Linn sondek lp12

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Linn sondek lp12

Άκουσα πριν κάνα μήνα ένα καλοστημένο lp12 με koetsu και phono το audio research ref phono 2
Έκανα κακά , δεν το περίμενα αυτό που άκουσα από το linn
Αυτό είναι το παράδειγμα προς αποφυγήν. :142:
Δηλαδή χρωματισμένη κελύφους κεφαλή (καμιά rosewood μάλλον θα ήταν), σε ξύλινο armboard, σε ξύλινο plith, με ξύλινη βάση και σε λαμπάτο phono stage :139:

Οι κεφαλές που παίρνουν τα linn είναι συγκεκριμένες φίλτατοι και μετρημένες στα δάκτυλα. Δεν είναι τυχαίο που όπου βάλεις μία asaka, karma ή troika (ιδικά σε πλατώ μάζας) ακούγονται άψυχες

Το linn θέλει linn, benz, shelter, decca, AT κτλ και όχι χρωματιστές κεφαλές με πετρούλες και ξυλαράκια.

Reaction score
462
Απάντηση: Re: Linn sondek lp12

Αυτό είναι το παράδειγμα προς αποφυγήν. :142:
Δηλαδή χρωματισμένη κελύφους κεφαλή (καμιά rosewood μάλλον θα ήταν), σε ξύλινο armboard, σε ξύλινο plith, με ξύλινη βάση και σε λαμπάτο phono stage :139:

Οι κεφαλές που παίρνουν τα linn είναι συγκεκριμένες φίλτατοι και μετρημένες στα δάκτυλα. Δεν είναι τυχαίο που όπου βάλεις μία asaka, karma ή troika (ιδικά σε πλατώ μάζας) ακούγονται άψυχες

Το linn θέλει linn, benz, shelter, decca, AT κτλ και όχι χρωματιστές κεφαλές με πετρούλες και ξυλαράκια.
Ειναι γεγονος οτι τα λιν ειναι πολυ επιλεκτικα γενικως,και στην κεφαλη και στο phono,νομιζω οτι αναφερθηκα πιο πριν,εχει δικιο ο Γιωργος.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Linn sondek lp12

πετρούλες και ξυλαράκια

?????????
To linn έχει ξύλο.... δεν χρειάζεται άλλο :126:
Αμα του βάλεις και κεφαλή θα γίνει ξυλόφωνο. Εδώ αλλάζεις το armboard από το παλαιό ξύλινο στο νέο mdf αδρανές και αλλάζει
όλος ο ήχος του.

Οι κεφαλές με ξύλινα κελύφη προσφέρουν σε πλατώ που τους χρειάζεται John.... αφού το γνωρίζεις.

Reaction score
462

To linn έχει ξύλο.... δεν χρειάζεται άλλο :126:
Αμα του βάλεις και κεφαλή θα γίνει ξυλόφωνο. Εδώ αλλάζεις το armboard από το παλαιό ξύλινο στο νέο mdf αδρανές και αλλάζει
όλος ο ήχος του.

Οι κεφαλές με ξύλινα κελύφη προσφέρουν σε πλατώ που τους χρειάζεται John.... αφού το γνωρίζεις.
Σωστόν!!!!

Reaction score
140
Το σύστημα αποτελούνταν από magnepan 3.5 – audio research ref 2 – audio research vt 200 – καλωδίωση virtual dynamics παντού
Μάλλον παρεξήγηση , εγώ ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα με το linn, πόσο μάλλον που λίγο πριν είχα ακούσει ένα vpi με χοντρά λεφτά επάνω του και δεν μου άρεσε καθόλου( πολύ στεγνό ) και ούτε συγκράτησα λοιπές λεπτομέρειες

Βέβαια δεν μπόρεσα να ακούσω συμφωνικά που με ενδιαφέρουν , αλλά σε κάτι Charlie byrd και ella & louis έδινε ρέστα το linn
Μια ιδέα μεταλλικότητας στα πνευστά αλλά ούτε ο ιδιοκτήτης ήξερε που οφείλεται
Την επόμενη φορά που θα πάω θα το ακούσω πάνω σε finite elemente που μου είπε ότι έφερε μεγάλη βελτίωση

Reaction score
2.248

Αυτή η μεταλλικότητα είναι το subchassis του, που δυστυχός την έχασε με το keel που βάζει η Linn τώρα τελευταία και με κάποιες μοντιφιές της carbontech που ενσωματώνει το subchassis με το armboard.

Αυτό ήταν και η "μάχη" της linn την δεκαετία του 80 να πείσει τους κατόχους των πικάπ τους να μην σφίγγουν το subchassis με το armboard περνώντας βίδες διαμπερές από την μία μεριά στην άλλη ή να μονώνουν το chassis εσωτερικά με αποσβεστικά υλικά.

Reaction score
2.248

Πραγματικά αμφιβάλω εάν τα τελευταία upgrades (keel + trampolin mkii) έκαναν καλό στο Linn αφού έχασε τον χαρακτήρα του. Τουλάχιστον δεν είναι σαν standard εξοπλισμός. Κάτι είναι και αυτό.

Ομως αυτό που λέει ο Αντώνης έχει δίκιο. Δεν είναι πλατό που θα παίξει dance

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Σαν ιδιοτροπη καλοδιατηρημενη μεγαλοκοπελλα το περιγραφετε το πικαπιον

Ειναι "θρυλος" παντως

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Linn sondek lp12

Σαν ιδιοτροπη καλοδιατηρημενη μεγαλοκοπελλα το περιγραφετε το πικαπιον

Ειναι "θρυλος" παντως
Αυτές συνήθως δεν έχουν μεγάλη όρεξη για ….? :142::142::142:

Είναι μύθος είναι μύθος το δασύτριχο σου στήθος :136:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Η γρια κοτα εχει το ζουμι και αλλα τινα τετχιου ειδους ειναι για παρηγορια.
Το νεο ειναι ωραιο,σφιχτο,σφριγηλο και ξεζουμιζει εσενα(οικονομικα)
Για πικαπ μιλαμε.Αυτα τα καινουργια με τα 200 κιλα πλατω και τα αβυσσαλεα πηγαδια που θελεις να πεσεις μεσα και τελειωμο να μην εχεις:120::120:

Reaction score
30.408

Ναι γιατί αμα τα πλατώ δεν είναι 200 κιλών με πηγάδι απύθμενο , και μοτέρ ac και κίνηση με ιμάντα , δεν είναι high end ρε παιδάκι μου.
Πούσαι caravelle, αυτοί εδω εχουν βαλθεί να μας τρελάνουν.....
Σαν κάτι audi a3 , a4, a8, golf rs κλπ που δεν μπορούν να πάνε στον νορμάλ δρόμο απο το πολύ φιάξιμο , και βρίσκουν με το παραμικρό κάτω , η ζεσταίνονται υπερβολικά αμα παίσουν σε κίνηση και τα λοιπά γνωστά.
Μορ τι μας λες?

Reaction score
60
Είχα 2 Linn. Το πρωτο τέλος του 1981 και το δεύτερο με Lingo το 1991 και από το 1996 είμαι με το Symphonic. Στο πρώτο είχα παρακάμψει το εσωτερικό καλώδιο του βραχίωνα με 4 λεπτά καλώδια Siltech ή VDH τα οποία ξεκινούσαν από την κεφαλή, τα είχα κολλήσει σε 2 σημεία με αυτοκόλλητη ταινία κατά ο μηκος του βραχίωνα τα οποία ελεύθερα πηγαιναν στο πίσω μέρος του ξύλινου σασί σε WBT σασί, βιδωμένα σε μεταλλικό Π το οποίο είχα κολλήσει με αυτοκόλλητη ταiνία διπλής όψης. Από εκεί ξεκινούσε το καλώδιο για το phono.
Ήθελα να δω την τυχόν βελτίωση που θα μου έδιναν τα καλώδια και ήταν όντως έτσι. Στον δε EKOS του δεύτερου Linn μου τα είχε αλλάξει, εσωτερικά, ο Κουγιουμτζόγλου.
Είχα επίσης την 'φήμη' του ανθρώπου που μπορεί να ρυθμίζει το Linn. Έτυχε να έχω όλες τις οδηγίες και την απαιτούμενη υπομονή. Θυμάμαι κάποιο πόσο με είχε παιδέψει. Το έπινα και το άφινα μέχρι που κάποια στιγμή το κατάφερα.
Λυπήθηκα όταν μου ζήτησε μια φίλη να ριθμίσω το Linn καποιου δικού της, γιατί *συντόνιζε*. Είχα αφιερώσει ένα ολόκληρο πρωινό Σαββάτου και αφού τελείωσα, βάλαμε ένα δίσκο και ο τύπος μου είπε ότι πάλι συντόνιζε [!!!!] Τί εννοουσε ποτέ μου δεν κατάλαβα. Και ήμουν 20 χρόνια νεώτερος, δηλαδή όχι κουφός όπως είμαι τώρα. Λυπήθηκα για τον χρόνο μου και για αυτό τον άνθρωπο. Έπρεπε να το είχα ακούσει πριν βάλω χέρι, για να μην ασχοληθώ καθόλου, γιατί δεν άξιζε τον κόπο. Λ.Σ.

Reaction score
140
Είχα 2 Linn. Το πρωτο τέλος του 1981 και το δεύτερο με Lingo το 1991 και από το 1996 είμαι με το Symphonic. Στο πρώτο είχα παρακάμψει το εσωτερικό καλώδιο του βραχίωνα με 4 λεπτά καλώδια Siltech ή VDH τα οποία ξεκινούσαν από την κεφαλή, τα είχα κολλήσει σε 2 σημεία με αυτοκόλλητη ταινία κατά ο μηκος του βραχίωνα τα οποία ελεύθερα πηγαιναν στο πίσω μέρος του ξύλινου σασί σε WBT σασί, βιδωμένα σε μεταλλικό Π το οποίο είχα κολλήσει με αυτοκόλλητη ταiνία διπλής όψης. Από εκεί ξεκινούσε το καλώδιο για το phono.
Ήθελα να δω την τυχόν βελτίωση που θα μου έδιναν τα καλώδια και ήταν όντως έτσι. Στον δε EKOS του δεύτερου Linn μου τα είχε αλλάξει, εσωτερικά, ο Κουγιουμτζόγλου.
Είχα επίσης την 'φήμη' του ανθρώπου που μπορεί να ρυθμίζει το Linn. Έτυχε να έχω όλες τις οδηγίες και την απαιτούμενη υπομονή. Θυμάμαι κάποιο πόσο με είχε παιδέψει. Το έπινα και το άφινα μέχρι που κάποια στιγμή το κατάφερα.
Λυπήθηκα όταν μου ζήτησε μια φίλη να ριθμίσω το Linn καποιου δικού της, γιατί *συντόνιζε*. Είχα αφιερώσει ένα ολόκληρο πρωινό Σαββάτου και αφού τελείωσα, βάλαμε ένα δίσκο και ο τύπος μου είπε ότι πάλι συντόνιζε [!!!!] Τί εννοουσε ποτέ μου δεν κατάλαβα. Και ήμουν 20 χρόνια νεώτερος, δηλαδή όχι κουφός όπως είμαι τώρα. Λυπήθηκα για τον χρόνο μου και για αυτό τον άνθρωπο. Έπρεπε να το είχα ακούσει πριν βάλω χέρι, για να μην ασχοληθώ καθόλου, γιατί δεν άξιζε τον κόπο. Λ.Σ.
Το symphonic είναι το πρώτο μάζας που είχατε?
Μάζα vs ανάρτηση?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

το πικαπ για μενα ηταν θρυλος το 86
τοτε το απεκτησε φιλος με μεγαλη εμπειρια , απο την 70s
αν και επαιζε σωστα το πικαπιον ειχε θεματα (σκεβρομενο σασι ) και αλλα.Το αλλαξε με ενα κουσμα και ακουσε αλλα πραπατα.
Αν και δοξασμενο απο τον τοτε ηχο πολλα λεφτα, αν θυμαμαι καλα 1 μυριο δραχμες ειχε.

Reaction score
82

Για Linn LP12 διάβαζα, Linn LP12 δεν άκουγα, αλλά λέρωνα με τα σάλια μου την βιτρίνα του Studio Z στην Θεσσαλονίκη, μαρμαρωμένος μπροστα στο Linn LP12, τα Linn Isobarik , τα διάφορα Nakamichi, τους Threshold και άλλα καλούδια που κοσμούσαν την βιτρίνα του ιστορικού καταστήματος.

Το πικάπ αυτό, μαζί με την μυθοπλασία που το συνοδεύει, αποτέλεσε την μοναδική μου εμμονή ( εντάξει, μαζί με τα Apogee ) που δεν έχω ξεπεράσει…

Με βάση την προσωπική μου εμπειρία, το LP12 ( εννοείται μαζί με βραχίονα και κεφαλή Linn ) δεν ήταν καλύτερο, σημείο προς σημείο, από τον (σαφέστατα υποτιμημένο ) ανταγωνισμό των STD, FONS, Pink Triangle, Gyrodeck, Alphason, Roksan Xerxes, Oracle.

Υπερείχε όμως σαφέστατα έναντι του ανταγωνισμού σε αυτό που εγώ ονομάζω μετρονομική απόδοση της μουσικής ροής ( τρέμε Κόγια, το PRAT είναι ζωντανό :137:).

Κάποιες πρόσφατες συγκρίσεις με πικάπ «τούρτες» (εντάξει, απόσβεσης μάζας :116:) με έπεισαν ότι η καλοστεκούμενη γεροντοκόρη, ακόμα και στην πιο απλή και φθηνή της μορφή, καλά κρατεί.

Το σύγχρονο LP12 παραγωγής, δατηρεί ακέραιο το χαρακτήρα του παλαιού, με εμφανείς βελτιώσεις. Οι σύγχρονες αναβαθμίσεις παρεκλίνουν ελαφρώς από τον χαρακτήρα του Linn ( ιεροσυλία ! ) προς εμφανές όφελος της ουδετερότητας.

Οι χρήστες των παλαιών LP12 μπορούν να αναβαθμίσουν το πλατώ τους ξεκινώντας από το Lingo ( I ή ΙΙ μεταχειρισμένο ή καινούργιο ) και το Cirkus.

Τα Linn της μετά-Cirkus εποχής δεν απορυθμίζονται εύκολα. Η ρύθμιση του Linn με την χρήση του ικριώματος είναι πλέον σχετικά απλή υπόθεση. Εχει υπερτιμηθεί, πιστεύω, η δυσκολία ρύθμισης των Linn. Θεωρείται - καί είναι - κρίσιμο σημείο για την ρύθμιση του Linn ο τρόπος "πρόσδεσης" του καλωδίου του βραχίονα στο plinth διότι επηρεάζει σημαντικά την ενδοτικότητα της ανάρτησης.

Υπενθυμίζω ότι οι κάτοχοι των Linn μπορούν να φέρουν τα πλατώ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για έναν έλεγχο ( κάτι σαν ΚΤΕΟ :137: ) χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Reaction score
60
Το symphonic είναι το πρώτο μάζας που είχατε?
Μάζα vs ανάρτηση?
Ναι ήταν το πρώτο και παραμένει. Δεν σκέφτομαι να το αλλάξω. Το τί έχω ακούσει από ορισμένους γιατί δεν το αλλαζω δεν λέγεται!
Μέχρι που μου λένε και το τί θα ακούσω αν πάρω ακόμη πιο ακριβό ή και πιο νέο μοντέλο. Είναι απίστευτο το πως κάποιοι ξέρουν.
Αν φυσικά μου βάλεις δίπλα του ένα άλλο με τον ίδιο βραχίονα και κεφαλή, σίγουρα θα μπορώ να ξέρω αν αξίζει μια αλλαγή. Αλλά δεν ασχολούμε. Γενικά ακούω και απολαμβάνω μουσική και είμαι πολύ απαιτητικός ακροατής και δεν αλλάζω μηχανήματα σαν τα πουκάμισα, αν και όντας αντιπρόσωπος έχω την σχετική ευχέρεια.
Όσο για μαζα vs ανάρτηση μή μαζα, έχω να πω από την δικά μου εμπειρία ότι η μαζα παίζει διαφορετικά, στήνει καλυτερη σκηνή. Δεν σημαίνει ότι η μάζα είναι πανάκεια και ότι ΟΠΟΙΟ μαζας είναι και καλό ή καλύτερο από άλλα. Λ.Σ.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.425
Members
38.696
Νεότερο μέλος
AudioFuture