Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Χρηστο συμφωνεις με το επιχειρημα του Β.Τσαντ.. οτι τελικα ο καθενας μας επενδυει καπου λιγο εως πολυ περισσοτερο? Αυτονοητο οτι αντιστοιχα εχουμε μια κλιση προς καποια κατευθυνση.

Π.χ. εσυ. Το χρημα το ξοδεψες αφειδως. Ομως για να δωσεις κανα δεκαρικο σε κανα ντακ της προκοπης τσιγκουνευεσαι. Ενδεχομενως σε περιφερειακα να εχεις δωσει πολυ περισσοτερα χρηματα. Και σκεψου σου μιλαω για 10 ψωροχιλιαρικακια:143:. Που να σου πω για κανα τριανταρι και βαλε!
Επενδύω εκεί που νοιώθω ότι ηχητικά θα έχει ακουστο αποτέλεσμα. Η πείρα μου έχει δείξει ότι εδώ και χρόνια το 16/44 έχει πιάσε οροφή και αυτά που λέει ο Τσαντουλής όσον αφορά τα ψηφιακά 16/44 δεν έχουν καμία βάση... Οι διαφορές κυμαίνονται στα όρια διαφορών καλωδίων...

Στα αναλογικά όμως οι (σωστές) αλλαγές φαίνονται.

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά μου φαίνεται... Ακόμα και το τάλληρο για DAC το θεωρώ πλέον χαμένα λεφτά!

Reaction score
250

Επενδύω εκεί που νοιώθω ότι ηχητικά θα έχει ακουστο αποτέλεσμα. Η πείρα μου έχει δείξει ότι εδώ και χρόνια το 16/44 έχει πιάσε οροφή και αυτά που λέει ο Τσαντουλής όσον αφορά τα ψηφιακά 16/44 δεν έχουν καμία βάση... Οι διαφορές κυμαίνονται στα όρια διαφορών καλωδίων...

Στα αναλογικά όμως οι (σωστές) αλλαγές φαίνονται.

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά μου φαίνεται... Ακόμα και το τάλληρο για DAC το θεωρώ πλέον χαμένα λεφτά!
Εδώ είναι η διαφορά μας ! Εσύ επενδύεις εκεί που "νοιώθεις" . Εγώ δεν πορεύομαι με βάση το τι νοιώθω .
Διαβάζω , μελετάω και αφιερώνω απίστευτο χρόνο στην δοκιμή και την βελτιστοποίηση της απόδοσης κάθε ψηφιακού (είτε σε επίπεδο software είτε σε επίπεδο hardware ) . Χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπες προσεγγίσεις . Χωρίς να με ενδιαφέρει αν έχω μπροστά μου το bluesky, το Squeezebox ή κάποιο προϊόν των 30.000 Eu. Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο σε "υλικό" 16/44 .

Κατά τα άλλα όπως ακούγονται οι αλλαγές ανάμεσα σε μια Koetsu και μια Clearaudio ή ανάμεσα σε ένα SME και ένα Southern έτσι ακούγονται και ανάμεσα σε ένα wolfson και σε ένα Sabre. Και όπως διαφοροποιείται ο ήχος αλλάζοντας το vta , το αζιμούθιο , την υπερκρέμαση κ.λ.π έτσι διαφοροποιείται και από τις ρυθμίσεις-επιλογές του λογισμικού στο pcaudio.......

Reaction score
2.051

Οι διαφορές κυμαίνονται στα όρια διαφορών καλωδίων...
Αυτό να γίνει τριπλό backup στον server! :142:

Στο σύστημα σου μπορεί σε ένα καλοστημένο σύστημα όχι.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

και από τις ρυθμίσεις-επιλογές του λογισμικού στο pcaudio.......
δηλαδή Βασίλη τί επιλογές κάνεις στο λογισμικό και αλλάζεις τόσο το αποτέλεσμα?τουλάχιστον για bit perfect παίξιμο τα πράματα είναι σχετικά μονόδρομος...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

... Κατά τα άλλα όπως ακούγονται οι αλλαγές ανάμεσα σε μια Koetsu και μια Clearaudio ή ανάμεσα σε ένα SME και ένα Southern έτσι ακούγονται και ανάμεσα σε ένα wolfson και σε ένα Sabre. Και όπως διαφοροποιείται ο ήχος αλλάζοντας το vta , το αζιμούθιο , την υπερκρέμαση κ.λ.π έτσι διαφοροποιείται και από τις ρυθμίσεις-επιλογές του λογισμικού στο pcaudio.......
:111: :111: Μάλλον έχεις ψηφιακά αυτιά... :142:

Η μουσική είναι ΝΟΙΩΘΩ Βασίλη! Αν τα αυτιά μου δεν νοιώσουν ηχητικές διαφορές, προς τι η αλλαγή? Επειδή το είδα κάπου γραμμένο?

Νομίζω την ΥΠΕΡΟΧΗ του πικάπ τη νοιώσαμε Βασίλη προχθές. Η μήπως την είδαμε κάπου γραμμένη? :139:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

:111: :111: Μάλλον έχεις ψηφιακά αυτιά... :142:

Η μουσική είναι ΝΟΙΩΘΩ Βασίλη! Αν τα αυτιά μου δεν νοιώσουν ηχητικές διαφορές, προς τι η αλλαγή? Επειδή το είδα κάπου γραμμένο?

Νομίζω την ΥΠΕΡΟΧΗ του πικάπ τη νοιώσαμε Βασίλη προχθές. Η μήπως την είδαμε κάπου γραμμένη? :139:
καταλαβες τωρα ποσο σ@χλ@μ@ρες ειναι αυτα που γραφεις?
εγω λοιπον ΕΝΟΙΩΣΑ την υπεροχη του ψηφιακου audionote προχθες.
πουθενα δεν το εφθασε το πικαπ. το ψηφιακο υπερτερουσε.
ετσι ΕΝΟΙΩΣΑ
ε?
τι λες?

D

deleted user 10898

Guest

δηλαδή Βασίλη τί επιλογές κάνεις στο λογισμικό και αλλάζεις τόσο το αποτέλεσμα?τουλάχιστον για bit perfect παίξιμο τα πράματα είναι σχετικά μονόδρομος...
ταπαμε ταξαναπαμε, bitperfect αρκει μονο στον κογια.
δεν αρκει σε οποιον ψαχνεται...

Reaction score
777

ταπαμε ταξαναπαμε, bitperfect αρκει μονο στον κογια.
δεν αρκει σε οποιον ψαχνεται...
κάτσε βρε...πού το χω χάσει?
σε περιβάλλον windows το βέλτιστο δέν είναι foobar+wasapi?μετά δέν είναι να βάλω DSP?
τί άλλο υπάρχει?σε επίπεδο λογισμικού επαναλαμβάνω.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψη

καταλαβες τωρα ποσο σ@χλ@μ@ρες ειναι αυτα που γραφεις?
εγω λοιπον ΕΝΟΙΩΣΑ την υπεροχη του ψηφιακου audionote προχθες.
πουθενα δεν το εφθασε το πικαπ. το ψηφιακο υπερτερουσε.
ετσι ΕΝΟΙΩΣΑ
ε?
τι λες?
Μόνον εσύ το έννοιωσες αυτό Νίκο! Το "σαχλαμάρες" είναι ίσως λίγο αγενής λέξη, δε νομίζεις?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

εγώ δέν ήμουν εκεί αλλα κάτι ένοιωσα και εγώ...

μετράει? :138:
Εσύ θα το ένοιωσες από τα βιντεο που έβαλα... :139:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης μ

Μόνον εσύ το έννοιωσες αυτό Νίκο! Το "σαχλαμάρες" είναι ίσως λίγο αγενής λέξη, δε νομίζεις?
το περνω πισω.
παντως η κριση της πηγης αναλογα με το πως νιωθουμε δεν ειναι σαχλαμαρα, ειναι κατι πολυ χειροτερο....

Reaction score
11
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

50/50!

Αlways 50/50!

Tώρα μετά το κόλπο του σκύλου, που είναι για τους digitaλοφρίκουλες, μπορώ να σας πω για το κόλπο του τάρανδου, που είναι για τους αναλογοφρίκουλες και βοηθάει να ξεπεραστεί τυχούσα υπεροχή του ψηφιακού έναντι του αναλογικού, με εντελώς φυσικό τρόπο!

:107:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικ

το περνω πισω.
παντως η κριση της πηγης αναλογα με το πως νιωθουμε δεν ειναι σαχλαμαρα, ειναι κατι πολυ χειροτερο....
Δεν έχεις καθόλου δίκιο... Η αναπαραγωγή πρέπει να σε αγγίζει. Αλλιώς πούλα το στερεοφωνικό σου και ρίξτο στο διάβασμα των μετρήσεων... :135:

Και σου μιλάει ένα τεχνοκράτης (εσύ δεν ξέρω τι είσαι...)

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλ

Η αναπαραγωγή πρέπει να σε αγγίζει.
Τι εννοείς να σε αγγίζει??Αυτό το πράγμα μπορείς να το εξηγήσεις τεχνικά???Διότι η αναπαραγωγή μουσικής από μηχανήματα είναι ένα καθαρά τεχνικό κομμάτι όσο και αν κάποιοι προσπαθούν ανεπιτυχώς να το εκλαικεύσουν.(είναι του κλάδου των ηλεκτρολόγων-ηλεκτρονικών μηχανικών) Δεν έχει να κάνει με κρασιά και συναισθήματα..(αυτά έχουν να κάνουν με γεωπόνους και ψυχολόγους αντίστοιχα)

Διότι άμα σου δώσω LSD και μετά ακούσεις από cd όχι μόνο θα σε αγγίζει η μουσική άλλα η τραγουδίστρια άμα λάχει:138:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Επαναλαμβάνω,

η μουσική πρέπει να σ' αγγίζει, να ανατριχιάζεις, να σε πειθει... και δεν μπορώ να στο εξηγήσω τεχνικα και ούτε με ενδιαφέρει...

Ο μηχανικός ηχου οφείλει να σε κάνει να νοιώσεις έτσι! Αλλιώς δεν...

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Επαναλαμβάνω,

η μουσική πρέπει να σ' αγγίζει, να ανατριχιάζεις, να σε πειθει...
Άρα λοιπόν είναι θέμα της μουσικής της ίδιας και όχι των μηχανημάτων αναπαραγωγής και του μέσου.

και δεν μπορώ να στο εξηγήσω τεχνικα και ούτε με ενδιαφέρει...
Αφού δεν μπορείς να το εξηγήσεις τεχνικά άσε αυτούς που ξέρουν να λένε την άποψη τους και συ να ακούς χωρίς αντίρησση.(themiloc,chrishat,costas ear)

Ο μηχανικός ηχου οφείλει να σε κάνει να νοιώσεις έτσι! Αλλιώς δεν...
Αν το συναίσθημα αυτό έχει να κάνει με τον μηχανικό ήχου πως στο κόρακα μπλέκονται τα μηχανανήματα και το μέσο αναπαραγωγής??

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Βρε φίλε μου καλέ έλεος.

Αν εγώ ακούω το πιατίνι στο σωστό του ύψος από το πικάπ ενώ από το ψηφιακό μπερδεύομαι που είναι, αν η ντραμς είναι πίσω και χωριστά από τη φωνη ενώ από το ψηφιακό μου φαίνεται ακαθόριστη και στρογγυλεμένη στα άκρα τι θες να πω, παρα το ότι σαφώς το σωστό αναλογικό είναι πιστοτερο από το ψηφιακό.

Το κατάλαβες τώρα, η να στο ξαναπω?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος