Ρυθμίστε σωστά το Technics Sl -1200Mk2

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

Ενα ευχελαιο μηπως ?

Αν καποιος νομιζει οτι το πλατω ειναι τοσο καλο που να αξιζει ενα καλυτερο βραχιονα ας το δοκιμασει.Με τον μαμισιο δεν θα παρει πολλα πραγματα και συνεπως δεν αξιζει ,κατα την γνωμη μου παντα, να ξοδευτει και για ακριβη κεφαλη (300 + €).
Οσοι πιστοι περαστε απο το ταμειον δια τα περαιτερω.

Reaction score
11

Ναι έχεις δίκιο δεν ξέρουμε.
Το πιό ασφαλές, άμα δεν βρούμε τελικά πιο είναι το high της denon, είναι να την μετρήσουμε σε έναν κορυφαίο βραχίονα να δούμε που οροθετείται και μετά στον epa120 για την διαφορά.
Αλλη λύση ?
Πολύ ωραίο!

Έτσι θα μετρηθεί η όποια αδυναμία του βραχίονα αυτού.

(Αλλά δεν πρέπει να λέγεται epa 120 γιατί αυτός έμπαινε, όπως είδαμε, στο ORIGINAL).

:107:

Reaction score
11

Tουλάχιστον εδώ χαρακτηρίζεται σαν "PAM 1820x": (Δείτε το tonearm assembly).

Reaction score
11

Λοιπόν κύριοι, μήπως ρυθμίζοντας στο mk2 ως προς EPA 120 ανακύπτουν προβλήματα;

Ιδού το manual του ORIGINAL mk1 όπου σαφώς ονοματίζεται ο βραχίονας σαν "EPA 120":

Reaction score
11

Συνοψίζοντας:

1) EPA 120: (ORIGINAL MK1)

2) PAM 1820x: (MK2)

Σημειωτέον ότι οι δύο βραχίονες έχουν διαφορετικές διαστάσεις, άρα, κατά πάσα βεβαιότητα, θέλουν διαφορετικές ρυθμίσεις.

Για δείτε:

http://www.vinylengine.com/tonearm_database.php?make=Technics&sort=1&ascdesc=ASC&search=search&mdl=&eflo=&efhi=&mdlo=&mdhi=&ohlo=&ohhi=&amlo=&amhi=&cw=&mp=

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

Θα το παλέψουμε σίγουρα για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από technics & dl304, αν και ο Peter το έχει ψάξει καλύτερα μάλλον http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1232383&postcount=40

Αυτή η 304 όταν λέει high tracability πόσο είναι το "high" δηλαδή? Μην κυνηγάμε και πράγματα που δεν μπορεί να πιάσει κάν η κεφαλή. (δεν το έχω βρει πουθενά)

Σταμάτιε η denon σου πρέπει να πιάσει τις ώρες λειτουργίας της πριν την περάσουμε από test (40-50 ώρες), αλλιώς δεν έχει νόημα φίλε μου. Και λάθος θα ρυθμίσουμε και λάθος συμπεράσματα θα βγάλουμε. Βάλε μερικές ώρες σε 1.35-1.40 γρ αν σου λείπουν.
ΟΚ Γιώργο! Θα τοποθετήσω τότε την κεφαλή επάνω και θα τη δουλέψω λίγο γιατί ζήτημα να έχει παίξει 5-6 ωρίτσες! Θα ακολουθήσω τις κλασικές ρυθμίσεις με το εργαλείο της μαμάς και το κλασικό αλφάδιασμα. Μην περιμένεις την απόλυτη ρύθμιση να κάνω, σε γενικές γραμμές θα "παίξω" κι ότι καταφέρω. Απλά θα τη δουλέψω κάμποσες ωρίτσες και μετά θα βρεθούμε για τα υπόλοιπα!:403: Θα σας πω εντυπώσεις από το θρέντ μου... (είμαι περίεργος τι απόκριση θα έχουν οι χαμηλές του, γιατί με το ΜΚ5 κάτι δε μου πήγαινε καλά :414: )

Reaction score
1.285
Re: Απάντηση: Re: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

Tα tracks 6,7 από την πρώτη μεριά
Τα tracks 1,4,8 από την δεύτερη μεριά

Και αυτά με βάρος ανάγνωσης 1,5γρ

Λοιπόν τις έκανα τις ρυθμίσεις με τον προτράκτορα !

Η κεφαλή είναι στην θέση της με το μάτι και με μεγεθυντικό φακό !

VTA έβαλα 3 καθώς η κεφαλή έχει ύψος 18mm

τώρα με Antiscating στο 2 έκανα τις εξής ρυθμίσεις !

Με 1.5g VTF έχω το 6 Ολόσωστο και μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ παραμόρφωση στο ΔΕΞΙ κανάλι στο track 7 ,
To 8+9 Είναι φούλ παραμόρφωση !

Με 1.61g VTF έχω το 6 ολόσωστο το 7 με πολύ ελάχιστη
παραμόρφωση στο δεξί

Με 1.86g VTF έχω 6 ολόσωστο, 7 ολόσωστο , 8 αριστερό κανάλι ΟΚ δεξί κανάλι παραμόρφωση

Με 2g VTF τα ίδια με πάνω αλλά λιγότερη παραμόρφωση
To 8+9 Είναι φούλ παραμόρφωση ! !

Το άφησα στο 1.77g ( την ώρα που ο κατασκευαστής λέει 1.5g)

Τα Tracks τις δεύτερης μεριάς στους +15 τα περνάει με τα 1.77g ενώ με λιγότερα , στα 1.5 εμφανίζει ελάχιστη παραμόρφωση στο δεξί μόνο κανάλι !

Εντοπίζω το θέμα στο ΔΕΞΙ κανάλι ! Δηλαδή η παραμόρφωση εμφανίζεται πρώτα εκεί και μετά πάει στο αριστερό .....

Τα 0,27g παραπάνω δεν νομίζω να φθείρουν τους δίσκους και να έχουμε πρόβλημα ! Η κεφαλή είναι ενός έτους και έχει ώρες γύρω στις 250 !

Το Phono είναι το nanophono από Clear audio !
Ο ενισχυτής ΟNKYO A.V Στο Pure audio
Ακουστικά της sennheiser

Υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο να κάνω ???

Reaction score
2.248

Σημειωτέον ότι οι δύο βραχίονες έχουν διαφορετικές διαστάσεις, άρα, κατά πάσα βεβαιότητα, θέλουν διαφορετικές ρυθμίσεις.

O βραχίονας του ΜΚΙΙ ρυθμίζεται στα nulls 58.8 in -113.5 out
Αυτά είναι.

Reaction score
11

O βραχίονας του ΜΚΙΙ ρυθμίζεται στα nulls 58.8 in -113.5 out
Αυτά είναι.
Για τον PAM 1820x έτσι λέει, (με μία μικροδιαφορά), και η vinyl engine.

Για τον ΕPA 120, δυστυχώς, δεν αναφέρει το στοιχείο αυτό με βάση τον κατασκευαστή.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

Λοιπόν τις έκανα τις ρυθμίσεις με τον προτράκτορα !

Η κεφαλή είναι στην θέση της με το μάτι και με μεγεθυντικό φακό !

VTA έβαλα 3 καθώς η κεφαλή έχει ύψος 18mm

τώρα με Antiscating στο 2 έκανα τις εξής ρυθμίσεις !

Με 1.5g VTF έχω το 6 Ολόσωστο και μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ παραμόρφωση στο ΔΕΞΙ κανάλι στο track 7 ,

Με 1.61g VTF έχω το 6 ολόσωστο το 7 με πολύ ελάχιστη
παραμόρφωση στο δεξί

Με 1.86g VTF έχω 6 ολόσωστο, 7 ολόσωστο , 8 αριστερό κανάλι ΟΚ δεξί κανάλι παραμόρφωση

Με 2g VTF τα ίδια με πάνω αλλά λιγότερη παραμόρφωση
To 8+9 Είναι φούλ παραμόρφωση ! !

Το άφησα στο 1.77g ( την ώρα που ο κατασκευαστής λέει 1.5g)

Τα Tracks τις δεύτερης μεριάς στους +15 τα περνάει με τα 1.77g ενώ με λιγότερα , στα 1.5 εμφανίζει ελάχιστη παραμόρφωση στο δεξί μόνο κανάλι !

Εντοπίζω το θέμα στο ΔΕΞΙ κανάλι ! Δηλαδή η παραμόρφωση εμφανίζεται πρώτα εκεί και μετά πάει στο αριστερό .....

Τα 0,27g παραπάνω δεν νομίζω να φθείρουν τους δίσκους και να έχουμε πρόβλημα ! Η κεφαλή είναι ενός έτους και έχει ώρες γύρω στις 250 !

Το Phono είναι το nanophono από Clear audio !
Ο ενισχυτής ΟNKYO A.V Στο Pure audio
Ακουστικά της sennheiser

Υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο να κάνω ???
Ta tracks 8+9 της πρώτης μεριάς δεν οφείλει να τα περάσει. Είναι off specs και μην επιμένεις να κάνεις περάσματα σε αυτά τα tracks γιατί θα γίνει ζημιά.

Η Ortofon δίνει vtf μεταξύ 1.4-1.7gr. Τα 1.5gr είναι το ιδανικό κατά κατασκευαστή, όποτε μπορείς να ανεβάσεις ΜΟΝΟ μέχρι τα 1.7gr (1.65gr θα σου πρότεινα)

Τα παραπάνω δέκατα του γραμμαρίου δεν φθείρουν φυσικά τους δίσκους, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στην ανάρτηση της κεφαλής. Καλύτερα να μείνεις εντός κατασκευαστού.

Οι 250 ώρες είναι λίγες. Είσαι ΟΚ

Σφίξε όσο πιο καλά μπορείς την κεφαλή στο headshell και απόλαυσε την μουσική σου :102:

........
EDIT: εξυπακούεται ότι κάθε φορά που ανέβαζες vtf ανέβαζες και αντιολίσθηση....
Προσπάθησε κατα την διάρκεια του περάσματος του track που λες ότι έχεις ελάχιστη παραμόρφωση να παίξεις λίγο με το ρυθμιστικό της αντιολίσθησης μέχρι να την εξαλείψεις εντελώς.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

Ta tracks 8+9 της πρώτης μεριάς δεν οφείλει να τα περάσει. Είναι off specs και μην επιμένεις να κάνεις περάσματα σε αυτά τα tracks γιατί θα γίνει ζημιά.

Η Ortofon δίνει vtf μεταξύ 1.4-1.7gr. Τα 1.5gr είναι το ιδανικό κατά κατασκευαστή, όποτε μπορείς να ανεβάσεις ΜΟΝΟ μέχρι τα 1.7gr (1.65gr θα σου πρότεινα)

Τα παραπάνω δέκατα του γραμμαρίου δεν φθείρουν φυσικά τους δίσκους, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στην ανάρτηση της κεφαλής. Καλύτερα να μείνεις εντός κατασκευαστού.

Οι 250 ώρες είναι λίγες. Είσαι ΟΚ

Σφίξε όσο πιο καλά μπορείς την κεφαλή στο headshell και απόλαυσε την μουσική σου :102:
Γιωργη εισαι μεγαλη καρδια!!!

Reaction score
2.248

Σε ευχαριστώ Αντώνη :120:
Ελπίζω να σε ξαναδώ στου Delamostre. Εκεί θα δούμε τι κάνει η dl304 σε clearaudio βραχίονα.

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

Ελπίζω να σε ξαναδώ στου Delamostre. Εκεί θα δούμε τι κάνει η dl304 σε clearaudio βραχίονα.
Ποιόν Clearaudio βραχίονα??:140:
Τώρα που με κάνατε fun του "τζιπ Κολωνακίου" θα του βάλετε ρόδες από Volvo??

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ποσα θες να μας τρελλανεις?????????????????????:140::140::140:

Reaction score
2.248

Ποσα θες να μας τρελλανεις?????????????????????:140::140::140:
Αφού ξέρεις..... αν δεν βρω που φτάνει η 304 θα σκάσω :135:

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

Ποιόν Clearaudio βραχίονα??:140:
Τώρα που με κάνατε fun του "τζιπ Κολωνακίου" θα του βάλετε ρόδες από Volvo??
Θα φέρω ένα clearaudio πικάπ να δούμε που φτάνει η dl304 και μετά τι κάνει στο ΜΚΙΙ. Εχουμε άμεσους ενδιαφερόμενους (John και Αντώνη)

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

Θα φέρω ένα clearaudio πικάπ να δούμε που φτάνει η dl304 και μετά τι κάνει στο ΜΚΙΙ. Εχουμε άμεσους ενδιαφερόμενους (John και Αντώνη)
Εεεεεε ρε γλέντια που θα κάνουμε!!! Πολύ γουστάρω!!!
Δώσε δώσεεεε!!:139::144:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Εχουμε άμεσους ενδιαφερόμενους (John............
Αν υποψιαστω...........θα πεθανωωωωωωωωωωωωωωωω:411::411::411::411:

Reaction score
1.815
Σιγά μην αλλαξοπιστήσουν! Το αίμα που τρέχει στις φλέβες τους είναι ομάδα ΜΚ2 ρέζους θετικό!
................ρε μπας και???:421:

Μίλα ρε Captain που είσαι??? Σιγά σιγά μας το πας! Ξεκίνησες από ξύλο του shell και σιγά σιγά το επεκτείνεις και στο σασσί???:414:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas