεις!:141:
Άντε άνθρωπέ μου, που κάθομαι και ασχολούμαι μαζί σου τη στιγμή που ανακοινώνονται οι όροι του διαζυγίου Κούγια - Βατίδου.:111:

D

deleted user 10898

Guest
Βρίσκω πολύ διασκεδαστική τη ροπή που έχει πάρει η συζήτηση και την διαμορφωθείσα ψυχολογική κατάσταση η οποία προσπαθεί να θέση τέλος στην μόλις επιτευχθείσα *ειρηνική συνύπαρξη*.
Ο *φόβος* που είχε αναφέρει συνομιλητής μας. Λ.Σ.
κυριε ΛΣ θα μας σχολιασετε τελικα τις αποψεις του doug sax?
γαργαρα?
να λοιπον που καποιος το εκανε πριν απο εσας.
θα το κανετε καλυτερα?
καντε το.
αλλα μην περιμενετε να πεισετε ολους οσους το εχουν κανει ηδη.
αργησατεεεεε....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αλήθεια εσύ που έχεις κάνει πάρα πολλά τεστς, για πες μας... πως πρόκειται να γίνει η σύγκριση των δύο μέσων ?
θα γίνει έτσι όπως έχω κάνει και τα άλλα τεστς. Κι επειδή έχασες επεισόδια, να το ξαναπώ.

Θα ακούσουμε και το ενα και το άλλο, γιατί οι συνθήκες στο σύστημα μου και στο χώρο μου είναι ιδανικές, ΙΜΗΟ, αλλά τα τεστς δεν θα έχουν στοχο "ο θάνατός σου η ζωή μου..." Και θα το κάνουμε μόνο οι δυό μας, πιό πολύ για την εμπειρία και για να περάσουμε καλά... Νομίζω έχουμε αυτό το δικαίωμα και δεν σκοπεύω να δώσω αναφορά σε κανέναν, πόσο μάλλον σε σένα Timbre... ούτε και σε κανέναν αλλον που μη μπορώντας να στησει σύστημα στο σπίτι του, γυροφέρνει τα studio και κάνει τον έξυπνο με την ικανότητα και τον επαγγελματισμό άλλων...

Για όποια άλλη απορία σου (σας) λοιπον, φοβαμαι ότι θα σε (σας) απογοητεύσω...

D

deleted user 10898

Guest
και ναταν μονο ο doug sax...

http://www.stereophile.com/content/san-francisco-symphonys-mahler-coming-vinyl

San Francisco Symphony's Mahler Coming on Vinyl
"We did this for audiophiles, really," says the San Francisco Symphony's general manager, John Kieser. "Our distributors around the world have been telling us that it would be terrific if our Mahler series were available as a complete set on vinyl. This is a major endeavor, in that we're talking about 22 LPs."
......

"Our Mahler series has always been about matching the excellence of what happens onstage with the production values of the product," Kieser declared. "We also want to make sure that the series is available in as many highest-quality formats as possible. We did a fair amount of research into who would be the person to convert our DSD masters to analog, and Kevin Gray constantly came up. We have received critical recognition for our recorded sound, and this LP set will serve as a capstone to the whole Mahler project."

μπουαχαααα

Reaction score
4

...
Θα ακούσουμε και το ενα και το άλλο, γιατί οι συνθήκες στο σύστημα μου και στο χώρο μου είναι ιδανικές, ΙΜΗΟ, αλλά τα τεστς δεν θα έχουν στοχο "ο θάνατός σου η ζωή μου..." Και θα το κάνουμε μόνο οι δυό μας, πιό πολύ για την εμπειρία και για να περάσουμε καλά... ..
Το forum τι το νοιάζει κάτι τέτοιο και το γράφεις δημόσια ??
Έχεις την αίσθηση ότι υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που δεν ξέρει τι αποτέλεσμα θα βγει από το τέστ και τι θα γράψεις μετά...? :137:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

http://www.stereophile.com/content/san-francisco-symphonys-mahler-coming-vinyl

San Francisco Symphony's Mahler Coming on Vinyl
"We did this for audiophiles, really," says the San Francisco Symphony's general manager, John Kieser. "Our distributors around the world have been telling us that it would be terrific if our Mahler series were available as a complete set on vinyl. This is a major endeavor, in that we're talking about 22 LPs."
......

"Our Mahler series has always been about matching the excellence of what happens onstage with the production values of the product," Kieser declared. "We also want to make sure that the series is available in as many highest-quality formats as possible. We did a fair amount of research into who would be the person to convert our DSD masters to analog, and Kevin Gray constantly came up. We have received critical recognition for our recorded sound, and this LP set will serve as a capstone to the whole Mahler project."
Επομένως και οι σύγχρονες ψηφιακές ηχογραφήσεις, αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν και σε HQ 180gr βινύλιο από 24/96, ενώ μέχρι τώρα έβγαιναν μόνον σε CD 16/44,1.

- http://www.stereophile.com/content/san-francisco-symphonys-mahler-coming-vinyl
(διαβάστε το έχει ενδιαφέρον...)

Περιμένετε σε λιγο και το επόμενο βήμα... :126:

Κατα τα άλλα, το βινύλιο όλο πεθαίνει - εδώ και 25 χρόνια... :143:

Reaction score
4

Κατα τα άλλα, το βινύλιο όλο πεθαίνει - εδώ και 25 χρόνια... :143:
Σιγά να μην πεθάνει το αντίθετο καλλιτέχνες που σέβονται την δουλειά τους βγάζουν ακόμα και νομίζω θα συνεχίσουν να βγάζουν δίσκους σε βινύλιο.

Για μένα είναι η όλη διαδικασία που με πωρώνει μαζί και οι αναμνήσεις που έχω από τα διάφορα βινύλια....πολλές φορές με πιάνει ανατριχίλα μονό και μόνο όταν πιάνω ενα δίσκο στα χέρια μου π.χ. τον πρώτο δίσκο των Hawkwind.....έχοντας παρακολουθήσει το πως επηρεάστηκαν μπάντες από την δουλειά τους και όλη την ιστορία με πιάνει ένα δέος κάτι σαν σεβασμός πως να το πω δεν ξέρω.... κάτι που δεν έχω νιώσει μέχρι τώρα με CD,DVD,BD :107:

Υ.Γ.
Ακόμα και η σαπίλα που πολλές φορές σου έρχεται όταν ανοίγεις ένα παλιό βιβλίο η ένα ένθετο από ένα δίσκο ξεχασμένο....για μένα είναι φοβερή , μοναδική εμπειρία :121:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Και σιγά μην αφήσουν πλέον οι εταιρίες ελεύθερα να κατεβάζει ο άλλος HD 24/96 υλικό. Θέλουν δε θέλουν αφού είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται δραματικά, θα καταλήξουν πάλι στο μέσον που δεν αντιγράφεται... :126:

Τα έλεγα και πριν 3 χρόνια αυτά αν θυμάστε...

Αντε Δημοκηδή, $749 για όλη την κασσετίνα των 22 δίσκων... :142:

Reaction score
1.844

... προσωπικά βλέπω ένα φόβο σε προκλήσεις.βέβαια απο την άλλη οι αναλογικοί κατηγορούνται οτι "είναι μόνο λόγια" οπότε...αντε βρές την λύση...
Θα προσαπαθήσω να βοηθήσω με ένα φαινομενικά άσχετο παράδειγμα. Υπάρχουν 2 λογιώ άντρες.
  1. Ο παραδοσιακός, με μουστάκι, που θα βάλει τη γυναίκα από κάτω. Μόνο έτσι, γιατί θέλει να έχει τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο και παρέμβαση στη φτιάξη.
  2. Ο ανοιχτόμυαλος, ο μοδέρνος, που καθόλυ δεν χαλιέται να ξαπλώσει ανάσκελα, να μπει η γυναίκα καβάλα και να κάνει αυτή "παιχνίδι".
Έ, το λοιπόν, ο πρώτος ακούει βινύλιο και ο 2ος ψηφιακά αρχεία. :142:
... Και θα το κάνουμε μόνο οι δυό μας, πιο πολύ για την εμπειρία και για να περάσουμε καλά...
Θείο Χρήστο, νάρθω κι' εγώ; Ξέρω και μια καλή ταβέρνα στη γειτονιά ... :612:

Reaction score
1.844

Τι έγινε, προσπαθείτε να θυμηθείτε πως πριτιμάτε να κάνετε σεξ, για να καταλήξετε τι σας αρέσει καλύτερα, βινύλιο ή ψηφιακά αρχεία; :119:

Reaction score
4

Τι έγινε, προσπαθείτε να θυμηθείτε πως πριτιμάτε να κάνετε σεξ, για να καταλήξετε τι σας αρέσει καλύτερα, βινύλιο ή ψηφιακά αρχεία; :119:
Κανονικό σεξ με μουσική από οποία πηγή νανε :)

Reaction score
1.844

Κανονικό σεξ με μουσική από οποία πηγή νανε :)
Για σένα ξέρω, είναι ολοφάνερο:
... Για μένα είναι η όλη διαδικασία που με πωρώνει μαζί και οι αναμνήσεις που έχω ...
Παραδοσιακός με βάση στις αναμνήσεις, τα ήθη και τις παραδόσεις. Δε με λες, έχεις και μουστάκι; :119:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504