Το AVSITE στην ΗΧΟΔΟΜΗ . Η συνάντησή μας !

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Απάντηση: Το AVSITE στην HXODOMH . Η συνάντησή μας !

υπαρχουν παρα πολλα σαιτς διαγωνισμου γνωσεων πανω σε καθε αντικειμενο.
προσωπικα αδιαφορω για το σωστο και το λαθος.
προτιμω το μου αρεσει - δεν μου αρεσει.
σε οσους νοιωθουν οτι εκνευριζονται απο τους αδαεις μη επαγγελματιες χομπιστες, τους προτεινω να συναγωνιστουν επαγγελματιες συναδελφους τους σε αντιστοιχο σαιτ επαγγελματιων.
φιλικα και καλααααα ..............

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το AVSITE στην HXODOMH . Η συνάντησή μας !

...
δεν θα ξανατολμησω να γραψω τιποτα τεχνικο καθως εδω υπαρχουν αλλοι γκουρου (πραγματικα το εννοω) και μαλλον δεν υπαρχει χωρος για απλους χομπιστες.

ολος λαθη ΦΕΥΓΩ, φιλια πανω μου που μενουν....
Ελπίζω να κάνεις πλάκα.
Αν όχι, τότε σε παρακαλώ να το ξανασκεφτείς.

...
δεν θα ξανατολμησω να γραψω τιποτα τεχνικο καθως εδω υπαρχουν αλλοι γκουρου (πραγματικα το εννοω) και μαλλον δεν υπαρχει χωρος για απλους χομπιστες.
...
Το avsite ήταν και είναι forum για χομπίστες.
Για τους ειδικούς, υπάρχουν η AES, τα επιστημονικά περιοδικά, πιθανόν και μερικά fora του εξωτερικού (σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, οι άνθρωποι που μπορούν να συζητήσουν σε πολύ υψηλό - επιστημονικό επίπεδο για το audio, μάλλον δε γεμίζουν forum, δυστυχώς).

Επιπλέον, το avsite, χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο για forum στα μέλη του οποίου περιλαμβάνονται βασικά χομπίστες από το χώρο του audio.
Πραγματικά εξεπλάγην ευχάριστα όταν πρωτομπήκα εδώ και διάβασα γραπτά σαν του EAR, του Κόγια ή του Κου-Φου (για να μην πιάσουμε καν τον Bhutia...).

Το... περίεργο είναι ότι αφορμή για πολλά από αυτά τα γραπτά αποτέλεσαν οι απορίες κάποιου """νέοπα""" ή οι "διαμάχες" μεταξύ """ασχέτων""".

Συνεπώς, το να πάψουν να γράφουν εδώ οι """άσχετοι""" απλοί χομπίστες, από το φόβο της "ηλεκτρονικής σφαλιάρας" (Copyright Manos58) από τον "Αλέξάκη" και τον κάθε "Αλεξάκη", ενδέχεται να σημάνει και το "θάνατο" του forum.

Δε μπορω να αποδεχτώ τέτοια ευθύνη.

Προτιμώ χίλιες φορές να είμαι εγώ αυτός που θα σταματήσει να γράφει...

...
...
Ποιοί είναι οι "γκουρού";
Με βάζεις κι εμένα ανάμεσά τους;:143:

Τρία πραγματάκια:

1. Δε θεωρώ εαυτόν "γκουρού" σχετικά με το audio.
Ευτυχώς, γνωρίζω αρκετά πραγματάκια ώστε να είμαι σε θέση να έχω μια γενική εποπτεία του χώρου, η οποία με καθιστά ικανό να έχω συναίσθηση της άγνοιάς μου αλλά και των περιορισμών που η τελευταία μου επιβάλλει.:144:

2. Ακόμα και να ήμουν "γκουρού", πίστεψέ με, το τελευταίο που θα επιθυμούσα θα ήταν να εισπράττονται τα γραφόμενά μου ως θέσφατα και να ακολουθούνται τυφλά.
Και το έχω γράψει.

Μόνο η αναφορά της λέξης "θέσφατο", αρκεί για να μου "γυρίσουν τ' άντερα"...

3. Κατά κανόνα, προσπαθώ να συζητώ επί της ουσίας.
Εκνευρίζομαι όταν οι εκάστοτε συνομιλητές μου δεν πράττουν αναλόγως, μια και θεωρώ μια τέτοια στάση ως δείγμα αγένειας, και, ενίοτε, το δείχνω.
Μερικές φορές πιο "χοντρά" από όσο ίσως θα έπρεπε.
Λάθος μου.

ζητω συγγνωμη που δεν εγινε κατανοητο το υφος μου και σε οδηγησε σε αυτου του ειδους τις κρισεις. το σχολιο μου ηταν "παρεειστικο" καθως νομιζα οτι μια παρεα ειμασταν.ο κογιας μαλλον το καταλαβε....
...
οσο για την εσκεμενη!!! παραποιηση των γραφωμενων σου εεε δεν εχω λογια.....
Το "προβοκάρισμα" μπορεί ενίοτε να είναι χρήσιμο.
Απλά, υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο "προβοκάρισμα" και στην έλλειψη σεβασμού προς το συνομιλητή.
Κι εσύ (αλλά και άλλοι...), αυτή τη γραμμή την είχατε ξεπεράσει όσον αφορά σε μένα - μη βάλω τώρα κανένα link με περιγραφές μου να... "γυρνάω μέσα στο φέρετρό μου ενώ τα κόκκαλά μου θα τρίζουν...".
Παραπάνω από μία φορές...

Κάποια στιγμή ήταν πιθανό να απαντήσω.
Και η απάντηση θα μπορούσε να είναι... οισωπαιδωτηκεί.:135:

Το 'χε κι ο πατέρας μου αυτό...
Δεν είναι πάντα καλό...

Τέλος, "ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται, και ο βλάκας επιμένει"...

Θέλω να πιστεύω ότι είμαι έξυπνο παιδί.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

ζητω συγγνωμη που δεν εγινε κατανοητο το υφος μου και σε οδηγησε σε αυτου του ειδους τις κρισεις. το σχολιο μου ηταν "παρεειστικο" καθως νομιζα οτι μια παρεα ειμασταν.ο κογιας μαλλον το καταλαβε....
κριμα που δεν καταλαβα οτι ησουν εκει, ησουν ενας απο αυτους που ηθελα να γνωρισω...
οσο για την εσκεμενη!!! παραποιηση των γραφωμενων σου εεε δεν εχω λογια.....
τελος...
ζητω συγγνωμη απο το avsite για την αγνοια μου. πργματικα εχω "μαυρα μεσανυχτα."
επισης "το παιζω εξυπνος" χωρις μαλλον να ειμαι. μου αρεσει ομως και το δηλωνω, οποτε να το ξερετε ολοι.

...
προτείνω, να γράφεις τεχνικά όποτε γουστάρεις, και εντυπώσεις ακροάσεων πάλι όποτε γουστάρεις, και οτιδήποτε άλλο πάλι όποτε γουστάρεις και ας είσαι κτηνίατρος και όχι ηλεκτρονικός. Χαλάλι! Στη χειρότερη θα βρεθεί κάποιος που θα ξέρει καλύτερα να σε διορθώσει. Στην καλύτερη όμως κάποιοι θα μάθουν από τις γνώσεις σου και το σημαντικότερο από τα λάθη σου.

+1000

Reaction score
11

Πώς σου φάνηκε ως προς τη δυνατότητα pin-point εστιασμού;
Αν και το ερώτημα δεν απευθύνεται σε εμένα, θα ήθελα να θέσω τον προβληματισμό μου, γιατί είναι ένα σημείο που με έχει απασχολήσει αρκετά.

Από το 2000 έως σήμερα έχουν περάσει από τα χέρια μου δύο στερεοφωνικά συστήματα που αποτελούνταν από συνδυασμό δορυφόρων με sub.

Η ύπαρξη των μικρών ηχείων, των δορυφόρων, με την ευελιξία στην τοποθέτηση, λόγω μικρού όγκου και βάρους, που τους διακρίνει, μου έδωσε την δυνατότητα να κάνω ένα πείραμα.

1)Μέτρησα ακριβώς το ύψος και το πλάτος που βρίσκεται το αυτί μου όταν είμαι στην θέση ακρόασης, (κατακόρυφος και οριζόντιος άξονας), και "σημάδεψα" με οικοδομικό νήμα με βαρίδι το σημείο στον χώρο.

2)Tοποθέτησα ένα "κανονάκι-αλφάδι" laser στον δορυφόρο και τον μετακίνησα σε τρόπο ώστε το tweeter να στοχεύει ακριβώς το σημείο που βρίσκεται το βαρίδι του νήματος που, όπως είπαμε, αντιστοιχούσε με την θέση του αυτιού, υπολογίζοντας τις αποστάσεις ανάμεσα στο laser και στο tweeter για να "μηδενίσει" το σημείο εφαρμογής.

Το ζητούμενο ήταν να "πυροβολεί" το tweeter ακριβώς στην θέση του αυτιού.

Αποτέλεσμα: η αίσθηση του ήχου είχε/έχει κάτι από αυτό που ακούμε με τα ακουστικά! Πολύ καθαρότερος εστιασμός των οργάνων, μεγαλύτερη σαφήνεια στο ύψος/πλάτος/βάθος της σκηνής!

Βέβαια γνωρίζω ότι λόγω της μεγάλης αναλογίας ανακλώμενου ήχου προς τον κατ΄ευθείαν από το μεγάφωνο προερχόμενο λογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει αισθητή επίδραση, αλλά μήπως ο σχεδιασμός της FOCAL στα GRANDE αποδεικνύει ότι τελικά ο "pint point" εστιασμός "μετράει";

:111:

Reaction score
4

Καλά τον teachertza+ βάλατε για φωτογράφο :405:

Αυτός ο Agri που ήταν κριμένος..... Εκτελούσε χρεοι δεύτερου φωτογράφου ?

Ο καλύτερος ήταν ο Ανδρέας Κ αυτός είναι άνθρωπος ρε γελαστός όλη την ώρα.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Μ' αυτά και μ' αυτά, δεν αξιώθηκα ακόμα να ευχαριστήσω τους παρακάτω:

1. Τους ανθρώπους της ΗΧΟΔΟΜΗΣ, που έκαναν ό,τι περνούσε απ' τα χέρια τους για να κάνουν τη συνάντησή μας στα... "λημέρια" τους όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.
Τους εύχομαι, όπως άλλωστε εύχομαι και σε όλους τους σωστούς επαγγελματίες, οι δύσκολοι καιροί που ζούμε, και θα συνεχίσουμε να ζούμε για κάμποσο ακόμα, να τους "πληγώσουν" όσο το δυνατόν λιγότερο, καθιστώντας τους εντέλλει δυνατότερους.

2. Το Βασίλη Τσαντουλή που οργάνωσε το όλο event, και τον οποίο χάρηκα ιδιαίτερα που γνώρισα από κοντά.
Βασίλη, γνωρίζω ότι είσαι ένας ευαίσθητος άνθρωπος.
Ελπίζω να μη σε πλήγωσα πολύ με τη συμπεριφορά μου σε αυτό το thread.

3. Το φίλο μου το Βλάση, που για άλλη μια φορά ήταν η ψυχή της παρέας, και, σα μην έφτανε αυτό, "ανέβασε" παράλληλα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

4. Τον "επίσημο φωτογράφο" της συνάντησης Πέτρο Νταλίπη, για τη φωτογραφική κάλυψη του event.

5. Όλους τους συμφορουμίτες που έδωσαν το παρόν.
Χάρηκα ιδιάιτερα που μου δόθηκε η ευκαιρία να "βάλω πρόσωπα και φωνές" σε "απόμακρα ψευδώνυμα".

Άντε και στα επόμενα!
(Δε θα πάω... - μία φορά πήγα και τίναξα στον αέρα το thread που ακολούθησε...)

ΥΓ.
Σήμερα (χθες μάλλον), ήταν η 35η επέτειος από το θάνατο του Paul Robeson.
Ενός μεγάλου ανθρώπου, μέσα από τη ζωή του οποίου θα μπορούσε κανείς να δει να ξετυλίγονται πολλές από τις καθοριστικές στιγμές της Αμερικής του 20ου αιώνα.

Πιστεύω πραγματικά πως αξίζει κανείς να ρίξει μια ματιά έστω στο αντίστοιχο λήμμα της wikipedia το οποίο παρέθεσα παραπάνω.

Υπό το φως των γεγονότων του παρόντος thread, το παρακάτω τραγούδι μοιάζει παράξενα ταιριαστό...

[YOUTUBE]eh9WayN7R-s[/YOUTUBE]

Καλό βράδυ σε όλους.

Reaction score
11

Nα μία άγνωστη Αμερικάνικη εταιρεία, η NHT, που από το 1994, περίπου, μίλησε για την ιδανική κατάσταση ακρόασης με "focusing", δίνοντας, εκ κατασκευής, στα ηχεία της μία κλίση στην μπροστινή μπάφλα.

Tοποθετώντας μάλιστα ειδικό απορροφητικό υλικό δίπλα στα tweeter και super tweeter, προσπάθησε να περιορίσει, κατά το δυνατόν, τις ανακλάσεις, ιδιαίτερα την πρώτη.

Εδώ βλέπουμε το μοντέλο της το 3.3, που πράγματι υπήρξε μία καινοτόμα προσπάθεια με στόχο το "pint point", έστω και αν τότε δεν το έλεγαν, (και δεν ήταν), ακριβώς το ίδιο πράγμα:

Review:

http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/1293nht/

:107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965

Πώς σου φάνηκε ως προς τη δυνατότητα pin-point εστιασμού;
ε-ξαι-ρε-τι-κό!

(κι ας μην ήμουν εκεί, πάω και στοίχημα γι'αυτό!:138::137:)

:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
Απάντηση: Re: Το AVSITE στην HXODOMH . Η συνάντησή μας !

Άσε δηλαδής, που τα μαγνητικά μεγάφωνα είναι και πχιο hi end. Σε ρωτάει ο άλλος, και του λες ότι ο μαγνήτης είναι από σπάνιες γαίες - αααααατςςςςςςς, όπως τότες, στη 10ετία του '90, που εκείνο το ούφο βαθμολογούσε ψηφιακά καλώδια και ως προς το ύψος της στερεο-φο-νικής εικόνας, λες κι αγόραζε τριανταφυλλιές με το μπόι. Αααααχχχ, υπέροχες εποχές! Ενώ με το field μεγάφωνο, τί θα του πεις ρε χαμένε; Ότι αντί για μαγνήτη έχει πηνία από χαλκό Δυτικής Βουργουνδίας; :114:
βρε χαμένε (και συ και το μπι-ελ σου), που πας με μαγνήτες τη σήμερον ημέραν? τι θες να παριστάνεις? το μεγάφωνο? ω, μαϊ γκοντ, τγες μπαναλ...:143::135:

ΥΓ πλάκα πλάκα, μια υψηλή ευαισθησία με τερατώδες μπι-ελ στο φόιλ γούφερ, συνδυασμένο με υψηλή αντίσταση πηνίου, δε θα μου καθόταν (θεωρητικά) διόλου άσχημα, αλλά θά'καιγε και μπόλικο ρεύμα κι η ΔΕΗ βαράει, γιες?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965

αν σταματήσεις να γράφεις θα σου κόψω την σύνδεση στο ιντερνέτ και θα σου στείλω πακέτο 15.000 ιούς ελευθέρας βοσκής.:137:

ομοίως στον βετ, τον μεσιέ τάξη Α+ συν-πλην ντε-τε και κάτι ψιλά.:143::135:

Reaction score
4

αν σταματήσεις να γράφεις θα σου κόψω την σύνδεση στο ιντερνέτ και θα σου στείλω πακέτο 15.000 ιούς ελευθέρας βοσκής.:137:

ομοίως στον βετ, τον μεσιέ τάξη Α+ συν-πλην ντε-τε και κάτι ψιλά.:143::135:
Βρέθηκε ο hacker του portal :405:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το AVSITE στην HXODOMH . Η συνάντησή μας !

σίγουρα δέν μπορώ να βαθμολογήσω την εξυπνάδα...αλλα ρε φίλε τί μνήμη είναι αυτή που έχεις?που τα θυμάσαι όλα αυτά τα λίνκ?

εγώ δέν θυμάμαι τί έφαγα χτές το βράδυ και εσύ να πούμε θυμάσαι όλο το φόρουμ απ έξω!!!!!:142:

Reaction score
80

Με την σειρά μου να ευχαριστήσω το Avsite και την Ηχοδομή που μου έδωσαν την ευκαιρία να έρθω για πρώτη φορά σε επαφή με σύστημα Υψηλής Πιστότητας.

Στο δωμάτιο με τον προβολέα έπαιζε ο Anthem , που είναι ένας βελτιωμένος JVC 750 D-ILA, με ενισχυτικά της ιδίας εταιρίας και πηγή το oppo 83.
Υπήρχε και ο runco αλλά δύστυχος δεν τον είδαμε σε δράση.

Στα μείον της συνάντησης ήταν ότι κανένας δεν έφερε γαλακτομπούρεκο :116:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Re: Απάντηση: Re: Το AVSITE στην HXODOMH . Η συνάντησή μας !

ζ

Kαλημερα !

Δε με λες ρε, επειδη δηλαδη βγηκε ενας κ εγραψε 2-3 τελος παντων να μην πω, θα σε κανει να μην ξαναγραψεις?:138:
Μπριτς!
Τι μας λες ρε!
10 μερες φυλακη αν δεν δω κειμενο σου συντομα.:138:
Δε καταλαβα.....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Re: Το AVSITE στην HXODOMH . Η συνάντησή μας !

Μια χαρα περασατε βλεπω!!
Ακουσατε μηχανηματαρες, εικοναρες...
Περασατε κ ομορφα με καλη παρεα..μια χαρα !
Φοβερο κλιμα κ φοβερες φωτο...
Ζηλεψα τωρα...!
Εμεις εδω Σαλονικα ομως εχουμε καλα ψητα...!!

Reaction score
20
υπαρχουν παρα πολλα σαιτς διαγωνισμου γνωσεων πανω σε καθε αντικειμενο.
προσωπικα αδιαφορω για το σωστο και το λαθος.
προτιμω το μου αρεσει - δεν μου αρεσει.
σε οσους νοιωθουν οτι εκνευριζονται απο τους αδαεις μη επαγγελματιες χομπιστες,
τους προτεινω να συναγωνιστουν επαγγελματιες συναδελφους τους σε αντιστοιχο σαιτ επαγγελματιων.
φιλικα και καλααααα ..............
Συμφωνώ απολύτως.
Ελπίζω να κάνεις πλάκα.
3.... προσπαθώ να συζητώ επί της ουσίας.
Εκνευρίζομαι όταν οι εκάστοτε συνομιλητές μου δεν πράττουν αναλόγως,
μια και θεωρώ μια τέτοια στάση ως δείγμα αγένειας, και, ενίοτε, το δείχνω.
Μερικές φορές πιο "χοντρά" από όσο ίσως θα έπρεπε.
Λάθος μου.
Τέλος, "ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται, και ο βλάκας επιμένει"...
Αλεξ, συγχώρα με για την παρέμβαση...
Αφού έγραψες τα παραπάνω
και αφού είδες πως ο vet έγραψε πως χιουμοριστικά εννοούσε τα σχόλιά του για σένα και τον Κώστα,
και όχι από αγένεια όπως αρχικά νόμισες,
πιστεύω μπορείς να παρέμβεις (και μόνο εσύ μπορείς να το ζητήσεις, κανείς άλλος δεν μπορεί)
να αλλάξει μορφή και περιεχόμενο το αρχικό σχόλιό σου ώστε να μην θίγεται κανείς...
Και δεν θα υπάρχει πλέον λόγος να σταματήσετε να γράφετε, όπως λέτε...
Πολύ συνφορουμιστικά/συντροφικά (αντί για... φιλικά :138: )
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους μας!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Το AVSITE στην HXODOMH . Η συνάντησή μας !

Όλα καλά όλα ωραία αλλά ρε παιδιά...
40+ νοματαίοι μαζευτήκατε εκεί πέρα. Ένας δεν μπόρεσε να πιάσει με την φωτογραφική του τον δολοφονάκη να ασελγεί με τα λεπτά του δαχτυλάκια πάνω στα τυροπιτάκια; Αίσχος! :137:

p.s. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους παρευρέθησαν και σε όσους οργάνωσαν αυτήν την πολύ ωραία συνάντηση!

...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Το AVSITE στην HXODOMH . Η συνάντησή μας !

40+ νοματαίοι μαζευτήκατε εκεί πέρα. Ένας δεν μπόρεσε να πιάσει με την φωτογραφική του τον δολοφονάκη να ασελγεί με τα λεπτά του δαχτυλάκια πάνω στα τυροπιτάκια; Αίσχος! :137:

...

Δεν ακούμπησε τίποτα.

Στην αρχή....:143:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.155

...
Αμ ο Καφάτος, που τό 'ριξε στη μπορτοκαλάδα; :114:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

μισα στα ειπανε, ειχε και ενα κουτι κοχιμπες,
και εκαιγε φανατικα απο ωκσω:143:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop