- Reaction score
- 777
επειδή τώρα το είδα αυτό...εδώ περιγράφεται το αναλογικό άνδρο(άνδρο ή άντρο είναι??):137:ΥΓ: Ποιό αναλογικό άντρο? Περιγραφή? :139:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=88524
Αν δέν απατώμαι...το σύστημα που περιγράφεις μοιάζει πολύ σε αυτό που κάνω τα τέστ.Εδώ στην Θεσσαλονίκη, είμαστε τυχεροί διότι κατά καιρούς υπήρξαν ευκαιρίες για συγκρίσεις τέτοιας μορφής, με όλους αυτούς τους παράγοντες να λαμβάνονται υπόψη. Στην Τηλεοπτική εγώ προσωπικά (και υποψιάζομαι και πολλοί άλλοι), έχω ακούσει στο μελετημένο studio του Βασίλη, σε ένα σύστημα ιδανικό για συγκριτικά (μόνιτορ ηχεία 802D και επαρκέστατα ενισχυτικά), τις αναλογικές και ψηφιακές κατασκευές της LINN (μάλιστα και με s/w της ίδιας εταιρείας σε αναλογικό και ψηφιακό φορμά). Μια ωραία εμπειρία και μάλιστα από consumer μηχανές όχι τίποτα diy ή εξειδικευμένες περιπτώσεις για λίγους ψαγμένους.
Ιδανικές συνθήκες, ιδανικές μηχανές, ιδανικός χώρος και ιδανικό υλικό. Συγκριτικό όχι μπαρμπούτσαλα. Όποιος έχει ακούσει έτσι ας μιλήσει. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε.
...
πάντως μία πολύ καλή ιδέα που δείχνει αν τελικά το βινύλιο έχει ουσία ή απλά είναι θέμα γούστου είναι το εξής.
μπορείτε να πάρετε εύκολα ένα "ψηφιακό" βινύλιο(π.χ. diana krall) και να το συγκρίνετε με το αντίστοιχο ψηφιακό HD.αν ακούσετε το βινύλιο να παίζει καλύτερα τότε κάτι πάει λάθος στο ψηφιακό σας κομμάτι ή απλά σας αρέσει η χροιά-θόρυβος του δίσκου.
αν το ακούσετε ίδιο τότε οι πηγές είναι ισοδύναμες.
μετά μπορείτε να συνεχίσετε τα τέστ.
γενικότερα έχω πάψει εδώ και καιρό να είμαι λάτρης του αναλογικού ήχου.έπαψα διότι τέσταρα και βρήκα την λύση(που έχει σχέση με την παραγωγή και όχι με το μέσο).
ξέρω οτι στατιστικά ένα βινύλιο του 60 θα παίξει καλύτερα απο το αντίστοιχο cd του 90 διότι το δοκίμασα με άπειρους συνδυασμούς(διαθέτω 1,5 tera ασυμπίεστο ψηφιακό αρχείο και 5000 βινύλια) και αυτό οφείλεται στην παλαιότητα του μάστερ.
ξέρω οτι το καθαρά ψηφιακό αρχείο θα παίξει καλύτερα απ όλα διότι και αυτό το "άκουσα".
προσωπικά βλέπω ένα φόβο σε προκλήσεις.βέβαια απο την άλλη οι αναλογικοί κατηγορούνται οτι "είναι μόνο λόγια" οπότε...αντε βρές την λύση...
τα παραπάνω βέβαια δέν έχουν καμία σχέση με μετρήσεις κ.τ.λ.βασίζονται στο αυτί οπου και πάλι απλά οι μετρήσεις επιβεβαιώνονται...:137:
δέν νομίζω οτι το θέμα χωράει παραπάνω συζήτηση...