ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

...
Κι αυτός ο Κόγιας τι κάνει πχιά;!
Έγραψε μια εξαιρετικά περιεκτική επισκόπηση της διαδικασίας παραγωγής ενός μουσικού έργου, την οποία όμως δεν προβλέπω να μελετήσει κανένας απ' όσους έγραφαν τις κοτσάνες περί "άπειρης δειγματοληψίας και ανάλυσης"...

Ελπίζω βέβαια να κάνω λάθος...

Reaction score
23

... Θα το είχα οργανώσει εγώ το τυφλό τεστάκι με κάμερες... Όπου αφού υμνούσαν μερικοί-μερικοί τον αναλογικό ήχο (που θα είχα περάσει από A/D και D/A χωρίς να το πάρουν χαμπάρι - σε 24/96 για το γαμώτο), τη φυσικότητα και τα - άφταστα από το ψηφιακό - χαρίσματά του θα ανέβαζα τις μούρες τους στο youtube.
Γιατί το ζητάει ο οργανισμός τους...
Αφήστε που έτσι, όπου διάβαζα για "άπειρη δειγματοληψία" και λοιπές μπούρδες, δε θα χρειαζόταν καν να σχολιάσω. Απλά θα έβαζα απλά το link από το video.
Πάντως τελευταία αυτό είναι must μάλιστα χρησιμοποιείται και σαν μέθοδος τεστ πηγών. D/A/D και μετά το dac έτσι διορθώνεις πρώτα το χώρο και μετά τις χροιές…:126:

Reaction score
70
Είστε τυχεροί που δεν ανεβαίνω συχνότερα Αθήνα. Γιατί δε θα μου την είχατε γλυτώσει... Θα το είχα οργανώσει εγώ το τυφλό τεστάκι με κάμερες... Όπου αφού υμνούσαν μερικοί-μερικοί τον αναλογικό ήχο (που θα είχα περάσει από A/D και D/A χωρίς να το πάρουν χαμπάρι - σε 24/96 για το γαμώτο), τη φυσικότητα και τα - άφταστα από το ψηφιακό - χαρίσματά του θα ανέβαζα τις μούρες τους στο youtube.
Αφήστε που έτσι, όπου διάβαζα για "άπειρη δειγματοληψία" και λοιπές μπούρδες, δε θα χρειαζόταν καν να σχολιάσω. Απλά θα έβαζα απλά το link από το video.

Αχ αυτό θα ήταν φοβερό για να έφευγαν μερικές προκαταλήψεις. Βέβαια καλό θα ήταν να γινόταν και για τους ψηφιακούς το αντίστοιχο.

Θα είχε πολύ πλάκα το όλο θέμα. Εμένα πάντως θα μου άρεσε πολύ να γίνω πειραματόζωο χωρίς να το ξέρω σε ένα τέτοιο τεστ.

Reaction score
1.685
Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Επαναλαμβανω κατι που ειχα γραψει αλλα δυστυχως διαγραφτηκε στο νημα του mastering.

Ειναι σε θεση το μηχανημα αναπαραγωγης του ψηφιακου μεσου ειτε λεγεται σιντι πλαιυερ ειτε λεγεται ντακ να αναπαραγει το 100% της πληροφοριας που δεχεται? Αυτο οχι με ικασιες αλλα αποδεδειγμενα. Μηοως ακομη υπαρχει αρκετη δουλεια απο τεχνολογικης πλευρας? Αν οντως υπαρχει δυσκολια αναπαραγωγης της πληροφοριας που δεχεται μηπως εκει βρισκεται η απαντηση στον τιτλο του θρηντ? Πως ομως αυτο θα το αποδειξουμε?
Βασει αυτου απαντησα "απελπισμενα" κατα τον Θεμη

Εχουμε την δυνατοτητα ως τεχνολογια να κατασκευασουμε το τελειοτερο μεσο εγγραφης αλλα αδυνατουμε να κατασκευασουμε το αντιστοιχο μεσο αναπαραγωγης. Πως τα καταφεραμε ετσι??
--------

Οταν ακουσω οτι "αυτο το πικαπ παιζει σαν cd" , πιστευω θα ερθω στην απολυτη ολοκληρωση μου ως "χαλιεντας"..
@bhutia
το γραφει και ο σταματακος στο τελευταιο high fidelity στο τεστ του burmester phono/pro
"ειναι ο πρωτος προ φονο που επετρεψε στους δισκους μου να προσεγγισουν επιπεδα ψηφιακης ακριβειας στην στερεοφωνικη εικονα, αναδεικνυοντας ενα προβλημα που τελικως ειναι σοβαροτερο απο οσο εχουμε εκτιμησει"
Αφου το γραφει και ο Σταματακος (ο οποιος μιλα για ψηφιακη ακριβεια κρινοντας ενα phono), τοτε ειμαστε ενταξει, ολοκληρωθηκα.

Κωστα μια ερωτηση, αν την θεωρησεις αδιακτιτη προσπεραση την.
Τι πικαπ με συνοδα εχεις και τι ψηφιακα μεσα (ντακ και σιντιπλαιυρ)?
Δεν ειναι αδιακριτη ερωτηση, αλλα δεν εχω και κατι σπουδαιο για να γινει αναφορα.

Πικαπ ενα Clearaudio με κεφαλες μια VDH Colibri και μια Benz LP.
PHONO , Crearaudio SYMPHONO with custom PSU 500 watt.
CD player , Krell KPS-20i , Krell KAV-250/2 , Pioneer PD-95 (ως Transport) , Marantz CD-17 , Marantz DR-17.
Dac , Krell STUDIO , και προσφατα ενα Benchmark δευτερο χερι.
Pre , Krell KRC-3
AMP , McCormack DNA-2 LAE
Speakers , B&W 802

Θα μου πεις τωρα οτι δεν εχω εκεινα τα συνχρονα ακομα και φτηνα DAC που παιζουν HD και οτι αλλο θελεις....Ε..

Ενταξει, γνωριζουμε την απολυτη ακριβεια του ψηφιακου μεσου, ενδεχομενως την απολυτη τονικη του ισορροπια , την ευκολια του , την διαδοση του , το οτι ειναι πλεον φτηνο σε σχεση με παλαιοτερα , οτι καποιες φορες και υπο αναλογες προυποθεσεις μπορει να ακουστει καλυτερα , οτι τα σημερινα βινυλια δεν εχουν καμια σχεση με τα πριν του 80 , οτι ειναι κουτο στην εποχη μας να επενδυεις σε βινυλιο κ.λ.π , αλλα εγω μουσικη θελω να ακουω και με τα ανωτερω μηχανηματα οταν θελω να ακουσω ΜΟΥΣΙΚΗ και το συστημα μου εξακολουθω και βαζω πικαπακι...

Reaction score
2.248

Τελικά κανείς σας δεν μπορεί να απαντήσει στον κο Τσαντουλή γιατί Ένα καλορρυθμισμένο Systemdeck με ένα Rega και μια φτηνή mooving coil Denon θα παίξει ένα direct cut 45 στροφών βινύλιο με τρόπο που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από την οποιαδήποτε ψηφιακή πηγή που αναπαράγει αρχεία χαμηλής ή υψηλής ανάλυσης.

Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να κάνει ένα καλορρυθμισμένο πικάπ με κορυφαίο βραχίονα και κεφαλή παίζοντας τον ίδιο δίσκο αντί για το προαναφερόμενο. :105:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.002
Απάντηση:ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;

@bhutia
το γραφει και ο σταματακος στο τελευταιο high fidelity στο τεστ του burmester phono/pro
"ειναι ο πρωτος προ φονο που επετρεψε στους δισκους μου να προσεγγισουν επιπεδα ψηφιακης ακριβειας στην στερεοφωνικη εικονα, αναδεικνυοντας ενα προβλημα που τελικως ειναι σοβαροτερο απο οσο εχουμε εκτιμησει"
Καλός ο...πειρασμός,αλλά το παρόν φωνογραφικό και προενισχυτικό μου στάδιο θα παραμείνουν.:142:
Να, κοιπόν, τί ευθύνεται τελικά: Η προκατάληψη.
"Άπειρη" η Δειγματοληψία με υποστηρικτές πεπερασμένους κι ΄΄έμπειρους΄΄.Πραγματικά τα ετερώνυμα...έλκονται.:612:
...
συντομα το κορυφαιο DAC στον πλανητη θα ειναι στα χερια συμφορουμιτη οποτε θα σας λυθουν ολες οι αποριες σας.... μονο μη του ζητησετε να σας το φερει στο συστημα σας εαν εχετε κανενα κορυφαιο αναλογικο γιατι μπορει να συγχυστειτε....
τουλαχιστον η κοντρα θα ηταν τιμια απο αποψη τιμης αφου το συγκεκριμενο DAC κανει 37000 Ευρω... περισσοτερα απο τον ιδιο οταν ερθει η ωρα....
Οι χαϊενδικοί μουσικόφιλοι έχουν δικαίωμα ν'αρχίσουν εκπαίδευση σε ασκήσεις...θάρρους
[reliops=How to play 3 Finger - Tremolo by Kei][youtube]068tSxjInq4[/youtube][/reliops]

Πιθανώς μόλις μας εμφυτευτούν ηλεκτρόδια
Τα ηλεκτρόδια δεν είναι υποχρεωτικά...Όσο υφίστανται ηλεκτρόνια και τύποι θορύβου-λ.χ.θερμικός(Nyquist),΄΄βολής΄΄,κβαντισμού,περιβάλλοντος),οι όροι λειτουργίας του ακουστικού μας αισθητηρίου παραμένουν ψηφιακοί.
http://verveen.org/1968 IEEE.pdf
http://artemis.cslab.ntua.gr/el_thesis/artemis.ntua.ece/DT2007-0106/DT2007-0106.pdf
Πιστεύω ότι όλοι διαβάσατε...
Δίδεται εντύπωση αναζήτησης(;) ΄΄αιτίας΄΄ μέσω ερωτημάτων που μοιάζουν να είναι τα ίδια η αιτία...
...
Ελπίζω βέβαια να κάνω λάθος...
Like a FIR that's gone too...FAR:126:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Είστε τυχεροί που δεν ανεβαίνω συχνότερα Αθήνα. Γιατί δε θα μου την είχατε γλυτώσει... Θα το είχα οργανώσει εγώ το τυφλό τεστάκι με κάμερες... Όπου αφού υμνούσαν μερικοί-μερικοί τον αναλογικό ήχο (που θα είχα περάσει από A/D και D/A χωρίς να το πάρουν χαμπάρι - σε 24/96 για το γαμώτο), τη φυσικότητα και τα - άφταστα από το ψηφιακό - χαρίσματά του θα ανέβαζα τις μούρες τους στο youtube.

Μα δεν θα είχε σημασία το A/D και D/A γιατί το ευφωνικό της κεφαλής θα υπήρχε και μετά, παρ'ολη την ......ψύχρα που μπάζει από την ψηφιοποίηση.:142:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

.............. οταν θελω να ακουσω ΜΟΥΣΙΚΗ και το συστημα μου εξακολουθω και βαζω πικαπακι...
Οκ! όταν δεν θέλεις να ακούς ΜΟΥΣΙΚΗ αλλά μουσική βάλε και κανένα Ψωφιακό μέσον.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Οκ! όταν δεν θέλεις να ακούς ΜΟΥΣΙΚΗ αλλά μουσική βάλε και κανένα Ψωφιακό μέσον.
Παρακαλώ, παρακαλώ, αυτές οι φράσεις ειναι copyright!!!
Οχι να τα ισοπεδώνουμε όλα, όχι να τα ισοπεδώνουμε όλα... :137:

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Ε, βαζω ο αμοιρος Θεμη μου,......οταν δεν εχω το θεμα σε βινυλιο..

Reaction score
11

Δυστυχώς κύριοι...Δυστυχώς...

Τα καλά αναλογικά ακούγονται σαν...ψηφιακά! Και τα καλά ψηφιακά; Ε, αυτά ακούγονται σαν...αναλογικά!

:142::142::142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.966

Έχω (πλέον...) την αίσθηση πως τέτοιες δοκιμές δεν έχουν κανένα νόημα, διότι καλούνται να πείσουν ανθρώπους που είναι προκατειλημμένοι.

Κατ' αρχάς, τυφλή σύγκριση μεταξύ του ιδίου υλικού από CD ή SACD και βινύλιο δεν είναι ορθή, για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ο "τυφλωμένος" ακροατής θα αναγνωρίσει αμέσως ποιο μέσο παίζει, αφού ο δίσκος έχει θόρυβο επιφανείας. Ακόμη και ένα τσικ να ακούσει, θα καταλάβει αμέσως. Δεύτερον, διότι τα ως άνω μέσα προέρχονται από διαφορετικά master -και πάει και τελείωσε- και επομένως θα ακούγονται διαφορετικά, αίροντας την τεχνητή τύφλωση του ακροατή.

Έναντι αυτής της περίπτωσης, μια ορθή λύση για τυφλή δοκιμή είναι η αντιγραφή ενός βινυλίου σε κάποιο ψηφιακό μέσο, και τυφλή σύγκριση των δύο, του δίσκου και του αντιγράφου. Προσωπικά έχω πεισθεί, δοκιμάζοντας τον εαυτό μου, πως ο δίσκος βινυλίου μπορεί άνετα να υποσκελισθεί ακόμα και από το αντίγραφό του στο DAT. Θέλω να πω δηλαδή, πως μια τέτοια τυφλή σύγκριση έχει ως αποτέλεσμα μέσα στο εύρος της τυχαιότητας, με ευστοχία κάπου 40-60%.

Και πάλι, όμως, κι αυτή η δοκιμή δεν θα έχει κανένα απτό αποτέλεσμα. Οι μεν θα υποστηρίζουν αυτό που υποστήριζαν, και το ίδιο θα κάνουν οι δε. Ακόμη κι αν κάποιος τους τρίψει στα μούτρα το αποτέλεσμα, έχουν έτοιμες χίλιες μύριες δικαιλογίες για να το αμφισβητήσουν. Πρώτα θα φταίνε οι ακροατές, που δεν ξέρουν τί τους γίνεται, που δεν έχουν εμπειρίες "ζωντανής μουσικής" - λες και αυτό χρειάζεται. Έπειτα, πολλοί από αυτούς, επιστρατεύοντας την καραμέλα πολλών ρηβιούερ που γουστάρουν να έχουν τα δοκίμια επί σειρά μηνών και να τα καμαρώνουν, θα υποστηρίξουν ότι για να αποφανθεί κανείς αν υπερέχει το ένα ή το άλλο μέσο, «πρέπει να το ζήσεις» ολόκληρες εβδομάδες. Σαν τη Ζέτα Μακρυπούλια ένα πράμα. Τη βλέπεις να περνάει στο δρόμο και αναρωτιέσαι, «τώρα αυτή είναι κουκλάρα, ή όχι; Ωχχχ, και τώρα; Πώς να το μάθω; Θα τηλεφωνήσω στη μαμά, αυτή ξέρει»…

Έπειτα, άλλοι θα πουν πως το βινύλιο δεν αναδείχθηκε, επειδή δεν επελέγη ο κατάλληλος δίσκος. Ακόμα και τον καλύτερα ηχογραφημένο δίσκο του κόσμου να διαλέξεις, πάντα θα πεταχτεί σαν π...τσα κάποιος μαλάκας και θα στην πει, ότι δεν διάλεξες τον σωστό δίσκο – κι άμα διαλέξεις τον άλλο, θα σου πει για τον παράλλο, και μετά τον επόμενο, και….

Αμ τα καλώδια; Άλλοι θα πουν για τα καλώδια! Με τι καλώδιο σύνδεσες το phono με το DAT; Ααα, μ’ αυτό; Αυτό ρε έχει κόκκο και πέντε κουρτίνες. Και το DAT με τι καλώδιο ρεύματος το σύνδεσες; Πώς; Δεν έχει αποσπώμενο καλώδιο ρεύματος; Πλάκα μας κάνεις ρε; Και θες να σε πάρουμε στα σοβαρά;

Και μετά απ’ όλ’ αυτά, όοοοοοοταν μετά από χιλιάδες τυφλές δοκιμές, εξαχθεί το αδιάσειστο συμπέρασμα ότι τα ψηφιακά είναι κατά φύσην ανώτερα, οι οπαδοί του βινυλίου θα επιστρατεύσουν άλλες δικαιολογίες, ότι φταίει η συναστρία του Σείριου με την Αφροδίτη, ότι η ηλεκτρογεννήτρια Νο2 στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας είναι ματχιασμένη, ότι ο Κόγιας έχει αρνητικό vibe επειδή έφαγε χυλόπιτα, ό τι ο Κόγιας έχει θετικό vibe γιατί είναι ωραίο παιδί αλλά δεν έχει ιδέα από καλώδια, και άλλα τέτοια.

Τέλος πάντων, τέτοιες δοκιμές χρειάζονται ορθή μέθοδο και κοινή λογική. Το πρώτο είναι σχετικά εύκολο, το δεύτερο δεν είναι αυτονόητο. Πολλοί άνθρωποι την έχουν, άλλοι την έχουν και δεν θέλουν να την αξιοποιήσουν, άλλοι είναι εντελώς τούβλα, ούτε απολυτήριο δημοτικού δεν θα έπρεπε να έχουν. Εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι με κοινή λογική, που δέχονται αυτό που τους λέει. Κι ας μη γράφουν, ας είναι "αόρατοι". Αυτοί καταλαβαίνουν και χωρίς τυφλές δοκιμές. Άλλοι έχουν προαποφασίσει τα πάντα, και επομένως, ουδεμία χρεία δοκιμής υφίσταται. Πώς να το πω ρε παιδί μου, δεν θέλουν να ξέρουν! Και, μιας και ο Βασίλης ανεφέρθη στη λεγομένη audiophile κοινότητα, οι άνθρωποι που ανήκουν σ’ αυτήν την κοινότητα, ειδικά αυτοί, είναι οι προαποφασισμένοι. Το βασικό γνώρισμα στο ψυχογραφικό προφίλ του ωντιοφίλ είναι η εμμονή να αισθάνεται ξεχωριστός, έχοντας ή ασχολούμενος με κάτι όχι κοινότυπο. Και τι είναι μη κοινότυπο στο σημερινό hi-fi; Το βινύλιο και το πικάπ. Ναι, αλλά όχι οπχοιοδήποτε πικάπ!

Ο Βασίλης ανεφέρθη, επίσης, και στο Systemdeck. Ε, λοιπόν, το Systemdeck είναι ένα κοινότυπο πικάπ. Ήταν φθηνό στην εποχή του, και το κυριώτερο, πανεύκολο στη ρύθμιση. Και όχι μονόν αυτό! Γαμεί και δέρνει! Ακόμα και σήμερα. Όμως; Αν βάλουμε στο μείγμα και το κακόηχο ονόμά του, βουαλά η αποτυχία του. Εντάξει, συνέπεσε και το transition της μεγάλης αγοραστικής μάζας προς το CD. Αλλά τι τα θέλετε! Το ξεχωριστό πρέπει να είναι και δύσκολο. Όσο δυσκολότερο, τόσο πιο ξεχωριστό. Και ποιο είναι δύσκολο στη ρύθμιση; Το Linn Sondek! Διότι για να σάξεις το υποσασί του Linn, πρέπει να το σηκώσεις σε ράμπα, για να φθάσεις στις σχετικές βίδες που είναι από κάτω, μέσα στο σασί. Αυτό μπόρεσε, αυτό έκανε ο ανεπαρκής μηχανικός που το σχεδίασε - τρομάρα του. Ενώ το Systemdeck, που το σχεδίασε ένας προφανώς ευφυής μηχανικός, έχει τις βιδούλες βγαλμένες επάνω, περιμετρικώς του πλατώ, και η ρύθμισή του είναι παιχνιδάκι. Μπορείς να το οριζοντιώνεις ακόμα κι όταν παίζει ο δίσκος. Ξεμπερδεύεις μέσα σε 4 λεπτά. Εντάξει, 5 λεπτά. Και μετά; Τί κάνουμε χωρίς βαρβάρους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις...

Πάντως, εμένα δεν με ενοχλεί αυτή η εμμονή στο βινύλιο. Κι εγώ παίρνω ακόμα και σήμερα κανένα βινυλιάκι, αν βρω κάτι ενδιαφέρον. Αυτό που με ενοχλεί είναι η ταύτιση του αρεστού με το καλύτερο. Το αρεστό είναι κάτι που προσδιορίζεται από χίλιους δυό κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες. Το καλύτερο είναι αποτέλεσμα της Κοινής Λογικής. Μόνον. Είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.966

Και ένα ανεκδοτάκι:
Ερώτηση: Ποιος είναι η ηλιθιότητα προσωποιημένη;
Απάντηση: Ο διεφραρμένος ρηβιούερ, που λαδώνεται με καλώδια ρεύματος!

Reaction score
4.250

..............
Έναντι αυτής της περίπτωσης, μια ορθή λύση για τυφλή δοκιμή είναι η αντιγραφή ενός βινυλίου σε κάποιο ψηφιακό μέσο, και τυφλή σύγκριση των δύο, του δίσκου και του αντιγράφου. Προσωπικά έχω πεισθεί, δοκιμάζοντας τον εαυτό μου, πως ο δίσκος βινυλίου μπορεί άνετα να υποσκελισθεί ακόμα και από το αντίγραφό του στο DAT. Θέλω να πω δηλαδή, πως μια τέτοια τυφλή σύγκριση έχει ως αποτέλεσμα μέσα στο εύρος της τυχαιότητας, με ευστοχία κάπου 40-60%. ................
Κωστα πριν λιγο καιρο ειχα θεσει ενα ερωτημα σχετικο.
Δηλαδη κατα ποσο μπορουμε να αντιγραψουμε ενα βινυλιο ψηφιακα χωρις να χαθει η παραμικρη πληροφορια.

Απαντηση δεν πηρα παρα μονο απο τον Χρηστο, ο οποιος λιγο πολυ μου ειπε οτι ναι μεν γινεται αλλα χωρις καλα αποτελεσματα. Αν πραγματι ειναι ετσι, τοτε το ανωτερω επιχειρημα σου ειναι αποτυχημενο εν τη γεννεση.

Reaction score
11

Δηλαδη κατα ποσο μπορουμε να αντιγραψουμε ενα βινυλιο ψηφιακα χωρις να χαθει η παραμικρη πληροφορια.

Απαντηση δεν πηρα παρα μονο απο τον Χρηστο, ο οποιος λιγο πολυ μου ειπε οτι ναι μεν γινεται αλλα χωρις καλα αποτελεσματα. Αν πραγματι ειναι ετσι, τοτε το ανωτερω επιχειρημα σου ειναι αποτυχημενο εν τη γεννεση.
Αφού λέει ευστοχία 40-60%! Δηλαδή 50% κατά μέσον όρο!
Δηλαδή αστοχία, γιατί το 50% είναι μη αποτέλεσμα, (για σας με βάση το "κατηγορώ" και την "θεωρία του χάους"), η μιά χαρά αποτέλεσμα για μένα, τον οπαδό του 50/50!

:107:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.966

Δεκτόν. Τότε, πάρε ένα πικάπ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Φυσικά και γίνεται...
Κι όποιος πει το αντίθετο να έρθει να κάνουμε τυφλό τεστ να μου ξεχωρίσει το πραγματικό βινύλιο από αυτό που θα έχω περάσει σε αρχείο ήχου στο PC. Mε στοίχημα όμως ότι θα βρει το σωστό 8/10 φορές ή παραπάνω. Και χρήμα στο τραπέζι. Μην χάνω τον χρόνο μου τζάμπα.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Φυσικά και γίνεται...
Κι όποιος πει το αντίθετο να έρθει να κάνουμε τυφλό τεστ να μου ξεχωρίσει το πραγματικό βινύλιο από αυτό που θα έχω περάσει σε αρχείο ήχου στο PC. Mε στοίχημα όμως ότι θα βρει το σωστό 8/10 φορές ή παραπάνω. Και χρήμα στο τραπέζι. Μην χάνω τον χρόνο μου τζάμπα.
Χρήμα, τέτοιες εποχές, δεν έχει! Αν δέχεσαι κάτι σε βινύλιο...

:107:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Φυσικά και γίνεται...
Αν αληθευει αυτο που γραφεις, ενα σωρο φλακ που εχουμε σε 24/96 ριπαρισμενα απο βινυλιο ειναι οτι πρεπει για συγκριτικα. Εμεις ομως εμπιστευθηκαμε τον κυρ Χρηστο και τα αποριψαμε. Παλι μας παραπλανησε αυτος ο ανθρωπος!

Σαν προεκταση αυτου που γραφεις, θα ηταν ενδιαφερουσα μια αντιγραφη ενος 45 στροφων βινυλιου απ αυτα τα χαιενταδικα. Αν λοιπον το ψηφιακο (αντιγραφης) ακουστει 100% ιδιο με το βινυλιο, ολος ο μυθος της υπεροχης του αναλογικου εχει καταρευσει σαν χαρτινος πυργος. Γιατι πλεον ακομη και σ αυτα τα δισκακια που ειναι εως το 1980 (οπως αναφερει ο Θεμης) η καλλυτερη περιπτωση του βινυλιου θα ηταν ακουστουν καρμπον ιδιο με το ψηφιακο.

Βεβαια μονσιε Κουφου υπαρχει και σ αυτην την περιπτωση ενα μεγαλο "αλλά". Βρε μπας και τα ηχεια σου ειναι τοσο μαπα που ακουγονται ολα ιδια και πας να μας φας το στοιχημα εκ του ασφαλους?:137:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss