AUDIO SPECTRUM

Reaction score
0
Απάντηση: AUDIO SPECTRUM

Λοιπόν φίλε μου Artemis τριών δρόμων δεν υπήρξε ποτέ! Η Artemis ήταν πάντα 2 δρόμων τριών μεγαφώνων. Το τελευταίο μοντέλο που βγαίνει τώρα με αλλαγή στο crossover είναι δυόμισι δρόμων:

http://www.audiospectrum-hifi.com/d...12&open1=19&open2=20&open3=12&thepid=4&page=1

Η ευαισθησία στο παλιό μοντέλο με το transmission line ήταν 92 db/w/m ενώ όταν έγινε bass reflex έπεσε στο 91 db/w/m
Δεν είναι όμως η ευαισθησία μόνο που δείχνει αν ένα ηχείο είναι εύκολο ή δύσκολο αλλά και η ελάχιστη αντίσταση και η ωμική ή επαγωγική συμπεριφορά του ηχείου. Η Artemis είναι άριστο ωμικό φορτίο που δεν πέφτει πουθενά κάτω από τα 5.5Ωhms.

Οι μετρήσεις στο τεύχος του Ηχου που άνφέρεσαι (και τις έχω δει κι εγώ) είναι τελειώς λάθος και δεν συμφωνούν πουθενά με παλιότερες μετρήσεις του ίδιου περιοδικού και του High Fidelity.

Artemis με ευαισθησία 85 db/w/m δεν υπήρξε ποτέ. Αυτή η "μέτρηση" είναι 1000% λάθος.
Εχω ηχεία Acoustic Research AR-10π κλειστού τύπου με 4Ωhms αντίσταση και 86 db/w/m Εκεί να δεις δύσκολο φορτίο. Καμμία σχέση με τα Artemis. Εκεί που ο ενισχυτής παίζει τα Artemis στο "παρα τέταρτο", πρέπει να φθάσει στο "ακριβώς" για να παίξουν τα AR των 86 db/w/m στην ίδια ένταση. Αρα ξέχνα τα μπαρμπούτσαλα που "μέτρησε" ο Ηχος και βρήκε 85 db/w/m

Για πες μας κι εμάς να μάθουμε ποιός ήταν αυτός ο ενισχυτής των 100 watt που δεν κατάφερε να οδηγήσει τα Artemis;
Σέβομαι την άποψή σου,αλλά δεν έχω δεί άλλες μετρήσεις...Εσύ έχεις;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

H δική μου(του πατέρα μου)ήταν τα V2 του 2003.Ευαισθησία κάπου στα 90 db(σιγά μην ήταν τόσο)και με αντίσταση μετρημένη απο τον ΗΧΟ στα 4,2-6 ohm.

Το επόμενο μοντέλο V2,πρίν το τελευταίο που κυκλοφορεί τώρα, έπεφτε πάλι στα 5 ohm κι είχε ευαισθησία 85 db(μετρήσεις ΗΧΟΥ).

Και στις δύο περιπτώσεις ήταν ηχεία 3 μεγαφώνων και 3 δρόμων.

Αν όλα αυτά περιγράφουν εύκολα ηχεία,τότε πάω πάσο.

Και τα 100 μετρημένα Watt στα 8 ohm είναι πάντα 100 Watt.Δεν ξέρω πολά είδη Watt.
H Artemis ήτο ανέκαθεν ηχείο δύο δρόμων, για την ακρίβεια "δυόμισυ". Δηλαδή, πρόκειται κατ' ουσίαν για ένα κροσόβερ που οδηγεί δύο γούφερ σε παραλληλία και ένα τουήτερ, ενώ ο "μισός" δρόμος προκύπτει από το γεγονός πως το ένα εκ των δύο γούφερ αποκόπτεται από ένα υψιπερατό φίλτρο, ενώ το άλλο αφήνεται ελεύθερο να κατέβει "όσο πάει". Υπ' αυτό το πρίσμα, νομοτελειακά η αντίσταση του ηχείου πέφτει στις χαμηλές συχνότητες, ενώ αν ήταν καθαρό δίδρομο, θα έπεφτε κι άλλο. Πάντως, για τα δεδομένα της κατηγορίας, δεν μπορεί να θεωρηθεί και τόσο δύσκολο φορτίο, πόσο μάλλον όταν δεν πέφτει κάτω από τα 5Ω. Ένα ηχείο με δύο παραλληλισμένα γούφερ δικαιούται να πέσει ακόμα και κάτω από τα 4Ω, κάτι που προσωπικά δεν το θεωρώ μειονέκτημα, πλέον, αφού σήμερα υπάρχει διαθέσιμη άφθονη και εξαιρετικής ποιότητας ισχύς, κι ας βγάζουν σπυριά οι χαϊεντάδες όταν ακούν για διακοπτικούς ενισχυτές.

Αναίσθητο, ναι, 85dB είναι λίγα για τέτοια σχεδίαση (αν πιστέψουμε τη μέτρηση του Ήχου), αλλά ας πούμε πως ο κατασκευαστής του έχει φάει ένα κόλλημα με τα μεγάφωνα της Seas, οπότε...

Πάντως, η τρέχουσα Artemis εξακολουθεί να είναι "δυομισάρα", μετρώντας 90dB ευαισθησίας - άραγε είναι μετρημένη σωστά, ή με το κόλπο των 3dB;

Reaction score
1.685

Επειδή "συνάδελφε" το παίζεις έξυπνος κι εγώ φεύγω για να πάρω το ντοκτορά μου και στα ηλεκτρονικά,θα σου πώ μόνο,ότι η έννοια wrms,που χρησιμοποιείται εσείς οι...επιστήμονες,δεν έχει καμία σχέση με την φυσική και την επιστήμη.Αν μου πείς γιατί,μπορεί και να συζητήσω μαζί σου.
Ειδες τωρα το επιπεδο στο οποιο βρισκεσαι?.
Ξαναδιαβασε τα bold και βγαλε τα συμπερασματα σου.

p.s
Κανεις εκ των "επιστημονων" δεν αναφερθηκε σε wrms.

Reaction score
1

Επειδή "συνάδελφε" το παίζεις έξυπνος κι εγώ φεύγω για να πάρω το ντοκτορά μου και στα ηλεκτρονικά,θα σου πώ μόνο,ότι η έννοια wrms,που χρησιμοποιείται εσείς οι...επιστήμονες,δεν έχει καμία σχέση με την φυσική και την επιστήμη.Αν μου πείς γιατί,μπορεί και να συζητήσω μαζί σου.
Μπορώ να σε χαρακτηρίσω με επιείκια εριστικό!
Αλήθεια, γιατί πασχίζεις να πείσεις ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με το αντικείμενο (και στην πληθώρα των καταχωρήσεών τους εδώ μέσα είναι σοβαροί και μετρημένοι), για τις ''επιστημονικές'' σου γνώσεις; Μήπως κατά βάθος αμφιβάλλεις και εσύ ο ίδιος γι' αυτές;
Στο Ε.Μ.Π , εκτός των επιστημών, δεν διδάσκεται και ο στοιχειώδης σεβασμός;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Έλα ρε παιδιά, ηρεμήστε. Αύριο είναι η έκλειψη...

Reaction score
20
Απάντηση:

Μπά!
Έτσι απλά?
Τι μας λές?
Με το πτυχίουσ κι τον κηδεμόνασ, που πήρες κ φόρα στον κατηφορικό δρόμο της γνώσης!!
Και λίγα του'πεσ!!! :136:
Κι από μένα!!! :136:

:142: :143:

Reaction score
3.967
Απάντηση:

Και λίγα του'πεσ!!!
Κι από μένα!!!

Νίκο τόχεις παρατηρήσει κ συ αυτό το χούι του Κακαλιού έ?

Όλο απορία....μπα σε καλό του!!!

Τιν τούτο κ τιν κείνου...

Να διαβάσει να μάθει...άμα πιά!!

ΥΓ. Καλή χρονιά παίδες, με γούστα!!

Reaction score
1.187

Αναίσθητο, ναι, 85dB είναι λίγα για τέτοια σχεδίαση (αν πιστέψουμε τη μέτρηση του Ήχου), αλλά ας πούμε πως ο κατασκευαστής του έχει φάει ένα κόλλημα με τα μεγάφωνα της Seas, οπότε...
Άστο Κώστα καμμία σχέση, είτε είναι λάθος η μέτρηση είτε είναι τυπογραφικό. Το είχα δει κι εγώ στον Ήχο και απόρησα.

Έχω ηχεία Acoustic Research AR-10π :

http://www.classicspeakerpages.net/...5-1978/add_series_brochures/ar-10pi_brochure/

Καταπληκτικό ηχείο, αλλά ο ορισμός του δύσκολου φορτίου. Τριών δρόμων κλειστού τύπου acoustic suspension με 12" woofer 4 Ωhms και 86 db/w/m ευαισθησία. "Ιδρώνουν" ενισχυτές για να το κουνήσουν. Αλλά όταν το κουνάνε κελαηδάει!

Η Αρτεμις παίζει πολλές φορές πιο δυνατά με το volume πολύ χαμηλότερα στον ίδιο χώρο με τον ίδιο ενισχυτή.
Εξάλλου η Αρτεμις έχει παίξει ακόμα και με τον μικρό Rotel RB-930AX που είναι μόλις 2x30 watts. Τα AR ούτε που κουνιούνται με τον μικρό Rotelάκο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef