Τι σας λεει το Skoda Octavia 1,6TD 105ps???

Reaction score
25.389
Απάντηση: Τι σας λεει το Skoda Octavia 1,6TD 105ps???

με το συμπαθειο αλλα 150bar σε ντηζελ μονο καπνο βγαζει. καυσιμο δεν καταφερνεις να καψεις γιατι τα σταγωνιδια ειναι τεραστεια και δεν προλαβαινουν να εξαερωθουν στο χωρο καυσης (ειδικα αν μιλαμε για 5000rpm)
απλα diesel (μη common rail) 300 bar και πανω (μεχρι 450)
common rail οχι λιγοτερο απο 1000.
και τα μηδενικα τα εχω μετρημενα σωστα.
σε βενζινη μεχρι 150 σε αμεσο ψεκασμο , παραπανω δεν εχει νοημα και νομιζω οτι δεν γινεται κιολας καθως η βενζινη ειναι πολυ λεπτορευστη και πιο ευκολα θα περασει απο τα κενα του εμβολου με το χιτωνιο (της αντλιας) παρα απο τις τρυπες του εγχυτηρα.

Reaction score
38

Σωστός ο Πανκροκ και συγνώμη για τυχόν σύγχυση που προκάλεσα. Αν ψάξετε στη wikipedia θα δείτε ότι ο 1.2 TSi έχει πίεση στο common rail ως 150 bar (2180psi) και ο 1.6 TDi ως 1600 bar (23210 psi).

Άρα καλά το θυμόμουν: μιλάμε για 10πλάσιες και βάλε πιέσεις στα diesel...

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι σας λεει το Skoda Octavia 1,6TD 105ps???

Mε μια γρήγορη αναζήτηση

Common rail direct fuel injection is a modern variant of direct fuel injection system for petrol and diesel engines.

Common rail fuel injector
On diesel engines, it features a high-pressure (over 1,000 bar/15,000 psi) fuel rail feeding individual solenoid valves, as opposed to low-pressure fuel pump feeding unit injectors (Pumpe Düse or pump nozzles). Third-generation common rail diesels now feature piezoelectric injectors for increased precision, with fuel pressures up to 1,800 bar/26,000 psi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Common_rail

Τα psi δεν τα "έχω" γιατί έτσι κι αλλιώς έχω μάθει να δουλεύω στο SI:126:
Ωραίος και κατανοητός. Πάντως είχα την εντύπωση οτι οι πιέσεις είναι περίπου οι ίδιες. Γράψε λάθος.

Reaction score
384

Μόνο μια μικρή λεπτομέρεια θέλω να αναφέρω....
Ένας οδηγός που πρωτοκαβαλάει τουρμπάτο (D ή βενζίνη) πρέπει να ξεπεράσει αρκετές συνήθειές του στην οδήγηση.
Από τη μία για να ταλαιπωρεί λιγότερο το μοτέρ και από την άλλη την τσέπη του.

Και το κυριότερο λάθος που γίνεται είναι που πολύ οδηγοί (από τις παλιές τους συνήθειες σε ατμοσφαιρικά) εξακολουθούν να ζητούν δύναμη ψηλά στροφάροντας το μοτέρ κοντά στο κόφτη.

Τα σύγχρονα τουρμπάτα δεν χρειάζονται πάνω από 5000rpm για να πετυχαίνουν τις καλύτερες επιδόσεις τους. Και ίσως και οι 5000rpm να είναι και πολλές.....

Για σβέλτη προς γρήγορη οδήγηση δε, μπορούν οι αλλαγές να γίνονται άνετα στις 3.5 με 4 χιλιάδες στροφές που θα δώσουν και πολύ καλύτερη κατανάλωση...

Για να μην πούμε πως εντός πόλης, μπορεί κανείς άνετα να αλλάζει ταχύτητα στις 2 με 2.5 και να έχει πάντα ικανότατη ροπή για να κάνει τα πάντα.....

Προσπερνώ τα παραπάνω πάντως για να αναφέρω πως μ' αρέσουν όλα τα νέα μπλιμπλίκια, αλλά εξακολουθώ να έχω κρυφό (χαμηλού σχετικά κόστους) πόθο: ένα S2000 για να ακούω το μοτέρ να στροφάρει στις 9000rpm, χωρίς ESP, χωρίς ροπές στο ρελαντί αλλά με τιμόνι ποίημα, σασμάν λατρεία, εμφάνιση απίθανη και κρίμα που είναι δύσκολο να βρεθεί καθαρό τέτοιο όχημα σε νορμάλ τιμή..... :121:
Γιατι χωρας εσυ στο S2000?
:142:
Εγω οταν καθησα να οδηγησω ειχα την πορτα κολλημενη πανω μου σε σημειο που δεν αντεχα ουτε λεπτο.
Αυτα ειναι αυτοκινητα για μικροσωμους. Αντρες σαν εμας οδηγουν RS6.:138:

Reaction score
384

Δωσε 10 χιλιαρικα και παρε αυτο να δεις τι εστι στριμωγμα...
:137:

Reaction score
384

To πρωτο μου diesel ηταν ενα Golf GT TDI. Ειχα βγαλει καταλυτη και ειχα κανει remap στα 185 bhp. Του εβαλα μετα 150 bhp νιτρο, προπανιο και injection μεθανολης με νερο. Τοση ροπη δεν υπηρχε! Σε βρεγμενο σπινιαρε και η 5η ταχυτητα!

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Τι σας λεει το Skoda Octavia 1,6TD 105ps???

DIMITRIS Οικολογος να υποθεσω; :142:
Αυτο φαινεται καθαροτατα σε ολες μου τις πραξεις πιστευω. Στο καινουργιο μου αμαξι diesel αφαιρεσα το DPF για οικολογικους λογους παντα. Το οτι πηρα 50-60 bhp ηταν τυχαιο. :137:

Reaction score
384

Πάντα οικολόγος !

http://wn.com/BIODIESEL
Ειχα περασει στο Χημικο της Πατρας, αλλα αποφασισα να μεινω στην αλλη σχολη της Αθηνας. Που να το φανταζομουνα οτι θα καναμε χρυσες δουλειες με ολες τις αλχημειες στα καυσιμα!:142:

Reaction score
2.212
Re: Απάντηση: Re: Τι σας λεει το Skoda Octavia 1,6TD 105ps???

Αυτο φαινεται καθαροτατα σε ολες μου τις πραξεις πιστευω. Στο καινουργιο μου αμαξι diesel αφαιρεσα το DPF για οικολογικους λογους παντα. Το οτι πηρα 50-60 bhp ηταν τυχαιο. :137:
Μη σου πω ότι έκανες και καλό στην υγεία σου!!:142:

Reaction score
264

θα μπορουσες να μου πεις 2 πραγματακια παραπανω γιαυτο το DPF σε παρακαλω,γιατι δεν τα πιανω ευκολα τα θεματα περι πετρελαιοκινητηρα

Reaction score
1.772

η ζημια στο octavia βρεθηκε.

στραβωσε ο εκκεντροφορος.

αλλαχθηκε στην εγγυηση.

με την ευκαιρια τον ρωτησα αν ειχε βγαλη αλλες βλαβες και μου ειπε

οταν εκτος του dsg στα 100.000 δεν ειχε αλλα προβληματα.

Reaction score
264

Το οτι ξεκινησα με οκταβια και μαλον παω στο λεον,δεν παει να πει οτι δεν υπαρχουνε αυτοκινητα απο αλλες μαρκες εξισου καλα ετσι???Απλα τα οικονομικα μου με περιοριζουνε αρκετα και ετσι πρεπει να κανω αγορα με το μυαλο και οχι με την καρδια.Πιστευω οτι το λεον ειναι αυτο που συμφερει καλητερα.Αν τα λεφτα τρεχανε απο τα πατζακια,θα χτυπαγα ενα αουντι Α4 η' μια 3αρα.Εχουνε και οι σχιστοματιδες κατι λουκουμια πετρελαια,οπως το avensis κτλ,απλα δεν μας παιρνει απο θεμα χρηματων

Reaction score
1.772

Το οτι ξεκινησα με οκταβια και μαλον παω στο λεον,δεν παει να πει οτι δεν υπαρχουνε αυτοκινητα απο αλλες μαρκες εξισου καλα ετσι???Απλα τα οικονομικα μου με περιοριζουνε αρκετα και ετσι πρεπει να κανω αγορα με το μυαλο και οχι με την καρδια.Πιστευω οτι το λεον ειναι αυτο που συμφερει καλητερα.Αν τα λεφτα τρεχανε απο τα πατζακια,θα χτυπαγα ενα αουντι Α4 η' μια 3αρα.Εχουνε και οι σχιστοματιδες κατι λουκουμια πετρελαια,οπως το avensis κτλ,απλα δεν μας παιρνει απο θεμα χρηματων
παρτο τακη.

μια χαρα θα ειναι.

ειναι και ομορφο το λεον.

εγω βεβαια αν μπορουσα θα πηγαινα στην guilieta

η σε μια 3αρα αλλα αφου δεν μπορεις να δωσεις

παραπανω παρτο.

ειμαι σιγουρος οτι θα σου αρεση πολυ.

υ.γ. τα diesel ανεβαζουν ευκολα πολλους ιππους

με προγραμμα.

Reaction score
384

θα μπορουσες να μου πεις 2 πραγματακια παραπανω γιαυτο το DPF σε παρακαλω,γιατι δεν τα πιανω ευκολα τα θεματα περι πετρελαιοκινητηρα
Δεν ξερω αν το αυτοκινητο που θα παρεις εχει αυτο το φιλτρο. Τα καινουργια Audi το εχουν παντως. Εαν σκεφτεσαι να κανεις remap να περιμενεις αλλα 10 αλογα με την αφαιρεση του. Πρεπει ομως εκει που θα το κανεις να γνωριζουν τη διαδικασια και να εχουν το καταλληλο software, γιατι θα σου αναβει το λαμπακι στο ταμπλω.
Το δικο σου γινεται απο 105 bhp σε 130 bhp για πλακα, χωρις καν να αφαιρεις τα φιλτρα. Μπορεις να τα κατεβαζεις στα 105 bhp οποτε το πας για σερβις στην αντιπροσωπεια.

Reaction score
264

υ.γ. τα diesel ανεβαζουν ευκολα πολλους ιππους

με προγραμμα.
Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον.Φαντασου τα μουτρα ενος 20χρονου πιτσιρηκα που θα βλεπει στον καθρεφτη του τουρμπατου 1.400ριου (δωρο του μπαμπα του φυσικα)την μουρη του λεον και μετα που θα ''τον εχει παρει'' στην μασχαλη,να διαβαζει και το ecomotive diesel στην πισω πορτα!!!!!.
Ε ρε γλεντια:137:

Reaction score
384

Στην τελικη ομως, το αγοραζεις για οικονομια και οχι για να εχεις τρελλα γκαζια. Αστο οπως ειναι, γιατι εαν κανουμε λιγο παραπανω παρεα, θα σε εχω με νιτρομπουκαλα και 200 αλογα τροχο.
:138:

Reaction score
264

Δεν ξερω αν το αυτοκινητο που θα παρεις εχει αυτο το φιλτρο. Τα καινουργια Audi το εχουν παντως. Εαν σκεφτεσαι να κανεις remap να περιμενεις αλλα 10 αλογα με την αφαιρεση του. Πρεπει ομως εκει που θα το κανεις να γνωριζουν τη διαδικασια και να εχουν το καταλληλο software, γιατι θα σου αναβει το λαμπακι στο ταμπλω.
Το δικο σου γινεται απο 105 bhp σε 130 bhp για πλακα, χωρις καν να αφαιρεις τα φιλτρα. Μπορεις να τα κατεβαζεις στα 105 bhp οποτε το πας για σερβις στην αντιπροσωπεια.
δηλ μπορουμε να εχουμε την επιλογη απο λιγα σε πολλα αλογα και το αντιστροφο πατοντας απλα ενα κουμπακι???Αν ναι,ειναι καλη φαση αυτη,γιατι το εχεις συνεχεια στο νορμαλ για οικονομια και οταν γουσταρεις να σπασεις τα νευρα του γειτονα σου με την πανακριβη μαουνα των 100 βενζινοκινητων ιππων και των 2 τονων βαρους,το γυρνας στο βελτιωμενο και αντε γεια ε???

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama