ASUS ESSENCE ST

Reaction score
1
Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Δεν ήξερα ότι η Asus πουλάει opamps. Η τιμή πάντως τσιμπημένη.
2,5 ευρώ έχει ο ένας. http://parts.digikey.gr/1/1/1211469-ic-opamp-audio-dual-hifi-8-dip-lme49720na-nopb.html

Εγώ είχα τον παραπλήσιο LME49720HA στην κάρτα. http://parts.digikey.com/1/parts/1221505-ic-amp-audio-ster-ab-hifi-to99-8-lme49720ha-nopb.html

Caravele, η επιλογή των LM 4562 NA buffer με 2 x JRC 4114 D από την Asus έχει να κάνει και με το κόστος τους.

Reaction score
11

Δεν ήξερα ότι η Asus πουλάει opamps. Η τιμή πάντως τσιμπημένη.
2,5 ευρώ έχει ο ένας.

... 2 x JRC 4114 D από την Asus έχει να κάνει και με το κόστος τους.
1)2,5 € !!! Από έναν άλλο κόσμο, τον κόσμο των consumer electronics όπου τα χρήματά μας έχουν αξία... (Οργή και δέος!).

2)Λάθος μου! Είναι 2114 D !

:107:

Reaction score
11

To λοιπόν και για να μην πολυλογώ! Κάτι που ελπίζω να το χαρείτε:

JRC 2114 D VS LME 49207 NA !
(Συμπεριφορά σε ASUS XENSES).

RightMark Audio Analyzer audio quality - 24-bit/192kHz

IΣΟΠΑΛΙΑ!
(συνεχίζεται)

Reaction score
4

Μπράβο φίλε caravelle πολύ ωραίο το θέμα που άνοιξες.Για να σου πω και την δική μου ιστορία θα με καταλάβεις.... Από πολύ παλιά ήθελα στο pc να έχω κάρτα ήχου της προκοπής με dac κτλ. Ήμουν κάτοχος των ποιο κάτω καρτών οι οποίες ήταν κλάσης ανώτερες από οποιαδήποτε onboard αλλά το πρόβλημα ήταν ότι δεν έζησαν πάνω από 2-3 χρόνια.

Πρώτη κάρτα http://makdellabs.gr/wp-boss/2009/05/16/soundblaster-awe64-gold/ ιστορικό κομμάτι απίστευτος ήχος για την εποχή της ISA .(Είναι η μόνη από όλες που ζει ακόμα)

Δεύτερη κάρτα http://www.amazon.com/Creative-Labs-Sound-Blaster-Platinum/dp/B00004SYWB. Είχε τραγικό τέλος έτσι απλά μια μέρα κάηκε ο επεξεργαστής της.:141:

Τρίτη κάρτα Creative Labs Xi-Fi Platinum http://www.evilavatar.com/forums/showthread.php?t=7521.
Και σε αυτην κάηκε ο επεξεργαστης.:141:

Τώρα η Asus Essence ST έχει εξωτερική τροφοδοσία και αυτό μάλλον λύνει τα προβλήματα που είχαν οι ποιο πάνω κάρτες.Προσωπικά δεν ξέρω αν μια κάρτα που μπαίνει μέσα σε PC είναι σωστή λύση και αυτό γιατί πολλά μπορούν να συμβούν σε μια m/b.

Θα ήθελα μια Asus Essence ST εξωτερική με σύνδεση στο pc μέσω PCI-X ως Interface ζητάω πολλά ? Πιστεύω θα ήταν ακόμα ποιο σωστό αυτό.Και τροφοδοσία για την κάρτα εξωτερική.

Reaction score
11

Τώρα η Asus Essence ST έχει εξωτερική τροφοδοσία και αυτό μάλλον λύνει τα προβλήματα που είχαν οι ποιο πάνω κάρτες.Προσωπικά δεν ξέρω αν μια κάρτα που μπαίνει μέσα σε PC είναι σωστή λύση και αυτό γιατί πολλά μπορούν να συμβούν σε μια m/b.

Θα ήθελα μια Asus Essence ST εξωτερική με σύνδεση στο pc μέσω PCI-X ως Interface ζητάω πολλά ? Πιστεύω θα ήταν ακόμα ποιο σωστό αυτό.Και τροφοδοσία για την κάρτα εξωτερική.
1) Η ST μπορεί άνετα να τροφοδοτηθεί με εξωτερικό τροφοδοτικό, είναι από τις προτεινόμενες αναβαθμίσεις.

2)Σε PCI-X, (PCIe το λέει η ASUS), έχει παρουσιάσει, την, σχεδόν πανομοιότυπη, STX. Όμως:
α)έχει μεγαλύτερο jitter γιατί στερείται του ειδικού ρολογιού αντιjitter της ST.
B)Δεν δέχεται την daughter card H6, για πολυκάναλο ήχο, που δέχεται η ST.

Reaction score
4

1) Η ST μπορεί άνετα να τροφοδοτηθεί με εξωτερικό τροφοδοτικό, είναι από τις προτεινόμενες αναβαθμίσεις.

2)Σε PCI-X, (PCIe το λέει η ASUS), έχει παρουσιάσει, την, σχεδόν πανομοιότυπη, STX. Όμως:
α)έχει μεγαλύτερο jitter γιατί στερείται του ειδικού ρολογιού αντιjitter της ST.
B)Δεν δέχεται την daughter card H6, για πολυκάναλο ήχο, που δέχεται η ST.

Μωρέ σε καλή κατεύθυνση είναι τα παιδιά δεν λέω και fun της Asus είμαι εδώ και πολλά χρόνια αλλά θα ήθελα μια κάρτα που απλά να έχει το interface της για την σύνδεση με το pc και η όλη η επεξεργασία να ήταν εκτός υπολογιστή.

Τώρα σε σχέση με την ST η STX είναι απλά μια θνητή κάρτα όσο όμορφη και να είναι .Και που λες αυτές οι κάρτες που είχα στο παρελθόν έπαιζαν με EAX το σύστημα της creative απαράδεκτο πράγμα ρε σου μακριά μας απαπαπαπα :405: Ενώ η ST είναι άλλο πράγμα αλλά είναι εσωτερική και ο καμένος δεν ξανά καίγεται.

Ναι τα μικρά pci-x τα λένε pcie γενικός είναι θύρες για μοντεμς κάρτες ήχου και multimedia πράγματα.

Reaction score
11

Μωρέ σε καλή κατεύθυνση είναι τα παιδιά δεν λέω και fun της Asus είμαι εδώ και πολλά χρόνια αλλά θα ήθελα μια κάρτα που απλά να έχει το interface της για την σύνδεση με το pc και η όλη η επεξεργασία να ήταν εκτός υπολογιστή.

Τώρα σε σχέση με την ST η STX είναι απλά μια θνητή κάρτα όσο όμορφη και να είναι .Και που λες αυτές οι κάρτες που είχα στο παρελθόν έπαιζαν με EAX το σύστημα της creative απαράδεκτο πράγμα ρε σου μακριά μας απαπαπαπα :405: Ενώ η ST είναι άλλο πράγμα αλλά είναι εσωτερική και ο καμένος δεν ξανά καίγεται.

Ναι τα μικρά pci-x τα λένε pcie γενικός είναι θύρες για μοντεμς κάρτες ήχου και multimedia πράγματα.
Έχει και προστασία κατά των EMI/RFI εσωτερικών ακτινοβολιών του PC...

Reaction score
3

Εχω βρει μια εγγραφη 24/96 των Pink Fluid,σε 5.1,και το εχω βαλει να παιζει τοσο δυνατα,που κοντευω να κουφαθω.Καλα,αλλη ιστορια!
Το ερωτημα ειναι τωρα,το εξης.
Εγω,οπως εχω γραψει,εχω παρει ΚΑΙ την Η6,και εχω συνδεσει δεξι αριστερο ηχειο,με το συστηματακι της Φιλιπς MCD908,που για τα λεφτα του,παιζει παρα πολυ καλα,ενω τα υπολοιπα ηχεια,ειναι μερος του συστηματος της Logitech Z-5500.
Πως μπορω να ρυθμισω τις σταθμες των ηχειων,χρησιμοποιωντας ενα ηχομετρο που εχω;
Οταν ανοιγω το μενου της ST+H6,μπορω να βαλω το τεστ για τα ηχεια,αλλα αυτο,μου δειχνει μονο το ποιο ηχειο ειναι,για να ξερω αν τα εβαλα καλα.Δεν κραταει τον ηχο οσο θελω,ωστε να ρυθμισω τη σταθμη.
Και κατι αλλο,ασχετο.Απο τοτε που μου ρυθμισε τα κουκις ενας φιλος,επειδη δε μπορουσα να κατεβασω ενα 24/96 αρχειο επι πληρωμη,δε με αναγνωριζει το σαιτ,και πρεπει καθε φορά να κανω log in,αλλα δε μου ερχονται και ειδοποιησεις,οτι καποιος εγραψε σε τοπικ που με ενδιαφερει.
Μπορει καποιος να βοηθησει να το φτιαξω;

Reaction score
3

Kατι αλλο τωρα.
Εβαλα καλωδιο στν εξοδο ακουστικων της ST,και τα Koss Porta Pro που εχω,για να δοκιμασω την εξοδο,αλλα niente.Tιποτα.
Ρυθμισα την εξοδο,συμφωνα με την αντισταση των ακουστικων,αλλα και παλι τιποτα.
Το καλωδιο,ειναι ενταξει,αφου το ηλεγξα βαζοντας το αλλου.
Εκανα καμια βλακεια,ή κατι τρεχει με την καρτα;
Υπ οψιν οτι εχω ΚΑΙ τις δυο καρτες συνδεδεμενες.Την ST δηλαδη,και την H6.Τη θυγατρικη δηλαδη,που κανει την ST,πολυκαναλη.

Reaction score
1

Kατι αλλο τωρα.
Εβαλα καλωδιο στν εξοδο ακουστικων της ST,και τα Koss Porta Pro που εχω,για να δοκιμασω την εξοδο,αλλα niente.Tιποτα.
Ρυθμισα την εξοδο,συμφωνα με την αντισταση των ακουστικων,αλλα και παλι τιποτα.
Το καλωδιο,ειναι ενταξει,αφου το ηλεγξα βαζοντας το αλλου.
Εκανα καμια βλακεια,ή κατι τρεχει με την καρτα;
Υπ οψιν οτι εχω ΚΑΙ τις δυο καρτες συνδεδεμενες.Την ST δηλαδη,και την H6.Τη θυγατρικη δηλαδη,που κανει την ST,πολυκαναλη.
Στο Xonar Audio Center επιλέγεις Analog Out: Headphone

Reaction score
3

Το ειχα ηδη κανει αυτο που μου γραφεις,αλλα δεν.
Το ξανακανα,αλλα και παλι τιποτα.
Εβγαλα και τα καλωδια των μεγαφωνων,που εχω συνδεσει στα left-right,αλλα και παλι τιποτα.:110:
Edit.Κατι γινεται,και εκτος απο το οτι δεν με αναγνωριζει το σαιτ,και πρεπει καθε φορά,να κανω login,δε μου στελνει πλεον και τις απαντησεις που διδονται,στα νηματα που παρακολουθω.
Τι κανω γι' αυτο;

Reaction score
1

Δες και στις ρυθμίσεις του προγράμματος που χρησιμοποιείς για αναπαραγωγή μουσικής.

Στο foobar για παράδειγμα file - preferences - output - device

Reaction score
3

Τελικα,το ειχα προειπει,ειχα κανει βλακεια.
Αντι να πατησω το headphone,πατησα το FP Headphone.
Βαζοντας το ορθο,δουλει μια χαρα,και μαλιστα εχει πολυ ισχυ,και κοντεψε να μου τιναξει τα Koss στον αερα.
Τωρα,θα βαλω τα Sennheiser HD600,και που δεν παιζανε καθολου καλα,με την οn board καρτα,να δουμε τι θα γινει.
Ιδομεν.
Edit. Τα εβαλα,και ενω παιζουν πολυ καλα,δεν μπορω να πω οτι μπορει να τα κουνησει και πολυ δυνατά.Παιζουν τοσο,οσο για να ακουμε ανετα για πολλες ωρες,και οχι να κανουμε ...ατασθαλιες με ακουσματα σε τιποτα ροκιές.
Υστερα,εβαλα τα Yuin PK1,που επισης εχω,και ξερω οτι εχουν μια αντισταση 150Ωμ,και οχι σπουδαια ευαισθησια,και περιμενα να τα...χαιδευει απλως,αλλα μπορω να πω,οτι ακουγονται αξιοπρεπως κι αυτα,αλλα με ακουστοτητα,που ταιριαζει σε ακροαση μακρας διαρκειας.Δεν μπορεις να ξεκουφαθεις δηλαδη.
Παντως,απο ποιοτητα,ειναι πολυ καλα,και τα ακουστικά εδω που τα λεμε.

Reaction score
11

Βαζοντας το ορθο,δουλει μια χαρα,και μαλιστα εχει πολυ ισχυ,και κοντεψε να μου τιναξει τα Koss στον αερα.
Τωρα,θα βαλω τα Sennheiser HD600,και που δεν παιζανε καθολου καλα,με την οn board καρτα,να δουμε τι θα γινει.
Ιδομεν.
Έσκισες!

Reaction score
11

Ιδομεν.
Edit. Τα εβαλα,και ενω παιζουν πολυ καλα,δεν μπορω να πω οτι μπορει να τα κουνησει και πολυ δυνατά.Παιζουν τοσο,οσο για να ακουμε ανετα για πολλες ωρες,και οχι να κανουμε ...ατασθαλιες με ακουσματα σε τιποτα ροκιές.
Υστερα,εβαλα τα Yuin PK1,που επισης εχω,και ξερω οτι εχουν μια αντισταση 150Ωμ,και οχι σπουδαια ευαισθησια,και περιμενα να τα...χαιδευει απλως,αλλα μπορω να πω,οτι ακουγονται αξιοπρεπως κι αυτα,αλλα με ακουστοτητα,που ταιριαζει σε ακροαση μακρας διαρκειας.Δεν μπορεις να ξεκουφαθεις δηλαδη.
Παντως,απο ποιοτητα,ειναι πολυ καλα,και τα ακουστικά εδω που τα λεμε.
Φίλε Theodores, χωρίς παρεξήγηση, ρίξε μία ματιά:

http://hubpages.com/hub/Hearing-damage-and-Headphone-use

:108:

Reaction score
3

Kai γιατι να παρεξηγηθω;Τα ξερω αυτα,και πολυ καλα,μιας και δυο φιλοι,εχουν παθει ζημια στα αυτια τους,και εχουν ΜΟΝΙΜΟ προβλημα,ο ενας,απο ακουστικα,και ο αλλος,απο... πολεμικο οπλο.
Ο πρωτος,ενω ειχε ενα φοβερο συστημα,με πολυ υψηλης ποιοτητος κομματια,και ηχεια εντελως πρωτης ποιοτητος,ακουγε με ακουστικα,γιατι τον ειχαν σουζα οι αλλοι ενοικοι του σπιτιου,και δεν τολμουσε να ακουσει μ'αυτα.
Το αποτελεσμα,απεκτησε ενα συνεχες βουισμα στ'αυτια του,που του δημιουργησε στη συνεχεια και μια ταση να μην κυκλοφορει καθολου.
Ο αλλος,στραβαδι γαρ,κατα τη διαρκεια της βασικης εκπαιδευσης,και επειδη ηταν αριστεροχειρ,η εξοδος των αεριων απο το οπλο,τη στιγμη που ανοιγε το κλειστρο,για να βγει η βολιδα,χτυπουσε κατ'ευθειαν στ'αυτια του,με αποτελεσμα,το ιδιο με προηγουμενως.
Και μαζι με το βουισμα,δημιουργουνται ΚΑΙ ψυχολογικα προβληματα,αφου το βουιτο υπαρχει ΚΑΙ τη νυχτα.
Επειδη λοιποον τα ξερω αυτα,απο πρωτο χερι,γι'αυτο και πιστευω οτι δεν θα την πατησω.

Reaction score
1

Caravelle, Θεόδωρε ή όποιος άλλος έχει την κάρτα μπορείτε να κοιτάξετε αν τα δύο κανάλια της κάρτας ακούγονται το ίδιο δυνατά με κάποιο dsp από το xonar audio center και χωρίς αυτό; Η διαφορά σε μένα είναι μικρή και ίσως μόνο με ακουστικά να την καταλάβει κάποιος. Δεν ξέρω αν φταίει ο driver ή έχω κάποιο πρόβλημα στην κάρτα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.836
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos