ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Ειναι λοιπον αδυνατο να μαθω στην κορη μου τι σημαινει βινυλιο, ακομα δε χειροτερα να της μαθω τι σημαινει ακουω ΜΟΥΣΙΚΗ κι οχι ηχους που απλα δεν ειναι φαλτσοι συνθετοντας ενα συνολο που καποιοι θα ονομαζαν "μουσικο εργο".
Νομίζω ότι είναι πολύ υποτιμητικό να νομίζουμε ότι μετά από εσάς(τους 60άρησες εννοώ που ζήσαν το βινύλιο) δεν υπάρχει κόσμος που τον ενδιαφέρει η υψηλή πιστότητα. Η κοινωνία αλλάζει και σαφώς επηρεάζει και την μουσική βιομηχανία. Άλλα δεν ήταν όλα τέλεια τότε και όλα χάλια τώρα. Αυτό βέβαια έχει και πολιτικές προεκτάσεις και είναι μια άλλη συζήτηση....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Η "κονσερβα μουσικης" ειναι καταναλωτικο προϊον.

Για τις εταιρειες το ζητουμενο ειναι το κερδος.Κερδος που απορρεει απο το κοστος παραγωγης και απο το ποσα κομματια θα πουλησουμε.Ακομα και την εποχη που το βινυλιο ηταν ο "απολυτος αρχων του παιχνιδιου" η κασσετα πουλαγε τρελλα λογω φορητοτητας,αντιγραφης,κοστους κλπ κλπ.
Τα ψηφιακα μεσα εχουν ολα εκεινα τα στοιχεια που μπορουν να εκτιναξουν τις πωλησεις.Δεν ειναι τυχαιο που οι εταιρειες επενδυουν δις στην νεα τεχνολογια.
Φαντασου μονο ποσο χωρο χρειαζεσαι για ενα τερα μουσικης σε βινυλιο και ποσο για σκληρο δισκο.........

Μακαρι να υπηρχε "ψηφιακη καταγραφη" την εποχη της Καλλας,Του Καραγιαν,των Rolling Stones,Doors,Καζαντζιδη,Τσιτσανη,Βαμβακαρη κλπ.Θα τα ακουγαν και τριςτριςεγγονα μας αναλλοιωτα.
Τα περι επαρκειας δειγματοληψιας τα θεωρω απλες δικαιολογιες των "κολλημενων" .
Εχω πειστει απολυτα οτι η "ψηφιακη "μητρα εχει μονο θετικα.Υπερκαλυπτει αυτα που ακουμε-διαχωριζουμε σαν ανθρωποι.Τα εξαιρετικα βινυλια του Χρηστου και αλλων απλα ειναι δειγματα ποιοτικης δουλειας μιας αλλης εποχης.
Και τωρα που το σκεφτομαι ειναι η ελλειψη συγχρονηςμουσικης δημιουργιας που αναδεικνυει τα παλιοτερα αριστουργηματα που υπαρχουν σε βινυλιο κυριως.
Ρωτηστε τον Χρηστο ποσα απο τα βινυλια του ειναι "μουσικα γεγονοτα "της τελευταιας εικοσαετιας ας πουμε.

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Νομίζω ότι είναι πολύ υποτιμητικό να νομίζουμε ότι μετά από εσάς(τους 60άρησες εννοώ που ζήσαν το βινύλιο) δεν υπάρχει κόσμος που τον ενδιαφέρει η υψηλή πιστότητα. Η κοινωνία αλλάζει και σαφώς επηρεάζει και την μουσική βιομηχανία. Άλλα δεν ήταν όλα τέλεια τότε και όλα χάλια τώρα. Αυτό βέβαια έχει και πολιτικές προεκτάσεις και είναι μια άλλη συζήτηση....
Καλως ηρθες στην πραγματικοτητα..!!!

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Καλως ηρθες στην πραγματικοτητα..!!!
Καλή ατάκα άλλα μάλλον ταιριάζει καλύτερα σε αυτούς που ακούνε ακόμα με βινύλιο.

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ

Καλή ατάκα άλλα μάλλον ταιριάζει καλύτερα σε αυτούς που ακούνε ακόμα με βινύλιο.
Και σε οσους εχουν εναν πινακα του Πικασσο με εκεινα τα απαισια σχηματα σε σχεση με τον συχρονο πανεμορφο πινακα του εκεινου....του πως τον λενε???

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.478
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Κοίταξε, δεν αναφέρομαι στους θιασώτες του home cinema, ή τουλάχιστον, όχι αποκλειστικά σ' αυτούς. Υπάρχουν σινεφίλ που βλέπουν σπίτι τους με DVD player των 30€, αλλά διαθέτουν επαρκέστατες γνώσεις επάνω στο σινεμά.
Ούτε εγώ εννοούσα τους Home Cinema fans.

Τέλος πάντων, ποια είναι η φιλοσοφία ζωής των μεν, και ποια των δε;
Πολύ χοντρικά, οι Ωντιοφίλ είναι πιο καλοπερασάκηδες και φιγουρατζήδες , ενώ οι σινεφίλ είναι ξινοί και αριστεροί. :142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Πολύ χοντρικά, οι Ωντιοφίλ είναι πιο καλοπερασάκηδες και φιγουρατζήδες , ενώ οι σινεφίλ είναι ξινοί και αριστεροί. :142:
Εγραπσες:143::143::143:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βλέποντας τόσες "απόψεις", μπορεί κανείς να κάνει quotes μέχρι τη δευτέρα παρουσία, εκεί δηλαδή που θα αναστηθούν οι νεκροί κατά την χριστιανική θρησκεία (το τονίζω γιατί κάποιοι άθεοι νομίζουν ότι θα τους πάρει κι αυτούς οι μπάλα :137:).

Το πρώτο θέμα που συνήθως τίθεται από τα αναλογικά σκεπτόμενα όντα... :109: είναι αυτό της "ποσότητας" της ψηφιακής πληροφορίας σε σχέση με την αναλογική μορφή του μουσικού δρώμενου. Πρόκειται φυσικά περί πλάνης. Τόσο γιατί από πουθενά δεν προκύπτει ότι η αναλογική καταγραφή είναι πληρέστερη (διαβάστε το άρθρο του Κώστα), όσο και γιατί η ποσότητα της πληροφορίας είναι υπέρ αρετή ακόμη και στο ταπεινό cd ή σε άλλες κατά πολύ υποδεέστερες μορφές ψηφιακών αρχείων. Το μεγάλο μήκος ψηφιακής λέξης και ο υψηλός ρυθμός δειγματοληψίας, όπως σωστά αναφέρει ο Βασίλης εξυπηρετούν άλλες καταστάσεις. Τα έχουμε δει κατά καιρούς και υπάρχει ανάλογη αρθρογραφία στο site, βεβαίως είναι ψιλά γράμματα για τους περισσότερους...

- Πάμε στο ερώτημα.
Καλά θα κάνουν αυτοί που χάρηκαν να είναι περισσότερο προσεκτικοί (ή να βελτιώσουν τα ελληνικά τους). Ο Βασίλης δεν λέει ότι το αναλογικό παίζει καλύτερα. Λέει ότι με βάση όσα πολύ σωστά αναφέρει ο Κώστας στο άρθρο του, θα έπρεπε να παίζει τραγικά καλύτερα και όχι απλώς καλύτερα...

Η απάντηση κατ' εμέ κρύβεται κυρίως σε δύο (αλληλένδετα) σημεία:
1. Στις περιορισμένες δυνατότητες της πλειοψηφίας των συστημάτων - χώρων αναπαραγωγής.
2. Στην ανάγκη της μουσικής βιομηχανίας να προσαρμοστεί με το #1 και τελικά να ακυρώσει μέρος των πλεονεκτημάτων, στο κατά κόρον διαδεδομένο ψηφιακό format, δηλαδή στο cd.

Εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών format υψηλής ανάλυσης σε σχέση με το βινύλιο (κι αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένα στο site), θα μπορέσουμε πιο εύκολα να αντιληφθούμε σε ποιούς τομείς υστερούν τα συστήματα - χώροι μας και τελικά δεν αποδίδουν τις αναμενόμενες διαφορές κατά την αναπαραγωγή μουσικής. Πρόκειται για μια πολύ καλή άσκηση για όλους μας, δεδομένου ότι έχουμε βιώσει τουλάχιστον μια φορά την σύγκριση σε σωστές - ιδανικές συνθήκες και έχουμε αποκτήσει ιδίαν άποψη. :127:

...

Reaction score
70
Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Αμαν πχια, αυτά τα βιώματα σου... :143:
Που πήγε ο φίλος σου ο ΛΣ να υποστηρίζει το βινύλιο?? Λάκησε??Μόνο εσύ έμεινες?Θα σε φάμε:125:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Μπορείτε να μου εξηγήσετε κάτι; Γιατί η Ωντιοφίλ κοινότητα χρειάζεται λάμπες, βινύλια, γυαλιστερά κουμπάκια και παχιές προσόψεις για να ακούσει μουσική, αφ' ης στιγμής, η Σινεφίλ κοινότητα αφήνει στην άκρη το μπούγιο του πράγματος, και επικεντρώνεται στο περιεχόμενο; ...φίλ, οι μεν, ...φιλ και οι δε.

Μπορώ να βρω δεκάδες σινεφίλ που γνωρίζουν τον ακριβή ορισμό του φιλμ νουάρ, ή τον πατέρα του slow motion, αλλά μοναχά έναν - δυό ωντιοφίλ που να γνωρίζουν τον ορισμό του Ρομαντισμού. Μπορείτε να μου πείτε γιατί;
To cine-phile είναι αντίστοιχο του disco-phile ...

Το audiophile είναι άλλη συνομοταξία, αυθύπαρκτη και αυτόφωτη... :143:
Κοίταξε, δεν αναφέρομαι στους θιασώτες του home cinema, ή τουλάχιστον, όχι αποκλειστικά σ' αυτούς. Υπάρχουν σινεφίλ που βλέπουν σπίτι τους με DVD player των 30€, αλλά διαθέτουν επαρκέστατες γνώσεις επάνω στο σινεμά.

Μπερδεύεις ανόμοιες συνομοταξίες(sic).
Σου απάντησε ήδη ο Χρήστος για τον αντίστοιχο cinephile.
Στην ηχητική κοινότητα είναι αυτός που την βγάζει με το συστηματάκι των 500ε-1000ε(με πικάπ και cd μέσα).
Τώρα αν ψάχνεις τον αντίστοιχο audiophile κοίτα στη κάστα των videophiles..Που αλλάζουν προβολέα κάθε 3 τέρμηνα:137: γιατί βγήκε το νέο μοντελάκι με λίίίγο περισσότερο contrast ή φωτεινότητα ή βαθύτερο μαυρό ή καλύτερο CMS(Calibration Managment System)..
Έχουν δει περισσότερα πατερνάκια στην ζωή τους απ ότι ταινίες,πίστεψε με:137:
Ή έχουν φάει περισσότερη ώρα να φέρουν την σύγκλιση σε έναν CRT προβολέα απ ότι ένας πικάπιος για να ρυθμίσει ένα linn(ρωτήστε καναν παλιό στο σπόρ με CRTικό να σας πεί..).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Να σου κάνω μια ερώτηση;
Έστω ότι εσύ ο Πατρίκιος, μπορείς να διαθέσεις 40.000€ για την αγορά μιας super duper αναλογικής πηγής. Μια μέρα έρχεται στο σπίτι σου ένα νιάνιαρο της τάξεως των πληβείων, με έναν dac παραμάσχαλα και ένα laptop που δεν κοστίζουν πάνω από το ένα δέκατο των χρημάτων της δικής σου επένδυσης, τα βάζετε κάτω και παίζει το ίδιο ή και καλύτερα από το δικό σου. Τι πιστεύεις ότι θα κάνεις; Θα δεχτείς αμέσως την νέα αλήθεια (εκ των πληβείων προερχόμενη) ή θα ψάχνεις ελαττώματα, τόσο του dac όσο και του νιάνιαρου, μέχρι να παγώσει η κόλαση; Εγώ θα το έδερνα κιόλας το κ@λόπαιδο. :142:

...

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

- Πάμε στο ερώτημα.
Καλά θα κάνουν αυτοί που χάρηκαν να είναι περισσότερο προσεκτικοί (ή να βελτιώσουν τα ελληνικά τους). Ο Βασίλης δεν λέει ότι το αναλογικό παίζει καλύτερα. Λέει ότι με βάση όσα πολύ σωστά αναφέρει ο Κώστας στο άρθρο του, θα έπρεπε να παίζει τραγικά καλύτερα και όχι απλώς καλύτερα...

Η απάντηση κατ' εμέ κρύβεται κυρίως σε δύο (αλληλένδετα) σημεία:
1. Στις περιορισμένες δυνατότητες της πλειοψηφίας των συστημάτων - χώρων αναπαραγωγής.
2. Στην ανάγκη της μουσικής βιομηχανίας να προσαρμοστεί με το #1 και τελικά να ακυρώσει μέρος των πλεονεκτημάτων, στο κατά κόρον διαδεδομένο ψηφιακό format, δηλαδή στο cd.

Εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών format υψηλής ανάλυσης σε σχέση με το βινύλιο (κι αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένα στο site), θα μπορέσουμε πιο εύκολα να αντιληφθούμε σε ποιούς τομείς υστερούν τα συστήματα - χώροι μας και τελικά δεν αποδίδουν τις αναμενόμενες διαφορές κατά την αναπαραγωγή μουσικής. Πρόκειται για μια πολύ καλή άσκηση για όλους μας, δεδομένου ότι έχουμε βιώσει τουλάχιστον μια φορά την σύγκριση σε σωστές - ιδανικές συνθήκες και έχουμε αποκτήσει ιδίαν άποψη. :127:

...
Αρα που θα ακουσουμε εμεις αυτην την ανωτεροτητα του ψηφιακου? πουθενα?

Και γιατι αφου οι χωροι ειναι οι ιδιοι και για τα δυο μεσα το αναλογικο "πλησιαζει" το ψηφιακο και πολλες φορες το ξεπερνα?

Μηπως για να ακουσω σωστα ενα Cd πρεπει να διαθετω ΤΟ studio?

Ατερμονες καταστασεις...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Να σου κάνω μια ερώτηση;
Έστω ότι εσύ ο Πατρίκιος, μπορείς να διαθέσεις 40.000€ για την αγορά μιας super duper αναλογικής πηγής. Μια μέρα έρχεται στο σπίτι σου ένα νιάνιαρο της τάξεως των πληβείων, με έναν dac παραμάσχαλα και ένα laptop που δεν κοστίζουν πάνω από το ένα δέκατο των χρημάτων της δικής σου επένδυσης, τα βάζετε κάτω και παίζει το ίδιο ή και καλύτερα από το δικό σου. Τι πιστεύεις ότι θα κάνεις; Θα δεχτείς αμέσως την νέα αλήθεια (εκ των πληβείων προερχόμενη) ή θα ψάχνεις ελαττώματα, τόσο του dac όσο και του νιάνιαρου, μέχρι να παγώσει η κόλαση; Εγώ θα το έδερνα κιόλας το κ@λόπαιδο. :142:

...
:446::446:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Να προσθέσω και κάτι ακόμη:
Όταν βλέπουμε τόσα πικάπ από φθηνά μέχρι αστρονομικής τιμής να παράγονται και τόσα σπουδαία συστήματα να τα περιλαμβάνουν, δεν είναι δα και εύκολο να υποτιμήσουμε το βινύλιο σαν αξία.
Η συνείδησή μας δεν το επιτρέπει. Κοινώς πειθόμαστε και χωρίς συγκρίσεις.

Reaction score
777
Να σου κάνω μια ερώτηση;

...
και όμως δέν είναι έτσι...πίστεψε με έχω κάνει τα κατάλληλα τέστ και εκεί...κανείς δέν με διαολόστειλε ποτέ.
αντιθέτως έχω στήσει τη συλλογή σε 2-3 συστήματα και έχω και άλλες προτάσεις απο συστήματα τελείως διαφορετικών μεταξύ τους φιλοσοφιών.:137:

παρατήρησα την εσφαλμένη άποψη που είπαν κάποιοι...οτι δηλαδή το βινύλιο φαίνεται καλό σε ένα σύστημα το οποίο δέν είναι σωστά στημένο, είναι κακό κ.τ.λ.το κακό περιλαμβάνει ΚΑΙ το χώρο εννοείται.

εγώ αντιθέτως θεωρώ οτι το βινύλιο δείχνει τα δόντια του σε δυνατά συστήματα.όχι σε φτηνά.σε φτηνά κακοστημένα συστήματα στατιστικά το cd μηδενίζει το βινύλιο.μάλιστα το φτηνό βινύλιο απλά δέν ακούγεται.δέν έχει νόημα κάν να το βάζουμε στην κουβέντα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Να προσθέσω και κάτι ακόμη:
Όταν βλέπουμε τόσα πικάπ από φθηνά μέχρι αστρονομικής τιμής να παράγονται και τόσα σπουδαία συστήματα να τα περιλαμβάνουν, δεν είναι δα και εύκολο να υποτιμήσουμε το βινύλιο σαν αξία.
Η συνείδησή μας δεν το επιτρέπει. Κοινώς πειθόμαστε και χωρίς συγκρίσεις.
Εγώ δεν έχω πειστεί ακόμα γ@μωτι μου για το vinyl vs. HD... :139:

και όμως δέν είναι έτσι...πίστεψε με έχω κάνει τα κατάλληλα τέστ και εκεί...κανείς δέν με διαολόστειλε ποτέ.
αντιθέτως έχω στήσει τη συλλογή σε 2-3 συστήματα και έχω και άλλες προτάσεις απο συστήματα τελείως διαφορετικών μεταξύ τους φιλοσοφιών.:137:

παρατήρησα την εσφαλμένη άποψη που είπαν κάποιοι...οτι δηλαδή το βινύλιο φαίνεται καλό σε ένα σύστημα το οποίο δέν είναι σωστά στημένο, είναι κακό κ.τ.λ.το κακό περιλαμβάνει ΚΑΙ το χώρο εννοείται.

εγώ αντιθέτως θεωρώ οτι το βινύλιο δείχνει τα δόντια του σε δυνατά συστήματα.όχι σε φτηνά.σε φτηνά κακοστημένα συστήματα στατιστικά το cd μηδενίζει το βινύλιο.μάλιστα το φτηνό βινύλιο απλά δέν ακούγεται.δέν έχει νόημα κάν να το βάζουμε στην κουβέντα.
Συμφωνώ!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Αρα που θα ακουσουμε εμεις αυτην την ανωτεροτητα του ψηφιακου? πουθενα?
Υπάρχουν καλοστημένα συστήματα που μπορεί κάποιος να κάνει τις συγκρίσεις του (αν πραγματικά το θέλει).
Και γιατι αφου οι χωροι ειναι οι ιδιοι και για τα δυο μεσα το αναλογικο "πλησιαζει" το ψηφιακο και πολλες φορες το ξεπερνα?
Πρώτον, μην επικεντρώνεσαι στον χώρο αλλά στο σύστημα - χώρος. Δεύτερον, το αποτέλεσμα είναι μάλλον λογικό. Εφόσον δεν μπορούν να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του καλύτερου, αυτό θα εξισώνεται με το χειρότερο. Όταν βάζεις μια ferrari να τρέξει σε χωμάτινο δρόμο με λακούβες δεν μπορείς να αναρωτιέσαι γιατί χάνει από ένα suzuki jimny. Να σου το πω διαφορετικά... Όταν ακούς από τα 6 μέτρα μακρυά, σε χαμηλές εντάσεις, χωρίς μπάσα και χωρίς πρίμα, το cd θα παίζει σαν το βινύλιο και όλα μαζί σαν ραδιόφωνο. Για να κατανοήσει κάποιος επαρκώς το θέμα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η "πηγή" είναι από τους τελευταίους κρίκους στο σύστημά μας. Προηγούνται σε σημασία (με τεράστια διαφορά), τα ηχεία, η οδήγησή τους και ο χώρος.
Ατερμονες καταστασεις...
Καθόλου φίλε Κώστα.
Όλα έχουν κριθεί. Η κουβέντα είναι για να περνάει ευχάριστα η ώρα μας. :126:

...

Reaction score
4.250
Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Επαναλαμβανω κατι που ειχα γραψει αλλα δυστυχως διαγραφτηκε στο νημα του mastering.

Ειναι σε θεση το μηχανημα αναπαραγωγης του ψηφιακου μεσου ειτε λεγεται σιντι πλαιυερ ειτε λεγεται ντακ να αναπαραγει το 100% της πληροφοριας που δεχεται? Αυτο οχι με ικασιες αλλα αποδεδειγμενα. Μηοως ακομη υπαρχει αρκετη δουλεια απο τεχνολογικης πλευρας? Αν οντως υπαρχει δυσκολια αναπαραγωγης της πληροφοριας που δεχεται μηπως εκει βρισκεται η απαντηση στον τιτλο του θρηντ? Πως ομως αυτο θα το αποδειξουμε?

Η αληθεια ειναι οτι αυτην την στιγμη κατα την γνωμη της πλειοψηφιας των ανα τον κοσμο ρηβιουερ το καλλυτερο ψηφιακο μεσο ειναι το DCS Pussini. Αν αυτο το ακουγαμε σε σχεση με ενα καλο αναλογικο τοτε θεωρητικα τουλαχιστον το ψηφιακο θα επρεπε να ακουστει με σαφη υπεροχη. Βεβαια κατα τα αλλα το Weiss & Metric Halo αποτελουν μια ενδιαφερουσα εναλλακτικη λυση. Ποσο εφικτο ομως ειναι αυτο? Ο Θεμης ειναι "ριψακοντιος":143: και δεν δινει το ντακ στο Χρηστο. Χωρια που αυτος μιλαει κατα την δειαρκεια του συγκριτικου και επηρεαζει τα μελη. Εκτος αν τον φιμωσουμε σαν τον Κακοφωνιξ στον Αστεριξ.

Μεχρι λοιπον να γινει ενα αντιστοιχο συγκριτικο με το κορυφαιο ντακ μονο υποθεσεις θα κανουμε. Και αντε εδω κανουμε υποθεσεις. Ομως μου κανει εντυπωση, ανα τον κοσμο δεν εχει γινει καποιο τετοιο συγκριτικο?

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.858
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef