Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Reaction score
2.051
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

εν ολίγοις ότι οι διαφορές θα είναι αισθητές μόνο σε εκπαιδευμένα αυτιά τα οποία αφ' ενός ξέρουν καλά τι να ψάξουν και να συγκρίνουν στο άκουσμα, αφ' ετέρου γνωρίζουν πως πρέπει να παίζει αυτό που ακούνε.

...
+1

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Φυσικά αγαπητέ!

Όταν έχουμε ένα εξαιρετικό (=ισορροπημένο) σύστημα και δύο εξαιρετικές (=ισορροπημένες) πηγές το αποτέλεσμα πρέπει να είναι πάρα πολύ κοντά. Αν δεν το καταλαβαίνεις....δεν πειράζει, στην επόμενη ζωή! :143:
Φαντάζομαι αυτά τα έχει διαπιστώσει ο ίδιος στις 2 εξαιρετικές πηγές που διαθέτεις και στα εξαιρετικά CD και βινύλια που επίσης διαθέτεις και στον εξαιρετικό χώρο που τα ακούς... Εκτός αν τα έχεις διαπιστώσει αυτά που γράφεις σε άλλα συστήματα και σε ποιά?

Μου αρέσει που επιμένεις σε ένα τραγικό λάθος, γι΄αυτό και δεν έχεις στεργιώσει σύστημα. Εδώ ο Νίκος Τσαρουχάς επίσης κάνει λάθος.

Θα ήθελα να γνωρίζεις ότι στο χώρο που κάνεις ακρόαση είσαι τίγκα στις ανακλάσεις και μόνον σύστημα δεν ακούς, γι' αυτό και δεν ακους διαφορές...

Reaction score
2.051

Φαντάζομαι αυτά τα έχει διαπιστώσει ο ίδιος στις 2 εξαιρετικές πηγές που διαθέτεις και στα εξαιρετικά CD και βινύλια που επίσης διαθέτεις και στον εξαιρετικό χώρο που τα ακούς... Εκτός αν τα έχεις διαπιστώσει αυτά που γράφεις σε άλλα συστήματα και σε ποιά?

Μου αρέσει που επιμένεις σε ένα τραγικό λάθος, γι΄αυτό και δεν έχεις στεργιώσει σύστημα. Εδώ ο Νίκος Τσαρουχάς επίσης κάνει λάθος.

Θα ήθελα να γνωρίζεις ότι στο χώρο που κάνεις ακρόαση είσαι τίγκα στις ανακλάσεις και μόνον σύστημα δεν ακούς, γι' αυτό και δεν ακους διαφορές...
οκ master! :142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Μην αρχιζετε τις ACAκιες παλι.
Θα δημιουργηθει ξεχωριστος χωρος (link)για ευγενεις αντιπαραθεσεις

Reaction score
2.051

Μην αρχιζετε τις ACAκιες παλι.
Θα δημιουργηθει ξεχωριστος χωρος (link)για ευγενεις αντιπαραθεσεις
Ποιοι αρχίσαμε δηλαδή?

Μόνος του τρώγεται με τα ρούχα του ως συνήθως! :142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Χρησιμοποιω πληθυντικο της ευγενειας:403:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε παιδιά, ο ΛουΣου άκουσε τίποτα ή αρκείται στις διαπιστώσεις των άλλων; :137:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ρυθμίζει καλύτερα τον βραχίονα του...

Reaction score
4.250

Η ουσια παλι ειναι το ποση ωρα μπορει καποιος να ακουσει με το ενα μεσο η με το αλλο...

Σε διαρκεια χρονου εννοω.

Προσωπικα το βινυλιο δε με κουραζει ποτε, με χαλαρωνει, οπου αυτο ειναι κ το ζητουμενο μου.

Στο δικο μου χωρο, ειναι πιο εμφανεις καποιες διαφορες, υπερ του ενος μεσου η του αλλου.

Και μαλλον μετα απο πολυωρη ακροαση ψηφιακης πηγης ειναι "καπως" τα πραγματα.
Ισως κουραζει περισοτερο.
Ισως ειναι περισσοτερη αναναλυση?
Ισως ειναι τα απαλα / μη τονισμενα (πολυ) ακρα του πικαπ που σε κανουν να χαλαρωνεις?
Γιαννη και μενα το ντακ ματζικ δεν με κουραζε ποτε. Δε νομιζω οτι το Weiss μας εδωσε τετοια υπονοια. Αλοιμονο αν καποιο μηχανημα που εχει υπεροχη στην αναλυση το υποβιβαζουμε υποθετοντας οτι θα μας προκαλεσει κουραση (φυσικα δεν λεω οτι κατι τετοιο ειπες, απλα το ξεκαθαριζω).

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Υπονοάω ότι στα 5,5 μέτρα που άκουσαν οι φίλοι μας οι καλοί, δεν άκουγαν το ηχείο αλλά τις ανακλάσεις πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά...

Ως γνωστόν :137: ο λόγος ανακλώμενου προς κατ΄ευθείαν ήχου είναι ανάλογος προς το τετράγωνο της αποστάσεως του ακροατή από την πηγή... Δηλαδής, στην μισή απόσταση από αυτήν που εκάθοντο θα είχαν 4 φορές περισσότερο direct ήχο και έτσι θα διαπίστωναν τελειως διαφορετικα πράγματα...

ΥΓ: Μου κάνει εντύπωση που άκουσαν διαφορες, για να είμαι ειλικρινής... :139:
Ειμαι σιγουρος οτι ακομη και συ στην ηλικια σου θα ακουγες διαφορες! :142:

Παντως εγω καποιες φορες κοντασταθηκα στην αποσταση που ειπες, για αλλο λογο ομως. Παρολα αυτα δεν διαπιστωσα κατι που να αλλαξει την τελικη μου κριση. Αλλωστε ο Λουκας, και οι Γιαννηδες καθησαν αρκετες φορες μπροστα στα ηχεια για να αλλαζουν πηγες.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

... Παντως εγω καποιες φορες κοντασταθηκα στην αποσταση που ειπες, για αλλο λογο ομως. Παρολα αυτα δεν διαπιστωσα κατι που να αλλαξει την τελικη μου κριση. Αλλωστε ο Λουκας, και οι Γιαννηδες καθησαν αρκετες φορες μπροστα στα ηχεια για να αλλαζουν πηγες.
Δεν είπα ότι θα ανέτρεπε.
Αντίθετα, θα έκανε αισθητότερες και ευκολότερα ανιχνεύσιμες τις όποιες διαφορές...

Reaction score
4.250

Εδώ ο "πεπειραμένος" Μιχάλης Κανακάκης (η Houston η Tidal, η charmacoma η placebo η diabolical η fatsa η mikekan...), λέει ότι αν σε ένα σύστημα υπάρχουν μεγάλες ηχητικές διαφορές στις πηγές, κάτι δε πάει καλά στο σύστημα... :143:

Ασε, εδώ θα τρελλαθούμε τελείως :111:

Χρηστο, οπως βλεπεις τοσο εγω οσο και ο ενας απο τους δυο Γιαννηδες ειπαμε οτι σαν τελικο αποτελεσμα θα βαζαμε ισοπαλια. Ο Flash (ουφ καλα το εγραψα τωρα) εδινε ενα γενικο προβαδισμο στο Weiss. Παντως νομιζω οτι μεγαλες ηχητικες διαφορες δεν ειχαμε. Το αν καταλαβαιναμε ποια πηγη επαιζε και πολυ περισσοτερο αν καποια ειχε σε καποιες περιπτωσεις ενα πλεονεκτημα, παντα μιλαμε για πολυ μικρες λεπτομερειες εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις, οπως οντως σε καποιο κομματι το Weiss εδινε ρεσιταλ αναλυσης και διαυγειας. Ομως μην τα ισοπεδωσουμε ολα και αρχισαμε να μιλαμε για μεγαλες διαφορες και καθαρη νικη της μιας η της αλλης πηγης. Αν υπολογισεις το κοστος αποκτησης της μιας εξ αυτων αλλαζει αρδην το πραγμα. Αυτο ομως ηταν ξεκαθαρο πριν παμε εκει το τι οικονομικου μεγεθους μηχανηματα θ ακουγαμε.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Νομίζω σας εξήγησα τον λόγο που διαπιστώσατε μικρές διαφορές...

Reaction score
70
Πάντως μου κάνει εντύπωση η απουσία του Λ. Στεφανίδη. Στο άλλο θέμα απαντούσε σε όλους και σε όλα.

Μήπως αγόρασε κανένα dac202 από τον Θέμη και ακούει αυτό που έχανε τόσα χρόνια????:138:

Reaction score
11

Πάντως μου κάνει εντύπωση η απουσία του Λ. Στεφανίδη. Στο άλλο θέμα απαντούσε σε όλους και σε όλα.

Μήπως αγόρασε κανένα dac202 από τον Θέμη και ακούει αυτό που έχανε τόσα χρόνια????:138:
'Ισως δεν συμφωνεί με την διαδικασία...

:111:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.153
Καλη σας νυχτα, την πεφτω, διοτι εφτασα κ σε μια ηλικια, μη χαλασει κι οφωτοφρακτης μου...

Συνχιζω με καυτες λεπτομερειες κ σχολια αυριο πρωι παλι

Γκουντ ναιτ!!

Reaction score
777
α, να γειά σου.

γι'αυτό κι εγώ πρότεινα να πάτε στου Λουκά μόνο ένα CD-player, και το Tascam ήταν υπεραρκετό.

Γιατί σε μένα ρε συ γιαννάκη, ακούμε τεράστιες διαφορές μεταξύ 16/44,1 και 24/96? Γιατί μπορεί να βγεί η διαφορά από το σύστημα, να γιατί.

Πιθανά, ο συνολικός ήχος στον Λουκά να είναι απολύτως κορυφαίος. Αυτό όμως δεν αρκεί για να αναδείξει τις διαφορές του 24/96, διότι αυτές για να βγουν δε θέλουν να "ακούγεται καλά", αλλά θέλουν να υπάρχουν δεδομένα τεχνικά στοιχεία στο σύστημα, τεχνικές προδιαγραφές, δηλαδή να υπάρχει επαρκές δυναμικό περιθώριο για να αναδειχθεί το μέσο, δηλαδή να παίζει ασυμπίεστα σε μεγάλες στάθμες κορυφής, να υπάρχει τρελή οδήγηση, έλεγχος, ατάκα (να μην υπάρχει λάμπα πχ - λέμε τώρα...).

:
Πραγματικά βρε παιδιά...δέν καταλαβαίνω τί τρέλα βαράτε με τα συστήματα σας...
δηλαδή εσάς παίζουν καλά ενώ όοοολοι εμείς παίζουμε λάθος?για να καταλάβω δηλαδής...
ή μήπως τα ψηφιακά σας στάδια είναι τα κορυφαία στον κόσμο και δέν το θυμάμαι?
εντάξει για το αναλογικό του Χρήστου δέν λέω τίποτα...:121:

Νταξ τώρα... σιγά μην καταλάβει ο ΛΣ για τι πράγμα μιλάς ρε Χρήστο.

- Εγώ ρε Κώστα λέω όμως και το εξής. Δεν νομίζω ότι οι διαφορές θα είναι τεράστιες, ακόμη κι εάν το συγκριτικό γίνει σε ένα πολύ καλό σύστημα. Και μέσα στον μέσο όρο καλών συστημάτων ΜΗΝ βάζεις ένα σύστημα σαν το δικό σου των χιλιάδων watt οδήγησης!

Δηλαδή ποιά συστήματα μπορούν να βγάλουν τόσο αβίαστα το δυναμικό εύρος του βινυλίου ή του CD για να αναδείξουν και τις διαφορές με το HD σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα; Και σε τι χώρους - εντάσεις θα πρέπει αυτά να παίξουν; Θεωρώ εν ολίγοις ότι οι διαφορές θα είναι αισθητές μόνο σε εκπαιδευμένα αυτιά τα οποία αφ' ενός ξέρουν καλά τι να ψάξουν και να συγκρίνουν στο άκουσμα, αφ' ετέρου γνωρίζουν πως πρέπει να παίζει αυτό που ακούνε. Κατά τα άλλα, ο όγκος της πληροφορίας θα δώσει γενικότερα ερεθίσματα που δεν επικεντρώνονται σε έναν ή δύο τομείς.

...
πράγματι, έχεις δίκαιο...και εσύ και ο tidal...
έχω κάνει τέστ με αρκετά ακριβό εξοπλισμό και κατέληξα οτι τα δύο μέσα, παίζοντας τα ίδια κομμάτια(ψηφιακό μάστερ) παίζουν ακριβώς το ίδιο με ένα μικρό αβαντάζ υπέρ του ψηφιακού.
και ΝΑΙ έχω κάνει το τέστ και με τρατζιστοράτο φόνο, και με λαμπάτο αλλα και χωρίς προ και φόνο.απλά πέταξα το ντάκ πάνω στον ενισχυτή και οδήγησα το σύστημα με το βόλιουμ του φούμπαρ.

γενικότερα θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια για το τέστ.δέν θεωρώ οτι είχαμε καμια ανάγκη για μία κάποια επιβεβαίωση.απλά είναι καλό να υπάρχει αυτή η ανθρώπινη επαφή πέρα απο το πληκτρολόγιο.

επίσης βρε παιδιά...τί μανία έχετε με τα δίπολα.αγοράστε ένα κουτάτο που το επιλέγουν 47 κατασκευαστές στούντιο και πετάξτε στην άκρη τα φετίχ σας.:136:

τα πα!!!βρίστε με τώρα!!!ομαδικά!!!περιμένω!!!!:142:

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Νομίζω σας εξήγησα τον λόγο που διαπιστώσατε μικρές διαφορές...
Για μένα οι διαφορές δεν ήταν μικρές. Ένιωθα τα ηχεία να χρειάζονται την ανάλυση του Weiss για να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους, όπου κι αν στεκόσουν στον χώρο.

Από τη φτωχή μου πείρα στα ηλεκτροστατικά, γιατί μόνο τα Purity είχα ποτέ στην κατοχή μου τα τελευταία δυόμιση χρόνια, δεν μπορώ να πω ότι τα ηλεκτροστατικά αποζητούν το βινύλιο. Αυτό θα το έλεγα για τις κόρνες.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

....
πράγματι, έχεις δίκαιο...και εσύ και ο tidal...
έχω κάνει τέστ με αρκετά ακριβό εξοπλισμό και κατέληξα οτι τα δύο μέσα, παίζοντας τα ίδια κομμάτια(ψηφιακό μάστερ) παίζουν ακριβώς το ίδιο με ένα μικρό αβαντάζ υπέρ του ψηφιακού.
και ΝΑΙ έχω κάνει το τέστ και με τρατζιστοράτο φόνο, και με λαμπάτο αλλα και χωρίς προ και φόνο.απλά πέταξα το ντάκ πάνω στον ενισχυτή και οδήγησα το σύστημα με το βόλιουμ του φούμπαρ....
Τελείως λάθος είσαι φίλε. Ψάξε να βρεις την ταχύτητα και την ανάλυση των συστημάτων (sic) που έκανες "τεστ"...

Διαφορές υπάρχουν μεγάλες και ευδιάκριτες, συστήματος και χώρου ακροάσεως επιτρέποντος...

Μόνον σε συστήματα "λαπάδες" δεν ξεχωρίζεις διαφορές...

Reaction score
2.051

Λαπάδες είναι τα συστήματα που κάνουν οποιοδήποτε πικάπ να ακούγεται σαν master tape μπροστά σε ένα ORPHEUS HERITAGE.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss