Canon EF 85 f1,8 USM

Reaction score
174
Απάντηση: Canon EF 85 f1,8 USM

Να και η δικη μου :116: καθηγητρια πιανου... για συγκριση... (των φακων, οχι των...καθηγητριων :119:)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Τι δασκάλες του πιάνου είναι αυτές.... εάν δεν έχει και λιγάκι τρελό βλέμμα α λα Ιζαμπέλ Ιπέρ, δεεεν λέει. Πρέπει να βγάζει μια ανωμαλία ένα κατιτίς τελοσπάντων σε δεύτερο επίπεδο, μια όπως πρέπει δασκάλα πιάνου.

Reaction score
174

Να φερεις τις δικες σου δασκαλες τοτες... :128: τις δικες μας δεν τις δινουμε...(ουτε εστιασμενες, ουτε ανεστιαστες):138:

Και μη ρωτησει κανεις, ποια ειναι εστιασμενη (κανον) και ποια οχι (Ε5)....:143::143:

Reaction score
174

Χερατες ειναι ολες, στο 1,8 και καπου στα 400 και 800 iso... ενα is οσο να ναι, χρειαζεται... και αν και εχουν ταχυτητες εως και 1/200 το εχουν το τρεμουλο τους...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Τρελό βλέμμα; Για δυσκοίλιος μου φαίνεται... :142:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Χερατες ειναι ολες, στο 1,8 και καπου στα 400 και 800 iso... ενα is οσο να ναι, χρειαζεται... και αν και εχουν ταχυτητες εως και 1/200 το εχουν το τρεμουλο τους...
Είσαι σίγουρος ότι έχεις σωστή τεχνική; Είναι η μηχανή κολλημένη στο κούτελο και οι αγκώνες σου κολλημένοι στο σώμα σου; Είσαι σίγουρος ότι συγχρονίζεις τη λήψη με τον κύκλο αναπνοής σου και ότι στο κλικ δεν κινούνται παρά μόνο οι δύο τελευταίες φάλαγγες του δείκτη και δεν τραμπαλίζεται όλη η μηχανή;

Reaction score
174

Είσαι σίγουρος ότι έχεις σωστή τεχνική; Είναι η μηχανή κολλημένη στο κούτελο και οι αγκώνες σου κολλημένοι στο σώμα σου; Είσαι σίγουρος ότι συγχρονίζεις τη λήψη με τον κύκλο αναπνοής σου και ότι στο κλικ δεν κινούνται παρά μόνο οι δύο τελευταίες φάλαγγες του δείκτη και δεν τραμπαλίζεται όλη η μηχανή;

Οχι....:142:

Πλακα πλακα, τα κανω ολα αυτα... μεχρι που κοντευω να παθω και ασφυξια απο το κρατημα της αναπνοης αλλα... νομιζω αργω πολυ να κανω το κλικ απο τη στιγμη που βαζω τη μηχανη στο ματι... μεχρι να συγχρονισω αναπνοη, εστιαση, επανακαδραρισμα (πιθανως) το πουλακι εχει πεταξει...

Αν -παρ ελπιδα- κανω το κλικ γρηγοροτερα, εχω καλυτερα αποτελεσματα... θελει λιγη προπονηση... βεβαια, απο τοτε που τον πηρα, μολις αυτο το ΣΚ βγηκα για δοκιμη και αυτη συντομη, τι να βγαλεις σε ενα κοντσερτο ή σε ενα εμπορικο κεντρο?

Reaction score
174

Ανεβαζω δυο φωτογραφιες, οχι φυσικα για το αιθητικον του πραγματος, αλλα για τεχνικους λογους. Ειμαι εντυπωσιασμενος απο το αποτελεσμα στον τομεα της ευκρινειας/οξυτητας και αποδοσης χρωματων (φυσικα μετα απο επεξεργασια).

Οι συγκεκριμενες, τραβηχτηκαν σε συνθηκες βαριας συννεφιας και σχετικης ομιχλης. Κοινως ο ορισμος ελλειψης κοντραστ, χρωματων και πιθανως ευκρινειας.
Ωστοσο, στο δικο μου μονιτορ, βλεπω πολυ αποδεκτα (για μενα) αποτελεσματα...

Συμφωνειτε ή παραειμαι υποκειμενικος?
Εαν ναι, ειναι αποτελεσμα φακου, αισθητηρα, ή συνδυασμου τους?

Στα 800 iso και το f στο 4 και 3,5

Reaction score
174
Απάντηση: Re: Canon EF 85 f1,8 USM

Πολύ ζωντανά και υπερκορεσμένα χρώματα, σε σημείο να δείχνουν λίγο ψεύτικα.
:103: Να σαι καλα Πετρο... το περνω σαν ...κοπλιμεντο !!!!

Εχω μια μανια με τα υπερκορεσμενα χρωματα (προς το παρον). Μου ξεφευγουν στην επεξεργασια, πιστευω λογω μονιτορ και λογω workflow (αλλα και γιατι δεν εχω κατασταλαξει αισθητικα τι, πως και ποσο στο θεμα των χρωματων με αποτελεσμα να τα πουσαρω υπερ του δεοντος).

Στις συγκεκριμενες βεβαια, το επεδιωξα και λιγο παραπανω στα πλαισια της εξερευνησης του νεου φακου.
Ωστοσο, ξαναβλεποντας τες τωρα, οντως εχουν -ειδικα τα κοκινα- ξεφυγει και μπουκωνουν την ολη εικονα...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Έχει δίκιο ο Πέτρος, κατέβασε ένα κλικ (και δύο...) τον κορεσμό.

Reaction score
11.750
Πρόσεξέ το αυτό με το μόνιτορ γιατί μπορεί να χαλάσεις τις φωτό σου κατά την επεξεργασία, να τις αποθηκεύσεις και αν δεν έχεις τις ορίτζιναλ, όταν θα αλλάξεις μόνιτορ να κλαις.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Εμενα παντως δεν ξερω αλλα μ αρεσουν τα πολυ κορεσμενα χρωματα!
Πολυ κιολας!
Ειναι εντυπωσιακο κ πιασαρικο!

Reaction score
174
Απάντηση: Re: Canon EF 85 f1,8 USM

Πρόσεξέ το αυτό με το μόνιτορ γιατί μπορεί να χαλάσεις τις φωτό σου κατά την επεξεργασία, να τις αποθηκεύσεις και αν δεν έχεις τις ορίτζιναλ, όταν θα αλλάξεις μόνιτορ να κλαις.

Αλλο πραγμα το μονιτορ και η ρυθμιση του και αλλο το κολορ προφιλ της φωτο, ετσι?

Θελω να πω, ασχετως αν ολες ειναι σωσμενες σε sRGB, δεν θα δειχνουν ιδιες σε ολα τα μονιτορ? (απο αποψη χρωματων)?

Τις δικες μου, τις εχω μεταφερει εως τωρα σε 4 διαφορετικα (και αρυθμιστα) μονιτορ, 3 λαπτοπ 5ετιας και βαλε και μια crt και δεν διαπιστωσα διαφορες (ενοχλητικες)... βεβαια δεν το ψειρισα κιολας...

Reaction score
174

Στις παραπανω, κατεβασα το master saturation στο -5 (απο οτι θα το ειχα κανονικα). Δειχνουν παλι ψευτικες? Ηθελε λιγοτερο κορεσμο?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef