Τα 2 παιδια μου...με σπρώχνουν στο ...δικάναλο..!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Με έναν ενισχυτή όπως ο YAMAHA RX797 θα έχεις ολοκαίνουριο μηχάνημα με υψηλότερη ισχύ, διπλό τηλεχειρισμό, εγγύηση και ψηφιακό δέκτη στη τιμή που αναφέρεις παραπάνω.

Δεν νομίζω να έχουν τα παραπάνω σχέση με τον ενισχυτή σου.

Reaction score
1.981
Απάντηση: Re: Τα 2 παιδια μου...με σπρώχνουν στο ...δικάναλο..!

Καλημέρα και καλή χρονιά.
Αν δεν το θέλεις πάντως το αγοράζω εγώ σε μία τιμή
συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της επισκευής.
Αν σε ενδιαφέρει παίζει και αυτή η ανταλλαγή
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=93578
Ευχαριστώ και εύχομαι καλή χρονιά με υγεία:107:
Φίλε μου σε ευχαριστώ αλλα όπως έχω αναφέρει ήδη το μηχάνημα έχει κ συναισθηματική αξία....οποτε δεν φεύγει απο την οικογένεια.

Reaction score
7.031
Απάντηση: Re: Τα 2 παιδια μου...με σπρώχνουν στο ...δικάναλο..!

Φίλε μου σε ευχαριστώ αλλα όπως έχω αναφέρει ήδη το μηχάνημα έχει κ συναισθηματική αξία....οποτε δεν φεύγει απο την οικογένεια.
Oύτε εγώ θα το έδινα:126:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Τα 2 παιδια μου...με σπρώχνουν στο ...δικάναλο..!

Oύτε εγώ θα το έδινα:126:
Συμφωνώ απολύτως!!!!
Ακόμη και συναισθηματική αξία να μην υπήρχε, τα συγκεκριμένα μηχανήματα, αξίζουν μια θέση στο ρακ μας, έστω και για δεύτερα, ή γιατί όχι και για κύρια! Ίσως θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε "φόρο τιμής" στις εταιρίες που έκαναν το Hi-Fi μύθο και άφησαν χώρο λόγω κρίσης, στις εταιρίες που τον ...τότε αυτονόητο καλό ήχο, τώρα το ονομάζουν Hi-End, βάζοντας τις άγνωστες κινέζικες φίρμες τους....:144:

Reaction score
1.981
Απάντηση: Τα 2 παιδια μου...με σπρώχνουν στο ...δικάναλο..!

Είμαι πολύ κοντα στο να προχωρήσω σε επισκευή κ συντήρηση του sansui. Αν προλάβω σήμερα/αύριο θα τον συνδέσω με τον ένα ηχείο απο τα Β4, ίσα ισα για να τον ακούσω και να πάρω την τελική μου απόφαση.
Αν όλα πάνε καλά το έργο θα το αναλάβει ο Σάκης για 2 λόγους.
1) μου δείχνει ότι έχει μεράκι και αγαπάει αυτό που κάνει με τα γραφόμενα του, οπότε κάτι καλό θα βγεί.
2) έτσι κ αλιώς δεν έχω κάποιον γνωστό τεχνικό που να εμπιστεύομαι στην Σαλαμίνα.

Μακάρι να προλάβω σήμερα να τον ακούσω....!!!!

Reaction score
7.031

Είμαι πολύ κοντα στο να προχωρήσω σε επισκευή κ συντήρηση του sansui. Αν προλάβω σήμερα/αύριο θα τον συνδέσω με τον ένα ηχείο απο τα Β4, ίσα ισα για να τον ακούσω και να πάρω την τελική μου απόφαση.
Αν όλα πάνε καλά το έργο θα το αναλάβει ο Σάκης για 2 λόγους.
1) μου δείχνει ότι έχει μεράκι και αγαπάει αυτό που κάνει με τα γραφόμενα του, οπότε κάτι καλό θα βγεί.
2) έτσι κ αλιώς δεν έχω κάποιον γνωστό τεχνικό που να εμπιστεύομαι στην Σαλαμίνα.

Μακάρι να προλάβω σήμερα να τον ακούσω....!!!!
Αρχηγέ μου, γείτονας????

Reaction score
1.981

Λοιπόν....συνέδεσα τον sansui....έβαλα το δεξί κανάλι να παίζει από τον Yamaha και το αριστερό από τον sansui (μιάς και αυτό δουλεύει μονο), με την ίδια πηγή.
Είναι σαφές ότι υπάρχει διαφορά στη ποιότητα του ήχου, και μάλλον και στην ''ποσότητα'', χωρίς να μπορώ να ανοίξω όμως λόγω ώρας....!
Θα αναφέρω μόνο ότι βάζοντας το volume του sansui στο 3/10, ο yamaha ανταποκρίθηκε και έδωσε στερεοφωνική εικόνα στα -17db περιπου, ενώ μετά με τον sansui στο 2/10 ο yamaha ισορόπησε τον ήχο στα -20db περιπου πάντα....!!

Αρχηγέ μου, γείτονας????
Ωχ...τώρα συνηδειτοποίησα το όνομα...Κανακιανι....Χεχε...γίναμε πολλοί....!!! :138:
Σεντ Νικολας μεριά....!!!!

Reaction score
7.031

Λοιπόν....συνέδεσα τον sansui....έβαλα το δεξί κανάλι να παίζει από τον Yamaha και το αριστερό από τον sansui (μιάς και αυτό δουλεύει μονο), με την ίδια πηγή.
Είναι σαφές ότι υπάρχει διαφορά στη ποιότητα του ήχου, και μάλλον και στην ''ποσότητα'', χωρίς να μπορώ να ανοίξω όμως λόγω ώρας....!
Θα αναφέρω μόνο ότι βάζοντας το volume του sansui στο 3/10, ο yamaha ανταποκρίθηκε και έδωσε στερεοφωνική εικόνα στα -17db περιπου, ενώ μετά με τον sansui στο 2/10 ο yamaha ισορόπησε τον ήχο στα -20db περιπου πάντα....!!

Ωχ...τώρα συνηδειτοποίησα το όνομα...Κανακιανι....Χεχε...γίναμε πολλοί....!!! :138:
Σεντ Νικολας μεριά....!!!!
Εδώ και εμείς .... μόνιμοι κάτοικοι σε αυτό το παλιομέρος!!
Παιδικό όνειρο από το 1975.
ε.. το 2006 τα καταφέραμε...
:107::107:

Reaction score
1.981

Εδώ και εμείς .... μόνιμοι κάτοικοι σε αυτό το παλιομέρος!!
Παιδικό όνειρο από το 1975.
ε.. το 2006 τα καταφέραμε...
:107::107:
Και εγώ...απο το 1975 που γεννήθηκα....!!
Όπως το είπες...παλιομέρος....αλλά ωραίο παλιομέρος! :116:

Reaction score
7.031

Και εγώ...απο το 1975 που γεννήθηκα....!!
Όπως το είπες...παλιομέρος....αλλά ωραίο παλιομέρος! :116:
Άντε να κανονίσουμε και εμείς κάποια στιγμή
καμιά "ρύθμιση" στα μηχανάκια μας:126::114:

Reaction score
1.981

Άντε να κανονίσουμε και εμείς κάποια στιγμή
καμιά "ρύθμιση" στα μηχανάκια μας:126::114:

Και για ρύθμιση να βρεθούμε (τώρα τι θα ρυθμίσουμε δεν ξέρω...!!!) και για κανα ψάρεμα στα μερη σου να βρεθουμε...!!!:138::116:

Reaction score
7.031

Και για ρύθμιση να βρεθούμε (τώρα τι θα ρυθμίσουμε δεν ξέρω...!!!) και για κανα ψάρεμα στα μερη σου να βρεθουμε...!!!:138::116:
M' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι:114:

υ.σ.Σου στέλνω π.μ. τηλ, όποτε βρεις χρόνο πάρε να τα πούμε.

Reaction score
1.981

Ο Sansui είναι πακεταρισμένος και έτοιμος να παραδωθεί στον φίλο Σακή, αύριο ή μεθαύριο.

Μετά απο μια αρκετά κατατοπιστική συνομιλία που είχαμε, αποφάσισα να προχωρήσω στην επισκευή/συντήρηση του ενισχυτή για 2 λόγους.
Πρώτον θεωρώ ότι ένα τέτοιο μηχάνημα είναι αμαρτία να μην είναι λειτουργικό. Αν δεν είχε πρόβλημα το ένα κανάλι του θα τον άφηνα όπως ήταν. Από την στιγμή όμως που χρειάζεται επισκευή θα προχωρήσω, με την λογική ότι δεν θα προκύψει κάτι επιπλέον και οι τιμή θα κυμανθεί στα επίπεδα που αναφέρει ο Σάκης σε προηγούμενο μύνημα του. Τα χρήματα αυτά δεν τα θεωρώ απαγορευτικά, για να αποκτήσει ζωή ο Sansui.

Δεύτερον, πιστεύω και εγώ πως η αγορά ενός ολοκληρωμένου όπως πχ. ο Yamaha 767 που πρότεινε ο φίλος PeterMeni, είναι πιό ενδεδειγμένη για να φτιαχτεί ενα πιο ευέλικτο σχήμα, που ίσως να δένει και πιο σώστά ηχητικά με τον RX-V750 σαν προ. Όμως όπως προείπα, το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, και αν μελλοντικά ο Sansui δεν με καλύπτει, μπορεί κάλιστα να αγοραστεί και ένα καινούργιο και πιο σύγχρονο μηχάνημα με κόστος περι τα 400 EUR που έιχα θεσει αρχικα.

Οπότε φίλε Σάκη αύριο θα μιλήσουμε και πάλι για τις λεπτομέρειες....!!

Υγ. πήρα την πρωτοβουλία και τον ''φυσηξα'' εσωτερικά για να μην τον δείς με όλη την μπίχλα επάνω και ξευτιλιστούμε....:138::138:!!!

Reaction score
1.815
Μπρέβο Γιώργο επιτέλους θα πάρει ένα σωστό μηχάνημα τη θέση που του ανήκει!!:615:

Reaction score
1.981

Το μηχάνημα επισκευάσθηκε τελικώς και όλα καλά! (Σάκη thanks πολύ!!)
Αύριο λογικα θα το έχω πάλι στην κατοχή μου, το ΣΚ θα ''γνωριστεί'' με τα monitor audio και θα σας πώ τις εντυπώσεις μου (που λογικά θα είναι οι καλύτερες).

:116::116::116:

Reaction score
1.981

Από το λίγο που άκουσα σήμερα ένα έχω να πώ: Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοια διαφορά...!!:111:
Λες και ακούω άλλα ηχεία...!!! Mάλλον τα έιχα αδικήσει τόσο καιρό τα Monitor Audio που τα συνόδευα με τον Yamaha στις στερεοφωνικές ακροάσεις μου!!!!
Και επειδή όλο και κάποιο από τα μπουμπούκια μου κοιμόταν, δεν άνοιξα το ποτενσιόμετρο.....(με 2/10 ακούγαμε)!!!
Αλλά ακόμα και οι χαμηλές εντάσεις είναι αρκετές για να γίνει αντιλιπτή η διαφορά στην ποιότητα αλλά και στην ποσότητα του ήχου...!!!:116::116:

Άντε να ακούσω πιο πολύ μεσα στο ΣΚ....και τα λέμε παλι!!!

Reaction score
7.031

Από το λίγο που άκουσα σήμερα ένα έχω να πώ: Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοια διαφορά...!!
Λες και ακούω άλλα ηχεία...!!! Mάλλον τα έιχα αδικήσει τόσο καιρό τα Monitor Audio που τα συνόδευα με τον Yamaha στις στερεοφωνικές ακροάσεις μου!!!!
Και επειδή όλο και κάποιο από τα μπουμπούκια μου κοιμόταν, δεν άνοιξα το ποτενσιόμετρο.....(με 2/10 ακούγαμε)!!!
Αλλά ακόμα και οι χαμηλές εντάσεις είναι αρκετές για να γίνει αντιλιπτή η διαφορά στην ποιότητα αλλά και στην ποσότητα του ήχου...!!!

Άντε να ακούσω πιο πολύ μεσα στο ΣΚ....και τα λέμε παλι!!!
Και σου έλεγα, πούλησε το !:119:
Το παλιομηχάνημα!!:114:
Άντε βρε, καλές ακροάσεις!!:137:

Reaction score
1.815
Άντε και στα τραπέζια πάνω τώρα!!!!!!!
Καλορίζικος!!!!!!!
Μπράβο και στο Σάκη που στον έφτιαξε γειά στα χέρια του!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.610
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds