Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Φίλε έκανες πολύ μεγάλο λάθος. Τώρα που την εξέθεσες, πρέπει να την παντρευτείς. Άμεσα! :137:
Αυτό ακριβώς υπενόησα κι εγώ και ρώτησα για την οικονομική της κατάσταση αλλά δεν μέπχιασε... :142:

Reaction score
62
Η εμπειρία και η αίσθηση του live ακούσματος ενθουσιάζει και εκπαιδεύει...
Θα μπορούσε λοιπόν κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως "μέτρο" και της απόδοσης ενός hi-fi συστήματος...

[YOUTUBE]8_1QZD4Q3ho[/YOUTUBE]

:612:

:138:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Καταπληκτικός ο γαίδαρος!!! Λίγο φάλτσος αλλά... :135:

Reaction score
3.487

Η διαφορά μεταξύ flac και βινυλίου είναι το MP3 :126:

flac - vinyl = MP3

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στην ακρόαση στον φιλόξενο χώρο της Ανάκρουσης του Λ. Στεφανίδη.

Αψογο το φωτογραφικό υλικό και η παρουσίαση

Reaction score
59
Πάρα πολύ ωραία λοιπόν, ας το υποθέσουμε οτι τα μάστερ είναι διαφορετικά. Γιατί λοιπόν δεν δηλώνεις οτι σου άρεσε το μάστερ του βινυλίου? αυτό δεν θάταν το σωστό?
Θέμη δεν μπορώ να ξέρω αν η αιτία που μου άρεσε το βινύλιο περισσότερο από το 24/96 να οφείλεται στην πιθανότητα τα μαστερ να είναι διαφορετικά και αυτό που χρησιμοποιήθηκε για το βινύλιο να είναι πιθανόν καλύτερο. Εγώ δεν το γνωρίζω και απλά κρίνω αυτό που ακούω. Είπα βέβαια για το τί είμαι απόλυτα σίγουρος. Λ.Σ.

Reaction score
4.250

Η μαχη των δυο διαφορετικων φορμα (σ αυτην που παραβρεθηκαμε) μου θυμιζει λιγο εως πολύ την μαχη ενός ενισχυτη τρανζιστορ και ενός λαμπατου.

Δηλαδη βλεπουμε ότι ο ενας να εχει καλυτερη αποδση στα ακρα του φασματος και ο άλλος στην μεσαια περιοχη. Οσο καλυτερη ειναιη σχεδιαση και πιο προσεγμενα τα υλικα του τρανζιστορατου, τεινει να καλυψει τις αδυναμιες σε σχεση με τον λαμπατο και τοτε είναι που διαβαζουμε ότι ο ταδε ενισχυτης παιζει σαν λαμπατος εχοντας όμως και τα πλεονεκτηματα του τρανζιστορ. Το ιδιο συμβαινει και σε ενισχυτες λυχνιας με πολύ καλη σχεδιαση και προσεγμενα υλικα οπου προσεγγιζει τα ακρα του φασματος στο επιπεδου ενός καλου τρανζιστορ.

Στην προκειμενη περιπτωση ειχαμε κατι αναλογο. Τα δυο μεσα ηταν πολύ κοντα. Διαφορες υπηρχαν, αλλα ηταν τετοιες που μονο εμεις οι χαιενταδες τις διογκωνουμε, τις περναμε από το μικροσκοπιο του Σερλοκ Χολμς και ασχολουμαστε με αυτές. Αλλα νομιζω ότι κανενας νορμαλ ανθρωπος οσο κι αν του αρεσει η μουσικη κι εφοσον δεν είναι μηχανακιας δεν θα ασχοληθει με αυτές. Αντιθετως θα γελουσε και θα μας ειρωνευοταν στις παρεες του.

Δυστυχως υπαρχουν ανθρωποι που βλεπουν τον εαυτο τους μεσα απ αυτά τα μηχανακια κι αν ητηθει το μηχανημα τους είναι σα να γκρεμιζεται ο εαυτος τους κι ολη τους η υπαρξη. Νιωθουν επεβηβλημενη την αναγκη αμυνας του μηχανηματος τους με κάθε τροπο. Θεωρουν ότι η μουσικη τους που επισης αγαπανε παρα πολύ, ακουγεται μεσα από έναν και μοναδικο δρομο ενώ ολοι οι αλλοι είναι δρομοι του Σατανα που μολυνουν τα Αγια εργα των καλλιτεχνων.

Ετσι μακαριζω καποιους φιλους που διαβαζουν που και που τα τεκτενομενα του φορουμ αλλα δεν μπαινουν να γραψουν και δεν συμμετεχουν σε τετοιες αψιμαχιες οι οποιες το μονο που καταφερνουν είναι να υποβιβαζουν τον ιδιο μας τον εαυτο όταν καλουμαστε να αποδειξουμε τα αυτονοητα και να λογομαχουμε για πραγματα που πιο πολύ μοιαζουν με ένα κηνυγι μαγισσων η σα να δεν εχουμε τιποτα καλλλυτερο από το να ασχολουμαστε από το πρωι ως το βραδυ να βρουμε ψήλους στα αχυρα.

Reaction score
460

Να και μία φωτο για τον Λ.Σ. που μου τον στενοχωρήσατε... :143:

Το δωμάτιο το έχει επιμεληθεί ακουστικά η Rives Audio (τι να επιμεληθείς δηλαδή, τόσο μικρό που είναι ? :139: )
Αυτα τα μεγαλα που ειναι σαν πανελ ηχεια ειναι για να στηριζουν το ταβανι?:138::138:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.508
Συμφωνώ απόλυτα με τον vastar. Να προσθέσω ότι όσοι από εμάς αγαπάμε πραγματικά τη μουσική αναγνωρίζουμε ότι τα μηχανήματα είναι απλά ένα μέσο πρόσβασης σε αυτή. Δυστυχώς είναι ένα μέσο που απέχει πολύ από την πραγματικότητα της φυσικής αναπαραγωγής, είτε είναι ψηφιακό είτε αναλογικό είτε τρανζίστορ είτε λάμπα. Απέχει τόσο πολύ που είναι αστείο να μαλώνουμε για το ποιό προσεγγίζει καλύτερα την πραγματικότητα. Και αν κάποιοι έχετε ξεχάσει τον ήχο των μουσικών οργάνων, ένα άκουσμα από πλανόδιους μουσικούς (και υπάρχουν αρκετοί τώρα τις γιορτές), θα σας τον θυμίσει.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.131
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Στην προκειμενη περιπτωση ειχαμε κατι αναλογο. Τα δυο μεσα ηταν πολύ κοντα. Διαφορες υπηρχαν, αλλα ηταν τετοιες που μονο εμεις οι χαιενταδες τις διογκωνουμε, τις περναμε από το μικροσκοπιο του Σερλοκ Χολμς και ασχολουμαστε με αυτές. Αλλα νομιζω ότι κανενας νορμαλ ανθρωπος οσο κι αν του αρεσει η μουσικη κι εφοσον δεν είναι μηχανακιας δεν θα ασχοληθει με αυτές. Αντιθετως θα γελουσε και θα μας ειρωνευοταν στις παρεες του.
.............
.............
..........

σα να δεν εχουμε τιποτα καλλλυτερο από το να ασχολουμαστε από το πρωι ως το βραδυ να βρουμε ψήλους στα αχυρα.
Καλημερα, Σωστος, +1, τουλαχιστον για οτι ακουσαμε μαζι .:126:

Reaction score
5.614
Εγώ δεν θα συμφωνήσω με τον vastsar και τον kotsidisjohn.

Οι διαφορές ήταν υπαρκτές και έντονες, που κι ένας εκτός χόμπυ θα τις αντιλαμβανόταν άμεσα, είτε θα του άρεζε το άκουσμα από το ένα ή το άλλο μέσο.

Επίσης το θέμα είναι σοβαρό για όλους εμάς που με πολύ κόπο και με πολλές θυσίες προσπαθούμε να φτάσουμε στην προσωπική μας ηχητική νιρβάνα. Αν ένα dac των 300 ευρώ στέκεται επάξια δίπλα σε ένα των 3.000 ευρώ, είναι το ίδιο σοβαρό με το αν ένα dac 3.000 ευρώ στέκεται επάξια δίπλα σε ένα αναλογικό σύστημα 30.000 ευρώ + το κόστος για τα βινύλια.

Reaction score
2.051

Επειδή το DAC202 έχει αρκετά διαφορετικό στυλ ήχου από το Medea, το οποίο Medea κατά την άποψη μου ταιριάζει πιο πολύ στο βινύλιο σε στυλ ήχου (το 202 είναι αρκετά πιο φωτεινό), θεωρώ ότι ένα Medea θα το εξαφάνιζε το πικάπ ΑΝ το 202 ήταν όντως καλύτερο από το πικάπ όπως λέτε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επίσης το θέμα είναι σοβαρό για όλους εμάς που με πολύ κόπο και με πολλές θυσίες προσπαθούμε να φτάσουμε στην προσωπική μας ηχητική νιρβάνα. Αν ένα dac 300 των ευρώ στέκεται επάξια δίπλα σε ένα των 3.000 ευρώ, είναι το ίδιο σοβαρό με το αν ένα dac 3.000 ευρώ στέκεται επάξια δίπλα σε ένα αναλογικό σύστημα 30.000 ευρώ + το κόστος για τα βινύλια.
Ομολογώ ότι αυτή είναι η πιο σοβαρή προσέγγιση που είδα μέχρι στιγμής. Τα γούστα είναι γούστα και ο καθένας δικαιούται να ακούει από ότι του γουστάρει. Όμως μια από τις σημαντικότερες δουλειές ενός φόρουμ είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές και ειδικά τους νεότερους στο χόμπι, να αποφύγουν περιττά έξοδα ή εμπορικές παγίδες. Όλα αυτά τα tests, τα συγκριτικά, οι ακροάσεις και οι θεάσεις που γίνονται κατά καιρούς εδώ, αυτόν τον σκοπό έχουν.

Ο υποκειμενισμός είναι η δεύτερη φύση του χόμπι μας. Όλοι δικαιούνται να έχουν άποψη. Οι συζητήσεις πρέπει να στριφογυρνούν γύρω από τις απόψεις και όχι γύρω από τους ανθρώπους. Πρέπει να χρησιμοποιούμε επιχειρήματα και όχι τρόπους μείωσης της προσωπικότητας του άλλου, για να υποβιβάσουμε την αξία της δικής του άποψης. Δεν μπορεί όλα να είναι καλά με κάποιον όσο αυτός συμφωνεί μαζί μας και να προσπαθούμε να τον βγάλουμε άσχετο όταν διαφωνήσει. Είναι φασιστικό, είναι συμφεροντολογικό και πάνω από όλα είναι ψεύτικο και αθέμιτο.

Από αυτές τις κουβέντες όλοι έχουμε να κερδίσουμε. Το συμπέρασμα του flash λοιπόν είναι ενδεικτικό.

...

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Επειδή το DAC202 έχει αρκετά διαφορετικό στυλ ήχου από το Medea, το οποίο Medea κατά την άποψη μου ταιριάζει πιο πολύ στο βινύλιο σε στυλ ήχου (το 202 είναι αρκετά πιο φωτεινό), θεωρώ ότι ένα Medea θα το εξαφάνιζε το πικάπ ΑΝ το 202 ήταν όντως καλύτερο από το πικάπ όπως λέτε.
Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο στις προτιμήσεις. Κατ' εμέ το 202 στάθηκε επάξια δίπλα στο αναλογικό (προς έκπληξη του kotsidisjohn), κάτι που εγώ προσωπικά το περίμενα μετά τις συγκρίσεις που έχω κάνει στα δικά μου συστήματα διαφόρων συνδυασμών.

Επίσης η φωτεινότητα όπως λες του 202 (εγώ θα την ονόμαζα φρεσκάδα/ζωντάνια) στα ηλεκτροστατικά είναι επιθυμητή και καθόλου, μα καθόλου κουραστική (εδώ διαφωνεί ο Λουκάς).

Reaction score
2.051

Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο - σωστό! Υπάχει ίσιο και στραβό και πρέπει να μάθουμε να κρίνουμε έτσι.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο - σωστό! Υπάχει ίσιο και στραβό και πρέπει να μάθουμε να κρίνουμε έτσι.
Αντε βγάλε άκρη...:139:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.788
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

...

Από αυτές τις κουβέντες όλοι έχουμε να κερδίσουμε. Το συμπέρασμα του flash λοιπόν είναι ενδεικτικό.

...
Έτσι. :126:

Επίσης, από αυτό το "συγκριτικό", φαίνεται ξεκάθαρα πλέον η φαιδρότητα τέτοιων δηλώσεων: (όλες είναι του Λου-Σου)

<<Μέχρι στιγμής το βινύλιο και το αναλογικό δεν μπορεί τίποτε να το φτάσει.>>

<<την υπεροχή του αναλογικού βινυλίου.>>

<<τα ψηφιακά με αφήνουν αδιάφορο, μου κλείνουν την πόρτα και βρίσκομαι έξω στο φουαγιέ και όχι μέσα στην αίθουσα.>>

<<τον ψηφιακό ήχο να αποκτήσει τόση ψυχή όσο το αναλογικό. Η 'ψυχή' είναι αισθητή και σε ένα ικονομικό σύστημα αναλογικής αναπαραγωγής>>

<<Τα ψηφιακά είναι καλά για μουσική υπόκρουση, να μην *ακούς* μουσική, να πηδάς από το ένα κομμάτι στο άλλο, είναι για τον αγχωμένο άνθρωπο της εποχής μας.>>

<<Σας ικετεύω να βιώσετε την μουσικότητα και την τεράστια εμπειρία την οποία τα αναλογικά αναμενόμενα προσφέρουν>>

<<δεν κατάλαβες, γιατί δεν παίζεις δίσκους βινυλίου, δεν έχεις την 'ψυχολογία', την 'κουλτούρα', επέτρεψέ μου, θα έλεγα που έχει ο άνθρωπος που ακούει βινύλιο.>>

<<Έχεις ακούσει βινύλιο; Γνωρίζεις τί εστί αναλογικός ήχος;>>

<<Δεν χρειάζονται τεχνικά επιχειρήματα και χαρακτηριστικά>>

<<Έτσι καταλαβαίνεις την ερμηνεία ενός μουσικού έργου, εκεί υπάρχει ψυχή και όχι στην ακραία περίπτωση που κάποιος βιολιστής παίζει νότες που τις *ράβει* ο 'ψηφιακός' ηχολήπτης. Εκεί συνήθως χάνεται η μουσική.>>

<<Αυτό λέω ακριβώς *ας σοβαρευτούμε λίγο* αν και θάπρεπε πολύ και να μην λένε ορισμένοι χαζομάρες.
Audiophile ηχογραφήσεις είναι ως επί το πλείστον οι λαμπάτες ηχογραφήσεις της λεγόμενης χρυσής εποχής.>>

<<Ηχογραφήσεις γεμάτες ψυχή και ζεστασιά, φτιαγμένες από ανθρώπινα όντα για ανθρώπινα όντα...μιλάμε για συναισθηματική εμπλοκή, όταν αναφερόμαστε στα συναισθήματα που μας προξενεί η ακρόαση ενός παλαιού δίσκου βινυλίου>>

<<αξίζει να ζείς αναλογικά.>>

..........................................................

όλα τα παραπάνω, όταν μιλάμε για υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, είναι άρες-μάρες-κουκουνάρες (στην καλύτερη των περιπτώσεων δηλαδή, κι αυτό γιατί είμαι στις καλές μου....)

Φυσικά, τα προσωπικά γούστα του καθενός είναι απολύτως σεβαστά, και είναι λογικό να μη προσπαθείς να πείσεις τον άλλο για τι του "αρέσει", είναι όπως με τις γκόμενες ρε παιδί μου, δε βγαίνει άκρη..

οπότε, όλοι χωράνε στην παρέα μας, με όλα τους τα "χούγια", όσο ...παράξενα κι αν είναι αυτά. πχ:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

R E S P E C T..............................

ΟΙ ανω φωτο ολα τα fragka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:143::142::143:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera