Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Reaction score
4
Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Πιστεύω ότι η εμπειρία είναι το προστάδιο της γνώσης και η γνώση προστάδιο της εμπειρίας.Αν έχεις την γνώση χρειάζεσαι την εμπειρία για να προχωρήσεις και όταν έχεις εμπειρία η γνώση έρχεται πολύ ποιο εύκολα.

Βέβαια αυτό είναι ένα ευαίσθητο και υποκειμενικό θέμα ανάλογα με τις εμπειρίες του κάθε ενός. Προσωπικά μιλάω απο την πήρα μου για τον εαυτό μου.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Αν η εμπειρία παρήγαγε γνώση, τότε την άνωση θα την είχαν εφεύρει οι πάπιες.

...
έχω να διαβάσω κάτι τόσο καλό από την εποχή που ο κκ έγραψε το μυθικό ,μυρίζει ρε η ραδιενέργεια? :142::142::142::142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

το hi-fi είναι θρησκεία.
Πιστευω σε ενα τελικο ανα μεγαφωνο

Και σε ενα ηχειο με μεμβρανες

Και ενα ηλεκτρονικο κροσσ απο Η/Υ εκπορευομενο
..........:410:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Φαντάζεσαι να ρυθμίζει κάποιος κινητήρα "με το αυτί" για να βγάλει περισσότερα άλογα;
Η παραγωγη ισχυος ειναι αναντηρητα τεχνικο θεμα.

Η παραγωγη συναισθηματων ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Η παραγωγη ισχυος ειναι αναντηρητα τεχνικο θεμα. Η παραγωγη συναισθηματων ?
Τεχνικό - Γκομενικό. :116:

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008

Αν η εμπειρία παρήγαγε γνώση, τότε την άνωση θα την είχαν εφεύρει οι πάπιες...
Κάποιοι λένε ότι ο Αρχιμήδης έκανε την ΄΄πάπια΄΄:612:...Τί έχεις να πεις γι αυτό;:126:
Στα παγκόσμια εγκληματολογικά χρονικά υπό την επήρρεια του hiend χωρίς την επήρρεια άλλων ουσιών ή ψυχασθενειών δεν έχει συμβεί ποτέ εγκληματική ενέργεια.
Aκόμα κι αν αποτελεί ΄΄θρησκεία΄΄ γιά κάποιους δεν είναι επικίνδυνος γιά τους άλλους.Άρα θεωρώ ότι τα ερωτήματα δεν επιλύονται ούτε καν διά της μεθόδου της...ατόπου απαγωγής.
Ωραίο γιά μπλα-μπλα της στιγμής,αλλά το θέμα ατυχεί ως προς τους παραλληλισμούς.
Θα χαρακτήριζα το Χαϊφαϊντελισμό ένα είδος αρρώστιας κολλητικής μεν,αλλά όχι επικίνδυνης γιά το σύνολο.

Reaction score
4

Θα χαρακτήριζα το Χαϊφαϊντελισμό ένα είδος αρρώστιας κολλητικής μεν,αλλά όχι επικίνδυνης γιά το σύνολο.
Κάτσε να τελειώσω την κατασκευή του υπερηχητικού όπλου που φτιάχνω και μετά ξανασυζητάμε για το αν θα είναι ακίνδυνο για το σύνολο :142: :143: :135:

Κάτι σε masterpice οπός το άρωμα που έφτιαξε ο πρωταγωνιστής στην ταινία για όποιους την έχουν δει.

Perfume the story of a murderer/Enigma-silent warrior (Μόνο για ενήλικες απαραίτητη η σύνδεση στο Youtube)

[YOUTUBE]TlcZLdEFmfk[/YOUTUBE]

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Και ναι και οχι.
Δεν ειμαι πεπεισμενος οτι ενα αρτιο επιστημονικο υποβαθρο ειναι αρκετο απο μονο του.
Μάνο μας (με τα ωραία σου thread :136:), το επιστημονκό υπόβαθρο είναι "απλώς" απαραίτητο για οτιδήποτε άλλο.
Ο (σοβαρός) άνθρωπος που θα κάτσει να σχεδιάσει ή έστω να βελτιώσει οποιαδήποτε συσκευή ήχου - και όχι μόνο φυσικά - πρέπει να έχει γνώση (τι, που, πώς, πότε, γιατί που λένε και οι ιστορικοί) αλλιώς είναι μπακάλης, πάει στα τυφλά και η "εμπειρίες" του στον κάλαθο των αχρήστων.

Από την πλευρά του χομπίστα, εμπειρία είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, εμπειρία και να πας με την Μπελούτσι. Επειδή η ζωή είναι μικρή (και τα λεφτά λίγα), καλό είναι να υπάρχει ένα ελάχιστο θεωρητικό υπόβαθρο ώστε να μην χάνουμε τον χρόνο μας και το χρήμα μας προσπαθώντας να περάσουμε μέσα από τον τοίχο.

Εχω δει ενα βιντεακι της Harbeth που ενας τυπακος κανει το τελικο τουναρισμα του ηχειου ακουγοντας.Ο Gravensen στο PMS με προγραμμα βασει στοιχειων εφτιαξε το cross του ηχειου και κατοπιν ακουγοντας το αλλαξε για να δεσουν μεταξυ τους τα μεγαφωνα.
Αυτα δεν ειναι ....εμπειρικη γνωση ?
Το παραπάνω προϋποθέτει και εμπειρία αλλά αυτή δεν είναι αποκομένη από την γνώση. "Πατάει" επάνω της για να έχει την οποιαδήποτε αξία.
Διαφορετικά η εμπειρία μπορεί να έχει μόνο... πλάκα, δηλ να σκοτώνουμε την ώρα μας ευχάριστα, που δεν είναι κακό φυσικά αλλά δεν "βάζει το φαγητό στο τραπέζι".

Με άλλα λόγια, και 1000 ηχεία να σχεδιάσεις και φτιάξεις ποτέ δε θα βγάλεις ένα PMS αν δεν στρώσεις τον πωπώ σου να διαβάσεις 5-10 πράγματα. :126:

Σπαστικό που το εύκολο να αποκτήσεις (εμπειρία) δεν έχει αξία χωρίς το δύσκολο (γνώση). Δεν είναι ρουφιάνα η ζωή; :143:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Αν η εμπειρία παρήγαγε γνώση, τότε την άνωση θα την είχαν εφεύρει οι πάπιες.

...
Ανακαλύψει ρε, όχι εφεύρει! Προϋπήρχε και απλά δεν την γνωρίζαμε.. :136:

Εγώ είμαι με xfader και Τσαρουχά. Αλλά αυτό το ξέρατε. :116:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Είναι ένας συνδυασμός χόμπι, καταναλωτισμού και εγωισμού, σε διαφορετικά ποσοστά για τον καθένα.

Ούτως ή άλλως, ο θαυμασμός μου για κάποιον είναι αποτέλεσμα του γενικότερου τρόπου ζωής του, κι όχι της κατοχής ενός Krell ή ενός ζεύγους Nautilus.

Καλα τι σου εχω κανει κυριε συναδελφε???

επειδη εχω Κρελλ και Nautilus με δινεις ετσι στεγνα??????

Δεν σε παιζω ρε αλλη φορα!!!!!!!:143::143:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

το hi-fi είναι θρησκεία.

ή πιστεύεις, ή δε πιστεύεις.

Και οι γκομενες το ιδιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:143::143::143:

Reaction score
6
Ορκιζομαστε αιωνια πιστη στην ψευδαισθηση του live.
Mαλωνουμε και κακιωνουμε στο ονομα της.Χαλαμε αν μας πουν οτι το συστημα μας δεν "παιζει".
Secta! :137:

Reaction score
2
Οσους εχουν σαν λοξα το να ακουν καλύτερα τις μουσικές επιλογές τους και κάποιες στιγμές να αλλάζουν τα μηχανήματα που εχουν...εστω και αν ακουν γούναρη καζαντζίδη αγγελόπουλο κλπ
τους θεωρώ χαιδιντελίστες γιατί εχουν σαν στόχο πρώτα την μουσική
ολους τους υπολοιπους που κάθε λίγο αλλάζουν μηχανήματα
εχοντας μόνο δίσκους υψηλής πιστότητας στην δισκοθήκη τους απλά καταναλωτές

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.862

Καλα τι σου εχω κανει κυριε συναδελφε???

επειδη εχω Κρελλ και Nautilus με δινεις ετσι στεγνα??????

Δεν σε παιζω ρε αλλη φορα!!!!!!!:143::143:
Έγραψα τις δύο πρώτες συσκευές που μου ήρθαν στο μυαλό και θαυμάζω, χωρίς να θυμάμαι ότι τις έχεις. Άρα κολακευτικό (για σένα) ήταν το σχόλιο. :116:

Reaction score
2.053

Η μουσική είναι η ζωή μου, τι καλύτερο από το να προσπαθήσω να την ακούσω με το καλύτερο τρόπο.

Έχουμε το ωραιότερο hobby στο κόσμο φιλαράκια, ας το απολαύσουμε! :107:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

ολους τους υπολοιπους που κάθε λίγο αλλάζουν μηχανήματα
εχοντας μόνο δίσκους υψηλής πιστότητας στην δισκοθήκη τους απλά καταναλωτές

απλά μηχανάκηδες...
Δεν ακούν μουσική, απλά ακούν τα μηχανήματα που αναπαράγουν την μουσική.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Μάνο μας ................... το επιστημονκό υπόβαθρο είναι "απλώς" απαραίτητο για οτιδήποτε άλλο.
Ο (σοβαρός) άνθρωπος που θα κάτσει να σχεδιάσει ή έστω να βελτιώσει οποιαδήποτε συσκευή ήχου - και όχι μόνο φυσικά - πρέπει να έχει γνώση (τι, που, πώς, πότε, γιατί που λένε και οι ιστορικοί) αλλιώς είναι μπακάλης, πάει στα τυφλά και η "εμπειρίες" του στον κάλαθο των αχρήστων.
Επ'αυτου συμφωνω 100%.
Αυτος που κατασκευαζει πρωταρχικα πρεπει να ειναι γνωστης και η εμπειρια του να ειναι επικουρικη της προσπαθειας του
Αλλα μιλαμε για τον χομπιστα-καταναλωτη και οχι κατασκευαστη.
Αυτος που αγοραζει ενα προϊον καλα ειναι να ειναι ενημερωμενος αλλα αντικειμενικα ειναι δυσκολο να εχει σε βαθος γνωσεις.Προσωπικα καποιες φορες καιτοι ξεκινησα με τις καλυτερες των προθεσεων να διαβασω σχετικα αρθρα, των ανα το site Κωστηδων και Αλεξηδων,καποια στιγμη κολησα.Μεχρι και βιβλιο Φυσικης γυμνασιου ανεσυρα απο τα ραφια.Θα ρωταγα ομως ευχαριστως την γνωμη του Miles για καποιο μηχανημα.Εχει πολυ μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα σε ακουσματα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv