Δοκιμή του Mede8er MED400X

Reaction score
1.458
Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Για δείτε αυτό όσοι έχετε προβλήματα με HD ήχο:

Hi lost bob

What I am saying is as foll

In order to get HD Audio (DTSMA , Dolby True HD, 192KHZ PCM) from HDMI, SPDIF or Co-Ax Digital your TV OUT Resolution on the Mede8er must be set to 720 or 1080 (p or i or 50hz or 60hz). If you set it to "Auto" or any other setting you will not get HD Audio.

The 192KHZ PCM is working on Co-Ax Digital with V4 subject to the above.

Mede8er1

Reaction score
0

Πατατες λεει....κανονικα παιζει και στα αλλα...ασχετα αν η αναπαραγωγη ειναι αθλια..

Reaction score
0

σπαστη..κοφτη..και μην τολμησεις να πατησεις pause,ff,rewind κλπ κλπ...εκει αρχιζει το πανηγυρι...
ΜΟΝΟ σε αρχεια με Dolby TrueHD ομως,τα οποια το 400αρι αν πας στο info κατα την αναπαραγωγη τον ηχο τον βλεπει σαν δικαναλο MLP - 48Khz..

Reaction score
10
Σημερα το πρωι εφερε ο φιλος μας ο zilmer1 το 400αρι του και καναμε τεστ.
Αποτελεσματα :

1. ΔΕΝ υπαρχει καθολου audio-sync ( lip-sync ).

2. Παιζει κανονικα DTS, DTS-MA. Αρα οσοι εχετε τετοιο προβλημα ψαξτε το λιγο με τα υπολοιπα μηχανηματα σας.

3. Επισης οσοι εχετε το 500αρι με το παλιο chipset, παιζει κανονικα το DTS, και το HD το κανει απλο DTS.

Οποιος θελει, μπορει να φερει το μηχανημα του αυτο το Σαββατο 12 με 1 ( και μονο ), να το τεσταρουμε, για να σας φυγει η υποψια μηπως το μηχανημα σας ειναι ελλατωματικο. Μπορειτε να φερετε και εξωτερικο δισκο η και τον ενισχυτη σας που δεν περναει το DTS.

Σαββατο 12/2 , ωρα 12-1, στην TwinDigital, Κολοκοτρωνη 60, 4ος οροφος.

Οποιος δεν μπορει να ερθει τη συγκεκριμενη μερα και ωρα, ας μου τηλεφωνησει να κανονισουμε μια καποια αλλη στιγμη.

Ευχαριστω.

Reaction score
10
If you use HDMI to connect audio to an HDMI A/V receiver or audio processor, it is important that you choose 720p or higher HDMI output resolution when playing high resolution audio content (DVD-Audio, SACD, Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio).

According to the HDMI specification, the bandwidth available for audio is proportional to the total bandwidth used by video.

At 480p/576p resolution, the HDMI specification can only support 2 channels of audio with high sample rate (up to 192kHz), or 8 channels of audio with standard sample rate (up to 48kHz).

If you play high resolution audio content at the 480p/576p resolution, you may get reduced audio resolution, incomplete audio channels, or even no audio/video output at all.

Choosing a higher output resolution such as 720p or above allows enough bandwidth for all high sample rate audio channels.

www.hdmi.org

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Δοκιμή του Mede8er MED400X

Ειναι το πρωτο μου media player και γενικα παιδευομαι με το να στησω δικτυο...Αν και λιγο Offtopic θα μπορουσε καποιος να βοηθησει με τα βηματα για να στησεις Network με το MEDE8ΕR, Upnp, NAS, κλπ?
Έχω ενα modem-router Belkin (N+ / 802.11n) και Belkin USB Wifi Adapter στο PC-desktop και ενα laptop VAIO VPCF11M1E με ενσωματωμενο Wifi (και τα 2 με Windows 7 x64) εναν external HD / Seagate 1Tb o oποιος μπορει να συνδεθει και απευθειας μεσω USB με το BELKIN modem/router (ετσι δεν δημιουργειται και ΝΑS?)
Λοιπον, καταφερα και συντονισα σε δικτυο wireless:
pc-modem/router/mede8er,
το mede8er πηρε τις ρυθμισεις του wireless επιτυχως αλλα μπαινοντας στο menu / media libraries / network, δεν "εβλεπα" ουτε τον εσωτερικο δισκο του pc αλλα ουτε και τον εξωτερικο σκληρο που εχω συνδεσει απευθειας πανω στο router..
Απο οτι διαβασα σημερα στο site της Μede8er, πρεπει να ορισεις το δικτυο ως workgroup (αντι για homegroup, αν καταλαβα καλα) και να το ονομασεις WORKGROUP, σωστα μεχρι εδω???

Η επομενη μου ερωτηση εχει να κανει με το MED10WF WiFi Dongle...

Στο manual λεει:

..."The draft N standard prohibits using High Throughput with WEP or WPA2-PSK as the unicast sipher, and your data rate will drop to 54 Mbps (802.11g) which is normal. Please try other encryption methods (WPA-PSK) or choose to configure an unsecured profile"...

To modem/router μου ειναι το http://www.multirama.gr/products/product?pid=0562888&catid=050400
που θεωρητικα σε wireless / 802.11n σε συνδέει στο δίκτυο σε υψηλές ταχύτητες που αγγίζουν μέχρι και τα 300Mbps
Το θεμα ειναι ομως πως χρησιμοποιωντας encryption WPA-PSK, η ταχυτητα (ισως ειναι και εικονικο) δικτυου πεφτει στα 54 Μbps (δηλαση σε 802.11g??)

Πως μπορω να τσεκαρω τι πραγματικα λαμβανει το MEDE8ER και αν οντως ο ρυθμος μεταδοσης ειναι χαμηλος, να παραμετροποιησω π.χ. το security, και αν ναι, πως? (σιγουρα το unsecured profile δεν ειναι η λυση αλλα δειχνει ταχυτητα 270 Μbps !!! στην wireless συνδεση του δικτυου!)

Reaction score
0

αν δεν το εβλεπα με τα ματια μου..τεσπα ο ηχος ειναι μια χαρα , ασχετα αν σπιτι μου εχω προβλημα και το ψαχνω , και παιζει ολα τα hd φορματ ηχου (και αυτο με τα ματια μου το ειδα)

Reaction score
0

Αρχικό μήνυμα απο oppohellas 2. Παιζει κανονικα DTS, DTS-MA. Αρα οσοι εχετε τετοιο προβλημα ψαξτε το λιγο με τα υπολοιπα μηχανηματα σας.

3. Επισης οσοι εχετε το 500αρι με το παλιο chipset, παιζει κανονικα το DTS, και το HD το κανει απλο DTS.
Εχω απο προχτες το 400αρι , παιζει κανονικα DTS, τα DTS-MA , ομως αντι να τα παιξει απλα DTS (core) τα παιζει pcm stereo .Εννοειται οτι το κλειδωσα στο 1080p . Αν ειναι ευκολο να μας δωσετε καποιες ρυθμισεις? η καποιες αλλες ιδεες ?

Reaction score
0

Αρχικό μήνυμα απο oppohellas
Οποιος θελει, μπορει να φερει το μηχανημα του αυτο το Σαββατο 12 με 1 ( και μονο ), να το τεσταρουμε, για να σας φυγει η υποψια μηπως το μηχανημα σας ειναι ελλατωματικο. Μπορειτε να φερετε και εξωτερικο δισκο η και τον ενισχυτη σας που δεν περναει το DTS.

Σαββατο 12/2 , ωρα 12-1, στην TwinDigital, Κολοκοτρωνη 60, 4ος οροφος.

Οποιος δεν μπορει να ερθει τη συγκεκριμενη μερα και ωρα, ας μου τηλεφωνησει να κανονισουμε μια καποια αλλη στιγμη.

Ευχαριστω.
Εμεις ευχαριστουμε για την προσκληση , ειναι ομως λιγο μακρια . Παντως θα τη βρουμε την λυση

Reaction score
0

τι ειναι το Nas? και οχι τιποτα αλλο , σταματησε να ενεργοποιειται πλεον.Ειναι σημαντικο?

Reaction score
1.458

To nas είναι για να γίνει το mede8er Nas Server.Αν έχεις κι άλλο media player και στο med400x κάποιο δίσκο usb συνδεδεμένο,με το nas on(Settings/Network/Nas on) θα μπορεί ο άλλος player να αναπαράγει τα αρχεία του med400x.Αρκει να είναι στο ίδιο δίκτυο και οι 2 players.
Αλλιώς βάλτο Nas off,δε σου χρειάζεται.

Reaction score
0

μολις πριν εφερα ενα εξωτερικο σκληρο δισκο απο εναν φιλο και μου κανει κακο συχρονισμο ηχου εκει.Φταιει η τηλεοραση που εχει ασυμβατοτητα με το med..Το μηχανημα το ειδα στον Αποστολο και παιζει νερακι με τελειο συγχρονισμο, και ολα τα hd φορματ χαλαρα.
Επειδη δεν προκειται να κατσω να σκασω ,οποιος θελει το πουλαω το βαζω τωρα αγγελια στα 90 ευρω και ειναι 3 ημερων

Reaction score
10
Οδηγιες απο την Mede8er :

@zilmer1 : Δοκιμασε να βαλεις το 24Hz OFF, και πες μας αν συνεχιζει τα ιδια.

Γενικα, οσοι αντιμετωπιζετε καποιο προβλημα με την τηλεοραση σας, δοκιμαστε χωρις το 24Hz. Υπαρχει πιθανοτητα σοβαρης βελτιωσης.

Επισης θελω να κοιταξετε στο system info, στο Bootloader πια version εχετε :
Αν εχετε την 26, ολα καλα.
Αν εχετε την 26L θα πρεπει να μου φερετε το μηχανημα να σας βαλω την 26.
Δυστυχως δεν μου επιτρεπεται να ανεβασω το αρχειο.

Reaction score
0

Λοιπον...ψαχνοντας και ψαχνοντας και ψαχνοντας ανακαλυψα πως οταν γυρναω την αναλυση σε 1080p@50Hz το θεμα με το TrueHD βελτιωνεται κατα 90%....
σε 1080p@60Hz ή Hdmi auto δεν παιζει καθολου σωστα...
Αυτο υποθετω ειναι κατι που μπορει να λυθει με ενα patch ακομα και στο υπαρχων FW...

Α και εχω την 26L....βρε λες??

Reaction score
0

Λοιπον, καταφερα και συντονισα σε δικτυο wireless:
pc-modem/router/mede8er,
το mede8er πηρε τις ρυθμισεις του wireless επιτυχως αλλα μπαινοντας στο menu / media libraries / network, δεν "εβλεπα" ουτε τον εσωτερικο δισκο του pc αλλα ουτε και τον εξωτερικο σκληρο που εχω συνδεσει απευθειας πανω στο router..
Απο οτι διαβασα σημερα στο site της Μede8er, πρεπει να ορισεις το δικτυο ως workgroup (αντι για homegroup, αν καταλαβα καλα) και να το ονομασεις WORKGROUP, σωστα μεχρι εδω???

Η επομενη μου ερωτηση εχει να κανει με το MED10WF WiFi Dongle...

Στο manual λεει:

..."The draft N standard prohibits using High Throughput with WEP or WPA2-PSK as the unicast sipher, and your data rate will drop to 54 Mbps (802.11g) which is normal. Please try other encryption methods (WPA-PSK) or choose to configure an unsecured profile"...

To modem/router μου ειναι το http://www.multirama.gr/products/product?pid=0562888&catid=050400
που θεωρητικα σε wireless / 802.11n σε συνδέει στο δίκτυο σε υψηλές ταχύτητες που αγγίζουν μέχρι και τα 300Mbps
Το θεμα ειναι ομως πως χρησιμοποιωντας encryption WPA-PSK, η ταχυτητα (ισως ειναι και εικονικο) δικτυου πεφτει στα 54 Μbps (δηλαση σε 802.11g??)

Πως μπορω να τσεκαρω τι πραγματικα λαμβανει το MEDE8ER και αν οντως ο ρυθμος μεταδοσης ειναι χαμηλος, να παραμετροποιησω π.χ. το security, και αν ναι, πως? (σιγουρα το unsecured profile δεν ειναι η λυση αλλα δειχνει ταχυτητα 270 Μbps !!! στην wireless συνδεση του δικτυου!)
Aν και δεν ειδα καμια ανταποκριση / βοηθεια για το στησιμο network, θα ηθελα να σας ενημερωσω πως μετα απο Α Π Ε Ι Ρ Ε Σ δοκιμες, λογικα το προβλημα δεν ειναι του Mede8er που δεν μπορει να συνδεθει ασυρματα, μιας και η συνδεση Wifi του laptop SONY VAIO με το router της Belkin ηταν επισης ανεφικτη, καθως φαινεται πως η Wifi καρτα του laptop δεν μπορει να συνδεθει ασυρματα με το router της Belkin ενω βάζοντας το Wifi USB adapter της Belkin στο laptop, συνδεθηκε αμεσα!

Δοκιμασα το Wifi USB adapter της Belkin και πανω στο Mede8er αλλα επιβεβαιωθηκε ο κατασκευαστης Mede8er που ανεφερε πως το καλυτερο για να συνδεθει ασυρματα το media player με wireless δικτυο, θα πρεπει να χρησιμοποιηθει το Wifi dong της ιδιας της Mede8er...Δεν εβρισκε ΚΑΝΕΝΑ δικτυο available ενω με το mede8er wifi dong εβρισκε και το δικο μου δικτυο αλλα και των γειτονων...Απλα συνδεοταν με το δίκτυο μου αλλα δεν μπορουσε να έχει μαλλον σημα (αφου οι ενδεικτικες γραμμες ισχυος σηματος ηταν σχεδον παντα αδειες)....

Tελικα, χρησιμοποιωντας καλωδιο δικτυου 15μ / Κατηγ.6 / straight συνδεθηκα ενσυρματα αμεσα!!!

Εχει αντιμετωπισει αλλος παρομοιο προβλημα με ασυρματο δικτυο ή ειδικοτερα με modem-router της Belkin?

Σκεφτομαι να το επιστρεψω πισω το modem/router και να τους ζητησω αλλαγή λογω ασυμβατοτητας με την καρτα δικτυου του laptop και του media player, αν το δεχτουν, καλως, αλλιως το κάνω "γλαστρα"! :141:

Reaction score
0

μμμμ...θελω να τσεκαρεις κατι..με το mede8er κλειστο,συνδεσου ασυρματα απο το λαπτοπ στο Belkin...οταν συνδεθεις,συνδεσου ασυρματα και με το mede8er και δες τι κανει το λαπτοπ...

Reaction score
0

Aν και δεν ειδα καμια ανταποκριση / βοηθεια για το στησιμο network, θα ηθελα να σας ενημερωσω πως μετα απο Α Π Ε Ι Ρ Ε Σ δοκιμες, λογικα το προβλημα δεν ειναι του Mede8er που δεν μπορει να συνδεθει ασυρματα, μιας και η συνδεση Wifi του laptop SONY VAIO με το router της Belkin ηταν επισης ανεφικτη, καθως φαινεται πως η Wifi καρτα του laptop δεν μπορει να συνδεθει ασυρματα με το router της Belkin ενω βάζοντας το Wifi USB adapter της Belkin στο laptop, συνδεθηκε αμεσα!

Δοκιμασα το Wifi USB adapter της Belkin και πανω στο Mede8er αλλα επιβεβαιωθηκε ο κατασκευαστης Mede8er που ανεφερε πως το καλυτερο για να συνδεθει ασυρματα το media player με wireless δικτυο, θα πρεπει να χρησιμοποιηθει το Wifi dong της ιδιας της Mede8er...Δεν εβρισκε ΚΑΝΕΝΑ δικτυο available ενω με το mede8er wifi dong εβρισκε και το δικο μου δικτυο αλλα και των γειτονων...Απλα συνδεοταν με το δίκτυο μου αλλα δεν μπορουσε να έχει μαλλον σημα (αφου οι ενδεικτικες γραμμες ισχυος σηματος ηταν σχεδον παντα αδειες)....

Tελικα, χρησιμοποιωντας καλωδιο δικτυου 15μ / Κατηγ.6 / straight συνδεθηκα ενσυρματα αμεσα!!!

Εχει αντιμετωπισει αλλος παρομοιο προβλημα με ασυρματο δικτυο ή ειδικοτερα με modem-router της Belkin?

Σκεφτομαι να το επιστρεψω πισω το modem/router και να τους ζητησω αλλαγή λογω ασυμβατοτητας με την καρτα δικτυου του laptop και του media player, αν το δεχτουν, καλως, αλλιως το κάνω "γλαστρα"! :141:
Νa προσθεσω πως και το desktop αλλα και το laptop τρεχουν με Windows 7 / x64 (και Microsoft Security Essentails) και σκεφτομαι μηπως δημιουργουν καποιο θεμα συμβατοτητας, εχω διαβασει πως γενικα τα Windows7 ειναι λιγο "επιλεκτικα" και "δυστροπα" στο να αναγνωρισουν αλλες συσκευες που δεν τρεχουν υπο W7 αλλα απο τη στιγμη που το laptop συνδεοταν χωρις κανενα προβλημα με το router της Bautec του Conn X, μαλλον ειναι καθαρα θεμα του modem/router της Belkin...

Reaction score
0

Στο λεω γιατι με το Surf+ N που εχω εγω οταν συνδεεται κατι αλλο ασυρματα,πεφτει η συνδεση που εχω με το desktop..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv