Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: αν θέλετε να μείνετε στην ιστορία...

Η μόνη δίκαιη σύγκριση μπορεί να γίνει μόνον όταν το σημα απο τα μικροφωνα της ηχογράφησης οδεύσει στην κονσόλα και από εκεί να οδεύσει (α) σε 24/92 για να αποθηκευτει (β) στο session tape για να αποθηκευτει και (γ) στον ενισχυτή κοπής του δίσκου για άμεση κοπή.

Δηλαδή συγχρόνως να γίνει τριπλή ηχογράφηση ψηφιακή, αναλογική και Direct to Disc...

Από το ψηφιακό υλικό θα γίνουν τα CD και τα HD και από το session tape θα γίνουν τα βινύλια (μη αμέσου κοπής).

Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό project αν θέλετε κοι ηχολήπτες να μείνετε στην ιστορία...
Βεβαίως και να μείνουμε στην ιστορία. Τώρα το πως θα μείνουμε είναι άλλη ιστορία.:137:
Εγώ έχω και διαθέτω τα κάτωθι, εκτός από το κοπτικό στο οποίο θα επενδύσει ο Μεγάλος Αναλογικός Μάγιστρος (Μ.Α.Μ)
Κονσόλα: SONOSAX, A/D converter: WEISS, Tape Rec.: STUDER
Microphones: your choice, Καλλιτέχνες: πολλούς & Ορχήστρες.

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Μα... νομίζω ότι συντελέστηκε η ανατροπή...
Εδώ και πολύ καιρό...
Πάντως μια ραφιέρα γεμάτη βινύλια...πολλά όμως...έχουν μια γοητεία,έστω και μουσειακή!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Νικόλα, να μην είσαι υπέρ της πεπατημένης αλλά να είσαι υπέρ της ανατροπής...
Φοβάμαι ότι η ανατροπή που περιμένεις διακαώς Χρήστο δεν πρόκειται να έρθει. Στο τέλος μπορεί κι εσύ να εκπλαγείς... :126:

Τέλος πάντων αν υπάρχει χρόνος για χάσιμο μαζί σου. Το θέμα είναι ότι επί της ουσίας, το αποτέλεσμα δεν έχει καμία χρηστική αξία. Δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσει πίσω ο τροχός. Η μουσική βιομηχανία θα συνεχίσει να ηχογραφεί με συγκεκριμένους τρόπους ότι και να λέμε εμείς. Επιπλέον, ακόμη κι αν καθ' υπέρβαση υποθέσουμε ότι το βινύλιο κερδίζει μια τέτοια κόντρα, οι διαφορές σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιολογούν το δυσανάλογο ύψος της επένδυσης σε σχέση με ένα καλό ψηφιακό σύστημα για HD υλικό.

Εν ολίγοις, κορώνα κερδίζω, γράμματα χάνεις. Το παίζεις; :137:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ρε συ Νίκο, ποιός σου είπε οτι θα γυρίσει ο τροχός. Αμμαν βρε παιδί μου, λες κι εγώ είμαι οπισθοδρομικός.

Αλλά αν όλοι οι δίσκοι γράφονται και σε μπομπίνα και σε 24/92, εσένα τι σε πειράζει? Εγώ θα αγοράζω το βινύλιο μου κι εσύ θα αγοράζεις το αρχείο σου, η το CD σου, η το DVD σου.

Τωρα, για το θέμα του τόρνου, κοπτικού κλπ, δεν νομίζω ότι εγώ είμαι ο κατάλληλος για να το βρώ (κοπτικο για γεωτρήσεις να σου βρώ...:137:)

ΥΓ: Και για να με ευχαριστήσεις, πάρε κι ένα πικαπάκι, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Εγώ δηλαδή, γιατί έχω CDplayer ?...

Reaction score
11

Ελπίζω να επιτρέπει η σεβαστή παρέα σας μία απάντηση, σε πολλά από αυτά τα ερωτήματα, από την ιστορία:

"Some more history. Sheffield Labs was the pioneer in the brief revival of direct to disc recordings. The story goes that Doug Sax and Lincoln Majorga, who founded Sheffield, found some old 78 records (which were all direct to disc, since they mostly were cut before tape recorders existed, but that's another story) and were astonished by how good they sounded. They then tried recording some direct to disc records, which audiophiles of the time snapped up, and this pushed some other small recording outfits such as Crystal Clear to do their own D to Ds.

However, it didn't last for a number of reasons. First, if there were any mistakes the whole cut was blown, so musicians tended to play cautiously so as not to waste the take - hence the "great sound, so-so performance" reputation that D to D developed. Second, the groove spacing had to be varied "live" by the recording engineer to prevent grooves from cutting into each other if the musicians were playing loudly, or being spaced too wide apart during soft passages, thus wasting valuable space and limiting the duration of music that could be recorded. If the engineer made a mistake the whole side was blown. Third, since the recording went straight to the master lacquers, there were only a limited amount of records that could be generated from any take, dependent on how many record mastering machines were hooked up to the microphones. You couldn't go back and make more records for a popular title. However, the Sheffield Labs records that were released gained a reputation as some of the best sounding records ever made.

The Mastering Lab (which was the recording cutting side of the business) for which Doug Sax was the recording engineer, also did record mastering for other record labels and earned an excellent reputation on that score.

Another side to the Sheffield story that is not well publicized is an informal experiment that they did during some of the LA Philharmonic recording sessions, IIRC, where they compared digital recorders vs. analog recorders vs. direct to disc (using a blown lacquer as the direct to disc source) vw. live mike feed. This is something that very few audiophiles actually have a chance to experience. The results were written up in an issue of TAS, and the bottom line was that the digital recorder was felt to be the worst, and the direct to disc was felt by all the listeners to be closest to the live mike feed. Of note, the cartridge used in those informal experiments was the cartridge used by the Mastering Lab at that time as their standard cartridge - NOT some expensive audiophile approved moving coil, but a comparatively lowly Stanton 881S equalized (!) for flat response."

http://www.audioasylum.com/audio/vinyl/messages/73/733374.html

:107:

Reaction score
877
Re: αν θέλετε να μείνετε στην ιστορία...

..................

Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό project αν θέλετε κοι ηχολήπτες να μείνετε στην ιστορία...
Ή αλλοιώς...

έλα μπαμπά να σου δείξω τι έχει στα σκέλια η μαμά...

Reaction score
11

Και ένα χαρακτηριστικό ιστορικό στιγμιότυπο της απόλυτης αναλογικής διαδικασίας:

Reaction score
877
............

Η ΜΟΝΗ δίκαιη μέθοδος θα ήταν κάποια σύγχρονη HD ψηφιακή ηχογράφηση να κοπεί σε βινύλιο ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ μάστερ.
Μόνο έτσι θα ήταν δυνατή η διερέυνηση των διαφόρων περιορισμών της ανάγνωσης του βινυλίου, αλλά συγχρόνως θα ήταν και το απόλυτο εργαλείο για την αξιολόγηση αναλογικών πηγών αφού θα είχαμε άμεση σύγκριση με το πρωτότυπο.
Ή αλλοιώς....

Μαθήματα ήθους συμπεριφοράς και επαγγελματισμού από τον άνθρωπο που έχει φάει τη ζωή του στα studios και τις ηχογραφήσεις, να μας μιλά για πιο δίκαιη μέθοδο τι στιγμή που το μηχάνημά του βγήκε 'νικητής' στο συγκριτικό...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Χρονολογία που έγινε το παραπάνω συγκριτικό?

Υ.Γ. Να θυμίσω οτι είχαμε κάνει πριν χρόνια ζωντανή ηχογράφηση στο Μέγαρο σε όλα τα φορμά (CD, DVD-a, SACD, tape 30ips)
Κάπου υπάρχει, αν το βρώ θα το ανεβάσω. Σημειώνω οτι ήταν παγκοσμίως η πρώτη σύγκριση φορμά ηχογράφησης.

Reaction score
877
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Και ένα χαρακτηριστικό ιστορικό στιγμιότυπο της απόλυτης αναλογικής διαδικασίας:

οκ... αλλά αν επιτρέπεται να παραθέσουμε και τα κακά του D2D ???

- Αγχωτική διαδικασία για τους μουσικούς που πρέπει να παίξουν την κάθε πλευρά 'με τη μία'... ένα λάθος στο 22 λεπτό... πάμε πάλι από την αρχή...

- Αγχωτική διαδικασία για τους τεχνικούς που ΔΕΝ έχουν τρόπο να διορθώσουν τίποτα...

- Αρκετά χαλασμένα πανάκριβα lathes...(μήτρες)

- Περιορισμένος αριθμός αντιτύπων...

- Ξεκουρδισμένα όργανα... Ειδικά σε κλασσικά κομμάτια με μεγάλη διάρκεια αν ξεκούρδιζε ένα όργανο... στο υπόλοιπο κομάτι έπαιζε ο μουσικός ξεκούρδιστος...

D

deleted user 10898

Guest
γ@μ@ το αβσαιτ σας ρε,
νικησε το ντακ οταν μετα απο τοσα χρονια αγορασα πικαπ....
και δεεεν το περιμεναααααα...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

οκ... αλλά αν επιτρέπεται να παραθέσουμε και τα κακά του D2D ???

- Αγχωτική διαδικασία για τους μουσικούς που πρέπει να παίξουν την κάθε πλευρά 'με τη μία'... ένα λάθος στο 22 λεπτό... πάμε πάλι από την αρχή...

- Αγχωτική διαδικασία για τους τεχνικούς που ΔΕΝ έχουν τρόπο να διορθώσουν τίποτα...

- Αρκετά χαλασμένα πανάκριβα lathes...(μήτρες)

- Περιορισμένος αριθμός αντιτύπων...

- Ξεκουρδισμένα όργανα... Ειδικά σε κλασσικά κομμάτια με μεγάλη διάρκεια αν ξεκούρδιζε ένα όργανο... στο υπόλοιπο κομάτι έπαιζε ο μουσικός ξεκούρδιστος...
Αυτά όλα είναι για τους μετέχοντες στην παραγωγική διαδικασία. Αναφέρονται άλλωστε γλαφυρά και στο ιστορικό στιγμιότυπο που παρέθεσα.

Ο ακροατής/αγοραστής, δικαιούται να απαιτεί!

Reaction score
877
γ@μ@ το αβσαιτ σας ρε,
Νίκησε??? Αφού του βάλανε να παίξει κονσέρβα 'αναλογικοποιημένη'... (κάτι μου θυμίζει αυτό)... και πάλι καλά που ήρθε 50-50 το ματς...

Τι πήρες... μη μου πεις κανα ΜΚΙΙ... θα ξεράσω...

Reaction score
140
Νίκησε??? Αφού του βάλανε να παίξει κονσέρβα 'αναλογικοποιημένη'... (κάτι μου θυμίζει αυτό)... και πάλι καλά που ήρθε 50-50 το ματς...

πικάπ και ουίσκι μόνο σκοτσέζικο :144:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

1)50/50 Αlways two/thirty, ω! μπαρδόν, always fifty/fifty! :)142:)

2)Για τους...ξερνώντες με το MK2 υπάρχει και, το σχετικά άγνωστο αν και υπεύθυνο για την αρχή, ORIGINAL MK1:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68231

(Για τους ενδιαφερόμενους, περιλαμβάνει και σύγκριση ΜΚ1 VS MK2!).

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

γ@μ@ το αβσαιτ σας ρε,

Να μαθεις και συ......ex πικαποβιε!!!!!!!
:143::143::143:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Σκεφτειτε δηλαδης και να επαιζε καλλιτερα και το πικαπι!!!!!!!

Τι θα γραφανε ....οι αντιδικοι!!!!!!!!!

Και εχω παρει μια χαρα βρε παιδι μου που λεω να παρω και δευτερο player ............να τα ακανω sterea ....!!!!!!!

Reaction score
11

Σκεφτειτε δηλαδης και να επαιζε καλλιτερα και το πικαπι!!!!!!!

Τι θα γραφανε ....οι αντιδικοι!!!!!!!!!

Και εχω παρει μια χαρα βρε παιδι μου που λεω να παρω και δευτερο player ............να τα ακανω sterea ....!!!!!!!
Είναι θέμα κρίσης! (Και με τρόϊκα, ήτοι, kotsidisjohn, (μεγειές τα κίτρινα), vatsar, flash).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef